Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 960
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, момичета  Simple Smile Честита да ни е новата година! Желая ви от все сърце много здраве, усмивки и незабравими събития тази година  Hug
Ние също си бяхме вкъщи, но то и няма как нали се кърмим през около 2 часа не може и да се помисли да отидем на заведение. Честно да си призная не ми се и искаше. Много спокойно мина вечерта, а малката даже и не усети гърмежите в 12 часа.
За сутиените - слагам само когато излизам навън иначе нося от тези спортните бюстиета.
Рали, за съжаление роднините не можем да си ги избираме, така че просто стискай зъби и си изливай  душата от време на време, че да не ти се качат на главата. Поне аз така процедирам  Peace
Честит имен ден и на всички именници! Да сте живи и здрави, много щастливи и обичани.

# 271
Момичета, изпуснах ви тези дни, но имах доста ангажименти. Сега се включвам с един въпрос  и после се връщам да ви чета  Hug

От няколко дни, кърмата ми много намаля. Усещам си гърдите меки и вече не потичат, както преди на 1-2 часа сами. Преди и докато кърмих от другата гърда винаги си течеше мляко, но вече не. Сигурна съм, че на малката не и стига. Пробвам вече 3-ти ден да я слагам по-често на гърдите (през 1-2 часа), за да стимулира лактацията, но пак не се получава. Пия чай и течности, ям супи, но не става... Суче 5-10 мин. от едната гърда, после започва да плаче и нервничи, сменям я на другата, успокоява се и пак яде 5-10 мин. и плаче. После започва да си лапа ръцете, което значи, че е още гладна. Днес не издържах и и направих 70 мл. АМ, от които изяде 50 мл., успокои се и заспа. Много ми е мъчно, защото не искам да дохранвам и ще продължавам да я слагам по-често на гърдите, но няма да я държа гладна и докато не започна отново да произвеждам достатъчно кърма май е по-добре да я дохранвам  Sad

А сега на въпроса, който е насочен най-вече към тези, които имат опит с  дохранването  Simple Smile

Как точно става това дохранване и как да разбера, колко е изяла от гърдите, за да знам с колко да я дохраня. И после след като съм я дохранила, трябва ли да чакам задължително да минат 3 часа (както се процедира при бебета, които се хранят изцяло с АМ) или мога пак да си продължа да давам на поискване. И на всяко хранене ли да дохранвам, защото понякога тя яде и по 10 пъти на ден в по-малки количества. Много съм объркана и ще съм благодарна, ако някой ме посъветва как се процедира. Предварително благодаря  Hug

Връщам се сега да ви чета  Hug

Здравейте и Честита Нова Година! Пожелаваме ви здраве и детски смях да звучи всеки ден около вас!

mvsh, според теб възможно ли е покрай ангажиментите и празниците да е настъпила някаква промяна в ритъма на сукане на бебето ти преди няколко дни? Да е правила по-големи паузи? Какви бяха количествата на мокрите и наакани пелени в тези дни, в които беше притеснена, че кърмата не стига?

Има ли много промени около вас, нови хора на гости, повече суматоха, пътуване?

Често бебетата между 2 и 3м. преминават през такива периоди като скок в растежа или лактационни кризи. Ще споделиш ли дали е възможно и при вас да се случва нещо подобно?

Това, че усещаш гърдите си по-меки и няма спонтанно изтичане не са задължително признаци на намаляла кърма. Обичайно след първите седмици на попрепълнени и тежки гърди, кърмата се регулира към нуждите на бебето и усещането за пълнота намалява, спонтанното изтичане също. Вариант ли е сега, след като празниците поотшумяха, да си отделите няколко дни за нещо като "кърмаческа ваканция"? Може да сработят и при вас следните идеи:
*Да си намерите удобно и спокойно място, където да се гушкате (кожа до кожа колкото е възможно), кърмите колкото често е възможно и ти да можеш да се отпуснеш (удобна поза, релакс, чаша приятна топла напитка, хубав филм или музика, масаж и каквото ти се прииска).
*Да даваш често да суче, колкото иска тя. 
*Да предлагаш и двете гърди на едно хранене. Дори ако бебето иска можеш да опиташ да върнеш пак на първата гърда след като е изсукала втората.
*Да пробваш дали компресия на гърдата може да помогне за по-ефективно сукане и хранене.

Дори и кърмата да е намаляла, честото кърмене, честото изпразване на гърдите е това, което стимулира гърдите да възстановят количествата към нуждите на бебето. Може да отнеме няколко дни, може и повече, индивидуално е. Но с много търпение и кърмене е напълно възможно добавката, която предлагаш да се намали и да стане излишна.

Вариант ли е ако предлагаш добавка, да е с чашка или лъжичка, за да се избегне негативното влияние на шишето върху кърменето на бебето? А дали е вариант добавката да е от изцедена кърма?

Ако сте решили да предлагате добавка на бебето, може да е полезно да внимаваш за няколко неща. Важно е да се знае, че описаните количества на кутията не са съобразени с нуждите на кърменото бебе и по-скоро отговарят на хранено изкуствено дете. Количеството и вида на добавката е добре да се обсъдят с педиатъра, като се вземе предвид това, че целта е бебето да продължи да суче от гърда и добаваката да е временна мярка. Не е нужно да се предлага добавка на всяко хранене, но и е важно да не се замества кърмене с АМ. Това може да не даде сигнал на гърдите, че има търсене и да не получат добра стимулация. Може да е работащ подход ако предлагаш добавка, то да е рядко и след като бебето ти е изсукало добре и двете гърди. Когато кризата попремине, може да помогне за премахване на добавката, както и повечето майки споделят, да се намалява плавно. Може тази статия да ти е полезна: Премахване на добавката от адаптирано мляко .
При всички положения, дори и когато бебето получава добавка, всеки ден кърмене носи огромни ползи. И често, както и майките споделят, че даването на добавка изобщо не означава началото на края на кърменето. Добавката може да е временно решение в труден момент и постепенно, стъпка по стъпка кърменето да се възстанови в оптималните за вас честота и количичества.

Успех и се надявам да споделиш как сте скоро  Peace

# 272
  • София
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА   Party Time Нека тя да ни донесе много щастие, да сме по-добри и по-усмихнати, да сме много здрави и много обичани  Hug През тази година ни предстоят най-щастливите и незабравими моменти с малките ни слънчица - първото зъбче, първото "мама", първите стъпки, нека да забравим всичко лошо и да имаме само поводи за радост  Hug Наздраве  cheers

mvsh
, вече са ти отговорили, но да ти кажа, че и при нас има такива периоди, но точно когато си мисля, че нямам достатъчно кърма забелязвам, че качва най-много, просто наистина са някакви скокове в растежа и й се яде по-често, постоянно ми е на гърдите и всичко изяжда. Тегля я почти всеки ден, но си записвам кога колко е било и гледам за около седмица как се променят нещата, има седмици когато почти нищо не качва, а има и такива, в които е с над 300 грама отгоре.

Нашата Нова година ни беше един от онези особено криви дни. След като се събуди в 9:30 сутринта, заспа чак в 2:30 през нощта, а на фона на всичкия рев и мрънкане пазарувахме, правих баница, оправях и чистих вкъщи и т.н. празнични подготовки, е, днес жестоко ме цепи главата и без да съм пила. И въпреки това си ни беше много хубаво  Grinning, вечерта като седнахме на масата така хубаво погука и се поусмихва, ето за тези моменти всичко си заслужава  Grinning Вече разбира кога й говорим на нея и ни гука и се усмихва в отговор, стига да не е много крива  Mr. Green, много сладко си "приказваме"  Laughing

# 273
Късметчe

Ето Новата година тихо влиза през комина
и желае ви навред здраве, щастие, късмет! Hug
Вече сили нямам, голям рев му удари днес, не знам какво и става,спи и се , а не ще да заспи.
Лека вечер.

# 274
  • София
Вече сили нямам, голям рев му удари днес, не знам какво и става,спи и се , а не ще да заспи.

Вчера точно така бяхме и ние, следобеда й се приспа и не знам защо не можа да заспи, после съответно стана хиперактивна и към 2 вечерта вече си мислех, че си имаме перпетум мобиле  Mr. Green, изкара над 17 часа без да спи.

# 275
" Спи й се , а не може да заспи" но беше ежедневната програма по празниците. Отдавам го на  прекалено много нови неща постоянно около нея, като започнем от играчките и стигнем до бабите. Ние сме голямо задружно семейство и  всички живеем във Варна, представете си какъв цирк беше около Коледа, напълно го разбирам детето - как да затвори очи? ще изпусне нещо !  newsm62
  Нямах търпение да стане 9-10 вечерта за да се изкъпем и приспим.
   Отскоро я носим на хълбок и поизправена, толкова е интересно всичко... ходим и по заведения с приятели, а там пък ококорва едни очи Shocked. Сега не иска вече да я слагам в люлката (морската на Fisher Price) явно вече й се нарадва, за съжаление така вече нямам никакво свободно време през деня, тя просто отказва да спи. Успокоя вам се с това, че поне увеличи сама нощната пауза , вече е м/у 6 - 7 и половина часа.  1crib
  Успявам да се наспивам доста задоволително, имам случаи ,в които ставам и преди нея.

# 276
Честита Нова година и от нас! Желая ви много здраве в семейството и незабравими мигове през тази година!
Ние попътувахме малко, та и на нас емоциите ни бяха в повече и много трудно заспива Дани, чак и до плач се стигна че е изморена,  а не успява да заспи. Заради това днес гони вече втори час сън над обичайното за през нощта. Събуди се в 6:30 наяде се хубаво в просъница и пак спи. Горкичката ми, явно доста и е дошло, а пък аз си мислех, че само се глези и иска на ръце да заспи. В тази връзка, вие как си приспивате бебоците? Канех се да ви питам още като дискутирахте въртележките, но все забравям. Ние заспиваме или на ръце подрусвайки се, или на гърда. Самичка не  е заспивала много отдавна, а вечер никога.
Ние сме на ортпедо днес, утре най-вероятно на ваксина и вече и на мен ми идва в повечко, а малката шушка чак я съжалявам  Confused

# 277
  • София
За приспиването: никога не променям ритуала  Peace След дневните хранения веднага го слагам в кошарата - обикновено си "говори" с въртележката и се смее, после заспива. След вечерното пак в кошарата, но тогава не спи, изчаквам да полежи и да се размрънка и се носим на ръце и играем с активната гимнастика. Двете нощни: след първото го взимам на ръце и сядам на спалнята - знак, че ще се приспиваме, унася се на ръце и го оставям на леглото. След второто нощно хранене директно го слагам в леглото и лежа до него докато заспи. Досега не е имало сериозни отклонения от ритъма  Peace Е, ако се наспи и се събуди по-рано през деня, го взимам на ръце и го разнасям насам-натам, през нощта максимума е да го подържа малко без да ставам от спалнята, докато минат коликите  Simple Smile

# 278
  • София
Ехоо Честита Нова Година и от мен!!!

за приспиването: Никога не съм приспивала Адриан. Откакто се прибрахме в къщи от родилния дом сам си заспива в кошчето. Няколко пъти е заспивал въху мен след хранене, но вече почти не го прави и чак ми липсва Simple Smile Като го нахраня, го слагам в кошчето, нощем загасям лампата, лягам и до 2-3 мин е заспал Simple Smile През деня тпй само си решава кога да спи и си спи сам - ту в шезлонга, ту понякога му омръзва и помрънква, което вече знам че е знак, че иска да го преместя в кощчето. На нова година бяхме на купон - 20-ина възрастни и 10-ина деца - лудница, моето момче заспа в шезлонга си 10 мин след като отидохме там насред лудницата. После се събуди, хапна и го преместихме в кошчето от количката в една друга стя самичък да си спи. Спа от 21 до 2ч. когато се събуди милия защото като си тръгвахме от купона татко му без да иска бутна кошчето в една врата Simple Smile Въобще прелестно ми е момчето. Той и татко му така спи където и когато му падне и ако му се спи нищо не е в състояние да му попречи.

# 279
За много години на всички!  Hug
Нека новата година ни донесе много здраве, усмивки и любов!

От снощи забелязвам нещо ново:
Бебка за 1 път рева продължително около 40 мин. Много се плюнчеше, чешеше си венците с юмрук, не искаше да яде. Дадохме и Панадол и след около 40 мин заспа милата Sad Знам със сигурност, че не са колики, защото при нас май нямаше или са били много леки, че не разбрах. Та си мисля, че може зъбки да ни никнат. Макар, че четох, че почвали около 6-ти месец, но смятам, че е индивидуално.

Относно посрещането на новата година: Ние изкарахме една спокойна нова година у дома. Бебка будуваше с нас и беше хубаво. С таткото пък гледахме концертите, които излъчваха по различните ТВ канали и имаше някакво настроение, макар аз да умирах за сън още в 21ч, но издържах де  Laughing
Към 23:20 придведливо преместихме Елина в по-тихата стая на апартамента (с двойната дограма), та да не се стряска от зарята. Уж и котката се опитахме да предпазим, като я затворихме в банята, но тя милата много се стресира, защото не спряха да гърмят още преди полунощ... Та после я успокоявахме дълго време... Иначе тук си беше същинска трета световна. Имаше много заря. Даже таткото успя да хване 1-2 добри кадъра с фотоапарата:

Скрит текст:

# 280
Момичета, благодаря ви за отговорите  Hug

Шаманката благодаря и на теб за изчерпателния отговор! От вчера вече, нещата са доста по-добре. Не сам и давала добавка, с изключение на 1 път. Но мисля, че няма и да има нужда, защото гърдите ми пак са доста пълни, започнаха отново спонтанно да потичат и мисля, че вече всичко ще се оправи. Малката си суче добре, с изключение на вечерно време, когато пуска гърдата и започва да пищи, но според мен това се дължи на коликите, защото нощното хранене, сутрин и ранния следобед си яде нормално, без да плаче.

АЗ по принцип и предлагам постоянно да суче и на по-често, но в последно време ми направи впечатление, че ако не са минали 2-3 часа, отказва да яде и стиска устата. Но на 2-3 часа според мен си е добре да се кърмим. За компресията я прилагам почти винаги Simple Smile

Още веднъж благодаря за съветите и се надявам скоро нещата да се оправят напълно. А и аз не се отказвам лесно  Hug

# 281
Здравейте момичета  Simple Smile Едва сега се докопах до компютъра ...снощи почти не съм спала ,бебка се събуди в 3 часа (което не го беше правила от месец) и така от 3 до 6 будуваше.Повече няма да се радвам като спи и през деня и през нощта ,защото резултата е  #Cussing out .
А относно приспиването клатушкаме се 2-3 минути и е заспала, но това е ако  спи през деня....вечер някъде за час заспива...хапва си в 22 часа и някъде към 00 заспива ако не я приспя аз.

Ние си прекарахме новата година вкъщи ,изчакахме да стане 00 часа да се чукнем за здраве и това беше.. Crossing Arms свекито не беше сготвила ,не си беше направила труда даже да сложи нещо на масата (не че няма какво просто тя си е такава ),не знам до кога така ще изкарваме празниците ,защото семейството на таткото почти никой празник не празнуват ... newsm78,айде да не се оплаквам вече да не ви досадя.... Бебка се стряскаше от гърмежите навън в началото ,но после не и правеше впечатление Simple Smile Приятен ден от мен !!!

# 282
    Честита Нова година на всички Hug
    пожелавам  здраве на нас и семействата ни и много късмет, любов и благополучие Simple Smile

# 283
Честита  Нова Година
От вчера се опитвам да напиша нещо. Празниците изкарахме с много гости включително и на 1-ви понеже баткото е именник и се побърках от шетане и готвене. И днес съм се отдала на пълен релакс никакво шетане и готвене  Mr. Green Днес се занимавах с моето хоби и се чувствам много добре макар че още усещам умората от предните дни.
А да щях да пиша че и Криста-Мария от онзи ден почна доста обилно да се плюнчи но това винаги се получава когато играе с играчките си. Много е смешна защото издава едни пръхтящи звуци супер съсредоточена и подскача. Измих и едната дрънкалка и я дадох да я дъвче и още повече настървява  Laughing Не се сеща друго за сега newsm78

# 284
  • на Русе
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Много здраве, любов и хармония на всички ви и много усмивки за децата ви!

Новата година я посрещнахме у дома - таткото беше на работа  Confused и затова извиках майка ми, за да не съм сама. Децата заспаха към 22ч и изобщо не се впечатлиха от гърмежите. А бебка спа до 7 сутринта, та се наспахме всички  Party
За приспиването - обикновено заспива в мен след хранене. Понякога си дреме и в креватчето, но в шезлонга не иска да спи.
За играчките - все още не посяга да хваща, а ако й сложа дрънкалка в ръката, хич не я отразява. Затова пък обича да чува гласа на брат си и да "контактува" с възрастни  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт