На море в Гърция 2013 - 1

• 123 874
  • 765
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Параход, благодаря за новата тема   bouquet

На всички ви желая здрава и спорна 2013 година и безкрайно много пътешествия по целия свят, включително и Гърция!

# 16
  • На земята, която е всъщност звезда.
Параход  Hug

Живот и здраве, аз планирам Корфу през май  Peace

И аз се интересувам от инфо за Корфу. Записвам се.

Тези теми, за Гърция, са много полезни и информативни.  bouquet

# 17
Може ли да споделите за какви суми сте ходили минали сезони?Предполагам в предните теми ще сте писали.
И подходящо ли е за малко дете?

# 18
Може ли да споделите за какви суми сте ходили минали сезони?Предполагам в предните теми ще сте писали.
И подходящо ли е за малко дете?

Хайде, да споделя, въпреки че май няма да отговоря на почивката на семейство с дете Simple Smile

За първи път ходих на море в Гърция миналата година, септември месец, началото. Трима души бяхме и нощувките бяха по 10 евро на човек (стая с голямо легло, кухня с разтегателен диван, баня). Къщата беше голяма, с паркомясто. Бяхме във Вурвуру. Изкарахме си чудничко  Flutter

# 19
  • Пловдив
Честита Нова година на всички! Много приятни преживявания, вълнуващи пътувания и море, море, море - сега мисленно, а от май насетне - и в действителност.

# 20
Момичета, някоя от вас ходила ли е на почивка на остров Лефкада? Ще съм благодарна за всякакви впечатления от там и за насоки къде да отседнем.
Ние сме били в Агиос Йоанис - това е в покрайнините на град Лефкада, съвсем близо до понтонния мост, до центъра на столицата и до един от плажовете с най-много вятър (това касае сърфистите Simple Smile). Не съм очарована - има разнообразни места за настаняване, и като условия, и като цени, но много тесни улички, повечето без асфалтова настилка, само 1-2 заведения в квартала, магазини няма - изцяло в града (сега, той градът е на пешеходно разстояние принципно, но нощем не е приятно да се ходи, като фучат автомобили по въпросните улички с ширина една по-широчка кола).
По-приятни места за мен са Никиана и Агиос Никитас, също неособено далече от града. Нидри не е лошо, но е малко по-нагласено. Известните плажове - Агиофили, Егремни, Порто Кацики - са в другата, южната част. Единствено изключение прави Катизма.
Василики, което е пристанището от южната страна, категорично не го препоръчвам поради китайската цигания по улиците Simple Smile Всичко в Лефкада е по крайбрежието, има само едно по-съществено село във вътрешността.

На въпроса на ell_ell:
юни-септември напълно оборудвано студио, което може да побере между 2 и 5 човека, с кухня, тераса и двор с барбекю обикновено, се намира почти навсякъде за 30-45 евро на нощ. За юли и август е малко по-скъпо. Това е без храна - има бюджетен вариант да си готвите в студиото и на барбекюто, или да се храните по ресторанти, което дава горе-долу същия разход за един семеен обяд. Хотели има и доста по-евтини от това, обикновено излизат на сметка офертите с изхранване, но рядко си струва яденето Simple Smile
Бензин - около 2 евро килото, по-добър от тукашния, но до Северна Гърция не е проблем да отидеш и да се върнеш с един резервоар, ако не обикаляш целия вилает.
Доста пари вървят за дребните разходи - 3-4 евро за фрапе тук, за биричка там, за лунапарк на децата; плажовете най-често предлагат безплатни чадъри и шезлонги, ако консумираш от бара, но напоследък на доста места се изхитриха и взимат по някой лев.

Ironic, ако целта ви не е плажът, аз лично бих отседнала в планината; но има хора държат да са на бреговата ивица, не зная какви са вашите изисквания.

Последна редакция: вт, 01 яну 2013, 15:33 от Параход

# 21
Здравейте!
Отдавна чета тази хубава тема и се инспирирах идното лято да почиваме в Гърция. Имам нужда от съвет и се надявам тук да получа необходимите отговори.
А именно, търся място в Гърция, което съчетава красив пеúзаж, хубав плаж  и поне 1-2 забележителности в непосредствена  близост(било то разкопки, крепост, манастир)? Има ли такова място ?

Освен тези три неизвестни при нас има и още една подробност- нямаме кола, т.е. забележителностите трябва да са достижими с обществен транспорт.

Ще бъда благодарна да ме насочите към някое населено място, независимо на кой остров, което да съчетава всички тези изисквания!
Предварително благодаря!  bouquet

# 22
Здравейте, Честита Нова 2013г. на всички и с пожелание за здраве и много късмет! Естествено и хубави почивки в Гърция Wink
Моля за съвет. За първи път бих искала да отидем със семейството ми до Гърция тази година. Мисля си за място, където можем да отидем със собствен транспорт и да е подходящо за малки деца, вкл. и детенце на 1 г. Предпочитаното време е септември.
От четене малко се обърках и колебанията ми са за Халкидики или Кавала. Ако ми препоръчате Халкидики -  къде точно? Според Вас хотел или друг тип настаняване е по-добре?
Сега отново се връщам да чета темата и да търся подробности за различните места, които все пак са близки до БГ.  Laughing

# 23
  • София

А именно, търся място в Гърция, което съчетава красив пеúзаж, хубав плаж  и поне 1-2 забележителности в непосредствена  близост(било то разкопки, крепост, манастир)? Има ли такова място ?

Аз съм си харесала това http://www.nasamnatam.com/slideshow/uranopoli_choveshko_bojestveno-1110-1028.html само, че не знам как е с транспорта до там, след като нямате кола. Не съм ходила и не мога да дам лични отзиви.
За юни мисля за тази къща http://tpetkova.snimka.bg/travel/k-shta.722557.29361060 , но още издирвам телефони на тези, които я предлагат...

# 24
  • На земята, която е всъщност звезда.
Здравейте, Честита Нова 2013г. на всички и с пожелание за здраве и много късмет! Естествено и хубави почивки в Гърция Wink
Моля за съвет. За първи път бих искала да отидем със семейството ми до Гърция тази година. Мисля си за място, където можем да отидем със собствен транспорт и да е подходящо за малки деца, вкл. и детенце на 1 г. Предпочитаното време е септември.
От четене малко се обърках и колебанията ми са за Халкидики или Кавала. Ако ми препоръчате Халкидики -  къде точно? Според Вас хотел или друг тип настаняване е по-добре?
Сега отново се връщам да чета темата и да търся подробности за различните места, които все пак са близки до БГ.  Laughing

Огледайте се в района на Никити и Неос Мармарас на средния ръкав на Халкидики. Знам, че доста  семейства с деца отсядат там, няма пътуване с ферибот, пътят е бързи удобен, всичко е добре уредено, има и лекарски кабинети.

# 25
Честита Нова Година! Записвам се вече планирано пътуване за май в Сани. Но ми се иска и нещо по диво.

# 26
  • София
Здравейте!
Отдавна чета тази хубава тема и се инспирирах идното лято да почиваме в Гърция. Имам нужда от съвет и се надявам тук да получа необходимите отговори.
Освен тези три неизвестни при нас има и още една подробност- нямаме кола, т.е. забележителностите трябва да са достижими с обществен транспорт.
Ще бъда благодарна да ме насочите към някое населено място, независимо на кой остров, което да съчетава всички тези изисквания!
Предварително благодаря!  bouquet
ЧНГ  на всички пътешественици! С пожелание за още по-интерсни и незабравими пътувания!
N.Diaz, не съм сигурна, че без кола е подходящо да се ходи на неорганизирано пътуване в Гърция. А от БГ как смятате да тръгнете - със самолет или с автобус? Иначе в Гърция интересни места има колкото искаш. Може би за вас е най-подходящо да използвате чартър до някой остров - напр. Санторини.

# 27
ЧНГ! А бихте ли препоръчали някои Тур оператор за почивки в Гърция, защото и аз не се наемам да тръгна с кола на първа почивка.
И аз търся нещо в Северна Гърция,, но още не мога да се ориентирам точно какво - семейна почивка, с дете на 5 години , пясъчен и  недълбок плаж, медицинска помощ, абеее изисквания бол.

# 28
N.Diaz,
Уранополи и аз се сетих на първо четене от най-близките дестинации. Самоорганизирано пътуване без кола е напълно възможно (аз съм правила няколко), но не е особено лесно с деца и много багаж. Специално до Уранополи и други популярни сред българския турист адреси е най-удачно за транспорта да се използва автобус на туристическа агенция, без да купувате пакет (достатъчно е да попитате в няколко, вече го правих този вариант за познати и хора от форума).

Иначе като чартъри за островите - предлагат се най-често Крит(но е огромен и без рент-а-кар няма кой знае какво да видите), Санторини и Закинтос. До Корфу има доста програми с автобус, смятам, че той също отговаря на изискването ви да има исторически забележителности, но си е девет дена път с камили.
----

Относно притесненията на мнозина, които пътуват за пръв път, покрай децата, болестите и медицинското обслужване. В ето този линк от първата страница на темата - четете ги, те са за ваша информация Simple Smile, има списък с педиатрите на полуострова. Отделно можете да се обърнете към общопрактикуващи лекари, каквито има във всички по-големи населени места. Болници има в Агиос Николаос и Полигирос, последното не е на крайбрежието. Всички болници и медицински центрове са много добре означени с реклами и пътни знаци дори на главните пътища. Кавала естествено също има болница, ако сте в този район. Аптеки - горе-долу навсякъде, всички аптекари говорят чудесен английски (което не е съвсем валидно за лекарите), обикновено имат сиеста между 13 и 17 часа, после са до късно вечерта.
Като цяло Гърция е много подходяща за пътувания с деца, не предлага анимациите и атракциите на турските хотели, но е спокойно, чисто, всяка къща е с двор (и много често люлки), винаги има и градски/селски площадки и атракции, децата са добре приети от всички и т.н.

Сторм76 (здравей, наборе! ако това е значението на ника ти Wink), горе-долу хотелите в Северна Гърция, които се предлагат, са едни и същи и ги има в програмите на много туроператори, но да речем Планет е класика в тази дестинация.

----
Между другото виждам, че са вкарали в офертите си за индивидуални пътувания (със собствен транспорт) доста хотели по островите, по-екзотичните са горе-долу с по един хотел от кумова срама, но на Родос, Лефкада, Скиатос например има сума ти. Пътува нашенецът, не се шегува...

Последна редакция: вт, 01 яну 2013, 20:10 от Параход

# 29
Честита нова 2013-та година !!! Нека да е здрава и спешна за всички, и да ни донесе чудни посещения на южната съседка  Peace
За хора без транспорт - има и вариант с микробусите на Планет ако не се лъжа ...само не знам дали не са само в събота  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт