Предварително държа да кажа,че не се оплаквам,а търся съвет от хора минали през това,иначе ситуацията ми си е сбъдната мечта.

Наскоро се роди дъщеричката ни имам по-голямо момче на почти 4години и разбира се съпруг.
Живеем си сами и по-добре,но няма кой да ми помага,много рядко минава майка ми,но по-скоро,за да ни види,от време на време може да погледа децата,за да отидем с мъжа ми на пазар или кино,но за 2 часа не повече,а и сега с новороденото трудно става това. Т.е. по цял ден съм сама с 2-те деца,баткото го спряхме от градина,първо,защото ни е страх от вируси и второ защото никак не иска да ходи и ми е жал аз да съм си в нас,а него да мъча на градина.
Проблема е,че някак си не успявам в нищо или поне така се чувствам. Не можем да излизаме навън,стоим вкъщи и баткото все иска да си играя с него,малката пък се оказа глезла и все иска на ръце,аз пък съм свикнала винаги да ми е подредено,всичко да е изгладено и да има винаги готвено за хапване,с мъжа ми чувствам,че трябва да комуникирам,за да не губим връзката един с друг и да си останем партньори въпреки малката лудница вкъщи,не на последно място не искам да ставам парцалива повлекана,която няма време да се епилира,а и имам нужда от малко лично време за четене на книга например. И сега всичко хубаво,но денонощието има 24 часа и аз някак си все не успявам да наместя приоритетите си в тези 24 часа,явно са ми много приоритетите,но не мога да се откажа от тях и се чудех как успяват майките с 2 деца да са добри майки и на двете си деца по равно,да са добри съпруги и домакини и да не губят себе си във всичко това.
Приемам всякакви идеи и хитрини,от това как да занимавам едновременно бебе и 4 годишен,до това как да "крада" време за себе си и не на последно място кога да се "виждаме" с таткото.
В началото ми се струваше лесно и мислех,че ще се справя,но напоследък както вече казах се чувствам неуспяла и ужасна майка,да не говорим,че се улавям,че с мъжлето нямаме дори време да уточним прекарването на празниците ни камо ли да си поговорим за нещо различно от планове и ангажименти
Ако отчаянието ти е продиктувано от четене на форума за ''идеалната ССФ'',мога да те убедя,че това са само фантазии и измислици на съфорумки и ако им се връзваш можеш да изпаднеш в депресия
.Като дългогодишен член на форума,мога да ти кажа,че е технически невъзможно,нон стоп да пишеш по всички теми и да се хвалиш,че си идеална домакиня и майка и съпруга.Умирам от смях с такива.Просто е технически невъзможно,да списваш ноностоп тук и да вършееш в къщи.
Така хем ще си знаеш с какви продукти да се заредиш от магазина предварително,хем менюто е разнообразно. 

Моите са с 4 години разлика и единственото, което ми даваше глътка въздух беше, че баткото ходеше на градина. Той на тази възраст почти не боледуваше и не ми е минавало през ума да го спирам.
Като не ходи голямото на градина си иска тичане навън.Така и като сте навън-къщата ти няма да е разхвърляна, следобяд лягат да поспят а ти имаш половин час за леко разтребване и някакво сготвяне на нещо още час.После или пак навън малко, или у дома игра.