На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 867
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас / UK
Флашки раздаваха на Малко Търново,ама и там ги вкараха в 21 век и вече няма такова чудо Mr. GreenНа Лесово никога не съм виждала да дават,а от там ми е най-яко да минавам,защото си седя в колата,подавам си документите и чиста работа,а не като на Малко Търново да обикаляш от едно гише на друго и да не знаеш к'во правиш и кой да търсиш  Mr. Green
На паспорта на шофьора удрят и печат с формата на кола,когато колата за първи път влиза в Турция,мисля,че пишат и датата,но нищо не се задрасква.
Дезинфекция наистина вече няма Wink

# 226
  • у нас
Бележката май я дават в началото за дезинфекцията на колата Simple Smile и накрая ти взимат парички.Не са ми задрасквали печат до сега.По едно време раздаваха по 1флашка,като накрая си я взимаха-оправиха ли я вече тази простотия?

дезинфекцията  няма

# 227
  • Пловдив
За колата имаме два правоъгълни печата в паспорта на шофьора, единия е с дата на първото влизане, а другия с дата от 2014 г., сигурно е някакъв период на действие, няма нищо задрасквано. На последната бележка на излизане действително трябва да имаш два печата-зеленки. С единия печат си минал проверка, с втория си регистрираш автомобила, че влиза в България. Най-много да се получи на документи, че автомобила не е излизал от Турция, ако не го направят служебно в сиситемата.

# 228
  • Пловдив
Аз пак да питам, автомобили над колко години не пускат да влизат в Турция?

# 229
  • София
Аз пак да питам, автомобили над колко години не пускат да влизат в Турция?

Над 20. Но ние минахме 2 пъти тази година и никой нищо не ни е казал (производство 1992 е). След това бяха проблемите на границата и започна да се говори, че са започнали да спират стари коли. Поразровихме се в нета и останахме с впечатление, че говорят за коли с цел търговия - микробуси, камиони и подобни. И на мен ми е любопитно дали има проблем с обикновените автомобили. Честно казано, заради тях няма да си сменяме колата.  Wink  Но пък май са малко старите коли - пътешественички и рядко има отзиви по въпроса.  Laughing  А как ми се ходи отново към Кападокия и Средиземноморието им .... Но си представям как сме направили резервации, планове и още на границата ни провалят цялото пътешествие.  Sad

# 230
  • Пловдив
Благодаря! Тази кола, на която имаме зелена карта е на 16г и се чудех дали не е забраната за коли над 15г. Знаете ли къде може да се прочете със сигурност?

# 231
  • София
Благодаря! Тази кола, на която имаме зелена карта е на 16г и се чудех дали не е забраната за коли над 15г. Знаете ли къде може да се прочете със сигурност?

Ние четохме разни публикации по въпроса, защото заради проблемите май месец се писа много. Сериозно не сме разпитвали, защото не се е налагало пътуване. Ако искаш за по-сигурно се обади на Външно министерство и питай. Обикновено са много любезни и отговарят. А можеш и писмено запитване да направиш (не сме го правили и не знам в какъв срок отговарят). Ето сайта на министерството http://www.mfa.government.bg/120/findanembassy/0/153/  Нищо не пише за възрастта на автомобилите, а ако има някакво официално становище би трябвало да пише. В журналистическите публикации съм сигурна, че се говореше за над 20 годишни автомобили.

# 232
Автобуси, микробуси и товарни коли, които са над 20г. турците не допускат на своя територия.
За леки автомобили мисля, че няма проблем.
Виждала съм доста стари автомобили да преминават границата.

# 233
Някой има ли информация как върви златото, среброто в Одрин (по скоро среброто)? И изгодно ли е въобще да се търсят подобни неща там. А също и часовници, но качествени .. Ще се радвам някой да сподели мнение, тъй като ще ходя за първи път.  Simple Smile
А за петъчния пазар в колко часа е добре да се отиде?  Simple Smile

# 234
А къде в центъра на одрин има аптека????

# 235
Има много аптеки /eczane/.

# 236
 А от колко приблизително почват работа аптеките и магазините за дрехи в цетъра????

# 237
 На 22.09  / неделя/ ще пътувам до Лозенград , принципно не на пазар, а по друг повод, но ще имаме и малко свободно време. Та да попитам по- често ходещите дотам - кои магазини работят в неделя ? Извинявам се , сигурно е коментирано тук , но не ми е възможно да изчета всичко назад. Благодаря предварително!

# 238
Здравейте,

Някой ходил ли е тези дни в Одрин в склада за перилни препарати и какви са цените там в момента - интересувам се от прах за пране, омекотители? Мисълта ми е заслужава ли си да ходим дотам или да отидем направо на пазара или в Кипа.

На пазара има ли есенни дрехи и как вървят като цени? В Марги аутлет и Кипа има ли намаления на летни дрехи?
Моля ако някой е ходил, да сподели мнение.

# 239
На петъчния пазар не харесах нищо или по точно нямах нужда да купувам, но в Кипа имаше намаления на обувки, на перилни препарати. Взехме си Персил 8кг по 22,6 тл, което в наши пари е около 17лв, омекотителя беше около 6,5 тл. В Марги също имаше намаления на летните колекции. До склада за перилни препарати не стигнахме, защото напрежението у мъжете от обикалянето по магазини беше на мах.

Общи условия

Активация на акаунт