СЕДМИ клас - първи срок - 6 тема

• 35 346
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Веди май нямат пробни за външни ученици?  newsm78
И Милениум са обявили пробни, и те са на 19-ти, защо така всички по едно и също време?! Crossing Arms

За пробния в СМГ да питам, на 27-ми не е ли референдума?
Или може би в СМГ не се гласува? newsm78

Да, Веди не пускат външни. Софроний също. Peace

Като сте заговорили за пробни, да ви кажа нещо преди да съм забравила. Laughing
Има  тестов център, специализиран в  изготвяне на тестове, не е школа, тестовете са  по математика и БЕЛ за 7 и 12 клас. Казва се Бултест Стандарт. Тестовете им хич не са лоши. Даже и досега нямам обяснение на един феномен от миналата година. Thinking Изкарват поименно резултатите в точки. Резултатите и от двата пробни, които съм разглеждала задълбочено на сайта им, като общо ниво бяха много ниски, а трудността на тестовете не беше твърде висока, доближаваха се до реалния изпит, тоест определено бяха по-лесни от тези в СМГ примерно. Явно хората не знаят ( или поне не всички) за тях, понеже в списъците  определено отсъстваха примерно деца от СМГ. Знам го, тъй като срещу името на детето в списъка стоеше и училището, в което учи. Peace А иначе са пак един добър ориентир, тъй като явилите се деца  бяха немалко.

И сега като се сетих, погледнах на страницата им, имат пробен по  математика на 20.01 и такъв по БЕЛ на 3 февруари. Който иска, нека се възползва от инфото. Само ще помоля после да качи теста, за да видим след изкарването на резултатите какво е  общото ниво на справяне с конкретния като сложност изпит и дали нещата ще наподобяват миналогодишните.

http://www.bultest.org/node/180

# 241
На сайта им ще обявят дата Отворени са за всички ,които желаят да се явят.

# 242
В Регалия пробните започват от март месец. Peace Ще бъдат общо 6 по 3 за всеки предмет.

И аз записах моя в Междучасие на БЕЛ. Не знам дали изобщо е удачно да ходи, защото по литература са още на Опълченците, а в Междучасие са взели вече Една българка. Thinking

Та ще го мисля до събота.

# 243
Пале, благодаря:-) аз се чудя да ли си струва да си тормозя детенце с ПИ по другите школи newsm78 или да си я оставя само в нашата да си ходи.

# 244
  • София
Пале, благодаря:-) аз се чудя да ли си струва да си тормозя детенце с ПИ по другите школи newsm78 или да си я оставя само в нашата да си ходи.

Всеки един пробен е тренинг. PeaceДаже явяването на пробни в различни школи за мен е плюс - различна трудност, различна формулировка на иначе подобни задачи...  Свиква се с работата за време, с правилното му разпределение между задачите, изгражда се стратегия на работа. И най-важното - в много от школите детето разбира къде е като резултат сред децата не от всички групи, а само от своята, което е доста лимитиран ориентир. Докато на пробните в школи, до които имат достъп и външни деца, явилите се са повече и представата за нивото на детето на общия фон е доста по-прецизна. Не е все едно дали сравнявам резултатите му с 12- 13 деца от групата или с тези на още 150 явили се.

Поне такова е моето мнение след опита с каката. Peace

# 245
  • София
Веди май нямат пробни за външни ученици?  newsm78
И Милениум са обявили пробни, и те са на 19-ти, защо така всички по едно и също време?! Crossing Arms

За пробния в СМГ да питам, на 27-ми не е ли референдума?
Или може би в СМГ не се гласува? newsm78

Да, Веди не пускат външни. Софроний също. Peace

Като сте заговорили за пробни, да ви кажа нещо преди да съм забравила. Laughing
Има  тестов център, специализиран в  изготвяне на тестове, не е школа, тестовете са  по математика и БЕЛ за 7 и 12 клас. Казва се Бултест Стандарт. Тестовете им хич не са лоши. Даже и досега нямам обяснение на един феномен от миналата година. Thinking Изкарват поименно резултатите в точки. Резултатите и от двата пробни, които съм разглеждала задълбочено на сайта им, като общо ниво бяха много ниски, а трудността на тестовете не беше твърде висока, доближаваха се до реалния изпит, тоест определено бяха по-лесни от тези в СМГ примерно. Явно хората не знаят ( или поне не всички) за тях, понеже в списъците  определено отсъстваха примерно деца от СМГ. Знам го, тъй като срещу името на детето в списъка стоеше и училището, в което учи. Peace А иначе са пак един добър ориентир, тъй като явилите се деца  бяха немалко.

И сега като се сетих, погледнах на страницата им, имат пробен по  математика на 20.01 и такъв по БЕЛ на 3 февруари. Който иска, нека се възползва от инфото. Само ще помоля после да качи теста, за да видим след изкарването на резултатите какво е  общото ниво на справяне с конкретния като сложност изпит и дали нещата ще наподобяват миналогодишните.

http://www.bultest.org/node/180
Има школа към тестовия център. Дъщеря ми ходи там на БЕЛ. Пробните изпити ще са в 35 СОУ. То е близо до пазара "Римската стена" и могат да се запиша външни.

# 246
  • София
Не знаех, че имат и школа, преди  нямаше. Peace Сменили са и мястото на провеждане на пробните. До миналата година бяха в НФСГ. Hug Но то и 35-то е точно в този район.

# 247

Всеки един пробен е тренинг. PeaceДаже явяването на пробни в различни школи за мен е плюс - различна трудност, различна формулировка на иначе подобни задачи...  Свиква се с работата за време, с правилното му разпределение между задачите, изгражда се стратегия на работа. И най-важното - в много от школите детето разбира къде е като резултат сред децата не от всички групи, а само от своята, което е доста лимитиран ориентир. Докато на пробните в школи, до които имат достъп и външни деца, явилите се са повече и представата за нивото на детето на общия фон е доста по-прецизна. Не е все едно дали сравнявам резултатите му с 12- 13 деца от групата или с тези на още 150 явили се.

Поне такова е моето мнение след опита с каката. Peace

Логично! Не се бях замислила и до сега смятах ,че не е необходимо.
Благодаря! Hug

# 248
Синът ми трябва да прави преразказ на разказа на Ангел Каралийчев Крилатият българин. Не можем да го намерим. Издаден е в книга ,,Ръж'- на ик Захари Стоянов.
За първи път ми се случва да не мога да намеря в интернет нещо.

# 249
  • 1st floor
Между другото и аз се замислих, колко ще са коректни резултатите, ако се паднат въпроси от невзет материал... Thinking

# 250
Русалка, благодаря:-) има логика Wink

# 251
Синът ми трябва да прави преразказ на разказа на Ангел Каралийчев Крилатият българин. Не можем да го намерим. Издаден е в книга ,,Ръж'- на ик Захари Стоянов.
За първи път ми се случва да не мога да намеря в интернет нещо.
за кога е преразказа? Имам стари издания на А. Каралийчев, но не са у нас. През почивните дни чак ще мога да проверя.

# 252
Много ти блогодаря! За утре трябва на момчето. Аз си купих  книгата от книжарницата. Ще правят преразказ в училището. Разказът е много хубав.  Peace

# 253
  • София
Мами, голямо затишие тук.. Ваканцията свърши, задачка някоя не искат ли тези ваши деца Joy hahaha Текстовичка, ала-бала Mr. Green

# 254
  • София
Ох, какви задачи! Така са ги подпукали още от вчера и днес с контролни, че ми става жал!
За пробните - хубаво е да се ходи, но да имаа мярка. Децата имат нужда от поне един почивен ден на седмица, в който да не гонят часовника, да не са по курсове, уроци, олимпиади и пробни. Винаги някоя школа има пробен, и ако тръгне на всички, това означава поне месец-два да нямат нито един свободен ден да си отспят и да си починат. Ние, че сме възрастни, не издържаме, какво остава за децата! Да изкара пробни на две различни места на срок за мен е достатъчно. Шокът е на първия пробен по всеки предмет, нататък се усещат как да си разпределят времето.

Общи условия

Активация на акаунт