Как да разпрееля времето си между двете деца,съпруга,дома и собственото ми АЗ?

• 7 582
  • 61
  •   1
Отговори
# 30

Децата могат да общуват с други деца и без да ходят на ДГ- и когато майката осигури достатъчно деца за компания ежедневието става много по-леко Simple Smile

Разбира се, всяко семейство решава само, просто и двата варианта си имат предимства и недостатъци Simple Smile

Авторката пише, че не излизат. Къде да види детето компания? Peace
По принцип и аз бих дала съвет За градина, предвид, че моите и двете са минали от там и не е имало апокалипсис, напротив.Но...както пишеш-всеки си решава.

# 31
Jizzlobber, как апокалипсис Simple Smile Аз съм доволна от детската градина, попаднахме на много свестни учителки и лелки и в двете групи, спокойна съм за децата си. Нямам никакво намерение да казвам че в градината е лошо.
Но в къщи децата учат по-лесно, защото всичко е като игра, по-забавно им е. По-отпуснати са в общуването с другите деца, защото знаят че са вкъщи с мама, децата от едно семейство общуват повече помежду си и си стават по-близки.
Иначе- за усвояването на навици- вероятно си зависи от семейството. Чувала съм много познати да казват че няма да се занимават да учат детето на това или онова- щели да го научат в ДГ.
Аз пък смятам че аз отговарям да науча децата си на почти всичко, а в детската градина отива възпитан и научен.
Лично аз, както и брат ми не сме посещавали ДГ- започнахме първи клас много лесно и спокойно, без проблеми и стрес.

Просто смятам че и двата варианта са добри за децата Simple Smile

Иначе- писах и по-горе- не само излизането е вариант за срещи с деца- много удобно през зимата е да се събират няколко майки с деца вкъщи. У нас се събираме редовно по 5-10 деца и 4-5 майки и е много весело. Преди да си тръгнат моля децата да си съберат играчките и често след сбирка остава по-подредено от преди да дойдат (както казах в домакинската работа не съм добра Simple Smile )

# 32
Е, у дома учат, ако има кой да ги учи. Не всяка майка е роден учител. И не иде реч за стрес в 1 клас. Авторката просто пише, че не излизат.Т.е. голямото дете не контактува със себеподобни. За учене не съм и споменала...Аз не умея да уча децата си на много неща и да-разчита на учителите. Опитвам се да съм в един отбор с тях, да сме екип. От мен възпитанието, от тях обучението...например...Не умея всичко.
Номера е по-голямото дете да има разнообразие, въобще не говоря за учене на това и онова. У дома, затворено с мама и бебето-не го намирам за ОК просто. Поне да излизат навън. Peace
ПП. Под учене нямам предвид да се научи да се храни и обслужва, а да пише, чете, учи как се преразказва, овладява учебния материал по принцип, а не да се учи на обноски , възпитание и елементарна хигиена.Това, последното влиза във възпитанието.В градината си имат подготовка, прелюдия към писането, развитие на фина моторика и прочее...една майка с бебе у дома, което лази и дърпа молива  на баткото, или пък майката не умее-като мен-и ето ти пропуск.

# 33
Jizzlobber, затова казвам че всеки трябва сам да си преценява Simple Smile
Аз освен да възпитавам много обичам да си говоря с децата и да им обяснявам всякакви неща. Някак неусетно, дори не знам как точно стана големият ми син научи буквите и цифрите, още преди да тръгне на ДГ, както и куп други неща Simple Smile
Но ти си права, че затворено вкъщи с мама и бебе дете вероятно скучае- т.е. и според мен трябва да се помисли да варианти- излизане, канене на други деца, детски клубове или детска градина Simple Smile

Може би не трябваше да коментирам, т.к. изобщо не съм противник на детските градини, но мился, че ако голямото дете не е свикнало да ходи на детска градина е по-добре да остане известно време вкъщи, заедно с бебето. За да не излиза че заради бебето го отпращат на детска. Ако голямото дете си ходи вече и бебето не се появява едновременно с тръгването на ДГ е друга бира. Просто съвпадението е кофти за голямото- излиза "сега имам бебе за което да се грижа и затова ти трябва да ходиш на ДГ/да те гледа баба. Затова и ако би се налагало големия да посещава ДГ бих го пуснала или докато съм бременна или няколко месеца след раждането на бебето.

# 34
Как ще излезне, ако детето тръгне на градина-е въпрос на това, как ще го интерпретират родителите.Ако те се тюхкат и вайкат едно, ако го поднесат адекватно е друго.
Как да е, Темата не е за градините, просто ми направи впечатление, че не се излиза, и детето не е на градина.Да намерят друг начин, ако не искат градина.Не държа специално на градината.
Но има и нещо друго в подобни теми...
някак, няма как ние вместо нея да нагласим ежедневието.Дори с разказите си как ние сме правили-авторката не е нас.Тя трябва сама да си Усети битието и като как да го пдреди, а не под наша диктовка.Аз се затруднявам, защото на мен лично ми е било безумно лесно с бебе и дете да си оправя къщата, да излизаме, и всичко.Друг ми беше дерта, ако го нямах картинката би била Идилия.Но чисто битово-нахранени, изкъпани, разходени, обслужени деца, къща чиста и сготвено-ми е било със затворени очи.Но моя график тя не би следвала, така че е  излишно сякаш... Thinking

# 35
  • София
Не,не е излишно, Jizzlobber , ясно е,че нама как да изкопирам вашия живот и график,но ако щеш вярвай вече се чувствам по-спокойна,че ще се справя и съм взаимствала от всяка една по нещо,което след празниците ще опитам.Затова благодаря на всички ви!!!
Относно излизането,сега излизахме беше хубаво времето,просто не смея с малката нба много студ,но мисля след нова година да се престраша и на по-студено да излизаме.
Относно детската градина,аз не съм против.Баткото беше на частна градина от както стана на 1г.и 7м. наложи се,там ходеше с желание до последно,когато забременях го спрях,зашото си стоях вкъщи и исках да спестим тези пари,а и да си прекараме времето заедно.Беше ни чудесно,говорите за учене аз го научих на много неща,включително да смята,вече си решава задачи човека.Приеха го в държавна градина и пробвахме на ходи есента,да ама там не е като в частната,определено остана разочарован и недоволен и тругваше всяка сутрин с рев и решихме след като и педиатърката ни посъветва да си го оставим вкъщи.
Дадохте ми страхотна идея за парти клубове и ще видим дали ще му е ок там за час 2  Simple Smile
И се чудя дали от есента да не го запиша в училището до нас на предучилищна,той така или иначе е януари и може да тръгне с предния набор.Ще е с децата до обяд,а после с мама,пък и като кажа,че е училище и е задължително няма мърдане  Simple Smile

# 36
Супер, радвам се тогава!Аз лично ти желая спокойствие.Всякакво-и финансово и здравословно и лични вътрешно.Имаш ли го-дните ви ще са песен и без да си организирана по конец.Аз от малка просто съм такава-така ме е научил живота, който живея и нещата, с които съм се  занимавала и ми идва от вътре.На теб и да не ти идва-не е и нужно в крайна сметка.Редувай нещата, не се вманиачавай и ще си ок. Hug

За записването в училище догодина. PeaceНаправо ти е идеално, нямаш поводи за притеснения.Живейте си живота Hug

# 37
Собственото ми Аз временно съм го позабравила... или съм приела, че то е искало две деца и в момента те са най-важни. Времето с баща им - като заспят. Ако малкият въобще спи спокойно.. но и това се израства. Най-лесно ми е , когато нямам изисквания към себе си, които не мога да покрия.

# 38
  • Варна
Стана ми интересна темата и реших и аз да разкажа за себе си.

Това, което съм установила през годините, че организацията му е майката. За всичко има време и няма невъзможни неща.
Има 3 деца, дъщеря и 2 момчета-близнаци, разликата им е 6г. Нашето семейство живее малко по по-различен начин от другите.
Нямам постоянна помощ от мъжа ми. Работата му е такава, че е извън дома 4м и по месец-два си е вкъщи. Преди години го нямаше по 9-10м. Като се върне, той поема пазарене, готвене, сметки.
Децата са били на градина, включително и на ясла. Аз съм ЗА да ходят там. Не съм преспивала и носила на ръце.
Живота ме е научил да сменям крушки, да пробивам дупки, да слагам вериги на колелета, да боядисвам и ремонтирам, да оправям сифони, да карам колата на ремонт като се наложи и още куп неща убегнали ми в момента. Научих се да си светвам лампите с чело, защото ръцете ми са били заети с пълни легени с пране, да отварям вратите с лъкът или крак.
Да влача пълни чанти и да зареждам хладилника, да готвя, шия, кърпя, да правя компоти и туршии. Да водя хлапета по мероприятия и разни техни задачи. Винаги нещо се случва и винаги съм на стенбай вече 17г.
Да не забравя да кажа, че имам 22 години трудов стаж.
Жива съм и имам сили за още.
И ако някой мисли, че съм изоставила себе си, не излизам без грим и червило. Не пропускам всяка неделя кафетата с приятелки или заформил се купон.
Винаги ми е било смешно, някой като вземе да хленчи колко трудно било с 1 или 2 деца при това и с постоянно пребиваващ баща у дома.
Това е моя живот.
Предлагала съм на приятелки, да се сменим за 24 часа, но никой не иска.

От Вас има ли желаещи?

# 39

Аз пък искам. За още 1-2 деца не само крушки ще сменям, легени с пране ще разнасям и на работа ще тичам, ами и в поза свещ ще жонглирам с палачинките за закуска. Ама нейсе...
Между другото, наистина си е друго с мъж до теб. Моят мъж работеше в друг град през първите 2 г. и пътуваше всяка сутрин и вечер. И хем писах по-горе, че успяваше доста да ми е от помощ вечерно време. Но го оцених наистина като помощ, когато започна работа на 5 мин. от дома ни и започна да води и взема децата от градина, да се прибира в 16-17 ч. и да може да реагира на всяко обаждане от страна на децата я за бързо прибиране у дома, я сега за някоя забравена тетрадка с домашно или забравени стотинки за закуска. Сега липсва само по някой и друг уикенд, но по-скоро гледам на това като на начин да си починем един от друг. Представям си какво е да го нямаше с месеци.

# 40
Синьо Лято, ако живееш в ски курорт, където може да се кара извън пистите- сменям се без проблеми Simple Smile
Въпреки че много си харесвам живота такъв, какъвто е, но обичам предизвикателствата.
И аз много искам още поне 1 дете, но мъжа ми още се дърпа...

# 41
И аз много искам още поне 1 дете, но мъжа ми още се дърпа...

От наблюденията ми над познати многодетни семейства - обикновено мъжът винаги "капитулира", когато жената има желание. Успех!

# 42
Аз пък не знам какво е това бебе да заспи само, не ми е ясно как става. Затова винаги съм гушкала, пяла,  разнасяла.

# 43
Аз пък не знам какво е това бебе да заспи само, не ми е ясно как става. Затова винаги съм гушкала, пяла,  разнасяла.

Аз пък не знам какво е това разнасяне и приспиване на ръце.
Просто от самото начало оставяш бебето в креватчето и седиш до него - говориш му, милваш го или просто правиш нещо друго, докато му пееш песничка и скоро само започва да си заспива. Най-лесният начин да не заспят моите деца беше точно някоя леля или баба да се опита да ги приспи. Но и никога не са плакали при оставянето в леглото - ако плачеха, сигурно и аз щях да ги разнасям. Peace

# 44
  • София
И аз не знаех, какво е разнасяне и приспиване на бебе на ръце, докато ситната не хвана бъбречна инфекция... после зъби, кошмари и т.н. и т.н. и сега още спи на спалнята  Mr. Green

децата са различни - големия никога не съм го приспивала, със ситното беше така докато не стана на 10-тина месеца

Общи условия

Активация на акаунт