На море в Гърция 2013 - 1

• 123 883
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
  • На земята, която е всъщност звезда.

Относно "изконно мюсюлманския" град Кавала... те и София, и Пловдив, и Варна са били към 490 години част от мюсюлманска империя Grinning Ще огранича историческите си коментари (темата не е за спорове на тема "На кого е Македония?! )само с това, че наистина в тази част на Гърция се намират мнозина, които поназнайват български. Като начало това са предимно възрастни хора, родени преди или около Втората световна война, когато градът е бил част от България и населен с доста етнически българи; после - доста гърци от определено поколение са завършили медицина в България и са се върнали да практикуват у дома (аз срещнах такава на о-в Сирос преди години, например) - нали примерът беше за лекари; и накрая, покрай туристическото нашествие на нашенци в последните години съм сигурна, че много гърци си припомнят няколкото български думи, които знаят, и си актуализират знанията. Просто бизнес, нищо лично Simple Smile

Ок, ясно в какъв смисъл си го използвала. Просто аз се подведох от думата изконно, т.е. че от създаването си в древността е български град.

# 61
  • с/у ОколоМръсТното

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B0

ама както Парахдчето каза, темата е туризъм, не история (която не е зле да се поназнайва, за да се гордеем, примерно  bowuu).
Аз аз само вметнах, ей така... темата е много хубава и фриволна, позволява такива отклонения.

polin_a - дори и май месец е ОК за екскурзия, според мен. Или октомври-ноември. А защо не разделите пътя? Нощувка около бг граница  Thinking

# 62
  • На земята, която е всъщност звезда.
Според мен хубава екскурзия в Северна Гърция може да се направи в района на пещерата Алистрати. А понеже е близо до границата, може да се нощува и в България.

# 63
  • в града на вечния купон
Zapis Peace

# 64
  • София
Аз много страдам, че тази година мъж ми вероятно няма да може да почива през лятото Cry И да може, ще е ясно от днес за утре, примерно...Сбогом на плановете ми за ранна изгодна резервация за поне десет дни...Ако отидем въобще, явно ще е в последния момент и каквото има свободно...Много гадно! Най-любимото ми нещо - планиране и организация на почивката, и така брутално да ме лишат от него...

# 65
Планирайте ходене без него  Twisted Evil
Пък ако го пуснат, може да направите и още едно импровизирано.

# 66
  • София
Много хубава тема и много ясни и точни обяснения в началото.
До сега не сме били на почивка в Гърция, макар да сме ходили.
Разглеждам информацията, но не ми става ясно и моля компетентните да отговорят - цените за стая ли са или за човек ? http://sithoniagreece.com/nikiti-hotel-apartments/summer-house.html

Предварително благодаря  Hug

# 67
  • София
Много хубава тема и много ясни и точни обяснения в началото.
До сега не сме били на почивка в Гърция, макар да сме ходили.
Разглеждам информацията, но не ми става ясно и моля компетентните да отговорят - цените за стая ли са или за човек ? http://sithoniagreece.com/nikiti-hotel-apartments/summer-house.html

Предварително благодаря  Hug

За стая/апартамент.

# 68
Айде бе, Таня, къде се загуби  Sunglasses

# 69
Ако не ходите към някоя гръцка планина Simple Smile, а си стоите в ниското и край морето, е идеално.

Не, не става въпрос за планина. Някъде на равно, да става за разходки, за пазар дори.

Шани, през април бих могла да взема почивни дни, затова за тогава питам. И също така април, защото и аз имам проблем с ранното планиране. Whistling За лятото хубаво - моренце, плажче, но един господ знае кога ще ми е отпуската. Whistling

Ще ви следя. Надявам се да се ориентирам, че сега ми е тъмна Индия отвсякъде. Hug

# 70
  • София
Параход, трогната съм от вниманието.  Hug 

Надничам от време на време, но за момента все още не мисля за моренце. Пълна ми е къщата покрай празниците и затова не се сещам.  Wink  Скоро пак ще се размечтая и ще съм по-активна  Laughing.

Благодаря за новата тема, оформена с много цвят и настроение!   bouquet 

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 16:42 от Тaня67

# 71
Най-любимото ми нещо - планиране и организация на почивката, и така брутално да ме лишат от него...

С това изречение много ме уцели  Laughing И за мен планирането е половин почивка. Мъжът ми обаче, не споделя същите удоволствия от ровенето по сайтове и гледане на местоположения в гугъл мапс - твърдо се придържа към класическата фраза "каквото избереш, разчитам на теб" и по категоричното " ако видя още една къщичка, ще полудея".... Wink

Но тази година сме склонни да пробваме "метода Шани" - да отидем и да търсим на място. Ще споделя после опит.

# 72
  • София
Ауу, как съм ви изпуснала, а си мислех че любимата ми тема е още зазимена  Simple Smile

Честита Нова Година на всички пътешественици, много здраве и готини емоции!

Параход, страхотна тема както винаги, евхаристо поли   bouquet Simple Smile

Аз вече започнах да пооглеждам разни местенца из добрата стара Ситония, но този път твърдо съм решила, живот и здраве, почивката да я направим юли. Халкидики през септември просто нещо не ме изкефи, въпреки по-ниските цени. Силен вятър, вечерен хлад, едно празно такова...но всеки с вкуса си, разбира се  Simple Smile

# 73
  • София
Момичета, честита нова година. Пожелавам много здраве и много ходения(почивки) до Гърция и не само.
Бях ви изоставила малко, но сега отново се завръщам.

Параход, мисля че ти беше постанла една авиокомпания миналата година, с намаления на чартъри от Солун до островите. Може ли пак авио компанията, защото не я помня, а миналата година не обърнах внимание

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 21:26 от Контесата

# 74

Общи условия

Активация на акаунт