На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 165
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Според мен по-бързо ще минете през Лесово. Винаги минаваме за броени минути. Няма много хора, минавали сме и в празнични и почивни дни. А за пътя, колкото и да се опитвате няма да го объркате, защото е само един в тази посока и е доста широк.  Grinning

# 91
А горивата там на каква цена са. Интересува ме предимно дизел. За да знаем дали да зареждаме в БГ повече или в Турция да си заредим.
Освен това се чудим колко лири да си обменим. Около 1000 лири дали ще ни стигнат?
Ще вземаме перилни препарати, памперси и детски дрехи предимно.

# 92
Горивото е по-скъпо там, 1000 лири ми се виждат доста голяма сума, но всеки си разполага различно,  за мен между 300 и 500 е нормално, но все пак зависи какво и колко ще пазарувате.

# 93
  • Пловдив
Горива-от България
Ако имаш кредитна или дебитна-виза полвай я излиза най изгодно.
Имай предвид, че на борсата вземат и бълг.лева.
Ако смятяш да похарчиш 1000 л. за памперси и перилни имай предвид ограниченията 2бр.или опаковки както се пада на човек в колата!!!!!   (300-500 ти стигат от воле)
Незнам къде ти е началната точка, за да коментираме ГКПП.
Ако до сега не си ползвал GPS сега не е момента, само ще те разсейва. На границата трябва да му смениш БГ. картата с Турска, иначе тръгва да те прибира в къщи. Одрин не е толкова голям-няма да объркаш има табели слънце!

# 94
Отправната точка е селото на жена ми, на около 40 км северно от Тополовград.
Маршрута ще е: от село до Тополовград, оттам още в началото на градя в ляво и хващам пътя, който излиза на главния път Елхово-Лесово (през с. Княжево). Мога и още преди Тополовград директно през Елхово, но там май е по-лош пътя, особено през Елхово. (снощи до хиляда часа съм обикалял из региона с гугъл стрийт вю  Mr. Green)
Планирания маршрут го дава около 80км с бгмапс-а, за около час и половина би трябвало да сме на ГКПП Лесово, и после още към 45 км до Одрин, по "булеварда".
Ако мина директно през Елхово е с около 5-6 км по-кратко, но като време го дава почти същото.

До ГКПП Капитан Андреево най-малкото пътя ми дотам е много по-лош (пак през Тополовград примерно), освен че е с към 20 км повече.

Но предимно избрах Лесово, с надеждата, за по-малка опашка от коли.

По груба сметка, от село до кпп Лесово са около 80 км, после до Одрин още 50 ги сложи, и градско - общо 150 км ги смятам в едната посока - по груби сметка значи с около 50 лв ще идем и ще се върнем.

С 1000 лири естествено няма да купим прахове и памперси - по 2 на човек от всяко, това е ясно, но се надяваме да купим повечко дрешки за щерката, а и за нас - само да не се налага да ги подаряваме на митничарите  Laughing Може и по-малко да си обменим, ще видим ...

Сега остава само хубаво да разуча и разпечатам карти с отбелязани различните обекти и магазини - смятам, че и без гпс ще се оправя.

# 95
  • Пловдив
Точно - на прав път си
тук може да смятш километри
http://patna-karta.bg360.net/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0.php
Одрин от край до край е 10 км.
тук може да гледаш дрешки
http://www.lcwaikiki.com/

# 96
https://maps.google.bg/maps?saddr=%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%85%D0%BE … s&t=m&z=9

Ето го маршрутчето - нищо работа  Grinning

Я кажете, необходимо ли е някакви документи да се превеждат на турски?
Собственика на колата ще е с мен, така че няма да ни трябва пълномощно.
Имаме лични карти, шоф. книжки, паспорти, зелена карта за колата + всички останали прилежащи документи, нещо друго май не трябва?

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 17:57 от draganovh

# 97
  • Тополовград
Ние сме от Тополовград и често ходим до Одрин. Минаваме през Лесово. Няма много коли и пътя е хубав. Няма как да се объркаш. На 1 май пак сме планували да отидем да се поразходим.

# 98
Ние бяхме на пазар в събота - чудесто време и чудесен пазар направихме. И едно предупреждение към всички пътуващи - на връщане 2 км преди границата спираха всички български коли за проверка за алкохол на водача. Дори една бира може да създаде сериозен проблем, така че - имайте го пред вид!

# 99
  • Тополовград
А как са цените на плодовете и зеленчуците?

# 100
  • Все на втория етаж
И аз с един въпрос. Вчера се прибрах от Истанбул и спирахме традиционно в Одрин. На влизане видях мол, на него пишеше Kipa в зелено и имаше разни марки вдясно от този зелен надпис. Това ли е тази кипа, която обсъждате http://www.kipa.com.tr/Article.aspx?PageID=5 , защото от линка и от някои мнения останах с впечатлението, че пък е хранителен магазин?  Ние бяхме за малко вчера и нямахме време, но понеже планирам да отида на еднодневна до там искам да знам.  Wink

# 101
  • у нас
Иренка, да това е Кипа-та. Тя е хран.магазин, но вътре може да намериш и много други неща - дом. потреби и тн. Отделно в сградата на Мол-а има клетки с магазини за обувки, килими, дрехи - спортни или официални. На последния етаж са разпложени заведения за хранене и атракциони за децата.

# 102
  • Все на втория етаж
Благодаря много! Ще се поровя тези дни за фирма, която има скоро еднодневна до Одрин и включващ тази Кипа Simple Smile

# 103
  • Димитровград
И едно предупреждение към всички пътуващи - на връщане 2 км преди границата спираха всички български коли за проверка за алкохол на водача. Дори една бира може да създаде сериозен проблем, така че - имайте го пред вид!

И слагайте колани, че точно там ми писаха фиш за 77 лири! Не знам да го плащам ли изобщо? Ако някой има опит - да сподели! Sunglasses

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 18:04 от papaone

# 104
 малък жокер от мен  Laughing работя в КПП Лесово , ако можете минете от там , нищо лично но не е толкова натоварено сравнение с К.Андреево като поток на леки коли , влизането ще ти е за около 10-15 мин. мах, такса дезинфекция е премахната така че за преминаващите от Лесово - на връщане караите си направо, вече не се обикаля и навлиза в насрещното . Приятно пътуване

Общи условия

Активация на акаунт