Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 971
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ние сме с много хубава дограма, не пропуска почти никакви звуци, така че при нас е ОК  Peace

# 241
ЗНАЧИ  и при нас не е млечница,защото като пие по обилно вода,не се маха но прозира розовото езиче  Simple Smile
Иначе звънях на педито и тя ми каза да чистя езика с марля със сода за хляб Simple Smile

Нали не мислиш да го направиш?! Опитай върху твоя език, да видиш какво е гадно  Sick

не ,със сигурност няма да го направя , аз не мисля да си гледам детето по препоръка на стари хора Simple Smile

# 242
Ние сме с много хубава дограма, не пропуска почти никакви звуци, така че при нас е ОК  Peace

И ние така, а и около нас не гърмят толкова много (чак се учудвам).
За всеки случай гледам край беба да има винаги някакъв шум- я музика от компа ми, или пък пускам ТВ-то. Така вероятността да се стресне от пиратките ще е по-малка, поне така мисля Simple Smile

# 243
  • София
Тия дни мъжът ми донесе някакъв грип, от днес и аз съм болна, а малкият започна да киха, кашля.  Confused От снощи му слагам профилактично свещички, дано да уддържа положението и да не се тръшне съвсем. Аз веднага си самоназначих Ремантадин, дано да не ме тръшне като миналия месец.
Пуснах половинката да ходи на кино, че искаше да гледа Хобит. След НГ ще ходя аз на Анна Каренина. Това най-много ще ми липсва - съвместното ходене на кино. После ще ходим да понапазаруваме за утре, че съм решила да правя френска селска торта. Ще празнуваме вкъщи и самички. Колегите на мъжа ми се прибраха в България и само ние останахме тук.
От вчера пускат някакви фойерверки, шумят, но снощи Андрей не ги отрази. Не зная дали защото беше уморен от вечерното плуване или защото не им се впечатлява. Утре ще се разбере.

# 244
Здравейте мили дами и дребосъчета  Hug

Ние най-после сме на гости на баба и дядо във Варна и преоткривам своя роден град, след като в момента живея в 100 пъти по-малкото Приморско. Тук просто животът кипи, за разлика от малкото ни градче без никакви забавления и развлечения  Peace Мисля да отидем на кино, малко на шопинг, на боулинг и на някой по-интересен бар или ресторант. Брат ми ми е обещал да ме заведе на суши, че никога не съм яла такова чудо  hahaha

Еличка днес се позакашля 10-тина пъти и всички изтръпнахме, но след като я накърмих и поспа малко, вече от час е будна и не е кашляла нито веднъж. Дано не е болна, че нашата доки е доста далече. Кажете има ли някакви бабешки методи за кашлица, които да са подходящи за 2,5 месеца

За сутиените- през деня нося най-обикновени, стандартни сутиени с мека, не много дебела подплънка. Вечер обаче, спя със сутиен за кърмене, в който слагам от кръгчетата за кърмачки, че понякога се събуждам мокра.

В магии и уроки не вярвам, но имам едно на ум за човешката завист и злоба, та затова съм вързала все пак едно червено конче на Ели. Дано Бог я закриля, пък хората нека си мислят и говорят каквото си искат.

Езика си го дъвчем толкова упорито, че направо огладнявам като я гледам как сладко го примлясва  hahaha Първия път като видях Ели, направо изтръпнах- помислих, че е налапала нещо, ще го глътне и ще се задави  #Crazy Слава Богу- беше си нейното езиче  ooooh!

Стряскаме се само когато татко хърка  Mr. Green Той и през деня го прави, ама нарочно, а тя му се смее ли смее, защото усеща, че не е истинско. Вече дори не ококорва очички, както в началото, а знае, че е майтап. Но пък вечер си подскача понякога.

Новата година ще я посрещнем с родителите ми и едни семейни приятели, които са ни близки като втори родители, а и са страшни майтапчии. Очаквам да е голям купон, а и те не са виждали малката, така че ще се радват много. От сега правим тиквеник и сърми с майка, а мъжете отидоха за питиета. За вас не знам, ама мисля да изцедя кърма за 1-2 хранения и да ударя една- две чашки вино по случай случая  Heart Eyes newsm24
Тук във Варна със сигурност ще гърмят много, но и нашата дограма е от надеждната, така че се надявам да не се уплашим много. Няма да излизаме никъде, ще сме на домашна обстановка, обилна трапеза и много уют  Crazy

Препоръчвам покупката на активна гимнастика (това ще ни е новогодишния подарък за Елица). Ходихме на гости на един 4-месечен юнак и малката така се зариби по това чудо, че не можахме да си тръгнем с часове  hahaha . Гука, плюнчи се, протяга се, смее се с глас, дори успя на няколко пъти да хване в ръчичка едно висящо лъвче. Те имат една с джунгла, има огледалце, на което бебето се оглежда като е по корем, релефни шумулкащи елементи на килимчето (стърчат уши, палми и т.н.), играчките дрънкат и свирят като ги стиснеш- въобще голямо шоу. Мисля, че е ето такава: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=12028&cat=78  Определено развива уменията и координацията на ръцете.

Мислите ли да слагате бебоците в кенгуру? Ортопедът каза, че от третия месец може, даже е препоръчително, защото държи крачетата разкрачени, което е важно за тазобедрените стави на малките жабки. Мислим да купим и такова чудо, докато сме във Варна и имаме избор от магазини и стоки  Peace Дори баба и дядо предложиха да го купят, след като брат ми вече ни подари въртележка за кошарата. Много е готина на Фишър прайс, с дистанционно, лампички, мелодии и прожектира звездички из стаята. И не е много скъпа- около 80лв е (на фона на другите по 140  #Crazy )

Ох, много се отплеснах, ама сега ми попадна лаптопа и хубав, бърз интернет, та реших да се възползвам  Laughing
Хайде хубав ден и приятна подготовка за празника  Hug

# 245
  • София
Илияна, аз пък мечтая да живея в малък град  Blush

За активната гимнастика: имаме две, на едната повече й се кефи, но не е в особен възторг  Tired

За кенгурото: мисля, но чак след 6-тия месец, когато ще започне да сяда почти сам, преди това е доста опасно за гръбначето  Peace

# 246
  • София
Баткото го носех редовно в кенгуру след третия месец, заспиваше още преди да изляза от входа  Peace И Беболина смятам да я разнасям редовно, само да мине консултацията за третия месец, че да питам кво да ги правим тез нейните ледени крака при разходките.
Знам, че критерий за кенгурото е бебо да си държи стабилно главичката, макар че има доста модели, които подсигуряват носене и на по-ранна възраст.

Нашата шушла явно заради крачетата след разходка редовно ака зелено (изследвахме го иначе - б.о. си е). Някой да има сходен проблем? Не мога повече от това да я навличам - на глезените е с 4 плътни ката и с двойно одеало отгоре, а няма как да не я извеждам месеци, че да чакаме по високи температури  Confused

# 247
Здравейте!  bouquet
Благодаря за отговорите за сутиена...и все пак пробвах си аз да нося по стегнато сутиена и почва да си ме боли...явно ще съм си с кърмаческите разпуснати сутиени още известно време ама карай.. Crazy
За шума от пиратки -живвем в малък град с тих район и нищо нямаме ...от време на време пука нещо..но и дограмата ни е също хубава така че нямаме проблеми..
За дъвкането на езичето-бройте ни и нас и то от доста време вече -дъвче го примлясква... Grinning
За кенгуруто -ами и аз мисля да взимам но наистина за по-нататък-сега ме притеснява да не му навреди нещо на гръбнака макар че видях такива със стойка за главичката та се чудя.. newsm78
З аактивната гимнастика -при нас мисля че няма да има смисъл защото нашето джудженце изобщо не се заглежда по разни музикални и дрънчащи или шумолящи неща..на нея и дай хора да гледа и да я закачат bowuu
Ordinary_World много неприятно...оправяй се бързо!!!
Ние днес сме кривички..ама като нямаме опция за излизане в това студено време и в къщи залиняваме всички..
Новата година ще посрещаме в къщи..няма как с тия малки човеци Heart Eyes,но аз си мисля че ще е весело защото имаме комшии които 100% ще отскочат поне едно хорце да тропнем и да си кажем наздраве в новогодишната нощ!
Пожелавам на всички ни само да сме здрави пък всичко друго наистина се нарежда от самосебеси Grinning  bouquet

# 248
  • София
За кенгуруто -ами и аз мисля да взимам но наистина за по-нататък-сега ме притеснява да не му навреди нещо на гръбнака макар че видях такива със стойка за главичката та се чудя.. newsm78

Стойката за главичката няма нищо общо. Въпросът е детето да не си седи на дупето в кенгурото, преди да започне да сяда почти само - чак тогава гръбнакът може да понесе натоварването, но и тогава не трябва да се прекалява. Дотогава е много по-удачно да се използва слинг  Peace Говоря за кенгурото с подложката за дупе, иначе нашето е от моделчетата, в които детето буквално виси, но и него не смятам да ползвам преди 5-6 месец, за да не притискам ташачетата много-много.

# 249
Здравейте, мамчета! Напоследък нямам много време да ви следя, но когато имам възможност чета публикациите ви! Записвам се за новата тема. Вече сме на два месеца и малко и тежим 5.300 и сме високи 58 см, ядем много, през деня сме будни и се смеем, а през нощта спим и много рядко се будим, което е много добре. Пожелавам ви весело посреяане на новата година и дано 2013 ни донесе повече положителни емоции и красиви мигове! thumbsup newsm53

# 250
  • София
Ние също ще сме си само тримата на Нова година, предишните години сме се нахайманосвали къде ли не, а миналата година бяхме в един много ужасен във всички отношения хотел и сега даже се радвам, че няма да пътуваме никъде  Grinning Поради диетата без млечни и др. продукти, която спазвам, баницата ни с късмети мисля да е баница с локум, утре ще се пробвам да направя, дано да става за ядене  Mr. Green

Кенгуру имаме едно на Чико, веднъж в пристъп на отчаяние я сложих в него и се опитах така да простирам, ама не става, виси много и е мъничка още, да порасне още малко и пак ще го пробваме.

От пиратките не се стряскаме ни най малко, вкъщи не се чуват толкова силно, но днес бяхме навън и едни малко по-поотраснали келешчета гърмяха точно до нас и пак не се стресна кой знае колко. Нарочно я свиквам да спи на всякакви шумове и засега е успешно, принципно не спи много, но заспи ли, спи като пън  Mr. Green

Езичето също си го дъвчем и се плюнчим обилно, правим си балончета, а понякога се и давим с лиги.

Активната гимнастика още не съм я извадила, а даже имаме две различни, но не мисля, че ще им обърне внимание, играчките още не са ни много интерсни.

# 251
 Здравейте и от нас. Тези дни успявах да хвърля по един поглед, но за писане не оставаше време, че съм и с двамата вкъщи, а таткото кара дежурства и нямам много време.
 В петък бяхме на консултация - +1,200 и  5 см, т.е. сега сме 6200 и 59 см. Като си спомня баткото толкова тежеше към 4 месец...ама това е то кърмаче. Simple Smile хремата още ни тормози. Лекарят каза да вземем Тобрекс, щом  толкова упорита и не минава толкова време. Иначе ние с баткото вече се поизлекувахме. На болните да се оправяте бързо, че не си е работа болен с бебе да се разпавя...
  За сутиените - ползвам за кърмачки, не мога без никакъв, а нормалните дето ги имам все още са ми малки, а и не мисля, че ще ми е удобно с тях. ciao-ciao може би трябва да си вземеш по-малък номер кърмачески  newsm78.
   за кенгуруто и аз знам, че се носят бебетата след 6-тия месец, заради гръбнака. Все пак в кенгуруто то детео си е почти седнало.
  за захранването и сокчетата - и аз съм привърженик на късното захранване. Баткото беше на АМ и въпреки това сравнително късно почнах, беше на пет месеца и нещо и карах много бавно и внимателно, че бяхме развили лактозна непоносимост и много внимавах със стомахчето.
  Нова година и ние ще си посрещаме вкъщи с бебетата Simple Smile Много ми се иска да излезнем малко, но точно тия дни, дали нещо кърмаческа стачка ли има, дали защото се очаква да ми дойде незнам, но явно кърмата ми е по-малко, та сме като скачени съдове с Ния, осбенно следобед и вечер. А и тя от шише не иска да пие. Та не си представям как ще я оставя, за да излезна. Честно казано от една страна съм много щастлива, че кърмя, защото с баткото не успях ,а знам, че това е добре за детето. От друга страна на моменти ми дотежава това...постоянно да съм на разположение....Не е хубаво да говря така...ама явно този път в мен проговаря следродилната депресия...а може би е от повечкото умора, която ми се насъбира....стига съм разваляла празничното настроение...
  за  стряскането - и Ния с стряска , някой път повече, някой път с дни не го прави. На тази възраст е нормално. Често и от ръцете си се стряскат...
   ставам, че баткото бушува в другата стая, а и беба ще се събуди след малко...

# 252
Мислите ли да слагате бебоците в кенгуру? Ортопедът каза, че от третия месец може, даже е препоръчително, защото държи крачетата разкрачени, което е важно за тазобедрените стави на малките жабки.

За кенгуруто още обмислям въпроса.
А за активната гимнастика аз съм "за" с двете ръце. На малката също много и харесва. Едно, че се радва на висящите играчки и има къде да лежи спокойно, когато сме по цял ден в хола Simple Smile И поддържането ми е лесно, след като се престраших да я изпера в пералнята на 30 градуса (по съвет на мами тук)  Peace

Миленита , ние акаме зелено понякога, но забелязвам, че това се случва след много напъвания (нали акаме вече по веднъж на ден Simple Smile ) и честно казано изобщо не се притеснявам, защото не малко пъти тук е споменавано, че е нормално това да се случва понякога.. А и педиатър съм питала.

Благодаря за милите думи и се надявам наистина по-бързо да се оправя. Не пожелавам това на никого Sad
А на всички ви пожелавам весело изкарване утре вечер! Не, че се и съмнявам де, защото все пак това ни е първото посрещане на новата година заедно с нашите бебоци   Heart Eyes

# 253
Момичета, изпуснах ви тези дни, но имах доста ангажименти. Сега се включвам с един въпрос  и после се връщам да ви чета  Hug

От няколко дни, кърмата ми много намаля. Усещам си гърдите меки и вече не потичат, както преди на 1-2 часа сами. Преди и докато кърмих от другата гърда винаги си течеше мляко, но вече не. Сигурна съм, че на малката не и стига. Пробвам вече 3-ти ден да я слагам по-често на гърдите (през 1-2 часа), за да стимулира лактацията, но пак не се получава. Пия чай и течности, ям супи, но не става... Суче 5-10 мин. от едната гърда, после започва да плаче и нервничи, сменям я на другата, успокоява се и пак яде 5-10 мин. и плаче. После започва да си лапа ръцете, което значи, че е още гладна. Днес не издържах и и направих 70 мл. АМ, от които изяде 50 мл., успокои се и заспа. Много ми е мъчно, защото не искам да дохранвам и ще продължавам да я слагам по-често на гърдите, но няма да я държа гладна и докато не започна отново да произвеждам достатъчно кърма май е по-добре да я дохранвам  Sad

А сега на въпроса, който е насочен най-вече към тези, които имат опит с  дохранването  Simple Smile

Как точно става това дохранване и как да разбера, колко е изяла от гърдите, за да знам с колко да я дохраня. И после след като съм я дохранила, трябва ли да чакам задължително да минат 3 часа (както се процедира при бебета, които се хранят изцяло с АМ) или мога пак да си продължа да давам на поискване. И на всяко хранене ли да дохранвам, защото понякога тя яде и по 10 пъти на ден в по-малки количества. Много съм объркана и ще съм благодарна, ако някой ме посъветва как се процедира. Предварително благодаря  Hug

Връщам се сега да ви чета  Hug

# 254
Момичета, изпуснах ви тези дни, но имах доста ангажименти. Сега се включвам с един въпрос  и после се връщам да ви чета  Hug

От няколко дни, кърмата ми много намаля. Усещам си гърдите меки и вече не потичат, както преди на 1-2 часа сами. Преди и докато кърмих от другата гърда винаги си течеше мляко, но вече не. Сигурна съм, че на малката не и стига. Пробвам вече 3-ти ден да я слагам по-често на гърдите (през 1-2 часа), за да стимулира лактацията, но пак не се получава. Пия чай и течности, ям супи, но не става... Суче 5-10 мин. от едната гърда, после започва да плаче и нервничи, сменям я на другата, успокоява се и пак яде 5-10 мин. и плаче. После започва да си лапа ръцете, което значи, че е още гладна. Днес не издържах и и направих 70 мл. АМ, от които изяде 50 мл., успокои се и заспа. Много ми е мъчно, защото не искам да дохранвам и ще продължавам да я слагам по-често на гърдите, но няма да я държа гладна и докато не започна отново да произвеждам достатъчно кърма май е по-добре да я дохранвам  Sad

А сега на въпроса, който е насочен най-вече към тези, които имат опит с  дохранването  Simple Smile

Как точно става това дохранване и как да разбера, колко е изяла от гърдите, за да знам с колко да я дохраня. И после след като съм я дохранила, трябва ли да чакам задължително да минат 3 часа (както се процедира при бебета, които се хранят изцяло с АМ) или мога пак да си продължа да давам на поискване. И на всяко хранене ли да дохранвам, защото понякога тя яде и по 10 пъти на ден в по-малки количества. Много съм объркана и ще съм благодарна, ако някой ме посъветва как се процедира. Предварително благодаря  Hug

Връщам се сега да ви чета  Hug

mvsh ние също се дохранваме,аз давам  50 мл АМ ,и съм забелязала че тя след което иска да си хапва пак след 3 часа, прбвала съм по рано да и дам гърда за да видя дали се е наяла ,но  тя си я ползва за залагалка докато минат 3 часа.Аз я дохранвам винаги ,за да ми е спокойно че се е наяла Simple Smile
Надявам се да съм ти помогнала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт