Дядо Коледа да знай, че за нас ще идва пак през МАЙ!

• 28 753
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
не зная защо но аз все още си спя по корем доста често може би е от факта че не сам качила и килограм Simple Smile

# 661
http://www.mama.no-meat.org/link_pregnancy/edema/
 Уффф....ММ е с колегите на парти- поливат новата година, аз трябва да уча и ми е голяма скука

# 662
  • София
Честит рожден ден на прекрасните ни съфорумнички Мон и bruha1 и  честит имен ден на Aня. Желая Ви ужасно много щастие и късмет и много спокойствие. А през май най големите подаръци нежно да се прозяват в обятията ви.   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 663
  • София
Мон, а защо за бременните е добре да се спи на лявата страна? На мен така ми е по-удобно, но си мисля, нали отляво е сърцето - не се ли притиска? Като се сетя и все се извъртам надясно.

Надясно се притиска вена кава PeaceМоже да е опасно,тъй като възпрепятства циркулацията на кръв и сътветно кръвоснабдяването до плода Rolling Eyes

# 664
  • София
не зная защо но аз все още си спя по корем доста често може би е от факта че не сам качила и килограм Simple Smile

Ма ти сериозно ли Shockedняма никакво значение дали имаш корем и колко си качила,бебето в тази седмица отдавна е достатъчно голямо и може да бъде притиснато така ooooh!не съм спала по корем откакто забременях,имаше момичета,които го праеха докъм 10г.с.,но не съм чувала на по-късен етап някой да се е престрашил.

# 665
Аз знам,че е по-добре да се спи на лявата страна, защото така ще се увеличи размерът на кръв и хранителни вещества, които достигат до плацентата и бебето.Освен това черния дроб е от дясната страна на корема, лежането на лявата страна предпазва този голям орган от допълнителното налягане на матката.Това го знам от доктора,за сърцето не съм се замисляла, но и тук пише нещичко   http://www.mamaweb.bg/pregnancy/setiva-i-bremennost/koi_sa_nay_b … prez_bremennostta

# 666
и от лекарката и много други странични хора зная че докато мога да си спя както ми е удобно а ако на бебка не и е комфортно би трябвало да се разшава

# 667
  • София
Ася,как точно ще разбереш дали на бебка и е комфортно?Досега казваш,че още не си я усетила,но разчиташ,че ще се разшава,ако не и е удобно? 21 г.с. е прекалено голяма седмица за спане по корем,категорично,но всеки си преценява Peace

Аз днес пак направих 2 онлайн поръчки,ни ме'ом се спрем Mr. Greenще показаж снимков материал като дойдат в понеделник Crazy

Мон,исках да ти кажа да имаш предвид,въпреки,че сигурно си напълно наясно,че когато се прави секцио след едно естествено раждане,трябва да се изтегли датата малко по-рано Hug

# 668
 Аз не мога да спя по друг начин освен по корем, но когато съм бременна става буквално върху корем  Laughing Което не е опция. Затова ползвам ММ като възглавница за бременни, а когато пътува по работа прибягвам до истинската възглавница  Wink По гръб никога не съм можела да спя- тази позиция издавала спокойна, уравновесена и уверена натура- всичко друго, но не и аз  Mr. Green
 Буена, и аз това си мислех- Мон каза евентуално 24-ти, една седмица преди термин не е ли малко рисковано  newsm78 Ама пък ако на малката и е добре и няма намерение да излиза  Simple Smile

# 669
  • насън...
това защо бе мичета?!...не че смятам да раждам секцио (първия път раждах уж нормално... Mr. Green) ама ми стана интересно...

ЧРД на мон и бруха и ЧИД на аня...всичко най-прекрасно ви пожелавам, момичета...нека усмивката не слиза от устата ви, радостта не напуска душата ви, а здравето - тялото ви...(на мен пък я вижте как ми се отразява бременността...треба стихове да пропиша... Laughing)   bouquet  bouquet Heart Eyes Heart Eyes

и аз си чакам поръчките и немам търпение...ама аз ще си почакам, че докато дойдат от англия...

и само за протокола да кажа две неща:  Grinning
1. по корем да ме убиете не моа да спя, затова пък обожавам да спя по гръб - напоследък мисия невъзможна, но съвсем не съм спокоен и уравновесен човек...който има около себе си скорпи ще знае за що иде реч... Mr. Green Laughing
и 2. и аз ям мнг сладко, а уж чакам момче... Mr. Green първият път също хапвах доста - явно е от самата бременност при мен...иначе ям два пъти в годината, основно пролетно време като ми падне имунитета и имам нужда от подсилване...Simple Smile)) със сигурност по време на бременност ми пада имунитета...за мен случаят е ясен... Laughing Laughing

# 670
Записче и лека вечер  Hug

# 671
 married married newsm18Добро утро,момичета!Аз от вълнение не мога да спя-днес ще си пробвам булчинската рокля,ще си купувам воал,ще си вземем халките!Много усмивки и до скоро!

# 672
  • Бургас
Мон, а защо за бременните е добре да се спи на лявата страна? На мен така ми е по-удобно, но си мисля, нали отляво е сърцето - не се ли притиска? Като се сетя и все се извъртам надясно.

Надясно се притиска вена кава PeaceМоже да е опасно,тъй като възпрепятства циркулацията на кръв и сътветно кръвоснабдяването до плода Rolling Eyes

Да, ето и две примерни статии: http://www.biberonbg.com/info/san_i_bremennost.htm

http://www.bgstuff.net/vreme-za-gubene/syni6ta/7337-spaneto-na-lyavata-strana

По гръб не е добре да се спи, ама и аз като Анум по гръб не мога  Crazy не ме свърта.
По корем не мога да си представя да спя  Rolling Eyes Как ще затисна с моите 60 и кусур кила бебе, което тежи 700-800грама?!?!?  Mr. Green Няма начин на бебето да му е удобно с такава тежест върху него /а дори и 45кг да бях, пак е много да са стоварени върху плода/, отделно може и да е опасно. Добра е всяка поза без тази - според мен. И да не се застояваме дълго по гръб.

Мон,исках да ти кажа да имаш предвид,въпреки,че сигурно си напълно наясно,че когато се прави секцио след едно естествено раждане,трябва да се изтегли датата малко по-рано Hug

Знам аз, ама лекарите какво знаят не знам ... ooooh!
Ако първото раждане е било 12 часа примерно, второто обикновено е 6 часа барабар с всички контракции и т.н. Може и още по-бързо да стане... и ако тръгне естествено, трябва много бързо да се реагира и се усложняват нещата ... и т.н.
И първото ми раждане беше при тази лекарка, тя ме познава мн добре и знае т.е., че имам вече едно нормално раждане... И въпреки това каза 24.04.  - мотивът ѝ беше, че за бебето е най-добре да бъде максимално близо до термин, а ако тръгне по-рано ще реагираме бързо ...

Сложно е - хем да е максимално добре за бебката, хем да няма риск раждането да тръгне само ... Синът ми го родих 4 дни преди термин, да се надяваме, че и сега ще устискам максимално, но знае ли човек... Като ходя другия месец на преглед, пак ще говорим.

Майка ми е забременяла с мен след 16г безуспешни опити за дете, от 9 мес бременност 6 е изкарала в болницата, заради разни проблеми е било изключено естественото раждане като вариант и е планувано секцио за 13.01-петък, обаче на 12.01, след като майка ми се наяла стабилно и тръгнала да се качва по стълбите в болницата, аз съм решила да се раждам ... реагирали са бързо и всичко е било наред. Ама тя е била на място в болницата... а мен кой знае къде ще ме завари ... Thinking и докато се събере екип и т.н. ... не знам, има още време, ще го мислим.

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 10:30 от Мон...

# 673
  • София
Мон,мотивът на лекарката ти е чудесен,разбира се възможно най-близко до термин е най-добре.Аз ще настоявам за същото при мен,за дата 1ви май (демек 5 дни преди термин),обаче при мен все пак е първо раждане,ще стигнем до болницата за 15 минутки ако има форсмажорни обстоятелства.Мисълта ми е,че няма опасност чак такова разкритие да получа и да слезе в родовия канал бебето,така си мисля.А що се отнася до майка ти,недей да правиш сравнение,колкото и да сме назаднали по отношение на мед.обслужване в държавните болници,все пак е по-добре от преди,а и секциото се е превърнало в амбулаторна операция едва ли не.То преди даже са правели вертикален разрез по цялата коремна стена ooooh!На сестра ми белега от секцио не може да се види въобще и то още откакто минаха 2-3 години от раждането Peace

# 674
  • Бургас
Да, при теб 1-ви май е идеално, а и щом болницата ти е на 15 мин, още по-добре.
При мен е на 30-40 мин в най-добрия случай.

Иначе - да, майка ми е с вертикален разрез, база за сравнение няма  Peace Simple Smile
Мисълта ми беше, че тя си е била на място в болницата и въпреки, че се развалят плановете, успяват да реагират адекватно и навреме. А при мен ако стане нещо - имам поне час-два докато тръгна, стигна до болницата /нямам и кола в момента/, дойде лекарката и останалата част от екипа и т.н. или поне така си мисля, ще го обсъдим и с нея да видим тя как ги вижда нещата.

Общи условия

Активация на акаунт