Отговори
# 90
  • София
ПредновогодиТо да пусна ЕДИН хейт и отивам да празнувам. Само българска мамма съм виждала да ходи на разходка в гората с колицхката и ВИСОКИ ТОКЦХЕТА Joy
А, да, детето се връзва в колицхката независимо дали тя е стокке или не.
Виж, по българските тротоари всяка колицхка има затруднениа.

Шмъ проштавъш, ма звучиш като да си била на децки рд в бг...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 91
Боже, та аз дори не знам какво е количка Стокке  Shocked За къде съм.

На обикновената клюкарщина се пънете да лепнете по-хай етикети. Grinning

Донякъде си права, lune, всъщност права си, просто аз го наричам по друг начин. Да гледаш на хората количките, каймата, дето си купуват, анцуга, с който са облечени, колко пари са похарчили, какво са изяли, колко килограма са, колко лицемерни, колко лакоми и прочие, особено у непознати си е направо акана история. Лайняна.
Спонтанно впечатление е едно, но ежедневни анализи и вглеждане не е хейтърство, даже, направо си е диагноза.
Обществото ни /форумското и то напоследък, щото аз около себе си такива хора нямам/ е нещо като дебело черво - вечно раздразнено, надуто, и гръмогласно като изпуснат газ след ензимна терапия. Понякога запечено и намръщено понякога....рядко.

Мамасита ще каже човек, че е продавач-консултант в магазин за детски колички.

# 92
На мен ми прави спонтанно впечатление кога нещо е
вулгарно, маркетингово, извиращо от селебрити
културата. Нещата, които в крайна сметка произвеждат
покрай себе си хора, с които едва ли ще може да се
свърши качествена работа.

Не за друго, ама изпитвам смътно неприятно чувство,
като се замисля, че за това дете ще се дадат хиляди
за статусни колички, телефони и други странични вещи,
но никой няма да се сети да му посее основи, като го
натисне да учи пиано например- нещо, което е в пъти
по-евтино, ама иска труд, а не потребление.

Дразни ме, защото с диво потребителство се затвърждава
генът на свинските невестулки, превръща се в обществена
норма, която е буквално нездравословна, и за физиката,
и за психиката.

Не че ме дразни директно, че хората ядат Булка Чеиз, ама
след едно-две поколения се получават рахитични деца от зле
хранени майки, които са и интелектуално ощетени. Гледам
какво се купува от хипермаркетите, за да знам после какъв
процент от хората ще се превърнат в носорози.

# 93
  • София
Мдаааа  Thinking, за това съм на същото мнение. Твърде много консуматорство и твърде малко мисъл за бъдещето отвъд "сега и веднага".

# 94
Имах едни познати дето като пушеха трева и най-обичаха да гледат енимъл планет, носорозите направо като от 3д им излизаха от телевизора.

# 95
Мдаааа  Thinking, за това съм на същото мнение. Твърде много консуматорство и твърде малко мисъл за бъдещето отвъд "сега и веднага".

За кое, за всичко от пледоарията ли?

Демек ако имаш скъпа количка, детето ти никога няма да свири на пиано. Как не съм се сетила. Мисля, че отглеждам втори Рихтер . Остава и пиано да й покажа.

# 96
Имах едни познати дето като пушеха трева и най-обичаха да гледат енимъл планет, носорозите направо като от 3д им излизаха от телевизора.

Ако са били и с анцузи(носорозите), значи тревата е качествена Mr. Green

# 97
Погледнато от добрата страна, мога да почна да
въдя армия от български уродливи орки и
урук-хаи (от кръстоска на кифла с анцуг и
мускулесто момче на анаболни стероиди)- генетично
адаптирани да се хранят с Булка Чеиз.

# 98
  • София

Ако са били и с анцузи(носорозите), значи тревата е качествена Mr. Green

Mamacita Bandida явно е на такава!  Mr. Green Или пък пие заедно с хапчетата...  Joy

# 99
Върви тук някакъв проблем с комуникацията, само не знам дали е нарочно или неволно.

Демек ако имаш скъпа количка, детето ти никога няма да свири на пиано.

Не, демек е тъпо да купуваш скъпа количка, за сметка на книжките, аре да не е пиано.

Какво е Булка Чеиз?  Laughing

# 100
Знаеш ли какво ти тежи на теб, Мамасите, чувството за уникалност.

Ако не пуши, значи живее някъде по крайбрежията на Окаванго. Но там пЪ няма с анцузи. Пуши!

Върви тук някакъв проблем с комуникацията, само не знам дали е нарочно или неволно.

Демек ако имаш скъпа количка, детето ти никога няма да свири на пиано.
Не, демек е тъпо да купуваш скъпа количка, за сметка на книжките, аре да не е пиано.

Я па вие. От къде се разбира, че ако детето ми е скъпо облечено, значи не чете? И няма книжки? Не тъй, моля ви.

# 101
Аз съм си дотам спонтанна, че смътно неприятни усещания у мен се появяват само при наблюдение на проявена агресия. Претенциите пък за софистицирана вербална такава  могат да ми докарат здрав хилеж. За което съм много благодарна. Grinning

Нино Heart Eyes

# 102
Не, всъщност нямам изобщо такова чувство, срещала съм доста
хора като мен и съм наясно, че не съм партия от един, макар да
имам своята ексцентричност- но не я смятам за важна.

По-скоро се смятам за част от общество, което обаче в България
е поело по пътя на динозаврите. Все още познавам хората от това
поколение. Такива хора срещам и в чужбина, с доста подобен
светоглед и поведение. Не е до уникалност, а до запазени способности,
непокътнати от консуматорската култура.

# 103
  • София
Не, всъщност нямам изобщо такова чувство, срещала съм доста
хора като мен и съм наясно, че не съм партия от един, макар да
имам своята ексцентричност- но не я смятам за важна.

По-скоро се смятам за част от общество, което обаче в България
е поело по пътя на динозаврите. Все още познавам хората от това
поколение. Такива хора срещам и в чужбина, с доста подобен
светоглед и поведение. Не е до уникалност, а до запазени способности,
непокътнати от консуматорската култура.

Мания за величие? Войнстващ нарцисизъм? Хм, колебая се...  Thinking

# 104
  • София
Мдаааа  Thinking, за това съм на същото мнение. Твърде много консуматорство и твърде малко мисъл за бъдещето отвъд "сега и веднага".

За кое, за всичко от пледоарията ли?

Демек ако имаш скъпа количка, детето ти никога няма да свири на пиано. Как не съм се сетила. Мисля, че отглеждам втори Рихтер . Остава и пиано да й покажа.

Е, може и да свири на пиано, ако майка му е решила, че е престижно, за да има да се хвали. За такива хора децата са атрибут на благополучието, украшение към количката, и ако родителите са рекли, че е модерно пианото, ще го запишат не, ами и на пианото ще го карат да спи! Нагласа е, малко като тип Сексът и градът, Отчаяни съпруги и прочие модерни женски филми. Покрай ходенето с моите деца насам-натам поразни извънкласни, съм зебелязала, че винаги има в групата/школата/отбора поне по един екземпляр от въпросния типаж - майка тип кифла, баща със завидно материално положение, и обикновено майката е много настоятелна детето да участва, нищо че горкото дете е толкова посредствено, че дори усилията му не постигат ефект, и го виждаш, че се излага. Или пък детето толкова е разглезено, че се прави на идиот и съсипва всичко с безобразното си поведение. Обикновено такива екземпляри оцеляват една-две години и изчезват. Обикновено напъните са на около 4-5-6-7-годишна възраст на детето. Такива майки и бащи, винаги намират да запишат детето на нещо по-модерно.

Общи условия

Активация на акаунт