На море в Гърция 2013 - 1

• 125 786
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив

Споделям, че от миналата година на Никити са вдигнали цените , явно излизат от кризата  Grinning

Josefin - била съм в другия хотел на тази верига... Казва се Олимпиан бей. И е на самият плаж. Става за сем. с малки деца, защото тях ги настаняват в бунгалцата, а отпед е морава.
Единствено, че е много тясно в стаята и мирише на мухъл. Пък и гръцкият ALL Incl. не е за мен.
То вече никой не е за мен, не обичам вече такъв тип почивка.

За да усетите духа на Гърция, духа на свободата трябва да не сте в х-л и в пренаселено място... Нещо по-тихо и закътанко. И с възможност за различни плажове всеки ден. Тогава вече разбираш, какво си имат Гърците, а ние НЕ. И не става дума за нашенския бетон въобще  Stop

за дион, ако ми отговаряш, аз отговарям за него на петерки, не смятаме да ходим там, нито на ол инклузив. по скоро - къмпинг, къща/вила/студиа на плажа с изхранване по кръчмите, офертите от бг ги гледам единствено ако са супер изгодни.  Grinning

в тази връзка...още не съм намерила нещо, което ни устройва - на крачки от пясъчен плаж с полегато влизане във водата без улица отпред, в населено място, за да може да се разхождаме пеша, да има площадки за децата (може не към самия хотел/къща, ами просто някъде там наблизо), да има хубави местенца за хапване, да е с прилична цена от около 35-45 евро нощувка за двама с дете на 2, до кавала или на ситония. разгледах толкова неща, продължавам да гледам.

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 15:13 от Josefin

# 331
Жозефин, трудно ще се изпълнят всичките ти изисквания. Не знам дали не стана ясно от досегашните коментари - по повод твоето питане и извън него. Тази сутрин попаднах на поредния пост на Ана Бел в този дух...

Просто в Гърция не си застрояват хубавите плажове... в общия случай Simple Smile Това е и причината да посещаваме тази страна и да я харесваме.

Най-хубавите ивици и заливи като правило са извън населените места. Понякога на тях има студиа или хотели, но те отстоят на 50-100 метра едно от друго (или от плажа) и са изолирани постройки.
Ако в населеното място има приличен плаж, то най-често има и крайбрежна алея, която го отделя от къщите.
Ако искаш да излизаш от леглото на пясъка, смятам, че по отношение на Ситония е най-добре да се насочиш към Вурвуру. То е населено място, има ресторанти, почти всяка къща има площадка на собствения си парцел, който ако е на първа линия, най-често е с "частен плаж" - градината преминава директно в плаж. Но няма къде да се разхождаш - по-скоро е тип "вилна зона".
В района на Кавала най-удачно е да разгледаш Керамоти (въпреки че и там ми се струва, че имаше поне улица между къщите и плажа, но не съм сигурна - последно съм го виждала това място преди 7 г.)

И все пак, по твоя конспект най-подходящи ми се виждат къмпингите.

# 332
  • Пловдив
говорите за Амулиани, една оферта се е появила, вижте я все пак: http://bonusi.bg/offers/V-HARMONIYa-S-PRIODATA-NA-OSTROV-AMULYaN … -NA-BLAZhENSTVOTO

Да, Параход и аз това разбрах, но все пак има хотели/студиа на самия плаж без път пред тях, ето например този: http://www.hotelakti.eu/   
ама нали се сещаш, че сайта ме отврати, само като им видиш снимките...ужас, как да ги запитам за цени, като изглежда зле?!
И този: http://www.portopaliohotel.gr/
И къмпингите талата, арети...но пък там само на едно място, иначе палиш колата...

Хотели намерих, мога и още да намеря, но от сайт и грозни/хубави снимки впечатления трудно се добива, затова в тази тема на пътуващи всяка година до Гърция съм питала за изпитан такъв хотел/студи/къмпинг... Не са ми кой знае какви изискванията, просто трябва да се включи човек с малко дете, който е имал подобни изисквания и да каже доволен ли е бил или... Praynig
От талата не съм се отказала, макар, че цените са им 50-55 евро/нощ без храна и без детето (което се плаща допълнително по ценоразписа).

# 333
Знам, че са такива цените на къмпингите, аз писах и преди, че излиза по-скъпо от студио/евтин хотел.

Иначе за имане - има, но просто не отговарят на всичките ти условия накуп. Все от някое може би ще трябва да се откажеш, ако не искаш да правиш компромис с качеството и/или цената.
Има хотели/студиа на вълшебни плажове, но извън населени места. Има на първа линия в населено място - но или улица ще има, или плажът няма да те удовлетвори (това на база предишни предложения, които сме ти давали в темата), или пък ще е нещо трето.

Относно "изпитването" - не знам какво да ти кажа. 10 години ходя в Гърция (може и повече да станаха), някой път 3-4-5 пъти годишно, и никога не съм ходила по чужда препоръка. Все по картинки и собствени размисли ги избирам. Интернет дава все по-богати възможности. То това важи и за другите места на света.

Иначе препоръки за форума съм давала, като се върна отнякъде, други момичета също. Някои пък обичат да ходят на "проверено". Ама то като не знаеш този човек споделя ли твоя вкус, твоите навици, твоите изисквания - какво струва тая проверка? Ако човек е по-претенциозен и отива с предварителни очаквания, винаги има риск да остане разочарован - и този, който е дал препоръката, да си навлече яда му. Та... така.

# 334
  • В светлината на слънцето
В района на Кавала най-удачно е да разгледаш Керамоти (въпреки че и там ми се струва, че имаше поне улица между къщите и плажа, но не съм сигурна - последно съм го виждала това място преди 7 г.)

Да, и там не се излиза от къщата директно на плажа. Плажът е отделен от първата редица къщи от пиниева горичка. Но пък плажът е с много ситен пясък, огромен и морето е плитко много, много навътре. Плажът е перфектен за малки деца, но няма къща на самия бряг.

# 335
   В Керамоти има крайбрежна улица пред хотелите. Хотел, крайбрежна улица, иглолистна горичка, плаж- така се следват към морето. Не мисля,че улицата пречи на подхода до плажа,който както знаем е прекрасен.
   Но за да са изпълнени всички изисквания на Жозефин, Вурвуру е мястото, както е отбелязала Параход.

lulumba, заедно сме писали.

# 336
Но за да са изпълнени всички изисквания на Жозефин, Вурвуру е мястото, както е отбелязала Параход.
Тъкмо това щях да кажа, само дето ще се лишат от место за разходка, но не мисля, че това е фатално.
Josefin, аз имам изискавания като твоите, както и много други майки с по-малки деца, но още не съм намерила това място. Миналото лято избрахме Вурвуру, защото преразгледах приоритетите си и реших, че голям двор и студио на плажа са ми най-важни. Не ми е липсвала крайбрежна улица за разходки - имахме плаж и двор с люлки и пързалки.
Подкрепям другите момичета, за това че улицата деляща плажа от къщата, както е в Никити например, също не е проблем. Нито има някакво кой знае какво движение, нито някой кара като луд. Можеш да разгледаш и Парадисос на Неос Мармарас. И на двете места обаче освен улица има и малки камъчета по пясъка. За децата според мен те биха били забавление.
За тази година още не сме избрали място. Още се чудя дали да е нещо познато или да експериментирам, но на мен още ми е рано за сериозни планове, защото резервирам в последния момент.

# 337
   А това с препоръките си е много опасно. Аз миналата година толкова похвалих хотелче на Ормос Панагия, че едно от момичетата отиде. За беда, палачинката се беше обърнала и момичето не беше доволно. Аз се почуствах ужасно и си обещах да съм пестелива с хвалбите в бъдеще.

# 338
Тя Парадисос вече го отхвърли заради камъните Simple Smile Иначе и според мен е подходяща комбинация, беше сред първите, които й предложих.

Единственият му недостатък според мен (ако го броите за недостатък) е че има много, много сърби.

# 339
  • София, център
Жозефин, разгледай тук:

http://www.azurhotel.net/contact.html

Местенцето е чудно, тихо, спокойно, обезопасено, с или без изхранване, във вилната зона на Полихроно, не е в калабалъка, на километър и половина от центъра.

# 340
  • Пловдив
този Олимпиан бей също се появи на оферта, за него беше писала Шайн. Той е на морето, но има ли наоколо друго, освен него, като хванеш да се разходиш? не е там,където искаме (ситония или кавала), но пък изглежда по-добре от студио и с храна за тези пари ще ми спести глупостите на мъжа ми.
Параход, пиша, заради съпруга ми толкова и си отнемам и аз времето толкова в търсене. той е по-скоро претенцията, аз мога да отида веднага с детето, без детето, без резервация и мнения, да си намеря каквото реша и където ми види окото. Ама нали той ще вади парата, той ще шофира, той ще яде като невидяло...съобразявам се, но както казва кумата, накрая ще идем жените с децата!  ooooh!
Вурвуру още в началото параход ме разубеди с това определяне на вилна скучна зона, не сме още толкова възрастни... Mr. Green

# 341
в тази връзка...още не съм намерила нещо, което ни устройва - на крачки от пясъчен плаж с полегато влизане във водата без улица отпред, в населено място, за да може да се разхождаме пеша, да има площадки за децата (може не към самия хотел/къща, ами просто някъде там наблизо), да има хубави местенца за хапване, да е с прилична цена от около 35-45 евро нощувка за двама с дете на 2, до кавала или на ситония. разгледах толкова неща, продължавам да гледам.

С моя глас ще станат поне 5 дотук за Вурвуру  Simple Smile. Отговаря на всичките ти изисквания, описани по-горе. Не зная дали си ровила в този сайт: http://www.halkidiki.com/english/accommodation_e.htm, предложенията са подредени по населени места, разгледай студиата във Вурвуру. Аз съм забравила как се наричаха студиата, в които ние спахме, но много приличаха на ето това, например: http://www.studioskarra.gr/. По-удобно от това за хора с малки деца, не се сещам. Наистина Вурвуру прилича на вилна зона, аз самата го казах, но това да не се възприема негативно, непременно.  Simple Smile Гарантира спокойствие и тишина, истинска селска идилия, както писа някой по-назад.  Peace

# 342
  • София
Търся отзиви за хотел Sousouras - Ханиоти, Касандра.

# 343

Жози, на Вурвуру определено няма ксй знае какви развлечения. Както и в останалите селца де....Ако очакваш дискотеки, шумни ресторанти, кина....няма.

# 344
  • софия
Няма ли никой с информация за Посиди Парадайс? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт