На море в Гърция 2013 - 1

• 123 948
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
[quote
Kimbar-е,
според мен българска туристическа агенция не може да ти предложи тази пакетна услуга, която искаш. Още повече, че ти си решила сама да свършиш половината работа, като лично избереш и резервираш по-специален хотел. Туроператорите правят следните 2 варианта за Санторини:
- чартърен полет, няколко пъти в годината, обикновено по слетите празници
- нискобюджетен вариант с автобус до Атина и ферибот.
И естествено пакетите са си с хотел.
От всичко това има смисъл единствено да провериш дали вече има обявени дати за чартъри за пролетта и да попиташ дали е възможно да ползваш полета без настаняване. За екскурзоводско обслужване не знам какво да кажа - нямам впечатления как я правят тази дестинация, но като цяло съм била 1-2 пъти в Гърция с турагенции и другаде на Балканите също и не съм особено доволна - в сравнение със самостоятелните пътувания.
[/quote]

Много, много благодаря за вниманието, Параход!
Бих се доверила на агенция, която да  организира  почивката ни, даже ще улесни подготовката. Само за хотела (гледката) искам да направя избор, ако е възможно. Друг е въпроса, че не знам към коя да се обърна, нямам опит с  нито една. Чета  позитиви и негативи в темите, което е съвсем нормално разбира се.
 Попаднах и на мнения за индивидуални оферти за меден месец, но са доста стари и може би неактуални вече . Друго, което съм намислила е,  да чукам от врата на врата, не виждам друг начин...ако изгърмя да му мисля. Simple Smile
 Варианта с автобус и ферибот ми допада, вярно, че пътят е девет дена път с камили, както се пише, но нямам против да се поразгледат и други ширини. Екскурзоводско обслужване, също не бих отказала, доколкото разбирам от прочетеното, допълнителните развлечения се заплащат, което значи, че мога да го следвам избирателно или да наемем кола на наше разположение за ден, два.
Правилно ли съм разбрала или греша?

Днес питах за справочник, но нямаха, утре ще потърся в по-голяма книжарница. Simple Smile
За сега намерих това, може да е полезно на някой : http://bg.mygreektrip.com/santorini/

# 406
  • Sofia
Здравейте и в тази тема  Simple Smile
Замислям се дали да не се разходим до Скиатос през почивните дни в началото на май , но нещо не се ориентирам с фериботите  newsm78 Пробвах през всевъзможни сайтове, които открих, но никъде не ми дава разписание ... още е рано или аз не правя нещо както трябва?
И как да си букна хотел, след като не знам дали ще успеем да се доберем до острова Simple Smile

# 407
  • София
Здравейте и в тази тема  Simple Smile
Замислям се дали да не се разходим до Скиатос през почивните дни в началото на май , но нещо не се ориентирам с фериботите  newsm78 Пробвах през всевъзможни сайтове, които открих, но никъде не ми дава разписание ... още е рано или аз не правя нещо както трябва?
И как да си букна хотел, след като не знам дали ще успеем да се доберем до острова Simple Smile

Май още нямат летните разписания. Аз имам същия проблем с феритата за Икария.  Ще трябва да се изчака явно.

http://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=1&SchMonth=5& … G32SKISKI,13183,8

Тук като задам Волос-Скиатос дава ферибот с час на тръгване 9:00 , но отдолу има забележка, че разписанията не са официално потвърдени още.

# 408
  • с/у ОколоМръсТното
Добре, че е тази тема, да си сгрявам  Two Hearts душицата...
А както и навън се стопли, съвсем ми е морско  smile3548 вече  Mr. Green
Мерси момичета  Heart Eyes

Ех, тази Парга  Hug. От няколко дни обикалям района с Гугъл Мапс...

# 409
  • София
Като заговорихте за Парга, ако има младоженци ( демек отскубнали се да почиват без деца), препоръчвам:
това http://www.parga-princess-hotel.gr/index.php/en/‘Love’-‘Romance’-/-Parga-Princess-Hotel.html
и това http://www.masthotels.gr/pargabeachhotel/
п.с. не, че не става и за деца (особено второто), ама на мен лично не ми стигат париците Simple Smile

# 410
  • Sofia
тодоричка , благодаря! Явно трябва се рискува Wink В един от сайтовете ми изписа, че на 1-ви май обикновено се стачкувало в Гърция и не продават билети за тази дата ...

# 411
  • с/у ОколоМръсТното
bibi - хубави лъскавини... Мне, не си падам веч' (шшшт, да не ме чуе Reza  Crazy)

Но градчето изглежда приказно по картинки.

# 412
Тази година, живот и здраве, ще почиваме два пъти в Гърция. За първата ни почивка сме резервирали х-л Есперия, Тасос. ......
Лекси не знам познавате ли района и дали за вас има значение какъв е плажа  newsm78 но да споделя, че в този район плажа е каменист, и то самия плаж не е толкова фатално, но в морето на влизане има една ивица скали, широка 2-3 м може би по протежение на целия залив  Rolling Eyes и поне на нас не ни допадна. Ние бяхме в съседен хотел и като изключим въпросния проблем с морето, ни хареса  Peace

# 413
  • София
Тази година, живот и здраве, ще почиваме два пъти в Гърция. За първата ни почивка сме резервирали х-л Есперия, Тасос. ......
Лекси не знам познавате ли района и дали за вас има значение какъв е плажа  newsm78 но да споделя, че в този район плажа е каменист, и то самия плаж не е толкова фатално, но в морето на влизане има една ивица скали, широка 2-3 м може би по протежение на целия залив  Rolling Eyes и поне на нас не ни допадна. Ние бяхме в съседен хотел и като изключим въпросния проблем с морето, ни хареса  Peace
Мерси Simple Smile Честно казано не знаех за плажа, но мисля, че и така ще ни хареса - обичаме да плуваме с шнорхел и маска, а където има скали, има повече за гледане. Винаги сме с обувки във водата. Тази година сме решили най-после да си купим и шезлонги, така че ще сядаме удобно. А  и ще сме с кола и ще обикаляме наоколо...   Принципно харесваме по-малки и живописни плажове (дано и този е такъв). Миналата година бяхме западно от Скала Рахони (между двата ферибота) и много ни хареса. Минахме и с корабче, а на тръгване и автобуса мина покрай така хваления Голдън Бийч - не ни допадна.

# 414
Е значи ще ви хареса  Peace то на плажа си има шезлонги и чадъри - с консумация, 2010 бяха 5е чадър+2 шезлонга+ малък детски ако искаш и срещу квитанцията купуваш пиене за 5е от съответното заведение, имаше и място за свободни чадъри...а плажа-залива е малък има само 6 семейни хотелчета от единия до другия край на Пефкохори  Peace ....поправям се Пефкари залива отвисоко по залез
А и наистина разстоянията там са кратки  и може да се сменя плажа, избор има

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 14:12 от *2K*

# 415
  • София
2K, Пефкохори (Борово село) е на Касандра. Не знам на Тасос да има село с това име.

# 416
Да отговоря за питането за Lichnos Beach в Парга. Това е най- хубавият хотел там и най- скъпият, особено новата му част. Опитайте се да се договорите нещо с хотела, но цената горе долу е такава. Мястото е уникално, но има ужасно много оси /не може да се храниш от тях, не може да ходиш спокойно изобщо/ и няма забавления за деца.

# 417
2K, Пефкохори (Борово село) е на Касандра. Не знам на Тасос да има село с това име.
Тя е искала да каже Пефкари Grinning

Kimbar-е, с най-богато гръцко портофолио е агенция Планет, споменавали сме я и преди. Попитай при тях за ориентири. После, ако се налага, можеш да потърсиш и други. Щом искаш ферибот (аз също харесвам този вариант, въпреки че чартърът е несравнимо по-удобен, разбира се), горещо ти препоръчвам варианта полет София-Атина и ферибот Пирея-Санторини. С автобус ще е ужасно дълго.

Shantal, фериботи до Спорадите ще има - все пак те обслужват и местното население, само трябва да следите разписанието, когато наближи пътуването. Обикновено извън сезона са по 1 на ден. Възможността за стачка на 1 май, разбира се, я има винаги Grinning

# 418
  • Sofia
Shantal, фериботи до Спорадите ще има - все пак те обслужват и местното население, само трябва да следите разписанието, когато наближи пътуването. Обикновено извън сезона са по 1 на ден. Възможността за стачка на 1 май, разбира се, я има винаги Grinning

В Гърция възможност за стачка има винаги Simple Smile
А правилно ли ги гледам тези фериботи от Волос до Скиатос , или има и по - удачен вариант? До сега по - надолу от Халкидики съм ходила само със самолет и не съм особено на ясно.

# 419
  • София
margarithen , много полезна информация! Благодаря!   bouquet   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт