На море в Гърция 2013 - 1

• 124 143
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
2K, Пефкохори (Борово село) е на Касандра. Не знам на Тасос да има село с това име.
Тя е искала да каже Пефкари Grinning ....
Joy thank you Параход  hahaha точно това съм искала ....хем на снимката отдолу пишеше "Пефкари по залез" ....ама пусто нали съм бърза кучка ..... Mr. Green

# 421
А правилно ли ги гледам тези фериботи от Волос до Скиатос , или има и по - удачен вариант? До сега по - надолу от Халкидики съм ходила само със самолет и не съм особено на ясно.
Тези са основно. По-рано имаше и от Агиос Константинос (още 100-150 км на юг към Атина по магистралата), но последно като проверявах, оттам имаше само Flying Cat - пасажерски съд, по-бърз от ферито за коли.
FC има и от Волос, де, но предполагам, че ще искате да качите и колата. По принцип ако човек ходи за кратка почивка - 2-3 дни, често излиза по-изгодно колата да се остави на изходното пристанище, да се вземе FC или обикновен ферибот, а на острова да се ползва обществен транспорт или да се наеме малолитражка на място.

Цените може би ще изненадат неприятно някои от хората, които нямат опит с островите (а и преди години бяха по-ниски). Малко цифри от лятото на 2011 - кола Волос-Скиатос 76 евро в една посока, пътник 21.50. Общо към 240е се връзва за кола с двама души отиване и връщане.
На някои дати е по-евтино, но трябва да се следят, а това трудно може да стане, ако не си на място.

По-рано имаше някакво фери до Скиатос и от Солун, май веднъж седмично, но пътуваха едни стари корита и освен това сигурно ще струва майка си и баща си.

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 14:25 от Параход

# 422
  • с/у ОколоМръсТното

Добро утро!
Чудна гледка от о-в Karpathos Simple Smile (до Родос се намира)

И един линк, от който си ги зяпам тези вдъхновяващи фотоси...
https://www.facebook.com/islandsofgreece

# 423
 Heart Eyes  Ох, да идва това лято бе  Mr. Green

# 424
  • София

И един линк, от който си ги зяпам тези вдъхновяващи фотоси...
https://www.facebook.com/islandsofgreece

И аз честичко надничам там. Много ми допада страничката им.

# 425
Момичета, аз се ориентирах към бг черноморие, явно не съм "дорасла" за Гърция. Благодаря на всички ви и най-вече на Параход, че ме изтрая в темата. Пожелавам ви весело и безгрижно лято!

# 426
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате места на Халкидики за романтичен сватбен юбилей за двама (втори меден месец)?
Без ограничения в цената.

# 427
Моят въпрос пък е само на мен ли ми се струва, че цена от 40 евро за студио за средата на юни е висока  newsm78 Питах на няколко места в Керамоти, Неа Ираклица  и други по-наблизо и по-ниска цена не получих (само по-висока Simple Smile )> Чудя се дали такива са си цените или да търся още. Мислех си, че този период може и на 30 да се намери  Rolling Eyes

# 428
  • Sofia
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате места на Халкидики за романтичен сватбен юбилей за двама (втори меден месец)?
Без ограничения в цената.

На мен Сани ми е любимото място на Халикидики и ми се струва подходящо за целта.
http://www.sani-resort.com/en_GB

# 429
  • с/у ОколоМръсТното
Чудя се дали такива са си цените или да търся още. Мислех си, че този период може и на 30 да се намери  Rolling Eyes

може, как да не може.
Но там, на място се пазарите и договаряте.

storm76 - защо така реши?
Обикновено който отиде за 1-в път на гръцко море, после се чуди как аджеба някой стъпва по нашето? И то това, Черно море, море ли е?
Но явно вие си знаете  Hug

П.П: върнах се назад в темата да видя защо така бързо се отказа и гледам си линкнала Катарина Хаус. Това е първото място на което аз спах в Аспровалня през 2007ма. Хубаво семейно хотелче с много мили възрастни стопани. Бивши работници в Германия, сега каращи старините си в родната гърция.
Мястото е чисто, дворчето е ОК, стаите са много тесни, но за сем. с 1 дете стават. Близко е до ц-ра на Аспровалта и до плажа. Самия плаж аз не го харесах, но казват, че в близост има много хубави. Олд-Спорт може да те ориентира.

Последна редакция: ср, 23 яну 2013, 13:52 от Шани

# 430
Лариса, от високия клас това, което трябва да разгледаш, са Данаи бийч, Елинотел Аполамаре, може и популярното Сани, но задължително извън българските национални празници Simple Smile
Антигони Бийч е много приятен. Антемус има добри отзиви във форума.

Моето предложение обаче (особено ако Данаи ти се струва скъп, защото той е ужасно скъп Simple Smile), е да избереш хотел в Афитос - Blue Bay, Rigas, Afitis... плажът на селцето не е от най-хубавите в Халкидики, но то е най-близкото до романтична атмосфера, което полуостровът предлага. Има чудесна стара архитектура и прекрасни заведения с гледка към морето.

Djina,
оставам с впечатление, че цените на някои "вървежни" места в близка Гърция са леко завишени напоследък, заради характера на туристическия поток. Халкидики, както знаем, е залят от български, сръбски и румънски почиващи, за които криза няма  Mr. Green, и там цените на студиата напоследък са по-високи, отколкото по други, по-екзотични гръцки дестинации.
Керамоти е особено такова място - там бримчат ужасни цени за качеството, което се предлага. За Неа Ираклица не съм много наясно. На Халкидики 40 е отлична цена (но да се дава над 50 обикновено не си струва). По-ниска за юни и за добра стая трудно ще вземеш. Могат да се намерят хубави места за 35, но трябва да се рови и обикновено са извън селата, на по-изолирано място.
30 е по-скоро цена за месец май. Ако през юни намериш такава цена, обикновено ще е компромисно качеството. Ниски цени има в някои села на Тасос. Също има шанс да се намерят тук-таме на Олимпийската Ривиера, Фанари...

# 431
Чудя се дали такива са си цените или да търся още. Мислех си, че този период може и на 30 да се намери  Rolling Eyes

може, как да не може.
Но там, на място се пазарите и договаряте.
Май така ще стане, само се притеснявам като сме с малки деца и като не сме ходили никога там, а и след 7-8 часа път как ще стане, но.... да им платя по 50 евро януари за началото на лятото някак не ми се връзва . А и нямаме такива пари де Simple Smile

# 432
  • с/у ОколоМръсТното
Djina - има лек зор, не винаги намираш за първия 1/2ч. търсене, но има изгодни предложения.

Ние все така ходим през последните 3г. тази също ще е така.

# 433
Djina, подкрепям Параход. Такива са цените. Може и по 35 евро да се намери, но за 30 вече е много компромисно мястото. Ако огледаш Аспровалта/Неа Врасна, по-може да намериш цени около 30-35 евро.
Аз с деца не бих рискувала да търся на място, особено ако съм за първи път, но всеки си решава.

# 434
Моят въпрос пък е само на мен ли ми се струва, че цена от 40 евро за студио за средата на юни е висока  newsm78 Питах на няколко места в Керамоти, Неа Ираклица  и други по-наблизо и по-ниска цена не получих (само по-висока Simple Smile )> Чудя се дали такива са си цените или да търся още. Мислех си, че този период може и на 30 да се намери  Rolling Eyes

За студиата:
От л.о. в последните две години се натъпка с българи в ираклица и перамос Спали сме и в двете села на цени ЮНИ 45евро ЮЛИ - 55-60евро ;Август 75евро Септември пак 45евро. това е така, защото е тъпкано все едно си на Слънчев бряг;Несебър.
НО пък в Неа Врасна /което е до Аспровалта ЮНИ сме спали за 25евро; ЮЛИ за 40евро;Август за 35евро. За мен принципно от София неа врасна и аспровалта са по близо на км. 269 а горните са на 310км. като разстояние. Аспровалта е много по приятно за разходки вечер храната е с около 10евро от цялата сметка по евтино от горните 2.!

Общи условия

Активация на акаунт