На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 892
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
Момичета във всички магазини може да плащате с дебитни карти, курса е изгоден , а и повечето карти са без такса обслужване. Дори и малките магазини имат устройства. Иначе когато пазарите в малки магазини с бъл.пари ги смятат курс 1:1

# 526
  • Пловдив
По отношение на бюджета, аз се убедих, че и 1000 лева да нося, всички ще ги профукам.
Но като цяло не си струва да се ходи за малко неща. Поне 250-300 лири е хубаво да имате в себе си.
Последният път бяхме с 40 лири, от които изхарчихме 300, но защото ММ контролираше харченето.  Mr. Green

# 527
Момичета - ходила съм до сега петък или събота  но в неделя как е има ли отворени магазини по центъра , аутлета , Кипа ?
За Одрин ми е питането.

# 528
  • у дома
Кажете,моля с какъв горе -долу бюджет заделяте за шопинг в Одрин/складове + магазини /

Никой не може да ти каже това. Всичко зависи колко и какво смяташ да пазаруваш. Написали сме подробно как вървят цените и кое колко струва, така че си прецени какви пари да подготвиш. Аз нося и дебитна карта, с която пазарувам, ако не ми стигнат лирите, което се случва в 100% от случаите  Grinning
Направи си списък горе-долу какво ще пазаруваш, напиши цените срещу всяко нещо и си ги сметни. Върху сумата си сложи още едни 100-200 лири за всеки случай, защото на всеки ъгъл изскача по нещо интересно за купуване.

Да се захвана и аз с въпрос - откъде сменяте турски лири и на какъв курс? Мислим утре да пътуваме, но в момента не сме обменили.... Мисля, че е най-добре да вземем, да речем 200 лири, и другото с карта, че ми по-удобно. Само моля да споделите къде да обменим?

# 529
  • Пловдив
Аз си ги обменям предварително в Пловдив. Макар че преди границата също може - има бюра, не е лош курса. От познати знам, че може и в банка в Одрин да смените, но не знам дали всяка банка приема левове. Може да се заменя евро за лири, курсът е като при левовете. Излиза 1 евро = 3 лири.

# 530
Момичета, може ли някой да ме насочи къде в Одрин мога да намеря пердета. Не съм ходила ще ми е за пръв път. Предварително благодаря  Hug

# 531
  • у дома
Аз си ги обменям предварително в Пловдив. Макар че преди границата също може - има бюра, не е лош курса. От познати знам, че може и в банка в Одрин да смените, но не знам дали всяка банка приема левове. Може да се заменя евро за лири, курсът е като при левовете. Излиза 1 евро = 3 лири.

В Пловдив в бюро или банка? И кое/коя? Благодаря  Peace

# 532
  • Пловдив
В едно бюро на Джумаята. Тръгваш по посока кукления театър, но от другата страна, по тротоара. На ъгъла с улицата, която отива към ресторант К2, се намира. Казва се ЛИМАР (мисля). Там винаги има лири и курсът е добър.

# 533
  • у нас
Момичета, може ли някой да ме насочи къде в Одрин мога да намеря пердета. Не съм ходила ще ми е за пръв път. Предварително благодаря  Hug

на пазара има

# 534
  • у дома
В едно бюро на Джумаята. Тръгваш по посока кукления театър, но от другата страна, по тротоара. На ъгъла с улицата, която отива към ресторант К2, се намира. Казва се ЛИМАР (мисля). Там винаги има лири и курсът е добър.

Стасита, благодаря. Точно Лимар, на ул. Цариброд, точно на ъгъла, видях го. Ще се организирам да ходя до там, само ММ да ми потвърди, че утре тръгваме.

# 535
Аз вчера си обмених в Бургас на 64ст,награбих 500лири,а сега ММ ме отряза да си ходя с автобуса Cry,да видя как е и ако има втори път с колата.То с автобуса не мога си го представя,да мъкна 100кила перилни ми те няма ме приберат на връщане Joy

# 536
  • София

Щом и без това ще ходиш до Джумаята, провери и в Тавекс. От Джумаята тръгваш към пощата и е втори или трети магазин. Държат много добри курсове, но не съм сравнявала как е спрямо Лимар. Погледнах в нета - за днес курс продава им е 64 ст. за лира. Всъщност можеш да провериш преди да тръгнеш - http://www.tavex.bg/?main=606  Ще си спестиш влизането ако в Лимар е по-изгодно. В същия район има и Зираат банк, но не са особено любезни, а курсът им не е по-добър от този на Тавекс.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 14:20 от Тaня67

# 537
  • Бургас
Аз вчера си обмених в Бургас на 64ст,награбих 500лири,а сега ММ ме отряза да си ходя с автобуса Cry,да видя как е и ако има втори път с колата.То с автобуса не мога си го представя,да мъкна 100кила перилни ми те няма ме приберат на връщане Joy

Къде ги обмени? Аз обикновено ги обменям в Тавекс-а в Мол Галерия.
Изключено да ходиш с автобус. Къде ще ги мъкнеш тези тежки неща. Мъжа ти да не се прави на разсеян ами да пали колата  Grinning

# 538

Къде ги обмени? Аз обикновено ги обменям в Тавекс-а в Мол Галерия.
Изключено да ходиш с автобус. Къде ще ги мъкнеш тези тежки неща. Мъжа ти да не се прави на разсеян ами да пали колата  Grinning
и аз там,с/у Карфур....отиваме в неделя на почивка и ще го обработя за седмица....хаххах

# 539
  • у дома

Щом и без това ще ходиш до Джумаята, провери и в Тавекс. От Джумаята тръгваш към пощата и е втори или трети магазин. Държат много добри курсове, но не съм сравнявала как е спрямо Лимар. Погледнах в нета - за днес курс продава им е 64 ст. за лира. Всъщност можеш да провериш преди да тръгнеш - http://www.tavex.bg/?main=606  Ще си спестиш влизането ако в Лимар е по-изгодно. В същия район има и Зираат банк, но не са особено любезни, а курсът им не е по-добър от този на Тавекс.

Таня67, благодаря за инфото, за следващия път ще знам Peace... Но чак сега прочетох, а одеве вече съм била навън Simple Smile Нищо де, от Лимар курс продава взех на 65 ст./лира. Пак е ок. Не взехме много (200 лири), разчитам и на картите си. Дано не съм сгрешила... Но изхождам от това, че сме за няколко часа + детенце е с нас и обикалянето ни няма да е много-много.
Искам да попитам - тъй като явно няма да мога да ходя на складове за перилни препарати, предполагам на съботния пазар или в някои от магазините също не са чак толкова високи цените? И друго - бебешки памперси откъде мога да взема по-сносна цена? Дрешки за бебе?

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт