На море в Гърция 2013 - 1

• 123 972
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
Има добри (не отлични) оценки в trip advisor и букинг, тук е ставало дума 2-3 пъти през годините, но лични отзиви не открих в архива.

# 346
   Параход, сещаш ли се за някоя дестинация в Гърция необичайна, която може да те смае и изненада? Искам да се впечатля и изумя на нещо както миналата година ми се случи с Пелион.

# 347
  • София
Препоръчайте места за хранене, ресторант-таверна във Вурвуру

# 348
Ще помисля 2-3 дни над тази задачка, тя си е за напреднали Simple Smile Btw, от Сирос отказахте ли се?

Сещам се, че още ми "дължиш" един обещан разказ за Скопелос Grinning

# 349
  • софия
Горгона. След нея има и един ресторант до басейн към хотел (помненето на имена не е моята стихия Crazy). До единия от супермаркетите.
Можеш да потърсиш и в старите теми. Мисля, Мур също беше препоръчвала.

# 350
Изпитаните таверни и ресторанти - линк, които събрахме по спомени от 2012-а и предишни години.
Тази година събирането продължава Simple Smile

# 351
Ще помисля 2-3 дни над тази задачка, тя си е за напреднали Simple Smile Btw, от Сирос отказахте ли се?

Сещам се, че още ми "дължиш" един обещан разказ за Скопелос Grinning

Не сме се отказали. Ама обичам да имам избор като си правя планове. Simple Smile За Скопелос бях забравила, извинявай. При първа възможност ще се поправя.

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 21:28 от Anna bel

# 352
Тя Парадисос вече го отхвърли заради камъните Simple Smile Иначе и според мен е подходяща комбинация, беше сред първите, които й предложих.
Единственият му недостатък според мен (ако го броите за недостатък) е че има много, много сърби.
Следя аз  Grinning Само исках да потвърдя, че и според мен е подходящо. И се изчерпвам с предложенията  Crazy

Във Вурвуру ние ходихме в таверна Paris. Беше ни до студиото. Хареса ни, цените бяха нормални.

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 18:06 от Mur

# 353
  • с/у ОколоМръсТното
този Олимпиан бей също се появи на оферта, за него беше писала Шайн. Той е на морето, но има ли наоколо друго, освен него, като хванеш да се разходиш? не е там,където искаме (ситония или кавала), но пък изглежда по-добре от студио и с храна за тези пари ще ми спести глупостите на мъжа ми.

Мерси, че ме прекръсти, защото ще ми купуваш... ризка Wink

Иначе х-ла е на поне на 3-4 км. от Лептокария, та няма как без кола да се разхождаш. Самата Лептокария е подобна на... Китен да речем (макар, че не съм стъпвала в Китен повече от 10г.).
Има дет. площадки, има надуваеми замъци, има "търгало" с магазинчета и кафенца... Има оживеност.

Сещам се, че в Торони има няколко вили/къщи на самия бряг. Но плажа не е подходящ за малки деца и пясъкът е ... дребен чакъл.  Crazy

# 354
  • София
Горгона. След нея има и един ресторант до басейн към хотел (помненето на имена не е моята стихия Crazy). До единия от супермаркетите.
Можеш да потърсиш и в старите теми. Мисля, Мур също беше препоръчвала.
А сега, zvanche, падна ли ми  Grinning, аз пък да те поразпитам за Вурвуру. Набелязала съм там няколко места, но искам да са до най-хубавата част на плажа, та ако може малко помощ.
Още не съм сигурна, че ще отидем във Вурвуру, то ми е едно от места, за които се колебая.
Как да се ориентирам в коя част плажа е най-добър? Те къщите са си отбелязани на картата къде се намират, ама плажът в северната, средната или южната си част е по- хубав?
Ако може и Mur да се включи, ще съм благодарна.
Ето ги и къщите, които съм набелязала:
1.http://www.villa-ioannis.eu/
2.http://www.hausplatanos.com/Location.aspx
3.http://www.at-psarogiannis.com/
4.http://www.villa-vasiliadi.gr/

# 355
  • На гарата
Бях писала за студия и апартаменти до александропулис но реших да се пробваме до керамоти,моля за някое пробвано хотелче вила студио но с кухня

# 356
  • Europe
Здравейте на всички  Hug, ох как си я обичам тази темичка. Параходче здравей, отново си безупречна.

А аз от седмица-две си мисля какво ли се случва с "Темата" и днес не се сдържах да вляза. А то какво ... тя си тече ли тече ....... започнаха да ме заливат и с летни гръцки оферти по мейла .....

Тази година си мисля, че бая ще се озоря с търсене на моренце. Откакто започнах да чета и разглеждам необятната Гърция (с любезното съдействие на Параход, СКО, Понтес и другите момичета тук) вече съм на принципа че не повтаряме почивки. Въпреки, че е малко трудно, например след едно готино изкарване инерцията те влече отново пак да резервираш за там, но се опитвам да се владея и да спазвам "Принципа"  Laughing

# 357
  • Europe
 Параход, сещаш ли се за някоя дестинация в Гърция необичайна, която може да те смае и изненада? Искам да се впечатля и изумя на нещо както миналата година ми се случи с Пелион.

Ана бел, направо сякаш цитираш мен. Абсолютно, абсолютно същото си мисля и аз и вече се притеснявам, че много високо вдигнах летвата (не финансово) вече. А аз, освен за нашето, избирам почивката за минимум още 1-2 семейства, които само на мен разчитат и за това нямам право на грешки.

От Пелион съм впечатлена, Параход сигурно помни разказа ми, но смятам че след 2 седмици там, вече няма какво да ме изненада, защото сме го обиколили на длъж и шир.

# 358
dechy, не знам дали има разлика в плажа на Вурвуру в различните му части, освен че опредлено на места е доста тесен. Там, където е Хаус Платанос плажа е по-широк. Ние миналото лято бяхме в тази част, където е вила Василиади, почти в края. Там е по-тясна плажната ивица. Пясъкът пред нашата къща беше насипан допълнително. Във водата имаше някакви наноси и се размътваше, като влезеш, предполагам, че е така защото е лагуна. Ако някой друг знае, да каже дали навсякъде е така, защото и мен ме интересува. Аз държах да сме в този край на Вурвуру, за да ни е близо Кариди и да ходим пеша. Там водата си е кристална и не се размътва. Но пък е навалица  Whistling Иначе е плитко и пясъчно навсякъде.
Между другото, ходихме да огледаме отвън вила Василиади, защото бях контактувала с тях и ми дадоха доста добра цена. Градината е както на снимките.

# 359
  • София
Здравейте! Чета темата и ми става едно хубаво, направо пикирам над кристалните води и прекрасни диви плажове. Извадила съм острилката и ще ви чета за някоя нова идея за това лято.
Ние също сме тотални фенове на Гърция, за първи път я посетих през далечната 1990 г. и .... Малко ми е неудобно, че въпреки това не мога да съм много полезна, особено като сравня моя набор от информация с този на Праход и другите. Нашите любими дестинации са Керкира/Корфу /която не ни омръзва да повтаряме/ и почти всичко, което сме посетили.
За да съм малко по-оригинална, от мен една странно предложение - Камена Вурла, намира са на около 150 км. от Атина, по магистралата е сравнително приемлиево като разстояние. Природата е невероятно и много различна в сравнение с други места в Гърция. Има минерални извори и хората отиват предимно за тях. Иначе е на брега на морето, но понеже то е доста вдадено в сушата на това място има по-скоро изглед на огромно езеро обградено от планини. Мястото е абсолютно непосетено от чужди туристи, така че ако някой му харесва пълно сливане с местните там може да го постигне. Наблизо са Делфи, Термопилите, има невероятни гледки, а в самото градче има много приятни кръчми. Зелено е.   

Общи условия

Активация на акаунт