На море в Гърция 2013 - 1

• 124 131
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
  • с/у ОколоМръсТното
ММ,обаче, предпичита да си помързелува с напитка в ръка, докато децата цапат в басейна или на плажа, а а ко има аниматори да ги подхванат от първия ден и да ни ги върнат чак накрая, ще е най-доволен Laughing

Логомандра бийч на Ситония отговаря на това.

# 166
Жози, Никити е вървежно място, да Simple Smile
Има доста студиа извън посочения от теб списък (има ги, обаче, в другите линкове на 1-ва), които са посещавани многократно от потребители и можеш да прочетеш отзиви в старите теми. На първо четене се сещам за Дафни, Филиана, Кастел хриза, хотел Xenius Zeus и др. Eдна много хубава къща (но малко по-скъпа и на леко шумно място) на първа линия е Ikies Mantsiou.

Други харесвани места от българи са Сарти, Торони, Вурвуру - всички те имат големи плажни ивици и предлагат голямо разнообразие от места за настаняване, като Вурвуру е малко по-умряло (в смисъл няма главна улица и център, а по-скоро е като вилна зона). Най-задушевните заливчета с най-хубав пясък и чиста вода, обаче, са извън населените места - това е особеност на полуострова.
И Касандра има добри плажове (особено в южната част), но е по-пренаселено и цивилизовано. Не ти препоръчва района между ръкавите - Геракини, Метаморфози и подобни.

Погледни ето този от списъците на 1-ва страница - най-горния, той остава най-изчерпателен и лесен за навигация, макар другите да го допълват с доста места, които ги няма тук.

Таня,
добрутро и не ги шашкай хората. Може пък да им хареса, а и има време да премислят Simple Smile
Аз тези за "шумното и весело" директно ги подминавам вече, щото всеки го разбира различно и все има риск да остане някой недоволен. Но, естествено, дискотеки и нощни барове в тия селца много-много няма, с това да е наясно целокупната група питащи Grinning

ММ,обаче, предпичита да си помързелува с напитка в ръка, докато децата цапат в басейна или на плажа, а а ко има аниматори да ги подхванат от първия ден и да ни ги върнат чак накрая, ще е най-доволен Laughing
Лагомандра бийч на Ситония отговаря на това.
Не съм сигурна, че в Лагомандра има аниматори, какво остава за целодневно работещи Simple Smile Изобщо, не мисля, че са много хотелите в Гърция, които предлагат такъв тип услуга - гледам хората все сами си гледат децата, като дойдат там Grinning

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 12:01 от Параход

# 167
Торони е много спокойно и тихо селце. Плажът е ненаселен, чист, но с по-едър пясък.
Почти всички хотелчета са на първа линия.
Има прекрасна Таверна със страхотни ястия и морски дарове. Обслужването е бързо и перфектно. До таверната има голяма детска площадка от която ние се възползвахме максимално, защото докато вечеряхме, синът ни си играеше на нея.

# 168
Благодаря много за отговорите! направо ме успокоихте с това, за газта Hug ще прегедам пак подробно първа страница, доколкото хлапетата ме оставят да ровя  Laughing

# 169
  • София
Който го интересува хубав хотел с анимация за деца на Ситония и има възможността да си го позволи през летните месеци препоръчвам горещо Antemus Sea beach. Аз за съжаление, мога да си го позволя само през май, когато обикновено е на промоция. Хотелът не е на ALL, а на HB.

# 170
  • На земята, която е всъщност звезда.
Здравейте!
Изчетох  темите за Гърция и се спрях на почивка на о.Тасос - скала Потамия. Досега не сме били в Гърция, че от Русе е дълъг пътя. Харесваме по-шумните курорти, с много туристи, заведения, разходки и хотела да е близо до морето.

Абе, хора, това само аз ли го виждам, че всички го подминавате или още спя (току-що станах  Embarassed)? Майче, посоченото селце, а и изобщо остров Тасос нямат нищо общо с "шумен курорт и навалица". Селцата им са с по 30-40 къщи с плаж отпред и няколко таверни. Дори и за пешеходни разходки не стават, защото за 10-15 минути ще ги обиколите целите, а не само крайбрежната уличка. Скала Потамия, заедно със село Потамия наброяват 1200 човека.  Grinning  Аз лично много харесвам Тасос, но като за еднодневна екскурзия от континенталната част, хем обичам спокойствието, а не тълпите. Бих издържала и 1-2 нощувки, но за повече ще полудея от скука. Ако все пак държите на Тасос и искате малко по-голямо оживление, май само Лименария и Лименас са по-оживени.

Peace Зависи все пак какъв тип оживено място харесват. Примерни типове: Слънчев бряг, Созопол, Лозенец. Ако търсят от първия тип, Тасос определено не е за тях. Ако търсят от втория или третия двете градчета може да им харесат в топ сезона.

# 171
  • София
Вселена, тя говори за Скала Потамия.  Grinning Затова се учудих, че всички подминават написаното.

# 172
  • Пловдив
Жози, Никити е вървежно място, да Simple Smile
Има доста студиа извън посочения от теб списък (има ги, обаче, в другите линкове на 1-ва), които са посещавани многократно от потребители и можеш да прочетеш отзиви в старите теми. На първо четене се сещам за Дафни, Филиана, Кастел хриза, хотел Xenius Zeus и др. Eдна много хубава къща (но малко по-скъпа и на леко шумно място) на първа линия е Ikies Mantsiou.

Други харесвани места от българи са Сарти, Торони, Вурвуру - всички те имат големи плажни ивици и предлагат голямо разнообразие от места за настаняване, като Вурвуру е малко по-умряло (в смисъл няма главна улица и център, а по-скоро е като вилна зона). Най-задушевните заливчета с най-хубав пясък и чиста вода, обаче, са извън населените места - това е особеност на полуострова.
И Касандра има добри плажове (особено в южната част), но е по-пренаселено и цивилизовано. Не ти препоръчва района между ръкавите - Геракини, Метаморфози и подобни.

Погледни ето този от списъците на 1-ва страница - най-горния, той остава най-изчерпателен и лесен за навигация, макар другите да го допълват с доста места, които ги няма тук.

Гледайки линковете и плажа на Никити....абе дълъг, ама все така тесен ли е или само един плаж съм гледала...в смисъл по-широк и песъчлив плаж в Никити има ли или да се ориентирам към друго?
Предложеното Вурвуру също се загледах, че е на север и близо...но...си права, едно такова вилно и чак толкова умряло - не. млади хора сме още.  Laughing

това изречение: Най-задушевните заливчета с най-хубав пясък и чиста вода, обаче, са извън населените места - това е особеност на полуострова.
- чудесно звучи, но хотел/къща/студиа в близост до такова място или по-скоро ходиш, плуваш и се прибираш до хотела си?

Голямо благодаря и ще пиша кое съм харесала, да си конкретизирам желанието, пък ако се сетите за подобен хотел - има още мнооого време, ние сме малко по-в последните моменти и надали ще се пънем за резервации (да пиша само, че сигурно юни ще е, ако се навие мъжа)... Whistling

# 173
Гледайки линковете и плажа на Никити....абе дълъг, ама все така тесен ли е
не е тесен

това изречение: Най-задушевните заливчета с най-хубав пясък и чиста вода, обаче, са извън населените места - това е особеност на полуострова. -
чудесно звучи, но хотел/къща/студиа в близост до такова място или по-скоро ходиш, плуваш и се прибираш до хотела си?
Караш кола Simple Smile Разбира се, има хотели и/или студиа и в близост до тези плажове, но тогава пък трябва да се качваш на колата, за да идеш до ресторант или магазин.

# 174
  • Пловдив
всичко ми звучи супер. само, че откакто съм се бракувала, се съобразявам и с мъжа ми...той с мен също за много неща, но сега като го гледам какво не обича, зорлем да го пъна да го прави. една венеция бяхме и още има кошмари как не е спрял да ходи по магазини там..така де, 1 ден да ми угажда, после 1 година да ми връща колко е било зле... най-добре да се огледам за хотелче хем до плажа, хем да има кръчми и къде да се разходи човек, за да може моя да не пали колата и да пуфти! аман!  ooooh!

Параход, благодаря отново, сега съм се загледала сериозно и ще пиша какво ми допадна скоро!

# 175
 В Гърция на плаж ние винаги с кола ходим, дори на 50 м. да е хотела. На по-дивите места чадъри и шезлонги няма, та се налага да носим. Хладилна чанта, плавници, води,напитки...а бе доста багаж. Обикновено към края на почивката колата е пълна с пясък, което изобщо не ми вреди, напротив.Кеф ми е когато след два месеца например,намеря някъде из нея камъче от Гърция.

# 176
Моят личен съвет е да разгледаш Торони и Парадисос за такава комбинация.

Парадисос е вилна зона 1 км преди Неос Мармарас (което е доста оживено градче за вечерни разходки), но си има собствени 3-4 магазина, кръчми, детски площадки. Торони е село, но също има всичко необходимо.

И от двата плажа има какво да се желае - на Торони е огромен и пясъчен, но бързо става дълбоко, на Парадисос пък има доста камъчета, но морето е много чисто и плитко. Обаче всички къщи почти са на първа линия, а пък и както казах можете веднъж на ден или през ден да разнообразявате с по-закътаните плажове, които са на 5-10 мин с кола.

Сарти също става. Но там пък духа. Абе идеално няма.
Но въпреки това повечето места са несравнимо по-хубави от родното Черноморие. Безметежност, прозрачна синя вода и октопод на скара, мда.

# 177
  • Пловдив
Ана бел, моя е товарна машина...едно че носи, едно че не се оплаква. тази година - детска количка, чанта огромна, чадър и още някакви надуваеми неща - изглеждаше като наближаваш кито-октопод и хората го заобикаляха и така 200-300 метра си ходи по плажа, докато се установим. Предпочита го пред това да пали кола и сваля и качва багажа в нея, а и пясък в колата...хаха! смеем ли да нацапаме...преди не беше такъв, само моя баща беше и мъжът ми все му се подиграваше, ама сега ела да видиш, едно ново комби взехме и "не тряскай вратата", "тупай краката" "събуй детето"... ooooh!

Параход...торони не ми звучи добре с дълбокото, парадисо с камъните, но ще гледам, засега имам никити да прегледам и после неос мармарас.
  bouquet

# 178
  • София
Здравейтеее Simple Smile

Записвам се, да  следя. След миналогодишната почивка в Гърция, през тази година няма да се колебая България или Гърция изобщо. Сега се връщам да чета, защото хубаво избрах Гърция, но сега трябва да избера и къде в Гърция Wink

Да си призная, преди година-две, като съм ви чела и си викам : бре... тия хора защо така плюят по България и предпочитат Гърция. Бях виждала дотогава само Тасос и Солун и честно казано изобщо не ми допадна, докато миналата година се престраших и се доверих изцяло на ваши съвети, за което мога да кажа само едно голяяямо : БЛАГОДАРЯ!  bouquet

Връщайки се назад в темата, прочетох, че се интересуват някои от вас за Урануполи /ох, Боже или както се произнася - така и не разбрах  Embarassed/. Миналата година бяхме в Акратос - преди Урануполи. На около 1-2км от самото селце. Дъщеря ми беше на една годинка. Самото градче не ме впечатли кой знае колко. Прилича на нашите малки крайбрежни селца. Но си има всичко - магазинчета, кафенета, заведения за хранене. В интерес на истината ние бяхме на база All Inclusive и не сме хапвали навън - само кафета пихме в самото градче. Много беше спокойно, до датата, в която ние си тръгвахме, а именно 6ти септември. Тогава се изсипаха 3 автобуса от България и спокойствието отшумя. Но както и да е. All Inclusive базата не беше кой знае какво, липсваха ми плодовете /имаше само диня/. Нямаше много разнообразие на храната, но гладни не сме останали, включително и малката. Чадърите и шезлонгите на плажа бяха включени в цената - още едно предимство. Има детска секция в басейна. Неудобство беше връщането от плажа, защото на обяд ставаше много топло и трябваше да се катерим към хотела, но и това не смятам, че е болка за умиране. Има и мостче над пътя, което слиза точно на плажа. Тъй като бяха дублирали резервации на стаите ни дадоха апартаменти и това беше супер. Почти всички стаи и апартаменти гледат към морето, но то така или иначе си има различни цени за изглед море и за изглед гора. Пътят след Ставрос става със завои и дъщеря ми повръщаше на тях. Но въпреки това изкарахме една много хубава и спокойна почивка. Мисля, че е напълно подходящо за деца. Тази година сигурно ще пробваме друг от ръкавите. Почвам да търся и да се информирам.

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 15:56 от violenzaa

# 179
  • София

Параход...торони не ми звучи добре с дълбокото, парадисо с камъните, но ще гледам, засега имам никити да прегледам и после неос мармарас.
  bouquet

Държите на този район ли? Защото това, което търсиш има в Керамоти. Близо до плажа, свестни таверни, къде да се разходите/спокойно/.... Плажът е много спокоен, пясъчен, навътре е плитко. Няма камъни и морски таралежи....

Общи условия

Активация на акаунт