СЕДМИ клас - първи срок - 6 тема

• 35 198
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Този текст няма прочитане и осмисляне, да не говорим за преразказване!  Shocked

# 406
  • Варна
Този текст няма прочитане и осмисляне, да не говорим за преразказване!  Shocked

Ама така си е .Вчера не го довърших аз.Май са се престарали с трудността на този изпит в Междучасие. CrazyИ какво,ще се ошашкат децата и мамите им колко са зле като си видят ниските оценки. Rolling Eyes

# 407
Това става за сбит преразказ ... евентуално  Thinking

# 408
А в случая е бил от неутрален разказвач, възможно най-подробният.
Моят син определено се е ошашкал още докато са им го чели, каза, че е бил ангажиран да осмисля някое изречение, докато  четат вече следващото, защото много неща не разбирал.
Според него абзаца с Великден го е нямало.
Така изглежда по-кратък, но става по-неясен сюжетът.  newsm78
Аз не се притеснявам от оценката, това е тренировка все пак, по-добре да се шашне на пробен, отколкото на реалния изпит.

Надявам се все пак на изпита да няма текст от тоя сорт.  Crazy

# 409
  • Вече на светло в София
В пощата качих точно какво им е било дадено като текст от Междучасие.
Нямаме ли си учителка по литература да си каже мнението Wink

# 410
Днес мина нашата класна по български. Съчинение разсъждение по десета глава от Немили недраги. Темата е свързана с личноста на Македонски. Синът ми се готвеше по готови теми. Правеше план, вадеше цитати. Тази беше една от най-леките му за развиване теми.
 И накрая от два листа и половина тема е написал страница и нещо... Не знам има ли смисъл да казвам как учи от сутрин до вечер. За страница и половина...
Колкото и непедагогично да е , помолих го да ги заучи, готова бях да помагам. Е не и не. Повечето деца извадили готови теми и ги предали. Синът ми обаче - да не е луд... Ох, нямам думи просто. толкова непрактично дете...такъв  утопист... #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Усещам, че ще го правя военен. Само за това става...дисциплина , изпълнителност.
Без капка комбинативност.
И за капак - другите са му виновни - девойките свършили рано и шумели, а той не можел да се съсредоточи. Кажете ми как за 80 минути да не напишеш една подробна тема, дето си я учил два дни????????
Вече не ми се и плаче... започва да ми става все едно, а това не е добре.

# 411
здравейте мами, качих в пощата още няколко теста по БЕЛ ( подобни на материалите от 10.12.2012)

# 412
  • Варна
G.D.,сигурна съм,че няма как да ти е все едно! Hug
Аз май на оценките (5ците де,особено по БЕЛ) спрях да им се ядосвам.Той нека на пробни и самия изпит изкарва 5-5.50,а пък нали оформянето на оценките им става след като излязат резултатите.Едва ли ако хлапето се представи мн.добре-отлично на изпита ще му оставят 5 ца за годината.
Моя може след време в някоя бисерна книга да го има.На последното контролно по Литература,на "Немили-Недраги" от 29 възможни точки има 27 и има 5ца.И то,защото на двете тези са му отнети по една точка.Като в едната е написал за стария хъш,че е "почти умрял" hahaha
Утре му е класното по математика. Peace

# 413
  • София
На контролното са предали готови теми, така ли?  Shocked

# 414
Не е и контролно, ами даже класно. Thinking

# 415

Утре му е класното по математика. Peace

Там поне никой няма да умира  Joy

G.D. моята беше луднала да развива теми и да ги учи и аз и забраних тотално тоя вариант. Нахвърля си няколко страници цитати и силни моменти /посъветвах я, каквато и да е темата да им намери място  Mr. Green/ и така. Никога не съм обичала зубренето на теми

Андариел, що се чудиш, и по наше време имаше "кралски пищови"  Wink

# 416
  • София
Нито миналата година коконата, нито сега той развиват теми предварително. Само искам да си прочитат учебника по литература и да слушат какво говори учителката в клас. Като си напише всички домашни, дето ги дават, и все ще изкара! На изпита няма да имат време да развиват тема, а ще трябва с три изречения да си напишат тезата.

# 417
Нито миналата година коконата, нито сега той развиват теми предварително. Само искам да си прочитат учебника по литература и да слушат какво говори учителката в клас. Като си напише всички домашни, дето ги дават, и все ще изкара! На изпита няма да имат време да развиват тема, а ще трябва с три изречения да си напишат тезата.

Точно така, това с темите е пълна отживелица, нека се научат да четат и да отсяват Peace

# 418
За мен даването предварително на теми и след това- даването им на контролно или класно, си е точно отживелица- излишна и абсурдна.
Вярно е, че у нас децата стават папагали без мисъл в главите, но то е защото не пишат достатъчно свои мисли по теми, които не някой предварително им е задал и не са предварително разработени.
Да зубри теми никога не бих дала на дете.
А царските пищови са си от време оно.
Изваждането и предаването на готовите теми и за мен е табу, голяма излагация- и за децата и за даскалът, който го допуска.

# 419
Да, именно такъв тип пищови са извадили много от децата. Синът ми беше безкрайно възмутен.
Хич не ми пука добре ли е, зле ли е - темите му бяха превъзходни, не съм се и надявала да напише нещо подобно сам, още повече, че това не се изучава като жанр, или поне не се набляга на него. Синът ми е типично момче с лаконичен език. Умее да говори, но я го накарай да опише на лист емоциите които са владели Македонски докато е преминавал Дунава-едно просто изречение , и е готов!
 Трябваше само да построи план и да го следва плътно. Хубаво, планът направил, ама как така при една страница план разсъждението се е оказало страница и половина  newsm78 А, сетих се - сигурно заради цитатите. Демек - моя Леонардо е предал план с циати  #Cussing out #Cussing out
Е, отивам да се гръмна...
Не, ще изчакам резултата, че ми е любопитно  Wink

Общи условия

Активация на акаунт