Възможно ли е кърмата ми да спре?

• 1 539
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте ,имам голям проблем!Днес забелязах ,че на бебчо не му достига мляко.Изцока и двете гърди и ги остави празни,съдя по това ,че почти не изцедих и капчица след като приключихме храненето.До сега нямах такъв проблем ,имах си кърма предостатъчно ,а сега това ми дойде до главата.Някой да е имал подобен проблем?Болна съм ,ако това има значение!
Благодаря предварително за отговорите!

# 1
Колко е голямо бебето? На поискване ли го кърмиш? Това, че не изцеждаш след кърмене, не означава, че нямаш кърма.

# 2
Колко е голямо бебето? На поискване ли го кърмиш? Това, че не изцеждаш след кърмене, не означава, че нямаш кърма.
Бебето е на 2 месеца и 14 дни ,кърмя на поискване.Вчера детето ми сука на сухо Sad ,изпразни и двете гърди и искаше още ,а нямаше.В рамките на няколко дни кърмата, просто почти секна.Слагам го на гърда ,дохранвам с замразена кърма и пия чай от кимион и бира.Има някакъв ефект,но не е това което беше.Детето си наддаваше идеално 1.3 през 1 месец и 1.1 през 2ри ,така че не е ,като да съм нямала.
Много ви моля за някакъв съвет,не знам какво да правя!Чувствам се изключително нещастна ,не желая да си храня бебчето с АМ!

# 3
Това прилича на скок в растежа. Слагай на гърда по-често, колкото повече суче бебето, толкова по-бързо ще се регулира кърмата към новите му нужди. Обикновено отнема няколко дни, през които повечето майки естествено се притесняват, и най-често пристъпват към дохранване. Не се поддавай на изкушението и всичко ще е наред.
Как прецени, че бебето е сукало "на сухо"? Ако е само поради факта, че гърдите ти са меки, това не е показателно. При регулирана кърма гърдите са меки и спокойни, а не като силиконови и под напрежение- това е само в началото. Хапвай добре, пий течности и слагай бебето на гърда често( на мен ми се е случвало при тези ситуации и през половин час да му давам да суче).
 Спокойно. Пиши след ден-два отново какво е положението, също така можеш да се свържеш с консултант по кърмене, ако ще те успокои допълнително.

# 4
Днес го водих на лекар защото се опасявах ,че е гладен и не пишка.Оказа се,че за 10 дни е наддал 100 грама.Педиатърката ни подкрепя кърменето и късното захранване,но ми каза незабавно да почна дохранка след кърмене.Детето не иска да яде АМ обаче и  затова го държа на гърди по -дълго.Купих чайове ,бози и тем подобни неща и чакам.

# 5
По колко напишкани памперса има на денонощие?

# 6
Около 2-3 наистина за смяна и другите ,буквално сухи особено след нощен сън.Преди е имало случаи да сменям по 5-6 обилно мокри,

# 7
Хмм, 2-3  ми се струват малко.
Съветвам те да се свържеш с консултант по кърмене, виж в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=573286.0

Момичетата са страхотни и  много отзивчиви, знаят точно какви въпроси да ти зададат, аз със сигурност пропускам много неща и не искам да те подведа. Но не бързай с АМ, говори с консултантката първо. Успех и се опитай да си спокойна, защото това се отразява на организма.

# 8
Много хубав съвет - наистина пробвай да се успокоиш. Стресът влияе зле.
Започни да си мислиш, че кърмата ти е намаляла, защото си се разболяла и като ти мине, всичко ще е наред.
Мен прабабата много ме ядосваше, бебето все слабо й се виждаше... но напук че не ми стигала кърмата дадох АМ на 10 месеца чак. Може съкровището ти да си навакса наддаването следващите 10 дни  Wink

# 9
Ми, заинатих се момичета!Купих боза,ръжен хляб,лактогонен чай,безалкохолна бира,кимион,сминдух и хапвам повече супи.Бебето не ми слизаше от цицата и си взех хомеопатия за кърма!Резултата е цяла млекоцентрала в сутиена   Laughing Laughing Laughing
Много съм щастлива ,благодаря ви за съветите!  bouquet

# 10
Bad_Cat, поздравления за упоритостта  Hug

# 11
Браво!  Simple Smile

# 12
Bad_Cat каква е тази хомеопатия за кърма,защото и при мен забелязвам намаляване на кърмата?До вчера имах винаги 1 шише пълно с кърма и постоянно почти пълна помпа,но през нощта едвам съм успяла да я нахраня с много мъки по 50мл и от двете гърди цедих.

# 13
aleks23 - как храниш бебето- от гърда или цедиш и даваш от шише? Ако даваш от гърда и след това цедиш, имай предвид, че количеството изцедена кърма след кърмене не е показателна. Кърмата се регулира и си стига точно за нуждите на бебето.
Аз лично съм пила Рицинус Комунис 5 СН

# 14
Мечо Пух от шише я храня,защото от мен не иска.Дано се регулира и си имам кърма защото имам голямо желание да се кърмим.
Ще пробвам с тези хапчета и дано имат ефект.

Общи условия

Активация на акаунт