Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 925
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  Честита нова година и от нас! Здраве, щастие, любов и много усмивки да изпълват домовете ни!
  Присиването ни е трудно и на нас...често  хем и се спи, хем не знае как да заспи...прави ми впечатление и че на моменти спи доста неспокойно - въртят и се очичките под клепачите, примлясвка, мърмори - сигурно сънува Simple SmileНай-любимо ми е че започна да будува вечер след като се наяде в 21 или 22 до към 00 или 01 часа. Заспива, само, ако си легна с нея на спалнята, пък на мен често ми се налага тогава или да се къпя или да свърша нещо домакинско... Да питам кърмещите мами - по колко хранения имате нощно време, оставяте ли ги с вас на леглото да спят или като ги нахраните ги оставяте в кошарката. Ние си ядем на 3-4 часа нощем, до сега не е правила голяма пауза. Ако е заспала след яденето в 21 в кошарката я оставям там, докато не се събуди да яде през нощта, след което си я взимам при мен и като се събуди да яде, само давам гърда и дори аз заспивам с нея. Ама се чудя...правилно ли е така.

# 286
  • София
timide, аз не съм кърмачка, но през нощта детето спи при мен в леглото - много по-лесно го успокоявам ако се разплаче, по-лесно ми е да сменя памперса и да дам биберона, а и не го разсънвам като го мъкна напред-назад до кошарката. Да не говорим, че ако се задави или повърне, ми е на половин ръка разстояние и реагирам къде-къде по-бързо  Peace

# 287
  • Пловдив
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА, МОМИЧЕТА!!!  party006 Flowers Sunflower  party006 Flowers Sunflower  party006
МНОГО ЗДРАВЕ И ЛЮБОВ ЗА ВСИЧКИ ВАС И БЕБЧЕТАТА...И НЕКА НОВАТА ГОДИНА Е ИЗПЪЛНЕНА САМО С НЕЗАБРАВИМИ ЕМОЦИИ!

timide ние сме изцяло на кърма..още от 2-рата седмица бебка пропуска сама храненето в 00.00ч...без да и го налагам, тя сама си направи режима на около 3 часа...като, разбира се, понякога имаме криви дни, в които сучем по-начесто...но задължително правим пауза от 5-6 часа, а преди 2 дена спа цели 8 часа Crazy
От скоро открих блаженството на кърменето легнала...страшно удобно и за двете ни...през нощта я взимам на леглото,храня я..и като заспи си я връщам в кошарата..Иска ми се да остане до мен, но ме е страх Confused...пък и тя през деня не иска да спи в нейното легло...та не ми се ще да отвикне изцяло от него...
П.П.пстът ми е и за запис в темичката Embarassed...та искам и да благодаря на Рали за нея newsm51.Страхотна, както винаги!

# 288
Да питам кърмещите мами - по колко хранения имате нощно време, оставяте ли ги с вас на леглото да спят или като ги нахраните ги оставяте в кошарката.

Значи.. ние се храним към полунощ (по-рано никакъв шанс да заспи Sad ) и се събужда към 4. Пак се храним и след това започва един кръговрат от хранене и сън на 2 часа или един...  Така изчислено ми се получават 4-5 хранения от 00ч до към 8 сутринта. И винаги след хапване я слагам в кошарката и. Страх ме е честно казано да спи до таткото и мен на леглото ни  Confused Има не малко случаи на задушавания и наистина си нямам доверие...

# 289
Честита нова година, мили мами и бебчовци! Нека да е здрава и да ни е на късмет.

Ние също се кърмим. Храним се през три часа горе долу, има случай и по-често или по-рядко.
Не се буди за хранене в 4:00 от доста време, но без това в 1:00 не заспива. Прави нощна пауза от 6-7 часа. Педиатърката ни посъветва до края на третия месец да се откажем и от храненето в 1:00, за да има само 6 хранения. Незнам как ще стане това?! Тя като се нахрани в 22:00 будува и то си идва време за следващото хранене. Към 00:30~1:00 яде и до 2:00 най-късно заспива. Сутрин се събужда гладна към 7:30. Проспива целия преди обяд та даже докъм 16:00. Буди се само за да яде.

# 290
Честита 2013! Нека я запомним с много усмивки, радост, късмет и удовлетвореност!:)

2013 я посрещнахме с ММ на една вила, а бебчо беше с баба си, аз се прибрах към 3ч. и си го напапах в 6ч. Хубаво стана така, защото иначе комбинацията от пътуване, нова обстановка, хора и суматоха му идват в повече, затова при баба. Много искам да развивам комуникативните му умения и в бъдеще лесно да се социализира, но май постепенно ще се случи. А аз няма и една чаша вино да съм изпила, цяла вечер близах чашата като котка, защото после шофирах, а и изцеждах само веднъж..

Имаме едно нощно кърмене между 5-6ч. после заспива и всеки час без да се събуди е бонус, обикновено тикам бибата и той сам си заспива. Кошарката сме я сложили успоредно на нашата спалня и ми е на ръка разстояние, така че да тикам бибата без да ставам. Не смея да го вземам в леглото при мен, когато спя - спя, иначе ще ми е неспокойно да не го затисна нещо и ще се будя постоянно, така че в кошарката, а кърмене в легнало положение ами не мога, с моите малки гърди няма как да стане просто. Та според мен най-доброто положение е това, което е най-удобно за майката:)

Режима сега е в 5-6ч. нощно кърмене и после през 3-4часа на поискване до към 21, около 5 хранения имаме за денонощието, 6 максимум. През нощта го приспивам на гърда и го слагам да спи, като не е задължително да е заспал дълбоко, нощем е много спокоен и си запива сам, а когато се събуди се върти сам в кошарата докато не огладнее, е издава си разни бебешки звуци, но не плаче. Но през деня явно го почват коликите и все дежурим с баба му в ролята на музикален шезлонг..

# 291
  • София
Е, аз не го слагам директно до мен в леглото: от външната страна и откъм главата е изолиран с дългата възглавница за бременни, откъм мен - с нормална голяма възглавница (пада му се от кръста надолу, за да не се обърне и да се задуши в нея), така че реално между него и мен има възглавница и място за още един човек (ние сме с доста голяма спалня), няма начин да го затисна, а освен това се свиква  Peace

# 292
Аз пиша, а забравих да честитя новата година  ooooh!

Честита нова година мили мами и сладки бебчета  Hug Hug Hug Бъдете най-вече здрави, вие и вашите семейства, за да може пълноценно да се радвате на предстоящите моменти с вашите съкровища, които ще ви правят най-щастливите хора на света  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ние нова година си я прекарахме в нас. Бебка беше сърдита малко и не искаше да заспи от 7-8, до 12 Общо взето аз я разхождах наляво надясно и се правих на клоун, за да я разсмивам и да не плаче, мъжа ми по едно време заспа на дивана, мъжа на майка ми на другия, а майка си седеше милата сама на масата. Бебка най-накрая заспа точно в 12 без 5 и не можах да повярвам, че всичките тези гърмежи изобщо не я събудиха.

За храненето нощем - обикновено тя последно си хапва стабилно към 22.00-22.30, понякога заспива веднага, понякога към 12 и при двата случая се събужда към 4-5 за едно бързо хапване спейки и после си я слагам в кошарата. Буди се после на 1 час, но и аз с бибата спасявам положението и така до към 8-9 вече ставаме.

Тя си спи самичка в люлката и (тип кошара) която е долепена до спалнята ни. Само веднъж съм я взимала в леглото при нас, след рева от ваксината, но иначе не! Не искам да я уча така, защото после ще ми е трудно да я отуча. Казвам го, защото съм го наблюдавала при познати. А и също се страхувам да не я натиснем. Аз е по-малко вероятно, защото майчиния инстинкт я пази, но мйжа ми спи доста дълбоко, а не искам той да спи в хола примерно. Трябва да сме си едно задружно семейство и всички да си спим в спалнята, но всеки в своето си легло. А и когато бебка спа на спалнята изобщо не беше по-спокойна, дори напротив. Като се размрънка в люлката я побутвам леко (тя е на колелца) и тя пак си заспива, а в леглото нямаше как да направя това и тя се буди постоянно. Но просто може би защото така си е свикнала, да си спи в нейното легло.

Заспиването ни е малко трудно. Много рядко вече започна да заспива на гърдата, а преди това идеално ме устройваше. Сега не го прави и като и се приспи става много крива, защото не може. Носим я на ръце, люляме и прочие... Но си казах, че не може така, като натежи още малко ще остана без кръст, а и не е хубаво само на ръце да я свикваме. И започнах да я слагам в нейното легло. Бутам бибата, пускам лампата с въртележката и в повечето случаи заспива сама. Ако не стане я вземам, само колкото да се унесе и преди да заспи я слагам в леглото и защото е добре да се събуди так, където е заспала.  Peace

Ох, аз май много се унесох, а и малкото се събуди. Това е засега от мен  Hug

# 293
Здравейте   bouquet имам въпрос към вас момичета ,забелязах че бебка когато яде по -малко ( 60 мл кърма ,което мисля че е малко ,защото яде през 3 часа ) почти не повръща ,но хапне ли в повечко (100 мл )и става едно безкрайно повръщанеееее   ..... в продължение на час .два ...  дрехите ги сменям по 100 пъти на ден.Та въпроса ми е вашите бебчета повръщат ли ОЩЕ ???? и кога ли ще спре това ???? (ЗНАМ МАЛКО ТЪП ВЪПРОС ,НО  #Cussing out #Cussing out #Cussing out )Една мама ми каза че това е защото още не и е свикнало стомахчето и ми казаха че може просто да има по отворено стомахче ,което не знам какво значи и почвам да се притеснявам  Sad Благодаря ви предварително за отговора   Hug !!!

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 20:22 от nade_91

# 294
Шаманката благодаря и на теб за изчерпателния отговор! От вчера вече, нещата са доста по-добре.

Чудесно, mvsh, радвам се, че нещата са по-добре. Такива промени са нормални и много майки споделят подобни на твоите притеснения. Успех и занапред да вървят все по-леко нещата Simple Smile

# 295
ЧНГ! При нас има 2 нощни : към 2-3 или 4 и после към 5-6/водя го нощно защото после спи ,макар че напоследък прави опити да стане тогава Simple Smile Иначе до скоро спеше при мен , сега пак го свиквам на кошара  и го взимам чак към 5-6, И на мен се е случвало да заспивам споко, той реагира ако го притесня Simple Smile надявам се да нямаме инциденти

# 296
Деси, то важното на теб как ти е удобно, ама вярно голяма спалня имате ей:)

nade_91 зависи какво разбираш под повръщане, пуска едни лиги като се оригне, иначе 1-2 се случва и на фонтан да повърне, ако не се е оригнал преди това навреме и е продължил да суче. Ако кърмиш няма да го имаш този проблем сигурно, аз забелязвам, че когато се изцеждам и му давам от шишето преяжда, но и на мен 60мл ми се виждат малко, освен ако не се храните много начесто..

# 297
Деси, то важното на теб как ти е удобно, ама вярно голяма спалня имате ей:)

nade_91 зависи какво разбираш под повръщане, пуска едни лиги като се оригне, иначе 1-2 се случва и на фонтан да повърне, ако не се е оригнал преди това навреме и е продължил да суче. Ако кърмиш няма да го имаш този проблем сигурно, аз забелязвам, че когато се изцеждам и му давам от шишето преяжда, но и на мен 60мл ми се виждат малко, освен ако не се храните много начесто..

хем се кърмим ...хем не ,зависи дали имам кърма ... дори когато я кърмя ,прави същото ...не винаги на фонтан,повръща на фонтан веднъж на ден ...иначе след ядене ми повръща някъде по 20 мл ако е яла 100 мл

# 298
Пробвай да я изправяш и да я оригваш по-често, може да помогне.. newsm78

# 299
nade_91, ние сме повръщали около 5-6 пъти на фонтан до сега. В скоро време не ни се е случвало. (да чукна на дърво  Praynig) Често бебка връща след ядене, но то е най-много една кафеена лъжичка, като количество.

Съветът, който Рокси ти е дала наистина е добър. Аз ще добавя и да я храниш малко по-изправена и да я държиш така няколко минути след хранене, за да може храната да стигне до стомахчето. Това помня аз, като съвети от момичетата тук, когато ние повръщахме на фонтан  Peace

Общи условия

Активация на акаунт