На море в Гърция 2013 - 1

• 123 892
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Всяка година практикуваме метода на Шани LaughingПреспиваме в Гоце Делчев и в 8 сутринта сме на плажа. И мъжа ми обикаля избраното селце - действа безотказно.

Към историческото отклонение - цялата ми рода е родом от драмските села, между войните се преселват в България, все още имаме братовчеди в Драма и възрастните си говорят български.

# 76
  • софия
И аз да се запиша в новата тема. Гледам за хотели АИ за 3 нощувки по празниците на 24.05., за 4-5 семейства.
Миналата година бяхме във Вилидж маре, Ситоня и ни хареса. Търсим подобни условия, ако може да ни препоръчате нещо изпитано... Hug

# 77
Фран,
на Скиатос не е по-горещо през лятото, отколкото на Халкидики. Пролет и есен е по-топло и вали по-малко, но то през юли и в Северна Гърция никога не вали.
Благодаря. Hug
Искам да попитам: Къде са хубавите плажни ивици на Скиатос?

# 78
  • София
Според мен най-хубавия плаж на Скиатос е Кукунариес. Той се намира в югозападната част на острова. В западната част хубави плажове са Банана и Агиа Елени. Част от Банана е нудистки, по-точно Литъл Банана. В северната част плажовете са по-ветровити, по-труднодостъпни и съответно са по-малко населени.

# 79
Според мен най-хубавия плаж на Скиатос е Кукунариес.
Благодаря. И аз него оглеждам.
Там обаче има някакво езеро limni strofilias/ Lake at Koukounaries/. Дали има някакви животинки или насекоми около него?
Прави ми също впечатление, че има малко хотели наоколо.

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 14:51 от Фран Джонсън

# 80
  • София
Мисля, че имаше някакви патици или лебеди на езерото, но то е оградено с телена ограда. Има някакви проходи през оградата, но не сме се пъхали. Не е много облагородено покрай него. Иначе има хотели в района, но са зад езерото и пътя. Точно до плажа няма хотели. Там е защитена територия или резерват.

# 81
  • София
Привет!

Доста често ви чета и много рядко пиша! От няколко години не сме изневерявали на гръцките плажове и тази година няма да го направим, дори вече започнахме да се оглеждаме какво се предлага, но може и да е  рано! Не сме обикаляли много защото компанията ни е предимно с малки дечица, тази години бяхме в  Уранополис и на Амулиани  и островчето ни спечели с прекрасните си плажове и бистра вода, и спокойствието разбира се, но завоите до Уранополис ни дойдоха малко в повече! Посетихме и един великолепен плаж в близост до Неа Перамос - Амолофи - също точно по нашите критерии...

Сега сме в дилема дали да си търсим хотел със закуска и вечеря или цялата компания да си наемем къща, и исках да ви помоля ако не е нахално от моя страна и имате някакви идеи да ги споделите с мен, за голяма компания с дечица в района на Северна Гърция!

Благодаря и ви желая релаксиращ следобед! Heart Eyes

# 82
Здравейте, за пръв път пиша в тая тема, ама съм отпуска през май та взех да се оглеждам за оферти за Гърция  Grinning

Имате ли мнение за този хотел http://www.booking.com/hotel/gr/ammon-zeus.bg.html?aid=323176;la … bQCFUjwzAoddVAANA , имат много хубава оферта точно за м.май, поне според мен хубава  Laughing И въобще как е времето през май, става ли за плаж или е просто приятно топло? /за Халкидики става дума/?

# 83
Преди няколко години бяхме на 24ти май на Касандра и се къпахме. Навън беше жега, морето не толкова разбира се, но съвсем приемливо за плаж. Веднъж само съм ходила, та не знам всяка година ли е така..

# 84
  • София
Преди няколко години бяхме на 24ти май на Касандра и се къпахме. Навън беше жега, морето не толкова разбира се, но съвсем приемливо за плаж. Веднъж само съм ходила, та не знам всяка година ли е така..

За съжаление не винаги е така. Зависи от годината. За мен през май месец морето е винаги студено, но дъщеря ми обикновено влиза да плува. Тази година бяхме след празниците - 27 май-1 юни. Толкова беше студено, че на никой не му и мина през ума да се изкъпе. Две седмици по-късно водата на Северно море ни се видя със същата температура.  Laughing Колкото за температурите на въздуха - по-топло е от тук и ако е слънчево става идеално за плаж, но има и дъждовни дни. До късмет е. Затова и не бих планира нищо за май месец. Като излязат 10 дневните прогнози и ми хареса времето - тръгваме.  Laughing

# 85
Параход, мисля че ти беше постанла една авиокомпания миналата година, с намаления на чартъри от Солун до островите. Може ли пак авио компанията, защото не я помня, а миналата година не обърнах внимание

Астра - не са чартъри, а редовни сезонни полети, но мисля, че тази имаш предвид.

# 86
Мисля, че имаше някакви патици или лебеди на езерото, но то е оградено с телена ограда. Има някакви проходи през оградата, но не сме се пъхали. Не е много облагородено покрай него. Иначе има хотели в района, но са зад езерото и пътя. Точно до плажа няма хотели. Там е защитена територия или резерват.
Благодаря. Hug

Току що резервирах през booking.com за хотел на о. Скиатос.

Искам да попитам: Има ли някой разписанието на ферибота от Волос до о.Скиатос?
За колко време се взима това разстояние?

# 87
  • София
Заповядай, Фран http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=977 Но тук разписанието е само до 20.06.13. Трябва да го следиш. Предполагам, че ще си вземате и колата на Скиатос и ви интересува ферибота. С него се пътува 2:30ч. С флаинг кет  се пътува по-бързо, но е само за пътници.
Пробвай и тук http://www.gtp.gr/RoutesForm.asp

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 22:20 от dechy

# 88
  • София
Примъквам се да ви чета и да се "образовам". До сега не сме ходили в Гърция,но планираме тази година да я посетим за почивка.

# 89
dechy, благодаря! Hug

Общи условия

Активация на акаунт