Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 950
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Звучи ми като Многоръкия Шива ! newsm47

Ами, и аз понякога се чудя как го правя!Ама не е чак толкова сложно, само много се изнервям, ако мрънка постоянно и иска да заспи, а не може, то е гърчене, плюене на бибата,мрънкане постоянно, въртене на глава и все такива изнервящи ме дейности  ooooh! ooooh! ooooh!

# 661
Като казаха варненки за среща, може и ние в София да се видим, аз събирам мами от Младост, ако искате да се видим на разходка, щото аз като лудото Ленче се разхождам с майка ми навън, а то няма никой друг в парка Laughing
Вигантола го слагам в лъжичка, заедно с Биогаята и заедно с малко кърма - в устата на беба
Абе вашите деца ръмжат ли много, моето все ръмжи като спи.... newsm78

# 662
Прави сте, че съвременните формули на АМ съдържат много витамини и минерали, обогатени са така че максимално да задоволяват нуждите на бебешкия организъм. Вероятно тези писания за вит Д при изкуственото хранене са отживелица от миналото. Това го казвам като имам предвид, че синът ми е бил основно на АМ и не забелязвам в някое отношение да е изостанал в развитието си, дори напротив. Така че всичко дето се пише трябва да се поставя под съмнение.
За кърмещите обаче е добре да приемат вит Д, защото хем увеличават количеството му в кърмата, хем профилактират и себе си за здрави кости, нокти и зъби.

# 663
милинка, зародишите на временните зъби се развиват още по време на бременността. Ако е имало някакъв здравословен проблем тогава или някакъв генетичен дефект може да се увреди зародиша. Когато още не е пробил зъба няма как да се увреди от кариесогенни храни, но покаже ли се зъбчето, не трябва да се дава (или поне да не е в голямо количество) сладка храна, както и кисела (напр. лимони) и задължително да се измива зъбчето (това става с марля обвита около пръста и напоена с вода).
Ренета, вярно е, че генът има значение за зъбите (както и за много други неща), но също и хигиената, и начина на хранене.  Peace
късметче, не знам как става, но Катрин заспива сама. Докато се кърмим заспива, но като я сложа в кошарата и тя се ококорва, малко пошътквам и аз и тя се унася, друг път (както преди малко) гледа и се радва на играчките, започва да се прозява, очите и` се променят (стават като замъглени), сложих и` биберона в устата и излязох, че трябваше да видя яденето на печката и като се върнах, тя беше заспала. При каката не ставаше така, ако отвори очи докато я слагам в кошарата, трябваше пак да я взема, иначе почваше да реве и се разсънваше, пак давах да суче и трябва да е дълбоко заспала, че да мога да я оставя. А през другото време не е искала непременно да я носим на ръце - лежеше в кошарата, а аз край нея гладех, сгъвах дрехи, дори перях (тогава нямахме пералня) и естествено и` говорех и пеех. В това отношение са доста различни двете ми деца.  Simple Smile

# 664
  • София
..., щото аз като лудото Ленче се разхождам с майка ми навън, а то няма никой друг в парка Laughing

....хахахаха, и аз днес така, но измежду блоковите градинки на 1А, че паркът в Младост 2 ми е далечко за без кола (тати и бати ми я взеха днес да се закарат на ски), а предполагам на теб ти е по-близо. Иначе и за нас е предпочитаното най-близо хубаво място за разходка.

Нашата не ръмжи, а пръхти чат-пат, докато спи на разходка.

ДеСи, за топката на гимнастиката - намира се точно до огледалото, където на снимката са крачетата на детето и е от тези, които се въртят около оста си. Вече я изпрахме на ръка, че колкото и да ми се щеше, май няма вариант за пералня.

# 665
  • София
ДеСи, за топката на гимнастиката - намира се точно до огледалото, където на снимката са крачетата на детето и е от тези, които се въртят около оста си. Вече я изпрахме на ръка, че колкото и да ми се щеше, май няма вариант за пералня.

Ааа, видях я - Слънцето  Peace

Абе вашите деца ръмжат ли много, моето все ръмжи като спи.... newsm78

Зарчето перманентно ръмжи и пъшка заради коликите, затова изобщо не му обръщам внимание  Peace

# 666
  • USA
Милинка, пробвала ли си със сешоар или прахосмукачка вместо шшшш? Аз се бях записала на тел как шшш-кам Simple Smile, но после реших, че не е добре заради излъчванията от тел.

И при мен се счита, че ако е на АМ детето не трябва добавка на вит. Д, защото във формулата има.

На Ема също са и все ръцете в устата, но и брат и беше така, а чак на 9м се показа зъб.

Мисля, че няма връзка между бременността и какво е бебето. И двете ми бременности бяха много спокойни и щастливи. Децата и двете са доста активни, с колики и ревльовци. Ема засега върви по-спокойна от батко си, защото поне спи по цяла нощ, но през деня спи или по-точно дреме като комар.

# 667
   Изпрах всички играчки.  newsm44  Тези с механизъм с гъбичка и препарат за пране, тези без механизъм - в пералнята, а пластмасовите и гумените с бебешки препарат за съдове.  Май свърших достатъчно работа за тази седмица!  Laughing Вече заслужавам почивен уикенд.
   Дани пак не иска да пълни памперса  ooooh! днес е вече трети ден, поставила съм й лимит до утре сутрин и давам сиропчето. Предишните две седмици правеше така - 2-3 дни без да си свърши работата последвани от 1-2 дни на омазване и размазване  Simple Smile.  Какъв е този режим за кърмаче и аз не знам, понеделник сме на консултация и вече по-подробно ще обсъдя с педиатъра.

Весел уикенд и топло време !  Hug

# 668
  • София
милинка, зародишите на временните зъби се развиват още по време на бременността. Ако е имало някакъв здравословен проблем тогава или някакъв генетичен дефект може да се увреди зародиша. Когато още не е пробил зъба няма как да се увреди от кариесогенни храни, но покаже ли се зъбчето, не трябва да се дава (или поне да не е в голямо количество) сладка храна, както и кисела (напр. лимони) и задължително да се измива зъбчето (това става с марля обвита около пръста и напоена с вода).

Значи половинката е бил прав. Добре, че не се хванах на бас.  Mr. Green Благодаря за отговора!  Hug

Чудех се как го постигате това с приспиването сами, ако не я взема да я гушна за да заспи се преуморява и настава такъв врясък, изпада в истерия и от спокойно бебче става малък изрод  Laughing

Ако ще искаш да нарушиш статуквото, ще трябва да си подготвена и за известно негодувание. Не казвам да я оставяш да реве с часове, но отказа ти да я носиш, ще е съпроводен с дискомфорт за нея. Или вариант 2 - да намериш заместител - татко, автоматична люлка и пр.
Ние нашия хубаво го бяхме научили покрай най-силните колики да го люляме на възглавница, но отучването е неприятно. И сега чат-пат се налага да го люляме заради коликите, но те са в някакви часове и като минат, се приспиваме по новия начин. Отделно, че и през деня започнах да съм много настоятелна да спи в леглото и тогава го приспивам по същия начин.
Или както вчера - пискаше от колики, истерясваше, като се опитах да го слагам да спи. Наложи се да го успокоя, за да го сложа в леглото и тогава да започна да го приспивам. То и ние все още свикваме с новите порядки, но гледам да съм последователна в опитите си и да не отстъпвам.

Милинка, пробвала ли си със сешоар или прахосмукачка вместо шшшш? Аз се бях записала на тел как шшш-кам Simple Smile, но после реших, че не е добре заради излъчванията от тел.

С това започнахме преди около месец и половина. Simple Smile В момента е на два. Пробвали сме и запис на бели шумове на меки безжични слушалки. Стояла съм и съм пяла песни под абсорбатора.
Засега шъшкам, защото това го успива, а аз се боря с него (i) да спи, (ii) да си спи в леглото и (iii) да не иска да го нося на ръце и да го приспивам. И понеже много нови промени му се появиха, шъшкам като най-ефективно. Simple Smile Идеята ми е по-нататък, живот и здраве, да престана и с тия звуци и да си заспива сам. Но това са малко сметки без кръчмар, искам да видя как ще му се отразят тия нововъведения, че са от около 7-10 дни някъде.

# 669
Здравейте момичета   bouquet
 за шъшкането-и при нас помага
за бремеността -много нерви бяха а и никой не ми е помагал за нищо(чистене,готвене  ит.н ),главно заради това са ми били нервите,ама радвам се че мина че такава нерва никога не съм била   Mr. Green Mr. Green Mr. Green

за ръмженето- не го прави ,но като нещо не и изнася започва да се кара и да подвиква  Mr. Green ,много е смешна   hahaha

А аз да ви питам- бебетата ви имат ли рожденен белег ????? Уффф моята има отзад на главичката,и между веждите ,и на дупето една точка  Mr. Green  Sick Sick Дано този между веждите да и се махне,още си седи точката  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 21:51 от nade_91

# 670
Наде, Дани има нещо като спукано капилярче на левия клепач. Надявах се да поизледнее с времето,  но засега си стои все същото. Момиченце е и е по добре без такива нещица ама пък си ми е много хубавка, тъй че няма да и е проблем  bowuu. Ама нали си е моето гардже  Laughing

# 671
Александра има няколко малки петънца отзад на главата, но са в окосмената част и за това не ме притеснява дали ще изчезнат Simple Smile
Ох, Алекс цял ден е много кисела, мрънка или реве  Sad Нито яде, нито спи нормално...
Пожелавам на всички (и на себе си )  спокойна нощ  Hug

# 672
..., щото аз като лудото Ленче се разхождам с майка ми навън, а то няма никой друг в парка Laughing

....хахахаха, и аз днес така, но измежду блоковите градинки на 1А, че паркът в Младост 2 ми е далечко за без кола (тати и бати ми я взеха днес да се закарат на ски), а предполагам на теб ти е по-близо. Иначе и за нас е предпочитаното най-близо хубаво място за разходка.

Нашата не ръмжи, а пръхти чат-пат, докато спи на разходка.
Значи ще се виждаме в парка като се постопли, а и по друго време ако искаш разбира се  Grinning

# 673
 и Ния има петно отзад на вратлето, по-сроко в косата се пада.
  за ръмженето - в началото много ръмжее и крехтеше,малко като коза. Чак се бях притеснила, защото с баткото нямахме подобно нещо. Последно време обача престана да го прави, даже бях позабравила.
  за смученето на пръст - от два дни преоткри това "приятно занимание". Така и не успях да я накарам да хареса биберон, като батко и например. Не, че не засмуква, ама не му се кефи много. Онзи ден я оставих в кошарката с биберон будна, че се наложи да ида до другата стая. както винаги гледах набързо да се върна и тъкмо се чудих защо се е кротнала, може да е заспала. Влизам, а тя налапала палеца и блаженно се унася. Не ми харесва тази и нова страст, защото започна да бута бибата и да лапа пръста. От една страна до сега само така е заспивала в кошарката сама - с палец в уста, т.е. успокоява я, ама пък като съм слушала толкова истории за това до колко години си ги смучат след това и какви са драми, май ще слагаме ръкавички.
  шъшкането и при нас действа успокояващо, но не го ползвам много често...дано не се налага.

# 674
http://www.edna.bg/svobodno-vreme/knigi/rykovodstvo-za-nedospali-roditeli-4627859
ето тази книга имам и съм много доволна от нея. Съжалявам че не съм си я купила да я прочета преди да родя.

Общи условия

Активация на акаунт