Как да разпрееля времето си между двете деца,съпруга,дома и собственото ми АЗ?

• 7 579
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
Моите и двамата заспиваха първо с кърмене а после с гушкане. Сега могат и сами да заспят, но докато заспиват са толкова сладки за гушкане, че едва ли скоро ще спра да ги приспивам Simple Smile
Четем приказка, гушкам ги малко (или много, когато ми се гушка) и им казвам "лека нощ".
Но като бебета се е случвало да разнасям, докато кърмя и пея- в някакви тежки моменти Simple Smile

# 46
  • София
Аз пък не знам какво е това бебе да заспи само, не ми е ясно как става. Затова винаги съм гушкала, пяла,  разнасяла.

Аз пък не знам какво е това разнасяне и приспиване на ръце.
Просто от самото начало оставяш бебето в креватчето и седиш до него - говориш му, милваш го или просто правиш нещо друго, докато му пееш песничка и скоро само започва да си заспива. Най-лесният начин да не заспят моите деца беше точно някоя леля или баба да се опита да ги приспи. Но и никога не са плакали при оставянето в леглото - ако плачеха, сигурно и аз щях да ги разнасям. Peace
А, това последното уточнение е много важно. Моето така се дереше и пищеше като го оставиш в леглото, че се чуваше сигурно в съседния вход. С мъжа ми се надвиквахме да се чуеме, камо ли да седна да я галя и да и говоря нещо. Заспиваше само на ръце и спеше само в ръцете ми или върху мен. Чакала съм мъжа ми да си дойде от работа, за да отида до тоалетна, какво остава да готвя и т.н. Това първите няколко месеца. Сега е малко по-добре, но пак нямам време да готвя или да чистя през деня, нямам нерви да я слушам как мрънка и реве, докато правя нещо.
Това вместо запис, че и мен ме чакат 2 породени и събирам идеи как да се справя.  Peace

# 47
  • София
Да и аз не знаех,сина не съм разнасяла,ама малката сега спи само в мен или върху мен точно както е при Дидка,не знам защо са ни леглото и кошарата  ooooh!  майка ми и вика мартеницата,че била все закаяена за мен  Grinning
Абе да са ни живи и здрави децата!!!Ще се справим  Wink

# 48
... Абе да са ни живи и здрави децата!!!Ще се справим  Wink

Ето това е истината! Готова съм 24/7 да разнасям на ръце и да полюшвам - само да родя още едно.
Да са живи и здрави! Всичко в тяхно име се изтърпява и трудностите се забравят. Остават само сладките спомени. Hug

# 49
Има 3 деца, дъщеря и 2 момчета-близнаци, разликата им е 6г. Нашето семейство живее малко по по-различен начин от другите.
Нямам постоянна помощ от мъжа ми. Работата му е такава, че е извън дома 4м и по месец-два си е вкъщи. Преди години го нямаше по 9-10м. Като се върне, той поема пазарене, готвене, сметки.
Децата са били на градина, включително и на ясла. Аз съм ЗА да ходят там. Не съм преспивала и носила на ръце.
Живота ме е научил да сменям крушки, да пробивам дупки, да слагам вериги на колелета, да боядисвам и ремонтирам, да оправям сифони, да карам колата на ремонт като се наложи и още куп неща убегнали ми в момента. Научих се да си светвам лампите с чело, защото ръцете ми са били заети с пълни легени с пране, да отварям вратите с лъкът или крак.
Да влача пълни чанти и да зареждам хладилника, да готвя, шия, кърпя, да правя компоти и туршии. Да водя хлапета по мероприятия и разни техни задачи. Винаги нещо се случва и винаги съм на стенбай вече 17г.
Да не забравя да кажа, че имам 22 години трудов стаж.
Жива съм и имам сили за още.

А аз се уморих, само докато те прочета......     Joy
Не знам....предполагам, че човек свиква с всичко, когато му се Наложи."Уловката" е - Налага се.
А ако не се налага, никой не се гърби доброволно.

Аз пък не знам какво е това бебе да заспи само, не ми е ясно как става. Затова винаги съм гушкала, пяла,  разнасяла.
Ами как....нахранваш, слагаш в леглото, то се повърти-повърти и си заспи.Просто никога не е приспивано на ръце и не знае какво е.   Simple Smile
Моите, и двамата заспиваха сами.Дори когато са били болни, не съм приспивала на ръце, само стоях до леглото им, докато заспят.Не че са мрънкали, просто на мен ми ебше притеснено, докато не се успокоят и не заспят.

# 50
  • София
Ами как....нахранваш, слагаш в леглото, то се повърти-повърти и си заспи.Просто никога не е приспивано на ръце и не знае какво е.   Simple Smile

Да, така е в повечето случаи  Peace

# 51
  • Mediterraneo
За мен времето, когато малката беше бебе и аз си бях вкъщи, беше най- хубавото ни време. Голямата почти не ходеше на ДГ, та и тя си беше с нас. Винаги съм имала сготвено, било ми е изчистено, напазарувано, изгладено, децата разходени, поиграли сме, та и книга съм чила или гледала филм. Пък и мъжа си съм нагледала  Simple Smile

Без да е всичко по конец, но минималните си изисквания съм покривала без реално да правя кански усилия за това. Просто винаги съм била много организирана, времето ми е разчетено предварително, а и мога да правя много неща накуп  Mr. Green

Последното изобщо не е шега- любими моменти ми бяха по време на кърмене да чета книга, например. Изчетох тонове отлагана литература за година и 9 месеца кърмачески стаж. И това ми беше като глътка въздух, моето си време.

# 52
  • София
Когато го прочетох много ми заприлича на мен самата преди една година.И аз родих дъщеричката си,когато баткото беше на 4г.
Искам само да кажа на авторката на темата,че и този период ще мине.Бебето ще изгради свой режим,ще спи в определено време,през което ще можеш да обръщаш повече внимание на баткото,самата ти ще се организираш по-лесно.Всичко ще се нагласи.
п.п. бебетата в началото имат нужда от гушкане.Било от колики или от нещо друго.Не е задължително това да продължи и занапред Peace.

# 53
Да бе, то и моето беше така първите шест месеца. И после - нахранваш, слагаш в леглото и реееееееев. И няма повърти, няма пореве, рев, сълзи, хълцане, може и часове така, ако не го вземеш да го гушнеш и да заспи при теб. А не е като да го бях учила.

Иначе разликата и на моите деца е 3г. и половина, в началото като бебето постоянно спеше (имах най-поспаливите бебета, първите три месеца и двамата спяха по около 20 часа в денонощието Laughing ) беше супер лесно и ми оставаше време за всичко. После между годинка и три беше малко по-тегаво, сега са на 4 и 7.5 и почти нямат потребност от мен, защото си се занимават двамата.

# 54
  • Някъде по Дунава
Мила hetera и при нас положението същото и откакто се роди малчо се опитвам да вляза в ритъм. Ние не живеем сами, в смисъл ние сме на 2-я ет. а родителите на мъжа ми на 1-я в семейна къща, но свекито въобще за нищо не помага. Гледа децата само ако някъде излезем на заведение , но то се случва рядко. Ако сме на гости вземаме каката с нас, а пазаруваме четиримата. Много ми е трудно, защото малчо въобще не спи, през деня няколко пъти по 30 мин, а през нощта се буди често и нямам време за домакинстване. Все пак гледам когато спи набързо да изчистя или сготвя, ако таткото е у нас(работи на смени) през деня той също помага в гледането или готвенето, а каката задължително е на градина, няма искам неискам. Вечер като се върне каката и отделям съвсем малко време, докато малкия спи. Надявам се скоро да се заиграват двамата или пък тримата с мен или с тати.

# 55
Момичета, ето ви извадка от ръководство по домакинство от 60-те години :

http://www.sharebg.org/view/13057-Dve_rakovodstva_za_jeni_Avstra … _Rakovodstvo.html

Това в кръга на шегата!
А сега сериозно - моите деца са на 13 и на 4 години. Успявам единствено с преподредба на приоритетите. В началото с малко бебе е почти невъзможно да намериш секунда за себе си. Караш на автопилот. С времето става все по-лесно. А и човек някак свиква да се задоволява с малко и да е щастлив!!!  Mr. Green

# 56

http://www.sharebg.org/view/13057-Dve_rakovodstva_za_jeni_Avstra … _Rakovodstvo.html

Ето тази точка ми е любимата:
12. Не се оплаквайте, ако той пропусне да се прибере някоя вечер.

Интересно къде ли ще е прекарал вечерта   bouquet

# 57
Трудно.
Обикнобено ощетено е най-много собственото ми Аз

# 58
  • София
Номер 11 също е уникално,Не го занимавайте с вашите проблеми,а съседа ли да занимавам  newsm78

Наистина е уникално забавно и ми стана жал за милите жени.

При нас нещата са по-добре,някак се нареждат,малката е по-спокойна,стои сама гледайки играчки,остава ми доста време за баткото,дано все така,че и по-добре да се справяме.Благодаря на всички  Hug

# 59

Ако пропусне да се прибере вкъщи хич няма да се оплаквам, но обувките ще му ги събува патолога Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт