Стимулиране на лактацията.Какво още може да се направи?

• 907
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,

Весела Коледа и успешна Нова година на всички!

Имам следния проблем и бих се радвала на помощ за разрешаването. Имам бебенце на почти три месеца ( родено на 03.10), което до преди около седмица беше изключително кърмене. В един момент много спокойното до този момента бебе започна да става страшно нервно, включително след кърмене и на домашната везна установихме, че не само не качва тегло, а и е свалил около 120 грама. Проблемът ексалира и една вечер бебенцето плака около час и половина след  кърмене. Купихме, по спешност, адаптирано мляко, давахме го с лъжичка и детето се успокои. При цедене максимумът, който успявам да изцедя е 30 мл.
Започнах стимулация на лактацията по всички известни методи, на които съм попадала до този момент, включително цедя докато кърмя (т.е на едната гърда съм поставила бебето, другата цедя с помпата), пия постоянно български  чайове за лактация( чай от сминдух, български лактогонен чай- 2 вида), поставям детето постоянно на гърдата, цедя междувременно, консумирам сурови ядки, вкл. пих и бира, но вместо да се възстанови лактацията проблемът се задълбочава. Кърмя нощно време, но вече 5-6 дни няма подобрение.В момента детето е много гладна, ако не му се даде добавка, което избягвам докато не установя, че е много, много гладно.
Голямото ми детенце съм го кърмила 1 година и имам голямо желание и малкото детенце да го кърмя поне толкова, но започвам да се отчайвам.
Бих искала да отбележа, че и голямото ми дете се нуждае от грижи и внимание и не мога да продължа с непрестанно кърмене и цедене.
Моля, за съвети или насоки Hug.Много благодаря  bouquet!

# 1
Звънни на някоя консултантка по кърмене Peace
На мен лично много лактогонно ми действа вареното жито, лука, овесени ядки, пълнозърнест хляб..но вареното жито даваше най-добри резултати Peace

# 2
Много сокове пресни,вода,орехи,овесени ядки,високо калорини храни-това помага при мене!

# 3
Сега видях кога е пусната темата-какво стана,как сте?

# 4
  • Бургас
Освен подходяща храна, аз си купувах и лактогонен чай от билкова аптека, определено имаше ефект.

# 5
Освен подходяща храна, аз си купувах и лактогонен чай от билкова аптека, определено имаше ефект.
Да сега открих един особено ефективен-teekanne май се казваше за кърмачки-страхотен е !

# 6
Освен ядките и пълнозърнестите продукти, аз пиех бирена мая от аптеката и ресвератрол, пак от аптеката. И спокойствието помага   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт