Краят на света отмина, нащо февруарче смело скача в новата година (48)

• 31 778
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Burgas
Ивайла е на вълна филмчета, по цял ден гледа нещо....малко ми идва в повече, но не иска и да чуе да се спре филмчето, много се кефи на тържествата на кака й от ДГ.
Изобщо не я вълнуват пъзели, почти не рисува и не гледа книжки, дайте й музика и танци и филмчета.......

# 136
Анкетата може да е със същия въпрос, но да се пита за рождените дни на февруарчетата. Все пак те половината са родени през януари.  Joy
newsm10

Къде ще посрещнете новата 2013?
У дома       17 (68%)
В заведение    0 (0%)
На гости       5 (20%)
В чужбина    0 (0%)
Другаде       3 (12%)
Общ брой гласове: 25

По новата анкета още не знам.
Имам идея за нещо като клубче, но има време...

# 137
  • Burgas
И аз мисля за клубче....само да сме здрави!

# 138
ох, хубава тема сте подхванали, въпреки че ние сме накрая на февруари и още не ние на дневен ред парти/подаръци. благодаря ти, Юхуу, за подробните идеи и разсяснения, много са полезни. Амели обаче е по инструмените. има флейта, барабан - http://www.elc.com.cy/Product_Card.aspx?ProductID=3266 и пиано, което получи за Рождество. ей това - http://www.elc.com.cy/Product_Card.aspx?ProductID=5096, обича да пее и възпроизвежда 'музика' под каквато и да е форма. за РД по-скоро колело ще й купим, понеже тукашната географска ширина предразполога към извънкалсни дейсноти. пъзелите не са й страст. книжки обича, но тези за оцветяване не ги долюбва. ще ми се да я пробвам с нещо подобно http://www.elc.com.cy/Product_Card.aspx?ProductID=2485 но ако не й хареса, какво ще го прававя после, че и е доста пари. и ей такива ми ти работи.....

# 139
  • София
Аз още няма да гласувам, защото не съм сигурна.  Thinking Мъжа ми иска да сме ходили на клуб, да сме поръчвали аниматори и т.н., но аз съм против, щото такива неща не се харесват на Диди. През 80% от времето ще е спечена, не си заслужава да я тормозя. Освен това те в яслата са си приятелчета децата (всеки ден ми казва кой кво направил, с кого играла, кой спал, кой ял) и винаги много се вълнува когато някой е имал рожден ден - разказва каква е била тортата, колко свещички имало ("само ена тишка, ама писесе тли"  Crazy). Явно си имат програма там - пеят песнички, пляскат и се забавляват, защото са в позната среда. Аз с родителите на децата не съм близка (може би само с 2, но не дотам, че да се каним по РДта), та трябва да каня не толкова познати деца (грях ми е, ама се виждаме по-често с възрастни, които са без деца - по-лесна е организацията).

Та така като разсъждавам докато пиша, най-вероятно в яслата ще да се празнува (с баш торта и т.н.), вкъщи нещо по-скромно, надявам се да сме само ние тримата  Crazy , евентуално близкия уикенд да се видим с братчедите (на 6 и 3 години), на които Диди се кефи много. По случай РДто на малката братчедка направихме една небрежна разходка до Икеа, дребните изядоха по един крем и се забавляваха тичайки насам-натам - чудно си изкараха, без много шум.  Peace

Като казах Икеа, Амели, подобен статив, пак много симпатичен, гледах точно там, в Икеа, за 30-тина лева. Не бих дала толкова еврА за такова нещо.  Peace Crazy

За подарък... Ще използвам намалението, че още не я интересуват тия неща и ще отбия номера с нещо (въпреки че тя май не се надява на друго, освен торта и свещички). Може да я заведем някъде, където ѝ харесва, играчки има предостатъчно. Аз искам да ѝ купим колело и по-точно такова без педали, ноооо 1) много са скъпи, 2) края на февруари не е удачно - "ей ти подарък, ма не го докосвай още месеци"  Tired и 3) изприщвам се при мисълта за още една голяма вещ вкъщи, особено като се очаква да се местим пак след няколко месеца.  ooooh!

# 140
  • Burgas
И ние сигурно ще празнуваме в яслата, ще занеса торта, сладки, сокче....децата много се радват, пък и рожденика ....имат си програма, песнички, танци, поздрави и така ще се забавляват и там, но т.к повечето деца с които се събираме и си играе ивайла не са от яслата, за това и на клубче........

# 141
Аз искам да ѝ купим колело и по-точно такова без педали
Дори ти не си толкова луда. Laughing
За чии дявол да даваш толкова пари за нещо дето ще го влачи няколко месеца? Crazy
На Алекс му купихме страхотна нормална триколка, обаче за малко не стига педалите.
Ще почака до пролетта - ей я къде е. Mr. Green

Скрит текст:

# 142
  • София
Ам не съм я водила още на тест драйв, иначе имам познати, дето се кълнат в тез колелета. И на мен ми се свидят кинтите иначе. Обмислям като резверен вариант няква проста тротинетка - тя се кефи на такива.  Peace Но това пролетта, не по рождения ден.

п.с. Иначе мнол готино возилото на Акулката. Аз съм имала подобно като малка и много се кефех.  Flutter

п.с. 2. Амели, аз на Диди взех много изгодно това "пиано" - беше намалено с 50% . Много добре и здраво направено, чудесни клавиши, много меки шумове, въобще не дразнят. Диди си измисля вече сама песни, други пее на собствен акомпанимент, а черешката на тортата е аз да свиря и тя да пее - много сме добри на Зеленчуци който не ядеbowuu Тя редовно го ползва засега, много удобно си го мъкне навсякъде, а когато не му се кефи ми позволява и аз да свиря, вече си имам репертоар - Зайченцето бяло, Мила моя мамо, Тръгнал кос, Зеленчуци който не яде, една мелодия за лека нощ, Когато бях овчарче, Happy Birthday to You иии наскоро "хванах" химна.  Joy

п.с. 3. Аник, за вас знаем, вашата компания е с тълпи от деца.  Hug

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 20:41 от Юхуу

# 143
  • Burgas
Ивайла много се кефи на тротинетката (имаме си я от каката) още лятото я караше, не много добре, но поне не падаше, а за тези колелета без педали виждала съм доста деца в парка около 3 годишни да ги карат и някои доста добре.
За рождения ден на Ивайла си мисля за количка за бебета, че две имахме и двете се счупиха.

# 144
Ехооо, дами, привет  Hug !

Честита нова 2013 на всички! Пожелавам ви да сте най-вече здрави, да имате щастливо и сплотено семейство, да е пълен живота с поводи за усмивки и подаръци, да сте обичани и доволни!

Пропуснах доста поводи, но на всеки пожелавам все повече щастие и лично удовлетворение, а на малките палавници - чудно и незабравимо детство!

По повод РД, смятам да сме си вкъщи, в семейна обстановка с баби, дядовци и прабаби  Mr. Green, с достатъчно подаръци за Деа и най-вече желаното куче без косми, което Дядо Коледа не донесе  Laughing!

Дейката ("Абе, мамо, Деа..." и ме поправя всеки път, дори, когато си мисля, че не ме е чула  Wink) се занимава доста да си прави/ да й правя театър с плюшките. Реденето на пъзели я занимава за не повече от 5 минути, обича да рисува, дори и с обикновен химикал, но не е изявен художник. Книжките ги разглежда с интерес, обича и приказки, всяка вечер четем по две  Mr. Green.

Иначе по празниците диването пак беше болна, слава богу, отмина без особени притеснения, но достатъчно да развали плановете за почивка на село... Новата година посрещнахме у дома, в тесен семеен кръг, както повелявали традициите според китайския календар  Mr. Green, според моя мъж  Mr. Green в цветовете на змията - сиво, зелено, тъмно синьо и черно  Mr. Green. Малката бесня до 2 часа почти, а на сутринта бе кукуряк о Mr. Greenще в 8  Twisted Evil.

Иначе успяхме през почивните дни да се видим с приятели за по няколко часа, включително и с тези, които си дойдоха от чужбина и беше много хубаво. Изкарахме един страхотен купон на Коледа, та се натанцувах и за 2011 (остана само 2012 да наваксам  Mr. Green)...

Така, планове не правя много отдавна, но имам определени очаквания от живота, към които се стремя, когато и каквато възможност имам, радвам се и се наслаждавам на всичките малки хубави неща в ежедневието си, не се връщам назад във времето освен към сладките спомени, заставам зад всяко свое решение и не се страхувам да греша  Hug.

Да се върна на темата за подаръците - истината е, че към момента Деа се радва и иска само плюшени играчки (ако може да са без косми, та да не й се лепят по ръцете  Mr. Green). Нищо друго не я впечатлява, та най-вероятно няма да правя експерименти с друго. Макар от време на време да си харесва и гумени бебешки животинчета, от тях си прави зоологическа градина и им говори разни неща Simple Smile.

Мисля, че прекалявам с писането вече...

Засега ви казвам чао и до скиф  Hug!

# 145
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ей, Коте, недей така  Joy Ние есента купихме на Ирина такова Simple Smile
Кара го няколко седмици и сега чака пролетта Simple Smile Но го купихме за височина мин. 92 см. - дават го до 4 години Simple Smile
Скрит текст:
- даже е същото на цвят  Joy

За РД-то още не сме мислили нито за подарък, нито за място ... Ще видим Simple Smile

# 146
о, Юхуу, early learning centre са с доказано добро качество. каквото и тяхно да съм взела не съм съжалявала. още повече, че политиката им в магазина ми допада много - остават децата да играят с почти всички налични играчки и така можеш да се ориентираш детето към кое има афинитет. пианото трябваше да я голямо, понеже Амели е влюбена в моето истинското в Ямбол и й бяхме обещали.
според вас три годишните няма ли могат да карат колела с педали и помощни колела?  newsm78 защо към тротинетки се ориентирате?

# 147
Ние есента купихме на Ирина такова Simple Smile
Ми, честито на патерици, аз не бих. Mr. Green
Честно казано, не виждам защо детето от самото начало да не открие колелото (ако така мога да се изразя), т.е. да свикне да върти педали, за да се придвижва, вместо да се избутва. Предпочитам направо да се научи да кара колело. С това на твоя въпрос, Амели, смятам, че ще е по-лесно в периода 3-4 години с триколка, а на 4-5 колело с помощни и после без. Така ги виждам аз нещата, пък времето ще покаже дали греша. Flutter

# 148
  • Burgas
За колело с педали си зависи от детето според мен. Моника на 3г изобщо не можеше да върти педалите, но нейното приятелче с 2 месеца по-малко много добре се справяше.

# 149
Да се разпиша и аз тук...

За колело с помощни,Аля караше такова още на 2г и 2 месец,но според мен си е до дете..
https://www.facebook.com/photo.php?v=3109201731215&set=vb.12 … 506095&type=3

на мен също ми харесват тези без педалите,но са си скъпички Sad
За РД-то и аз мисля да и взема 1 количка за кукли от тези по-голямите,че напоследък по цял ден само пее и влачи едно бебе насам-натам...
Интерес към рисуването няма особен,какво и към филмчета,анимации и т.н,евентуално само ако е клипче с песничка може да я впечатли...
За РД да сме живи и здрави ще се съберем с дечурлига на домашно,да обърнат къщата и така...

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 23:20 от Radi_

Общи условия

Активация на акаунт