Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Могат ли да ме съкратят преди детето ми да навърши три години и при какви основания/какво трябва да бъде вписано и къде, какво трябва да подаде самата фирма?
Има ли някакви последици или обстоятелства за мен, когато работодателят ми реши да промени името на фирмата, т.е. да я закрие, докато съм в отпуск по майчинство (1-ва година)?
Какви обезщетения мога да получа от работодателя си, ако се съглася да бъда уволнен?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Могат ли да ме съкратят преди детето ми да навърши три години и при какви основания/какво трябва да бъде вписано и къде, какво трябва да подаде самата фирма?
Ако сте били уволнени преди навършване на три години от детето ви, имате право на обезщетение. Основанията за уволнение трябва да бъдат ясно посочени в заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение. Трябва да се регистрирате в Бюрото по труда, където ще получите информация за вашите права и как да получите обезщетението.
-
Има ли някакви последици или обстоятелства за мен, когато работодателят ми реши да промени името на фирмата, т.е. да я закрие, докато съм в отпуск по майчинство (1-ва година)?
-
Какви обезщетения мога да получа от работодателя си, ако се съглася да бъда уволнен?
-
Какви са моите права и потенциални обезщетения, ако бъда уволнен?
-
Правилно ли е да подам подписана от мен молба без точка в нея и без да съм получила някакъв документ от работодателя?