СЕДМИ клас - първи срок - 6 тема

• 35 266
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
А майки приемат ли за придружители  Embarassed-това трябва да е черен хумор

# 346
  • София
Официално не би трябвало да си там, защото детето е голямо. Честно, аз бих предпочела да си платя изследванията, само и само да не прекрачвам прага на болницата, пък дори за един ден.

# 347
  • в полите на Балкана
Непокорна честит празник на дъщеричката! Желая и здраве и сбъднати мечти!

Ranick най-доброто решение е постъпване в болница. Всичко се прави за 1-2 дни, няма разтакаване, няма плащане, ако се наложи е в рамките на разумното.
А майки приемат ли за придружители  Embarassed-това трябва да е черен хумор
Приемат, приемат Wink
Andariel от опита ми с болници, предпочитат да имат придружител, това им спестява неприятности. В Александровска всяко изследване е в различна клиника и трябва да осигурят придружител.

# 348
  • София
Ще видя какви са изследванията и тогава ще реша. Ако са кръв, урина и други такива....ако трябва всеки ден ще я водим. Голяма, голяма, ама то детето нищо не разбира, а аз съм от лудите родители с розови хапчета искам първо аз да видя и реша що се отнася до здраве.

# 349
  • София
Е, щом е така, е добре. Аз умирам от ужас при мисълта, че едно дете ще трябва да стои самичко в мизерията и цялата потискаща обстановка. Преди години като бях с едното дете в болница (не в Александровска) оставането на майките при деца над 10-годишна възраст беше страшен проблем, ако детето не е в някакво тежко състояние. Майките бяха постоянно заплашвани, че ще бъдат изгонени, защото децата над 3-годишна въраст нямали нужда от придружител и ръководството прави услуга на майките, че позволява да спят там. И аз не мога да го разбера - хем вършшиш половината работа на персонала, хем те хокат и напъждат като куче,, ако посмееш нещо да питаш или кажеш. Аз направо съм си травматизирана от това преживяване, признавам си.

# 350
  • София
Andariel, аз също съм лежала с Руми, но беше само на 6месеца. Въпреки това, описаното от теб отношение ме посрещна още на вратата. Искаха при всяко влизане на лекарката в стаята да ставам и да събирам походното легло(купено от мъжа ми специално за повода). Аз родих със секцио и друга операция едновременно с раждането и имах страхотно сковаване на гърба почти 1 год. след това. Трябваше да ме дърпат, за да стана от кревата и си представете как бързо ставам и сгъвам кревата. На 3тия път стана скандал, след който с докторката се разбирахме много добре. Ама защо трябваше да се разправям така още не мога да разбера newsm78

# 351
  • 1st floor
Момичета, благодаря за страхотните пожелания!!!  Hug Да ви се връщат стократно!!!

Ranick , стискам палци всичко да е наред.  Peace И да се наложи да влезете един ден в болница за изследвания не е толкова страшно!!! Знам, че за да могат болниците да си ползват клиничните пътеки и съответно за вас да е безплатно, е необходим този престой!!! Важното е резултатите да са добри!!!  Peace

# 352
Непокорна, честит празник ! Да е жива и здрава и тази година да бъде в стихията си!
Гледам, оплаквате се от се от децата. Какво да кажа аз за моето ooooh! Не стига, че има толкова много да наваква а той все още се опитва да се скатава, ако може да не си пише домашните, да послъгва, все му е много ученето.... Все пак имало защо да ми се късат нервите, понапредна, борим се за 5 по БЕЛ за срока и 6 по мат. Но не са сигурниоценки никак. Но ако знаете какви ги е надробил по химия....сега там трябва да се бори за 4-ка.
Ranick,  всичко ще е наред.  Hug

# 353
Раник, всичко ще бъде наред!

Майки, моля за помощ за една задача, която според мен е грешна. Или пък аз съвсем изтрещявам, защото на пръв поглед е много елементарна:

Разликата между цифрите на едно двуцифрено число е 2, а разликата между това число и числото, записано със същите цифри, но в обратен ред е 18. Кое е това число?

Решавам така:

х - цифраа на десетици
у - цифра на единиците

двуцифреното число - ху
числото записано със същите цифри в обратен ред - ух

х-у=2

10х+у - 10у -х=18
Като заместя накрая ми се съкращават всички неизвестни и получавам безмислен резултат.

Къде греша ?

Помагайте!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 354
Скрит текст:
Числото е х+10у
Реципрочното число е 10х+у
Пропескаш да умножиш по 10 за десетиците.
х-10у=2 е парвото уравнение
хV10у-10х-у=18 е второто
решава се чрез заместване от първото х=2+10у
във второто
х=2
у=4
Значи числото е 42 Hug

# 355
Непокорна, честит рожден ден на детенце! Само здраве и успех на матурите.  Hug
Раник, на вас също пожелавам успех и много късмет. Относно приема в болницата, защо не попиташ дали може да ходи само през деня за изследванията и вечер да си спи вкъщи. Аз поне досега винаги, когато ми се е налагало да ми правят 2 или 3 дни изследвания /и съм била хоспитализирана/, вечер съм си била вкъщи. Просто не виждам смисъл да се остава в болницата щом през нощта не се правят изследвания. Ако не се съгласят на този вариант, мисля, че само деца до 7 год. лежат в болница с придружител, но все пак ти настоявай, ако може да останеш.
Вярвам, че всичко ще бъде наред!   Praynig

# 356
  • София
Раник, всичко ще бъде наред!

Майки, моля за помощ за една задача, която според мен е грешна. Или пък аз съвсем изтрещявам, защото на пръв поглед е много елементарна:

Разликата между цифрите на едно двуцифрено число е 2, а разликата между това число и числото, записано със същите цифри, но в обратен ред е 18. Кое е това число?

Решавам така:

х - цифраа на десетици
у - цифра на единиците

двуцифреното число - ху
числото записано със същите цифри в обратен ред - ух

х-у=2

10х+у - 10у -х=18
Като заместя накрая ми се съкращават всички неизвестни и получавам безмислен резултат.

Къде греша ?

Помагайте!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Не е грешна според мен.
 х-у =2 

и

10x+y-10y-x=18
9x-9y=18
9(x-y)=18
x-y=2 => x=2+y

Тоест и от втората зависимост получаваш същото уравнение като това от разликата между цифрата на десетици и единици. Две неизвестни, а едно уравнение. Но х и у са цифри и принципно могат да приемат стойност от 0 до 9 . Но предвид зависимостта х= 2+у =>, че х може да приема стойности от 2 до 9, а у - от 0 до 7.
Просто отговорът не  е едно двуцифрено  число, а  всичките тези:
20, 31,42,53, 64, 75, 86, 97

ПП Някой ще попита - тогава защо е дадена втората зависимост, при положение, че първата е достатъчна, за да се стигне до такива изводи. Ами не съвсем. Не е уточнено в условието дали  трябва да вадим десетици от единици или обратното, за да получим разлика 2. Втората част от условието, фиксираща положителната разлика 18 на двете числа, ни подсказва кое от кое да извадим. Ако го нямаше това уточнение, решение биха били и числа като  79, 68, 57, 46, 35, 24, 13, които сега отпадат автоматично.

Sause baus, не може от х да вадиш 10у. Peace Десетиците са х, а единиците - у.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 00:07 от eine in Rente gegangene Nixe

# 357
Хм,да.Написаното в пп оплете мрежите Embarassed

# 358
  • София
Хм,да.Написаното в пп оплете мрежите Embarassed

Не разбрах. Rolling Eyes  Послеписът просто пояснява защо е необходима втората част от условието . Или имаш предвид, че именно  в тази част с изводите си се  подвела   при решението?

# 359
Това,че "Не е уточнено в условието дали  трябва да вадим десетици от единици или обратното" Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт