Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 899
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро момичета. Съчувствам на всички, които будуват нощем с бебоците.
Сияна тази нощ за пръв път се събуди към 2 часа с писък, явно беше сънувала нещо, та и ние побудувахме малко. Но на фона на вашите маратони, не смея да се оплача за нашите 10-тина минути Embarassed
Днес водихме малката да и вземат кръв, е няма такава гадост, дори на ваксините не рева толкова Sad
Над 15 минути я мъчи лаборантката, бебка явно няма много кръв и всеки път е ужасно мъчение. Миналия път я боцкаха в петичката и пак същата история. Още треперя, много се разстроих и аз, миличката ми сега спинка и дано да е спокойничка днес Cry
По повод на спокойната бременност, аз съм склонна да вярвам, че има някакво значение. Въпреки, че имах доста проблемна бременност, през цялото време си бях сложила розовите очила и нищо не можеше да ме ядоса. Аз имам и други наблюдения, които естествено са си мои приумици, но колкото бебета познавам родени в Шейново, всичките са ужасно спокойни и кротки и обратното, тези от обкръжението ми, родени в Майчин дом са доста неспокойни Rolling Eyes

# 631
  • София
И аз имах супер спокойна бременност и родих и в Шейново - в резултат имам най- прекрасното и спокойно бебе на света Simple Smile

# 632
Пластмасовите играчки реших да ги изваря за кратко, в резултат на което боклучавите такива се изпоразвалиха, а качествените играчки не мръднаха. Плюшени и мекички пускам в пералнята.

Моята втора бременност беше с доста нерви, свързани все с баткото. Ядосваше ме, а и на мен малко ми трябваше и от малко палех. Е, бебе Сави е толкова кротко и послушно, не плаче, спинка си, хапва си, а заспиването е без проблеми. Поне засега де. Ще видим какво ще стане като почнат да никнат зъбите  Mr. Green  Пожелавам на всеки такова бебче  Heart Eyes

Ordinary_World, аз имам тази книга и бих казала, че ми харесва. Изпробвала съм някои методи с баткото и засега работят. Има я и в електронен вариант.

# 633
Повечето текстилни играчки са с музикален механизъм, трептящи и т.н. страх ме е да не им разваля далаверките в пералнята. newsm03

# 634
  • София
Да попитам и аз как перете активната гимнастика. Наследихме тази http://www.bebence.com/index.php?main_page=product_info&cPat … dfa4d1e8f0b07826d и частта, която е под крачетата не може да се отдели, нито да се вадят играчките, а се опасявам, че ще се скапят - конкретно има едана пластмасова топка на ос, в която ще се събере вода, че има малки отвори...

# 635
  • София
И аз като Милинка - супер спокойна бременност (с малки изключения в началото) и като резултат - Зарко  Mr. Green

За играчките съм казала следното: каквото не оцелее в пералнята - отива на боклука   Peace

Миленита, не виждам въпросната топка на снимката  newsm78 Как е закрепена? Имали вариант да я отрежеш? Също така не мога да определя материята каква е. Странно е, че "Фишър Прайс" не са помислили  Tired Едната ни наследена гимнастика я пуснах в пералнята на 30 градуса на програма "Ръчно пране", без изобщо да погледна какво пише на етикета  Peace А пък другата ни я дадоха по-късно и само я забърсах с мокри кърпички  Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 12:11 от -=Деси=-

# 636
И двете ми бременности бяха нервни. Първата - много напрежение на работа, тичане по доктори, купища изследвания за гестационен диабет със съответното притеснение. Втората - спокойствие на работа, но пък нерви вкъщи - големият батко ми създаваше битови грижи, малкият боледуваше, не искаше да ходи на ясла и градина, тормозеше ме по негов си детски начин, после пък дълги пътувания, нерви покрай купуването на количката, онова ужасно падане в Сараево, земетресенията в София, които преживях сама с Борис и много се стреснах, накрая историята с големия ни батко, за която писах преди два дни... Първата бременност поне беше по-лека във физически план, с по-малко неразположения. С втората бях ОК до шестия месец и после се почна ниско кръвно, сърцебиене, анемия, хемороиди, безсъние...Е, първото дете си ми беше ревливо и нервно бебе, второто е кротичко и спокойно. За спането - първото не спеше през деня, но пък нощем спеше добре. Второто спи повече през деня, а нощем си накъсва съня. Първото не искаше да суче, цедях, додавах АМ, пиеше вода и сок от шише, захраних рано. Второто не признава нищо освен гърдата, не приема никакви шишета, добавки, вода, чай и т.н. и както изглежда ще се захранваме по-късно. Това е то - прави са хората като казват, че две еднакви деца няма. Дори да ги гледаш еднакво, те пак си имат начин да наложат своите особености. Във всеки случай е по-хубаво жената да има спокойна и безгрижна бременност, но при мен не се получи - донякъде поради собствения ми холеричен нрав, но също и в резултат на външни непредвидими обстоятелства.

Платнените играчки без механизъм ги пера в пералнята на кратка програма. Тези с механизъм ги окачам някъде, така че детето да не може да ги пипа или налапа. Пластмасовите играчки - на чешмата с вода и веро.

Снощи Мина пак се ококори в 4.45 като беше заспала към 23.30. Наяде се и после спа до 9.45. Така че направи две петчасови паузи. Общо й се събират 6 хранения в денонощието, което е добре за този период. Като се замисля, може би това хранене в 5 ч. не е чак толкова лошо - нали точно тогава е добре да има стимулация заради отделянето на пролактина. Просто бебка се грижи да има досатъчно манджа. Mr. Green Или пък й става студено рано сутрин, понеже спим на изключено отопление. На село, където камината с водна риза работи почти без прекъсване, в стаята е топло по цяла нощ и съответно там правеше по една 6-7 часова пауза и после си доспиваше още 3 часа.

Сетих се нещо за цикъла да кажа. Възможно е да имате прокървявания, които са по-слаби от нормален цикъл. Това се дължи на образуването на временни кистички, които се пукат и при това се отделя малко кръв. Нормално явление е - дължи се на все още нерегулираните хормани, кърменето и други фактори. Може да се обърка с цикъл, но не е.

И последно за храненето - ям доста повече отколкото като бях бременна. Имам постоянен апетит. По празниците качих 2 кг и вече съм точно на теглото от преди бременността. Защото с бременността качих 8 кг, после с раждането свалих 12 и вместо да свалям покрай кърменето и възвръщането на апетита започнах по малко да качвам. А и като няма много движение... Дано поне спра дотук с качването.

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 12:30 от Poli BK

# 637
    Здравейте и от нас, най-сетне намерих време да пиша  Simple Smile
    И аз съм решиха да пера играчи утре, мисля да го направя на ръка. Аз много обичам гумени играчки и нашите са предимно такива, имаме и пееща плюшена звездичка, нея няма да я пера съответно няма да и я подавам,а ще и се любува отдалеч.
    Аз също още нямам цикъл, но косопада стартира. Колкото до килограмите вече свалих каквото бях качила,но корема ми не се е прибрал. С ужас установявам,че ми е виснало дупето, а мъжът ми толкова да му се радва Confused
    Моето бебче през деня спи и яде горе-долу по едно и също време и започна да заспива малко по-рано в 00:00. Събуди се ... засега това от нас.

# 638
Добър ден и от мен!
За връзката бременност - бебе: Аз също имах спокойна бременност,без кой знае какви притеснения,но Калоян първите 2 - месеца си беше бая ревлив,сега по -скоро преминава към категорията мрънлив, но определено е по-добре от началото.Не виждам връзка между болницата, в която е раждано бебето и характера му.Съгласна съм с Поли, че децата винаги ще намерят начин да изразят себе си.
За книгите:Аз бих препоръчала книгата на д-р Христо Михов - "Книга за майката", тя е написана от български лекар, съобразяващ се с особеностите на българския бит, хранене и култура.Това не означава, че отричам чуждите автори,харесвам и книгите на Лоранс Перну, но лично на мен д-р Спок - не ми допада особено.
За повърхностното пране: на ръка с гъбичка за чинии и малко Бочко.

# 639
  • София
Аз както не бях отишла на преглед след раждането, така и ми се наложи набързо да се организирам. Sad Откак започнах тия дни с високата температура и ми се поду лимфен възел, който май се води ингвинален (на сгъвката при бедрото и торса, в слабините). В началото ме приболваше, но не обръщах внимание, мислех, че е мускулна болка от температурата. Снощи вече подутото беше голямо и болката се пренасяше по крака, сякаш по артерията на бедрото. Sad Днес вече боли, като сядам.
Опитах да запиша час при моята АГ, но е свободна най-рано на 16.01. И понеже моята половинка е паника, записал час в друга клиника за утре. Да видим какво ще кажат. Днес се отказах да давам урина и кръв, защото има време до 16.01, а и не съм преборила грипа. То пък утре ще ходя на преглед, без изследвания, но да видим...
Определено след това ще почна да пия нещо за подсилване на имунитета, защото без това няма да мина. И ще мислим жена да идва за по няколко часа, защото май карам към пълно смахване.
Със синковеца продължаваме да борим проблема със съня. Аз съм тъпа и упорита и не се отказвам. Засега и той е така, но битката е титанична.  Mr. Green

# 640
Милинка, вероятно е някакъв възпалителен процес, който лимфният възел улавя. Лимфните възли играят ролята на филтър - прихващат близките до тях инфекции. При всички случаи трябва да те види лекар. Не е задължително да е гинекологично, но е вероятно щом се касае за ингвинален възел. Моят мъж имаше много подут и болезнен възел на същото място преди година и нещо - оказа се, че се дължи на екзема от псориазис, която му избива от време на време на това място. Пи антибиотик и се маза с нещо и му мина. Инак изследванията на кръвта му бяха в норма.

# 641
  • София
Преди 9-10 години имах подобен проблем с неспадаща висока температура и лимфните възли (на шията). Влачих се доста време, пих няколко антибиотика и проверявах възможните причини - зъби, УНГ и пр. Оказа се, че поради недобре отстранена 3та сливица е останала част, която симулира дейност и при отслабване на имунитета причиниява  тези проблеми. Сега ситуацията е доста сходна, само че мястото е друго, а и съм наскоро родила. Утре в 13ч. съм на доктор, казали, че и колпоскопия ще правят, само не разбрах защо.

# 642
Аз чета това, приятелка ми я похвали Simple Smile
http://ekipirane.com/books/christian%20books/I/izkustvoto%20da%2 … l/sadarjanie.html
Някой преди това спомена книга на същия автор.

# 643
  Има нещо общо как протича бремеността с това какво ще е бебето, но си е и до дете според мен. Първата бременост ми беше като цяло спокойна, не ходих и на работа,  имах време за почивки и разходки, гледах филми, четях книжки, слушах музика, но си имах и разни неприятности.  Като се роди бебето само ядеше и спеше, дори колики не усетих кога сме имали, гласа не му бяхме чували.  Втората бременост се захванах с ново начинание , което беше планирано преди да знаем за беба/ че си беше изненада/ и нямаше как да не го отлагам. Там доста притеснения, нерви, а и подир баткото доста тичах до последно. Имаше моменти, в които нямах време да се замисля даже как съм. Сега беба е по-неспокойна, по-ревлива, но като чета несгодите на някои тук...не мога да се оплача. Но...храненето беше различно, това коментирахме с мъжът ми. Баткото беше на АМ и режимът си беше сравнително строг, а и явно се е нахранвал добре и за това е поспивал повечко. Сега беба е изцяло на кърма и режим...все още нямаме конкретен.Сега обаче като поотрасна малко и започна да става по-скойна някак и даже днес за втори път направи голяма нощна пауза. Но при нас аз съм спокойна, таткото е нервак, та може и да са с различни нервни системи децата по наследство Simple Smile Единственото обяснение за връзка между това, къде е родено бебето и нервността му би могло да бъде начинът, по който ги третират там според мен, т.е. дали бебетата са при майките или само ги донасят...така мисля.
  Косата и миналия път започна да ми капе към 3-тия месец и сега отново е така. Тогава ползвах едни ампулки с коприва на италиянска фирма, както и такъв шампоан и бях доволна. Сега трябва да започна пак. Дам...и омазняването се завърна с пълна сила, а и като съм вързана през повечето време за удобство, още повече. Tired
  Зъбите...аз съм имала като малка зъби още от 4-тия месец, но баткото беше беззъб много дълго. Майка ми дори започна да се притеснява...Но в един момент, като почнаха да разстат, на годинка имаше повече от тези, които се бяха озъбили по-рано. Така даже по-добре стана, че тормоза по избиването им беше по-кратък. Без зъби няма да останат Simple Smile
   Сега като чета какво е писала Poli BK за цикъла се замислих дали и при мен не е било нещо такова. Миналия месец прокървих 5-6 дни, но не обилно и реших, че е първи цикъл, още неотргулиран. Сега около 5-6 чаках да ми дойде, но...няма. Може пък просто да не се е регулирал още...
  милинка  дано да не е нещо сериозно, да минава бързо. Тя и температурата може да е от там, ако наистина има някакво възпаление.

# 644
  • София
Ох, ако ме видите каква съм картинка в момента...  Grinning
Нали работя върху навиците на Таласъмчо и се боря за дневно спане. И съм го сложила в кошарата, а аз седя на един стол до нея, с лаптопа, подпрян на перилата й. С коляно бутам матрака, шъшкам с уста, с маска съм и пиша във форума. Периодически подавам изтъвания биберон. Сигурно гледката е като на избягала като от психо диспансера.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт