Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 903
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
СРЕБРИНА ,TSVETI DO благодаря момичета за отговорите!!!
СРЕБРИНА как понасяте вие 4-те капки?ти в какво ги даваш?аз във вода  и се чудя дали там не ми е грешката... newsm78така или иначе почвам с 4-те капки акто и аз няма да се зачитам в нета защото сигурно ще се притесня...Аз си мисля също така че нашите педита са  и по-страхливи..знам ли вече..защото по принцип всяко зимно бебе има нужда от повече вит.Д и са им по-меки главичките  
Вчера понесохме добре ваксината-без темп и тем подобни ,обаче кърмаческатата стачка върви в пълната си красота.. ивече съм сигурна че е точно такава стачка защото вървим по точно описаните правила за нея...Вчера вечерта толкова много и се спеше..уморена от емоции,в същото време с 3 часова пауза т.е нямаше  вече как да не е гладна..но допрях ли и гърдата -ревваше като ужилена..а мен съответно гърдите започнаха да ме понаболяват от неизсуканото мляко...Не знам на какво се дължи точно нашето поведение..мисля че е във връзка със стомаха ..Мисля си също така и си го наричам като термин-"смяна на млякото"че има едни такива периоди в които млякото променяйки състава си спрямо нуждите на растящото бебе,става по-различно и може би по-засищащо..и хранително  и това отнема повече време за засищане..и забелязвам у моето беб как започва само да си удължава времето между кърменията..вече не иска да суче на досегашните 2 часа а на 3 или 4 като наистина спазва този режим колкото и да и предлагам аз...Това разбира се са си мои размишления и наблюдения..но просто наблюдавайки я и размишлявайки си правя някви такива заключения!В крайна сметка реших да я пооставям сама да си поиска  когато наистина е вече много гладна и също така е верно че докато спи и по-лесно да се кърмим та и това ще правя..Вчера само на главата си дето не застанах за да се нахрани... Crazy
МИЛИНКА пожелавам ти бързо оздравяване!!!!!  bouquet
За шъткането- и при нас много помага!
З авръзката бременност -спокойствие-при нас е точно такава-каквато бях през бременноста,такава е и беба...ту спокойна и усмихната ,ту ревлива и мрънкаща Wink

# 646
  • София
За капките "Вигантол": първоначално ги разтварях с малко мляко и давах с лъжичка. Обаче забелязах, че по-голямата част остава по лъжичката - нали е олио и е по-леко от млякото/водата. Опитах се директно в устата, не уцелих, затова сега капвам единия ден 2, другия ден - 3 капки в лъжичката, изсмуквам с капкомера и капвам в устата. Умишлено единия ден давам с 1 капка повече, защото се размазва и по лъжичката, и остава по стените на капкомера, а по този начин все получава 2 пълни капки  Peace

Милинка, ох, бързо да се оправяш, много е неприятно това нещо  Praynig Hug За гледката: не се и съмнявам, че сте за снимка  Mr. Green При нас шъткането няма особен ефект, използвам го за кучето, но гледам, че Зарко не реагира особено като ме чуе, затова на него му ссссъсссскам Simple Smile

# 647
милинка, ти си като Наполеон.  Laughing
Аз да кажа за зъбите - вярно е, че не е много добре да пробиват твърде рано, защото минерализацията им не е завършила до край и са по-податливи за развитието на кариес. Счита се, че първите временни зъби пробиват на 6-7мес. За преждевременно пробил временен зъб се счита този, който пробива 3 месеца преди срока. Имайте предвид също, че зародишите на долните резци са по-високо разположени и затова могат да пробият по-рано. За облекчаване на симптомите при никненето на зъбите може да мажете венците с Дентинокс или Калгел. На каката зъбите пробиваха без никакъв проблем и засега не мисля да ползвам нещо и при Катрин - все пак това си е естествен процес.  Peace
За връзката бременност - бебе: и двете ми бременности бяха спокойни, в резултат - каката беше общо взето спокойна, но се събуждаше до 1годинка и през нощта да суче и не правеше големи паузи, освен това се събуждаше точно на часа си, не заспиваше сама, а Катрин е още по-спокойна, пу-пу, прави дълги нощни паузи откак е навършила 2месеца (е, понякога променя, но не повече от 2-3 дни), през деня спи доста. За мен тайната е в това, какво бебе сте си поръчали  Mr. Green , шегувам се, но аз много исках и още преди да забременея все това повтарях : "искам кротко, но будно дете" , хем да не плаче много, хем да е лъчезарно и жизнено. Истината е, че аз съм спокойна и търпелива като характер, а мъжо е нервак. Каката по това прилича на него, а визуално много на мен, при Катрин е обратното засега.  Grinning
Ваксината я понесе добре, не е вдигала температура, малко е зачервено мястото на убождането, но не е болезнено.
За моя хранителен режим: все съм гладна и жадна. След като родих смъкнах 9 кг, това са тези, които оставих в родилния дом и оттогава ни нагоре, ни надолу. Стремя се да се храня здравословно, защото кърмя.
Сребрина, споделяй, моля те, своя опит за захранването , а и всички други мами, че аз започнах да чета по тази тема. Сигурно ще се върна на работа през април и искам да съм подготвена теоретически, че после няма да имам време да чета. Благодаря!  Hug
За варненска среща: пишете ме и мен, аз съм наблизо, почти сме като квартал на Варна - живея в Провадия.  Hug

# 648
# 649
Милинка,  Hug . Не те познавам, но съм ти фен  Grinning
Моето бебе днес е много неспокойно. Не успя да си реализира сутрешния сън и сега рев та рев Sad
За бременност: Аз имах прекрасна бременност - никакви  болки, никакви проблеми (като изключим, че Алексчето се беше изтърколило рано-рано в 8 месец, защото  майка му не си седна на дупето до последно )  Най-голямото бреме ми беше косата  Mr. Green НО бях адски нестабилна психически. Все драми,все ревове, все обидена.... ужас. Искрено  се надявам да не съм повлияла на психо статуса на детето си Simple Smile
Момичета, направо вече ще откача. Свеки все иска да върху бебето и го залива с едни продължителни мляскащи целувки Sick Знам, че от радост и любов го прави жената , ама едва се сдържам. Снощи пък я оставих да погледа Алекс, като изрично предупредих да я държи само в хоризонтално положение, защото беше яла. Връщам се в стаята - тя я сложила по гръб и вика " хайде Али, карай колело Shocked" Казах, че бебето ще повърне, не няма, казва тя, и в същия момент бебето изригва. Направооооооооо  #Cussing out Много ме е срам от отношението ми, но не мога да си сложа спирачка....Как ще издържа още няколко дена, не знам  Rolling Eyes

# 650
  • София
Цвети, а защо си мълчиш? Кажи й го директно, няма какво да се притесняваш, ти определяш правилата. Целувките категорично ги забрани, още повече, че тръгнаха и гриповете, а и не е хубаво да лепи всичките микроби от нейната уста върху детето  Peace При последното си идване свекърва ми си слагаше маска, защото бяхме пресни след ваксина Peace Разрешила съм и тя, и майка ми да целуват детето само по главата  Crossing Arms

# 651
Да ви кажа за Витамин Д - липсата или недостатъчната му наличност по-често се срещала при децата на изкуствено хранене. Затова в такива случаи витамин Д си е задължителна добавка, особено през зимата. При кърмените бебета проблемът възниква по-рядко, защото в кърмата има достатъчно витамин Д, калций и фосфор. На кърмачките се препоръчва също да вземат витамин Д като добавка и да пият поне една-две чаши прясно мляко дневно. В Сараево още в родилното ми написаха рецепта - по 3 капки витмин Д ежедневно за майката и бебето (там витамин Д е с по-ниска концентрация, затова капките са 3). И педиатърът редовно ме пита дали го пия и аз. Така че кърмещите не е лошо да си капите и вие вигантол в устата.

# 652
  • София
Тук пък битува точно обратното мнение за вит. Д - че при хранени деца с АМ изключително рядко се налага допълнителен прием, защото всички АМ съдържали витамина. Това ми го каза и мойта педиатърка, когато я питах кога ще изписва, и един друг доктор по телевизията. Като се има предвид, че тук слънчевите дни са в пъти по-малко от тези в България, не знам кой прав, кой крив...  Thinking Следващата седмица ще ходим и пак ще я питам. 
ЦветиHug Споко, психо статусът е незасегнат, няма връзка - проверено е.  Mr. Green Единственият път, когато по време на бременността пророних сълзи, беше когато искаха да ми правят амниоцентеза в 30 г.с. А синът ми ме дави в рев. Simple Smile 
Деси, тъкмо се унесе дребния и песовете решиха, че мъжа ми се прибира и вдигнаха олелия. Щях да ги отстрелям. И хайде пак сначале с Шшшшшшшшш, направо като кротал се чувствам вече. Проблемът е, че като е във фаза, трябва да измисля как да го успокоя и тогава да стигна до шъшкането. То не е шъткане, ами едно продължително шшшш със спирки, колкото да поемеш дъх. Поне аз така правя. Simple Smile И още нещо - също действа комбинация от шшшш с нежни погалвания между веждичките и по челцето. На мен на моменти ми е трудно, когато ми е продънил ушите с часове рев, шъшкала съм до премала и ми иде да му извия врата, но галя, какво да правя.  Confused
Фортуна, отдавна се каня да те питам, че спорехме с мъжа ми за бебешките зъби. Simple Smile Чисто теоретично, може ли да се увредят зъбите на бебето, които в момента ги няма, но все пак има някакви зъбни зародиши? Мъжът ми е на мнение, че не може да се увреди нещо, което го няма, но пък мен ме съмнява да е вярно. Thinking Някъде бях чела, че при прекомерна консумация на храни, провокиращи кариес, се повреждат зъбните зародиши.

# 653
Поли, благодаря за съвета за Вигантола и аз ще си капвам по 2 капки.
ciao-ciao, ами добре ги понасяме 4-те капки.Аз ги давам с лъжица и малко кърма и винаги капвам 1 капка повече, защото остава по лъжицата.Само 2 пъти успях да накапя директно в устата,отделно имам и капкомер отделен.Така че както ми дойде.
Fortuna, разбира се, че ще споделям как върви захранването.Засега не сме много въодушевени от тиквата и плюем, ама аз обирам с лъжицата и давам пак.Днес бях решила да пробвам да дам 10 мл., но след поредното изплюване се отказах.Мъжът ми твърди, че ако го подсладим ще го приема по -добре, ама аз не съм много навита на този вариант.То верно, че не е много вкусно, аз го опитах,по скоро бих добавила плод като ябълка или круша.И аз седмица отпреди да реша да захранвам бая изчетох разни материали, някои дори си противоречаха и ми стана смешно, но поне в едно имаше единодушие, че трябва търпение и няма да бъде лесно.
За варненската среща: включете и мен, аз съм от Добрич, но все може да се измисли нещо.
Милинка, знам за какво говориш, при нас картинката е следната:Калоян в количката,аз бутам с крака, седя пред компа и чета, защото съм въоръжена с помпата,като правя героични усилия да се протягам и да давам бибата,т.к. с едната ръка държа помпата с другата цицата.Голям смях  Grinning

# 654
Звучи ми като Многоръкия Шива ! newsm47

# 655
  • София
шъшкала съм до премала и ми иде да му извия врата

Joy hahaha

Позната история  Mr. Green

Ще го пробвам това с галенето, ние обикновено играем на "Биба лази" (този лаф го сътвори мъжът ми) - ходя с пръсти по корема и накрая боцкам носа, но го докарвам до смях, а не до заспиване  Tired

# 656
Цвети, и ние по празниците имахме скъпи гости и аналогичен случай и принас - то едно целуване, едно пипане по ръцете, после детето ги лапа...ужас. Свеки му говори високо и детето мисли, че му се караме и реве нервно, пък при който друг го вземе така слуша и въобще не го е страх от чужди хора. Все го слага да сяда, все едно е на 1 година, казвам й тактично да си мие ръцете и по-малко да го пипа по ръчичките ама тя си знае нейната, иначе дава акъли постоянно да го обличаме и го навлича при температура в стаята 20-21` вика, че е студено да му слагам шапка Simple Smile)) Направо дива работа, благодаря на Господ, че сме далеч и така...

За Вигантола - не знам дали тази версия е вярна, може и да не е, но аз правя така - капвам директно в устата по 2 капки поне 10-15 мин преди ядене, така ми каза доки. Понеже млякото е нещо като антидот на някои витамини и убива действието им един вид. Аз лятото също пиех желязо докато бях бременна и тогава хематоложката също ми беше казало около ввремето на приемане на желязото да избягвам млечните неща, че им се намалявало действието и да наблягам на витамин С.

# 657
  • София
Ще го пробвам това с галенето, ние обикновено играем на "Биба лази" (този лаф го сътвори мъжът ми) - ходя с пръсти по корема и накрая боцкам носа, но го докарвам до смях, а не до заспиване  Tired

При мен е "Буба лази", но това е част от сутрешната ни процедура. Simple Smile Хили се, не става за сън. Simple Smile

# 658
Ето ме и мен, току що се приспахме.
За бременността и бебето - може и да има връзка, но не на 100%. С каката бях студентка, не ходех  на работа, само разходки, кафета и т.н. - я беше много ревлива, майките бягаха от мен и още една мама по площадките в студ.град, ужас. До 3 години ядеше кисело мляко нощем, беше голям бяс. Не исках да чувам за деца. До скоро като чуех да плаче дете някъде навън направо откачах.
 Сега бях на работа до последно, с много кофти началник и много проблеми в работата, ама наистина много гадна година изкарах - детенце е добричко, плаче си, ама само когато има защо, засмяна е и много разбрана, нощем си спи, става да хапва и пак спинка.
Това с боц по нослето и нас ни докарва досмях, много се забавлява.
Чудех се как го постигате това с приспиването сами, ако не я взема да я гушна за да заспи се преуморява и настава такъв врясък, изпада в истерия и от спокойно бебче става малък изрод  Laughing

# 659
Hola и от нас днес. След една много тежка вечер, Дани днес е малко по-спокойна. Масажирам венците с Калгел и е малко по-добре. Даже се и заиграва днес и по-дълги паузи прави. Да не казвам голяма дума, но гадното зъбче ще да е.
Fortuna, съгласна съм, че не са до толкова добре развити зъбчетата. Обаче смятам и че е до ген каква ще е предразположеността на кариеси. Дано прилича на мен- имала съм само една пломба през живота си, която си падна с млечния зъб. От тогава ходя понякога на зъболекар, но вече 4 години не съм понеже бяхме в Щатите и университетската ми осигуровка беше много скапана, а цените убийствени. Така че дано прилича на мен Дани в това отношение.
Милинка, дано по скоро се оправяш, че малкия ще те подлуди съвсем иначе. Много си описателна, представих си ви доста точно.  Laughing
Бременност-неспокойство според мен едва ли има връзка. Но пък би обяснила неспокойния нрае на малкото ми зверче. Про мен бяха много емоции, основно хубави, но не само. Местихме се от Щатите с целия багаж, после сватба, пак емоции и накрая последните два месеца братовчедка ми беше в кома. Та не беше спокойна бременност определено, но аз за себе си бях в хярмония със света. Много ми беше приятна бременността,  без никакъв дискомфорт, освен килцата, де, aма те са по подразбиране доста. То с такова спокойствие как да не качиш 20 килограма.
Много още щях да пиша, че щях и да питам нещо, но 4 часа го пиша тоя пост и забравих  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт