Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 968
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте и от мен!

Какво земетресение, ужас, пак ли..... Не стига, че още ми се струва от време на време, че всичко се клати, а сега пак е имало.....добре, че не съм разбрала. Не искам пак да преживея същото от май месец.

Srebrina81, Калоян според мен добре си яде, а и той все пак е по-голям от Ади. Не знам вече с тези мл какво да мисля, но определено няма да я оставям гладна.

Предполагам, че и момичетата от ЛЛЛ биха могли да ми дадат съвет. Ади е 2 месеца и 20 дни. Храни се с изцедена кърма и горе-долу през ден вечер последното й ядене е АМ, защото не успявам да изцедя достатъчно мляко. Много рядко като хълца се случва да глътне по малко чай, ама като цяло не го предпочита. Яде през 3 часа по около 170-180мл, обаче нощем прави доста дълга пауза. Например преди два дни си легна към 10:30ч. и сутринта се събуди към 9:30ч. и  докато се разсъни, докато й сменя памперса и преоблека, яде чак към 10:45ч. Дефакто почти 12 часа без храна. #Crazy #Crazy #Crazy После за деня й се събират още 4 яденета (13,16,19,22ч.) Повечето пъти се събужда и по-рано, към 7-8 ч, но храненията й за деня не са повече от 6. Следователно 6*180 мл =  1080 мл. Това много ли е за бебе на почти три месеца? Тя все пак се роди и по-едричка 4080 гр и сега на 20.12 беше 5500 гр. Предполагам вече е към 6 кг. Предполагам, че според теглото зависи колко може да яде и колко мл е нормално на едно ядене да й давам. Юе се радвам, ако ми дадете съвет или препоръка как да действам.

Момичета исках да пиша и по другите теми, но Ади се събуди и ще се включа някога по-късно! Прегръдки от мен! Hug Hug Hug

# 511
По този повод към ЛЛЛ:
Има очевидно педиатри, които препоръчват активно пиенето на вода и чай. В крайна сметка необходимо ли е по някое време да започна да давам вода? Примерно от другия месец? Той Кирил хич не я иска. Кърмим се от шише, обаче водата не му е вкусна (то какво да й е вкусното - и аз не обичам вода Laughing)

Blasphemy, въпросът, който задаваш, вълнува доста майки на кърмени бебета. Grinning
 Здравните експерти (Световната Здравна Организация, Американската Педиатрична Академия, Канадското Педиатрично общество, Министерството на общественото здраве на Обединеното кралство, Министерството на здравеопазването в България и др. международни и национални организации) препоръчват изключително кърмене през първите 6 месеца от живота на бебето (т.е. без каши, пюрета, сокове, чай, вода или друго, различно от кърма). Според Американската Академия на Педиатрите, добавки (вода, глюкозен разтворр, формула и други течности), не би следвало да се дават на кърмещи се новородени, освен ако не се налага по медицински причини.
Тъй като водата е изключително важна за човешкия организъм, Природата се е погрижила  нашата кърма да отговаря на потребностите на нашите бебета. Кърмата съдържа над 85% вода. Ако бебето се кърми ефективно, на поискване и толкова дълго, колкото желае да остане на гърдата (респективно – ако получава адекватни количества кърма по друг начин, а не директно от гърдата), то няма нужда да поема допълнително вода (освен по медицински прични), докато започне захранването. Доста кърмени бебета, дори и след захранването отказват да пият вода - в което няма нищо притеснително, ако те приемат достатъчно кърма и си набавят необходимите им течности от майчиното мляко (когато започне захранването, майките предлагат вода на бебето, без да настояват или да го притискат на всяка цена да пие).
Бебетата по-скоро имат инстинкт да сучат повече мляко (или да търсят да пият повече кърма, както е във вашия случай), с което да си наваксват и течностие, и калориите, отколкото да пият вода, така че е съвсем разбираемо и Кирил да ти отказва предложената му вода. Mr. Green
Ако желаеш, повече информация може да намериш в статията Указания за предлагане на вода на кърмачета.

На въпроса ти за биберона мисля, че майките с опит в храненето с шише могат да ти дадат по-полезни отговори. Wink

Ако имаш и други въпроси – насреща сме. Hug

# 512
Здравейте,
Ние вчера излизахме с бебенцето, но днес макар да е слънчево, може би ще пропуснем. Баткото вече излезе с дядо си, за него няма студ, няма пек - той е навън.
Тези дни най-после трябва да посетим и ние ортопед. И също да поръчаме снимки на хартия за двата албума, които съм подготовила за Мина - един за изписването й и първият й месец, а другият с най-важните моменти.
За захранването и друг път съм споменавала, че баткото го захраних рано (в края на 4ти месец), защото беше предимно на АМ и имахме само две-три кърмения в денонощието. С пюрето заместихме едно-две хранения с АМ, като запазихме кърменията. През петия месец постепенно сам се отби. Аз бих искала да продължим повече с кърмене, но явно видя по-лесен начин за хранене, пък и той си беше мързеливо бебе - искаше едва ли не на готово да му се излива в устата, а не да се труди да суче. А причината да го захраним по-рано беше, че доста качваше от АМ - на три месеца и половина беше над 7 кг., при положение че се роди 3.2 кг.
Но който и начин да се избере - по-ранно или след шестия месец, важното е бебето да се чувства добре. С Мина ако продължаваме да се кърмим успешно, аз самата няма да имам мотивация да я захранвам рано.
И да се похваля офтопик, че след вчерашното почистване и профилактика лаптопът ми е направо като нов.

# 513
170-180 мл  Shocked

Кирил изяжда 120 с мъка...Аз даже се гордея, че яде по толкова, защото понякога и 100 не иска да изяде. Храни се 7 пъти на ден. Иначе пък си наддава детето.

# 514
  • София
170-180 мл  Shocked

Кирил изяжда 120 с мъка...Аз даже се гордея, че яде по толкова, защото понякога и 100 не иска да изяде. Храни се 7 пъти на ден. Иначе пък си наддава детето.

И ние сме така, в мноооого редки случаи и с много лакомия понякога изяжда и 140 и то ако има толкова  Peace През деня яде през около 2 часа, а като съм я премерила и съм видяла, че е изяла 120мл. съм спокойна, че може и 3 часа да изкара. Педиатърката ми каза, че нормата е да яде 6 пъти за денонощие по 120мл, ние сме на 7-8 пъти, но често яде по-малко. Това само за бебета на кърма се отнася, на АМ са съвсем други количествата.

# 515
Ние сме на АМ и изяжда около 120мл. и понякога когато не е яла 4 часа по 150мл,което е много рядко,за сега наддаваме и ние супер.
Poli BK  и аз трябва да занеса моя,че чак изключва,много загрява.

# 516
Предполагам, че и момичетата от ЛЛЛ биха могли да ми дадат съвет. Ади е 2 месеца и 20 дни. Храни се с изцедена кърма и горе-долу през ден вечер последното й ядене е АМ, защото не успявам да изцедя достатъчно мляко. Много рядко като хълца се случва да глътне по малко чай, ама като цяло не го предпочита. Яде през 3 часа по около 170-180мл, обаче нощем прави доста дълга пауза. Например преди два дни си легна към 10:30ч. и сутринта се събуди към 9:30ч. и  докато се разсъни, докато й сменя памперса и преоблека, яде чак към 10:45ч. Дефакто почти 12 часа без храна. #Crazy #Crazy #Crazy После за деня й се събират още 4 яденета (13,16,19,22ч.) Повечето пъти се събужда и по-рано, към 7-8 ч, но храненията й за деня не са повече от 6. Следователно 6*180 мл =  1080 мл. Това много ли е за бебе на почти три месеца? Тя все пак се роди и по-едричка 4080 гр и сега на 20.12 беше 5500 гр. Предполагам вече е към 6 кг. Предполагам, че според теглото зависи колко може да яде и колко мл е нормално на едно ядене да й давам. Юе се радвам, ако ми дадете съвет или препоръка как да действам.
Щастлива жена, бебетата имат различен ритъм и потребности (както и всички възрастни). Някои се хранят по-често, с по-малки порции, понякога с малки „похапвания” между основните хранения, а други се хранят на по-големи интервали, с по-големи порции. Също така – едни имат нужда от повече калории, а други се развиват чудесно с по-малко (въпрос на организъм, метаболизъм и прочие).
Предполагам, че очакваш и малко по-конкретен отговор. Mr. Green

Според „Breastfeeding Answers Made Simple”, 2010, от Nancy Mohrbacher, IBCLC, FILCA, средният прием на ден на майчино мляко за бебета на възраст 1-6 месеца, е около 750-1035 мл (стр. 402-404).

Според „How much expressed milk will my baby need?” от Kelly Bonyata, BS, IBCLC, „Изследванията показват, че изключително кърмените бебета поемат средно около 25 унции (750 mL) на ден между 1 и 6 месеца. Различните бебета приемат различно количество мляко; типичните граници на количеството прието мляко са 19-30 унции на ден (570-900 mL на ден).” Ето цялата статия От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми?, преведена на български, както и линк към оригиналната.

Като разполагаш с тази информация и като се довериш и на майчиния си инстинкт, би могла да прецениш какво да правиш. Ако се притесняваш, че поема повечко мляко наведнъж, а прави големи паузи, може да опиташ да добавиш 1 или 2 хранения, като и предлагаш една идея по-малко изцедена кърма на хранене. Това, разбира се, в никакъв случай не е някаква трърда препоръка, която да се спази Peace – просто идея, която би могла да опиташ, ако мислиш, че е необходима, и да прецениш дали е удачна при вас. Hug

# 517
  • София
Здравейте и от мен! Аз пак съм болна, не знам грип или настинах. Два дни съм с 39 градуса и съм неадекватна вече. На тоя фон гледам дребния и тръпна в ужас да не го заразя, ако е грип. Снощи се обадих на мъжа ми да се прибере по-рано, защото сдадох багажа. Тая сутрин, както хранех дребния, съм заспала. Как е довършил млякото и как е приключило храненето, не знам...Никога не съм боледувала толкова често, а от началото на ноември това ми е 4-тия грип. Явно ще трябва да си взема нещо за подсилване на имунната система.
Вкъщи е нечовешка жега и отваряме прозорците, за да разхладим. В креватчето на малкия снощи беше 27 градуса. Почнах да оставям бебето босо и по боди с дълъг ръкав. Не мога да разбера тия хора защо не слагат врътки за регулиране на парното, ами се чудим как да разхлаждаме после. Всички дебели пуловери, които бях донесла от България, ги върнах. Тук масово из жилищни и административни сгради се ходи по къс ръкав, ризи или т-шърти. А като се замисля България какви цени за газа плаща и какво разхищение е тук...

Наде, надявам се да вземеш най-разумното решение. Предполагам, че и партньорът ти е около твоите години, което донякъде може и да е оправдание за по-незрелите му реакции. Все пак мъжете са по-нежни души, а каквото и да си говорим, появата на дете в семейството е стресова и изпитание за всички.

tanchoo, коремът и тазът ми още не са се събрали. Като килограми ми останаха за сваляне 3, но коремче си имам. Когато излизам, слагам ластично бельо, но някак вкъщи нямам навика да го нося. Преди да забременея ходех на аеробика и се чудя дали да не се запиша пак, има такъв център наблизо.

Да питам момичетата, които не кърмят: при вас появи ли се месечния цикъл? Аз още нямам и се чудя това нормално ли е, след като не кърмя? Още не съм отишла и на прегледа след раждането, но то като се гледаме сами с бебето, трябва таткото да пуска отпуска.

# 518
извинявам се, че навлизам в темата, но моля майките, които хранят бебета с ам, да ми отгонорят, кога смениха бибероните с по-големи, тъй като сме на два месеца и още сме с 0+. за да не спомим темата може и на лс. благодаря предварително за разбирането.  Peace

# 519
  • София
Синът ми е на два месеца и има и от двата вида биберони. На Авент са под номера - 1 и 2. Втори номер направо му се излива в гърлото и все гледаме с единичките да даваме. Ако не чувства дискомфорт, не му ги сменяй още.

# 520

и при мен няма още цикъл  newsm78 аз не кърмя от близо седмица ... кога ли ще ми дойде ???

# 521
Ние сме с биберони 2-ка на авент, но млякото, което пие е много гъсто и са ни ок.
Наде, аз не съм кърмила и ми дойде на 40-тия ден след раждането, но според мен си е индивидуално.

# 522
  • София
Малко весело и от мен.. Здравко го бях оставила на дивана с бибата и една голяма играчка дракон и той си мърмори Еееее, а аз махах тапецерията на столчето за кола, върху която повърна, по едно време настана тишина, поглеждам - хванал дракона с две ръце и отворил една голяма уста и си го тика в устата, а той дракона голям колкото него Laughing

hahaha Joy
Само като знам колко съсредоточени стават в такива моменти, ме напушва голям смях  Mr. Green

dolce_vita, момичетата са ти дали хубави съвети - замразявай кърма отсега и всичко ще е ОК  Peace Ние трябва да се радваме, че имаме дълго майчинство, в другите държави след 4 месеца трябва да се върнат на работа  Peace

Сребрина, вкусът на чая е отврат, просто слагай захар  Peace Докато бях в болницата, майка ми не се сети за този вариант, затова просто си затварях очите и го гълтах на няколко големи глътки  Simple Smile

ValkanovaC, абсолютно правилно, аз го писах някъде преди това - децата на АМ се захранват на 3,5-4 месеца, а не на 6 като кърмените бебета  Peace Зарчето вече е на 170 мл, но той е над 7 кг и е нормално. Явно все пак ще започнем с по-ранното захранване, защото стои леко гладен  Tired Ще гледам да устиска поне до края на 4-ти, но да видим. Решаващо значение ще има кога ще спрат коликите  Peace

Вчера дойдоха поредните снимки от "Снимките Ви", но ги бяха направили много тъмни, но бяха много отзивчиви и ще ми ги направят пак, така че и аз чакам  Peace

Милинка, оправяй се бързо  Hug За цикъла: аз вече имах два: на 22 ноември и на 26 декември, хем се цедях до 1 ноември  Tired

извинявам се, че навлизам в темата, но моля майките, които хранят бебета с ам, да ми отгонорят, кога смениха бибероните с по-големи, тъй като сме на два месеца и още сме с 0+. за да не спомим темата може и на лс. благодаря предварително за разбирането.  Peace

Този въпрос ме тормози от миналата седмица, но още не съм сменила биберона, защото шишенцето на "МАМ" ми е страшно удобно за употреба. Ако го сменя, трябва да мина на "Чико", а там бибероните са с друга форма и ще има мрънкане  Simple Smile

А моето дете направо се оля  ooooh! Яде в 2 часа през нощта, спретна един купон до 7,20, след което спа до 12,30. Т.е., издържа без храна 10 часа и 40 минути  ooooh!

# 523
  • София
Amorevole , благодаря за отговора и напътствията. Чела съм статията и според нея значи влизам горе-долу в границите на нормалното. Значи правилно съм се насочила да не слушам свекърва ми и зълва ми, че много й давам, защото те това ми говорят. Аз вече доста добре се ориентирам кога за какво плаче Ади, но само ме притесняват приказки за разширен стомах и най-вече се чудя до колко е възможно това да се случи, ако хапва по-малко пъти на по-големи порции. Колко може да поеме едно 2-3 месечно стомахче без да се "разшири"? Аз по някаква логика разсъждавам, че щом има 2-3 наакани памперса на ден, значи тя си взима онова, което й е необходимо като хранителни вещества и течности и останалото го изхвърля.... Надявам се да съм права newsm78

Наде, извини ме, аз също ще ти дам (непоискан)съвет - според мен наистина е най-добре да се разделите с мъжа ти. Това обаче, не означава, че е за постоянно. Може нещата да се оправят. С появата на бебе, света се променя и за двамата родители. Нормално е таткото да мине през някакъв период и ако е така, то той ще отмине и може после да си стане същия човек като преди да родиш. Доколкото разбирам от думите ти, той не е бил така преди и за това все пак има надежда нещата даа се оправят. От друга страна, щом си е позволил такова нещо , наистина не се знае какво може да си позволи в бъдеще, за това трябва внимателно да обмислиш действията си. Желая ти успех и най-добрия изход от ситуацията! Прегръщам те силно! Hug Hug

tanchoo
, моят корем също не се е прибрал още иначе таза доста ми се сви, защото обличам старите си дънки Mr. Green Качих общо 22-24 кг някъде. Имам да свалям още 4 кг от бременността и 3 от преди да забременея, които бях качила по миналогодишните коледни празници. Надявам се и тях да сваля. Корем си имах и преди, но сега има и висяща кожа доста. Приятелки ме успокояват, че ще се прибере, ама не знам.....

Биберон - още съм на 0+, но аз давам почти само кърма, много рядко АМ и не съм имала проблеми. На моите шишета пишеше до 6 месеца, но не знам дали ще остана с 0+ до тогава newsm78

blasphemy, съчувствам ти за ситуацията и се надявам да се наредят нещата по най-добрия начин. Дано скоро ни се похвалиш с добри новини и не забравяй, че лошото настроение и емоции се отразяват в настроението на бебето. За това давай по-"през просото", за добро на малкия Кирил. Гушки от нас с Ади!!! Hug Hug Hug

# 524
Щастлива жена благодаря  Hug
имам въпросче -ние се отопляваме на  парно ,но  ако отидем  в къща която се отоплява от печка (на дърва ) и после отново се върнем във стаята която е на парно дали бебка няма да настине заради рязката промяна ????Въпроса ми е защото искам да отидем с малката на Карлово за поне 2 седмици и после пак да си дойдем на София Simple Smile  БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО  Hug Hug

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 15:12 от nade_91

Общи условия

Активация на акаунт