Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Могат ли да ме съкратят преди детето ми да навърши три години и при какви основания/какво трябва да бъде вписано и къде, какво трябва да подаде самата фирма?
Има ли някакви последици или обстоятелства за мен, когато работодателят ми реши да промени името на фирмата, т.е. да я закрие, докато съм в отпуск по майчинство (1-ва година)?
Какви обезщетения мога да получа от работодателя си, ако се съглася да бъда уволнен?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Могат ли да ме съкратят преди детето ми да навърши три години и при какви основания/какво трябва да бъде вписано и къде, какво трябва да подаде самата фирма?
Ако сте били уволнени преди навършване на три години от детето ви, имате право на обезщетение. Основанията за уволнение трябва да бъдат ясно посочени в заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение. Трябва да се регистрирате в Бюрото по труда, където ще получите информация за вашите права и как да получите обезщетението.
-
Има ли някакви последици или обстоятелства за мен, когато работодателят ми реши да промени името на фирмата, т.е. да я закрие, докато съм в отпуск по майчинство (1-ва година)?
-
Какви обезщетения мога да получа от работодателя си, ако се съглася да бъда уволнен?
-
Какви са моите права и потенциални обезщетения, ако бъда уволнен?
-
Правилно ли е да подам подписана от мен молба без точка в нея и без да съм получила някакъв документ от работодателя?
до 21.07.15 бях във майчинство,но поради разни обстоятелства ТД беше прекратен на 2.07.15.Сега август трябваше да взема последно майчинство,поне така ми казаха че ще взема част от парите до 2.07.15.Но все още нищо не съм получила. Вие какво мислите?!