На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 860
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Днес един познат ни даде карта за магистралата, така че утре на място ще преценим от къде да минем. После ще споделя впечатления, макар че не съм с кой знае какви очаквания. Благодаря на всички за споделената информация.

Най-вероятно картата е стара КGS. Новите HGS (купихме я през април) имат лепенка с чип, залепващи се на стъклото и могат да се използват само от една кола, защото картата е регистрирана с номера на колата.

# 211
Наистина не си струва да карате по магистралата. Неплатеният път върви успоредно, платната са разделени с мантинела, все едно е магистрала. В Одрин има един аутлет център Марги, някой ходил ли е там?
Актуалните намаления  - http://www.margioutlet.com/?page_id=181
http://www.margioutlet.com/360/

# 212
  • Димитровград
Моля, ако някой е пътувал тези дни да сподели дали приключи голямата екскурзия на гастарбайтерите, и чака ли се още много по границата заради тях? Че съм, замислил един шопинг за петък.

# 213
Тaня67, картата ни наистина май е стара. На кабинките на магистралата при преминаването светна жълто и зелено, ние минахме, защото не знаехме какво трябва да свети. След което на края на магистралата преминавайки през кабинките те изсвириха и светна жълта светлина, имаше някаква полицейска кола, която беше спряла две коли, ние намалихме, но те не ни спряха и ние си продължихме. Очаквахме, че на границата нещо ще ни глобят, но и това не се случи. Не знам какво се случва в такъв случай. На връщане минахме по другия път, решихме да не рискуваме.
В крайна сметка намерих аутлет център Авантаж - накупих си някоя друга блузка, имаше промоция в ето този магазин http://sevenhill.com.tr/ блузките бяха намалени на 4,99лири и при покупка на две получаваш трета подарък. Та 3бр. ми излязоха за около 8лв. За съжаление там нищо не можах да харесам за децата, исках да им взема маратонки Найк, но нямаха номера. Добре че поне имаше голяма детска площадка, че успяхме да разгледаме на спокойствие.
В Чорлу хапнахме в едно заведение и влязохме в едно квартално магазинче. Направи ми впечатление, че холидейките там бяха по 20цента, а в Кипа бяха по 45цента. Обърнах внимание и на някой други дребни сладки, които в магазинчето в Чорлу бяха по-евтини от Кипа в Лозенград.
Минавайки на идване през магистралата в дясно на пътя видях магазина на zeyland, но за съжаление и колкото да се лутахме не можахме да излезем на него. И магазин на ТАЧ, не можах да открия. Иначе всичко останало се открива безпроблемно.
На връщане минахме през Лозенград, сигурно 1час обикаляхме докато намерим тоя прословут пазар. След като го открихме - не можах да повярвам на очите си /меко казано цигания до шия Simple Smile /.
Всеки върви с разни колички-пазарни чанти, хората купуваха чушки и домати в несвяст. В крайна сметка имаше и дрехи - само на една две сергии ми харесаха. Успях да взема на децата блузки, клинчета и долнички за 5лири/бр. /не знам колко ще са качествени/. За тези пари щях да взема и още, но явно се бяха обрали, ние отидохме чак към 16ч.
Накрая посетихме и Кипа, взехме си от там баклава, прясно и кисело мляко, сирене - цени не съм гледала. Имаше прах за пране Ариел 6кг. за 21лири, от него взех, стори ми се изгодно.
Преминавайки границата минахме през Фришопа, от там си накупихме също баклава /100пъти по-хубава е от баклавата в Кипа/, взехме си и други сладки неща /но определено на магазинчето на границата са доста по-скъпи/, един стек цигари и се прибрахме. На митницата, колата преди нас я хванаха с едни стек цигари и ги накараха да хвърлят 6-те кутии /бяха 2ма човека/.
Като цяло парите, които дадохме за път и времето което изгубихме /тръгнахме в 7ч. и се прибрахме в 22:30ч./ не си струваше това което купихме. Получи се малко "гъз път да види", но поне ще знам за напред какво е. Въпреки всичко пак бих отишла поне до Лозенград.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 14:28 от Киди

# 214
Планираме скоро да ходим до Одрин.Някой може ли да ми каже къде са тези складове за перилни препарати ( влизме от Кап.Андреево) и някакви приблизителни цени . Благодаря предварително Wink

# 215
  • Пловдив
Планираме скоро да ходим до Одрин.Някой може ли да ми каже къде са тези складове за перилни препарати ( влизме от Кап.Андреево) и някакви приблизителни цени . Благодаря предварително Wink

Значи аз 2 пъти май ходя с колата или 3 все се лутам,като последния се оправих по-бързо.На влизане в Одрин веднага след мостчето завивате надясно по 1 разбит път карате-само по него до една бензиностанция от там във ляво и после веднага в дясно и стигате борсата за прахове и др.
Табелата Pazar Kule май беше не се лъжете по нея-май това им е за границата с Гърция Simple Smile

# 216
  • у нас

Минавайки на идване през магистралата в дясно на пътя видях магазина на Зейнеб,

Кой е магазина на Зейнеб и какво предлага?

# 217
Извинявай, корегирам се, исках да на пиша zeyland, ама явно съм си мислела за зейнеб хахах

Между другото, моят мъж се притеснява за следващото ни посещение в Турция, при положение, че сме минали така през магистралата със стара карта. Някои знае ли какви последици може да има това?

# 218
  • Бургас
Извинявай, корегирам се, исках да на пиша zeyland, ама явно съм си мислела за зейнеб хахах

Между другото, моят мъж се притеснява за следващото ни посещение в Турция, при положение, че сме минали така през магистралата със стара карта. Някои знае ли какви последици може да има това?

Спокойно. Ние всеки път сме така. Никой не ни е спирал и никакви глоби не сме плащали на границата.

# 219
  • София
Тaня67, картата ни наистина май е стара. На кабинките на магистралата при преминаването светна жълто и зелено, ние минахме, защото не знаехме какво трябва да свети. След което на края на магистралата преминавайки през кабинките те изсвириха и светна жълта светлина, имаше някаква полицейска кола, която беше спряла две коли, ние намалихме, но те не ни спряха и ние си продължихме. Очаквахме, че на границата нещо ще ни глобят, но и това не се случи. Не знам какво се случва в такъв случай. На връщане минахме по другия път, решихме да не рискуваме.

Има едноседмичен срок да се закупи карта, която както вече споменах е на колата (регистрира се номера). Ако в едноседмичен срок не се закупи карта, за да се приспадне автоматично сумата, използвана на магистралата, се начислява глоба. А дали след това някой издирва колата - не знам. Но със сигурност ще фигурира някъде глобата.

# 220
Здравейте,

Бяхме за два дни до Одрин в началото на седмицата. Не сме ходили на шопинг, а за да разгледаме музеите и историческите забележителности. Но всъщност въпросът ми е свързан с преминаването на автомобил през КПП. На връщане, на българската граница, след проверка от митнически контрол, ни беше издадена бележка. Ние връчихме тази бележка на следващия пост, който беше и последен, но те казаха, че трябвало на тази бележка да има още един подпис и печат, което се правило на друго гише, за регистрация на автомобили. Но ни пуснаха и без тази регистрация, защото "сме били късметлии". Въпросът ми е следният: има ли някой от вас представа това дали ще се отрази по някакъв начин на евентуално следващо преминаване на границата с този автомобил? И още нещо: четох, че на излизане от турската граница, печатът, който се поставя в паспорта на водача на автомобила, се задрасква. Е, нашият не е задраскан. Благодаря предварително на тези от Вас, които ми отговорят!

Чета темата отдавна, благодаря за споделената полезна информация!

# 221
  • у нас
Здравейте,

Бяхме за два дни до Одрин в началото на седмицата. Не сме ходили на шопинг, а за да разгледаме музеите и историческите забележителности. Но всъщност въпросът ми е свързан с преминаването на автомобил през КПП. На връщане, на българската граница, след проверка от митнически контрол, ни беше издадена бележка. Ние връчихме тази бележка на следващия пост, който беше и последен, но те казаха, че трябвало на тази бележка да има още един подпис и печат, което се правило на друго гише, за регистрация на автомобили. Но ни пуснаха и без тази регистрация, защото "сме били късметлии". Въпросът ми е следният: има ли някой от вас представа това дали ще се отрази по някакъв начин на евентуално следващо преминаване на границата с този автомобил? И още нещо: четох, че на излизане от турската граница, печатът, който се поставя в паспорта на водача на автомобила, се задрасква. Е, нашият не е задраскан. Благодаря предварително на тези от Вас, които ми отговорят!

Чета темата отдавна, благодаря за споделената полезна информация!

В петък бяхме в Одрин. Не са ни издавали никаква бележка. За задраскване на печат за първи път чувам. През коя граница минавате?

Цените на стоките са същите, не са се вдигнали, въпреки ниската лира.

Магазин Веве се е преместил - от края на главната улица, посредата й, в по-голям по площ магазин.

# 222
  • Пловдив
Бележката май я дават в началото за дезинфекцията на колата Simple Smile и накрая ти взимат парички.Не са ми задрасквали печат до сега.По едно време раздаваха по 1флашка,като накрая си я взимаха-оправиха ли я вече тази простотия?

# 223
  • София
Бележката май я дават в началото за дезинфекцията на колата Simple Smile и накрая ти взимат парички.Не са ми задрасквали печат до сега.По едно време раздаваха по 1флашка,като накрая си я взимаха-оправиха ли я вече тази простотия?

Доколкото знам дезинфекция вече няма. През април имаше, но при пътуването ни на 1 май беше отменена. Не помня при кое от двете пътувания (може би беше априлското) и ние бяхме шокирани от проверки и разнасяния на бележки. Имаше някаква кампания и колата пред нас буквално я претърсиха във всяко ъгълче. Нямаше торбичка, която да не преровиха.  Shocked Ние минахме бързо и без никакви проблеми, но подаването на бележките на 100 гишета си спомням. Така и не разбрахме за какво точно ставаше въпрос. Просто подавахме и вземахме.  Laughing 
Сластна, щом като последният служител ви е пуснал, предполагам, че няма да има проблем при следващо ходене.  Wink Не съм в София и няма как да погледна паспортите. Досега не ми е правило впечатление да има задраскан печат. Флашки не са ни давали.  Grinning

# 224
  • Пловдив
А флашките бяха преди година-две някъде-циркът беше на едно гише като ми я подадоха я изпуснах и падна близо една локва понеже валеше-леле за малко всичко от начало трябваше да става,но всичко бе ОК и не се бе намокрила Simple Smile
Сега може би този месец,или другият може пак да наминем към Одрин

Общи условия

Активация на акаунт