На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 869
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, да ви попитам - курса на турската лира фиксиран ли е горе-долу?  Очаква ли се повишение заради предстоящите празници? Миналата година имало ли е такова нещо? Hug

# 571
  • Варна
     Аха! Фиксиран е... да не кажа към лудостта на един човек, но към сътресенията в политиката и протестите в Турция... Шегувам се, но при такива лирата пада. В последните години плавно се снижи от над лев през 2006-та до сегашните нива.
     В първата половина на февруари имаше момент, в който падна под 62 ст., но взеха някакви мерки и с банкови хватки я закрепиха. Сега е около 65 ст. и няма причина празниците да вдигнат курса. Масовото изнасяне на сънародници на юг, обаче, може да доведе до известни затруднения, или поне до липса на по-дребни банкноти в бюрата. Ако в града ти има реномирани валутни търговци, надали ще злоупотребяват с курса във връзка с масовия празничен туризъм. Ако нещо те притеснява, просто смени по-рано и готово.

# 572
Имаш предвид рибния пазар, който е в пресечка на главната улица ли?

Да.

# 573
Кога са тези предстоящи празници, че не съм запозната хич  newsm78?

# 574
  • Варна
Великденските и майските. Те са си наши, но водят до по-активно пътуване към комшиите, та затова. Ама така звучи, все едно са някакви техни.

# 575
Благодаря за отговора  Hug

# 576
Пазарът в петък наистина е най-големия. Общо взето парцали, но понякога се намират доста неща. Примерно аз в последно време доста неща си намирам оттам, вярно фалшиви, но пак е по-добре оттука. Всъщност те ходят оттам и взимат фалшиви Адидаси и Найко-ве и ги продават на двойна цена в България. По центъра са по-хубавите работи, но и по-скъпи.

# 577
Може ли да помоля, ако някой от София пътува до Одрин до към 20 април, да ми купи няколко лимонади Uludag!  Praynig Разбира се, ако е с кола, че иначе не си е работа.

# 578
Рош, тези лимонади газирани ли са?

Че аз търся лимонада истинска, на базата на лимон, негазирана  Simple Smile

# 579
Не са. Ако добре си спомням, лимоновият сок е 10 % и са със захар. Пробвала съм и 2-3 други марки, но бяха с по-малко лимонов сок и с подсладител.

# 580
  • София
Охх.. тая лимонада..хмм колко е вкусна...
Може да спретнем един кооператив с кола от София до Одрин... дружески женски пазар newsm78

# 581
Ще ги имам предвид тези лимонади, ако скоро отидем  Simple Smile

Аз този път предпочитам примерно петък и събота или четвъртък и петък да отидем с преспиване, но дали ще работят музеите в тези дни  newsm78 

Да не улуча да са затворени точно тогава  Thinking

Ципура освен от Кипа, от другаде къде може да се купи?

# 582
  • София
Не са. Ако добре си спомням, лимоновият сок е 10 % и са със захар. Пробвала съм и 2-3 други марки, но бяха с по-малко лимонов сок и с подсладител.

И Uludag имат с подсладител.

http://www.uludagicecek.com.tr/urunlerimiz/meyve-sulari/uludag-limonata.aspx

С жълтата капачка е със захар, а със сребърната - с подсладител.

Скрит текст:
Рош, не съм те забравила. Все още се колебаем. Чакаме 30-ти, за да видим как ще е обстановката след изборите.

# 583
Таня, благодаря за инфото! Не бях забелязала, че има с различна капачка!   bouquet

# 584
Еййй, вярно, че имаше и с подсладител - lite, дет се вика  Laughing Забравила бях.
Танче Hug

Общи условия

Активация на акаунт