На море в Гърция 2013 - 1

• 123 872
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • Младост 4
тодоричка, отказахте ли се от Икария? Преди време беше пуснала линк, та покрай него изкарах известно време в мечти...  Blush
Аз за това лято уредих морето на Корфу и вече правя планове за следващото Mr. Green

# 691
  • София
тодоричка, отказахте ли се от Икария? Преди време беше пуснала линк, та покрай него изкарах известно време в мечти...  Blush
Аз за това лято уредих морето на Корфу и вече правя планове за следващото Mr. Green

Ами при цена на ферибота от около 450 евро за двама отиване и връщане с кола от Кавала съм на път да се откажа да. Освен ако не открия по-евтин вариант от Турция, но за сега явно няма още летни разписания на тези варианти. Та сега разучавам и други опции - Лефката, Кефалония, Пелион, а накрая ще запалим колата и накъдето ни видят очите в Гръцко и така.....

# 692
  • София
Аз имам питанка за Лефкада (най-вече разчитам на Параход да се включи   Grinning ). Дадоха ми оферта от тези студиа за края на Август:
http://www.ilviaggioverde.com/
Оценката в букинга е отлична. Намират се във Василики. Но ми е трудно да се ориентирам за близостта на хубави плажове и достъпността им с кола (особено съм заинтригувана от Порто Кацики).  Под хубав плаж разбирам фин пясък и пясъчно дъно с без камъни. Не зная има ли такива и достъпни ли са с кола. Всичко друго за което се сетите ще ми е от полза. Има ли такса за моста към Лефкада и колко?
Тодоричка, на Лефкада плажовете не са с фин пясък, (може би Катизма се доближава до това определение) или поне аз не съм срещала такива плажове там. Порто Кацики е покрит с малки бели камъчета и както го гледаш на картата, че е близо до Василики по права линия, реално пътя до там е доста заобиколен, да не говорим колко е стръмен. Но гледката е приказна и е много живописно. До Егремни ни достраша да отидем с колата, защото по едно време асфалта свърши и наклона взе да става много страшен.
 Най-близо до Василики е плажа Агиофили и той е покрит с малки бели камъчета. Той е мъничък и симпатичен с много интересни рибки по скалите. До него ходи водно такси от Василики. Иначе има и път до там, но не сме го ползвали. Плажът на Василики не е от най-добрите. В тази част, в която бяхме ние целият беше в камъни, в морето май било пясък каза един наш приятел, който влезе да се къпе.

# 693
  • София
Аз имам питанка за Лефкада (най-вече разчитам на Параход да се включи   Grinning ). Дадоха ми оферта от тези студиа за края на Август:
http://www.ilviaggioverde.com/
Оценката в букинга е отлична. Намират се във Василики. Но ми е трудно да се ориентирам за близостта на хубави плажове и достъпността им с кола (особено съм заинтригувана от Порто Кацики).  Под хубав плаж разбирам фин пясък и пясъчно дъно с без камъни. Не зная има ли такива и достъпни ли са с кола. Всичко друго за което се сетите ще ми е от полза. Има ли такса за моста към Лефкада и колко?
Тодоричка, на Лефкада плажовете не са с фин пясък, (може би Катизма се доближава до това определение) или поне аз не съм срещала такива плажове там. Порто Кацики е покрит с малки бели камъчета и както го гледаш на картата, че е близо до Василики по права линия, реално пътя до там е доста заобиколен, да не говорим колко е стръмен. Но гледката е приказна и е много живописно. До Егремни ни достраша да отидем с колата, защото по едно време асфалта свърши и наклона взе да става много страшен.
 Най-близо до Василики е плажа Агиофили и той е покрит с малки бели камъчета. Той е мъничък и симпатичен с много интересни рибки по скалите. До него ходи водно такси от Василики. Иначе има и път до там, но не сме го ползвали. Плажът на Василики не е от най-добрите. В тази част, в която бяхме ние целият беше в камъни, в морето май било пясък каза един наш приятел, който влезе да се къпе.

тодоричка, мостът към Лефкада не се плаща.
Да, ако си представяте, че всеки ден може да се ходи на плаж до Порто Кацики - не може Simple Smile Мястото е невероятно, но се стига трудно и доста често не става за плаж заради огромни вълни. Плажът на Василики наистина е кофти.
Въобще Лефкада е малко кофти откъм удобни плажове, тип Халкидики, да не кажа, че няма въобще такива Simple Smile Има живописни плажове с труден достъп и няколко лесни, но претъпкани през сезона и средна работа.

Също така, имайте предвид, че вечер единственото място за приятни разходки май е градът на Лефкада, а Василики е доста далече от там.

# 694
  • София
Благодаря Ви момичета. За Порто Кацики ми беше ясно че е заобиколен пътя и няма да става за ежедневно ходене. Видях го в Гугъл Мапс. Като цяло Лефкада ще отпадне тогава май. Ние искаме хубави плажове, това е водещото. Продължавам да приемам идеи за хубави плажове извън Халкидики.

# 695
Тодоричка,
мостът е без такса. Има малка такса за подводния тунел при Превеза (май 4 евро, нищо по-различно от магистралните такси, които ще платите 10 пъти преди това)
Къщичките изглеждат страхотни!
Доколкото виждам, намират се близо до Василики - това е южното пристанище на острова, оживено туристическо село и огромно сборище на китайски кич.
Порто Кацики е сравнително близо, също и Егремни. Но и двата накрая (след като паркирате колата) имат стъпала, на Егремни сега прочетох, че са 347 Grinning А освен това са с камъчета.
На мен от плажовете ми харесва Катизма, който е в по-северната част на острова, а като обща гледка и усещане - пристанището в Нидри.

Обаче, глей са, едно неопровержимо предимство на района - от Василики тръгва фериботът за Фискардо, Кефалония Grinning

Жалко, че сте се отказали от Икария! Така се надявах на екзотичен разказ за едно по-непопулярно място!

П.П. Писали сме сто човека Simple Smile Но нищо,така ще придобиеш информация от повече от една гледна точка.
----------------------
Относно други идеи - от островите Наксос има хубави плажове.
Районът около Парга и южно от нея - също е хубава дестинация. На сушата срещу Лефкада и Кефалония е една област Aetolia-Acarnania, която е позападнала като икономика и инфраструктура, но е интересна като природа и има нелоши плажове, които са непосредствено в подножието на планина. Ние на път за Кефалония м.г. спахме в едно село Палерос, после ходихме в Астакос да хванем ферито. Има и други, ако искаш разгледай района. Много е непознат Simple Smile

-------------------------
Относно по-далечните и екзотични острови, които често пъти излизат много скъпо с кола/ферибот - мислете и във вариант полети от Солун, с Астра или друга гръцка авиокомпания, има и билети по 50 евро.

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 13:23 от Параход

# 696
  • София
Тодоричка,
мостът е без такса. Има малка такса за подводния тунел при Превеза (май 4 евро, нищо по-различно от магистралните такси, които ще платите 10 пъти преди това)
Къщичките изглеждат страхотни!
Доколкото виждам, намират се близо до Василики - това е южното пристанище на острова, оживено туристическо село и огромно сборище на китайски кич.
Порто Кацики е сравнително близо, също и Егремни. Но и двата накрая (след като паркирате колата) имат стъпала, на Егремни сега прочетох, че са 347 Grinning А освен това са с камъчета.
На мен от плажовете ми харесва Катизма, който е в по-северната част на острова, а като обща гледка и усещане - пристанището в Нидри.

Обаче, глей са, едно неопровержимо предимство на района - от Василики тръгва фериботът за Фискардо, Кефалония Grinning

Жалко, че сте се отказали от Икария! Така се надявах на екзотичен разказ за едно по-непопулярно място!

П.П. Писали сме сто човека Simple Smile Но нищо,така ще придобиеш информация от повече от една гледна точка.
----------------------
Относно други идеи - от островите Наксос има хубави плажове.
Районът около Парга и южно от нея - също е хубава дестинация. На сушата срещу Лефкада и Кефалония е една област Aetolia-Acarnania, която е позападнала като икономика и инфраструктура, но е интересна като природа и има нелоши плажове, които са непосредствено в подножието на планина. Ние на път за Кефалония м.г. спахме в едно село Палерос, после ходихме в Астакос да хванем ферито. Има и други, ако искаш разгледай района. Много е непознат Simple Smile

-------------------------
Относно по-далечните и екзотични острови, които често пъти излизат много скъпо с кола/ферибот - мислете и във вариант полети от Солун, с Астра или друга гръцка авиокомпания, има и билети по 50 евро.

Параход     bouquet   

От Икария още не съм се отказала окончателно докато не проверя вариантите за стигане до острова от Турция с фери, но от Кавала цената от 450 евро ме закла. Както казваш при тези цени на ферибота, по-добре да проуча вариациите със самолет до там ако все пак решим. Иначе получих оферти за спане там на цени 30 евро за студио в края на Август, което чудесно ме устройва. Има и вариация да оставим колата и да наемем там на място, но предполагам наемането на кола изисква кредитна карта, а аз нямам такава и не искам и да имам. Моля по-запознатите да ме светнат с дебитна карта мога ли да наема кола или с плащане кеш?
Ще огледам и района, който препоръчваш също. Абе изобщо голямо чудене му се чудя, знам само че не искам Халкидики тази година, ще ми се да разнообразим. Ще споделя ако измисля още нещо.

# 697
В Гърция всичко може да се плаща кеш, дори предпочитат - национална особеност, не вярвам за колите да е изключение (само веднъж сме наемали там и изобщо не си спомням, но беше преди в България картите да са масово разпространени...).
Както знаеш, на много места с карти и без кеш можеш дори да си умреш от глад Simple Smile

Колкото повече гледам плана ти, толкова повече клоня към самолет до Самос и оттам ферибот до Икария... още повече, че на Самос също има какво да се види.

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 13:48 от Параход

# 698
  • София
Благодаря за съвета отново. За кредитните карти и наемането на кола правя връзка, защото някъде четох че дърпат нещо като депозит от картата при наемането на колата, това ме притесняваше, иначе в Гърция определено плащам само кеш и ме устройва.

# 699
  • София
Никъде не са ни искали кредитна карта за наемане на кола. Няма депозит. Попълва се някакъв договор, в който се посочва името на хотела, в който си настанен и плащаш цялата сума за колкото дни искаш да наемеш колата. Естествено искат да я върнеш с толкова бензин колкото е бил като си я взел.
Тодоричка, за остров с хубави плажове можете да помислите за Скиатос, като ферибота за колата е 79Евро в едната посока. А също и за Лимнос. Не съм ходила, но съм чела хубави неща за плажовете там. И въпреки че до него се пътува 4,45ч. мисля, че е малко по-евтино за кола на ферито (около 65 евро ми се върти нещо).

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 15:08 от dechy

# 700
  • София
dechy това че не искат кредитна карта е супер и ме устройва.

Да, не е чак толкова скъпо за Лимнос. Проверявах - около 190 евро е в двете посоки за двамата и колата - ако правилно съм запомнила. Там също проучвам вариациите. На сайта на Астра виждам промо цени от 39 евро за полет от Солун до Самос, но за периода който искам - края на Август - още не ми дава опции като часове на полети и цена, та ще следя и този вариант, който излиза доста изгодно наистина. Изобщо продължавам с лутането и пътешествието с Гугъл Мапс, но пък това ми е половината кеф от почивката - проучването и подготовката.   Mr. Green

# 701
Ох, да си кажа, нещо се притесних. Както казах резервирах за Талата. Комуникирах по имейл. Условието беше да изпратя депозит в срок от четири дни, след което ще ми потвърдят резервацията. Диалога си течеше много добре до вчера, когато написах, че съм извършила превода и очаквам да ми потвърдят. Оттогава ни вест ни кост. Имам ли за какво да се притеснявам според вас?

# 702
  • Пловдив
имам си едно френско сайтче, в което пускат частни разпродажби, нещо като нашето фешън дейс, но по-мащабно и хубаво разбира се, та в него пускат разпродажби на екскурзии и повечето източни дестинации на адските цени (винаги се тръгва от франция, но за мен това не е проблем, уиз еър летят до париж, а и многоо други!)...например доменикана за 999 евро 7 нощи с хотел и самолет вклч и подобни.

та сега има за гръцки острови...
пример за санторини, на някого ако му е изгодно :
Club Héliades Select 9 Muses Santorini Resort *****
Séjour 8 jours / 7 nuits
Chambre standard
Formule demi-pension
1 à 3 personnes par hébergement
Vols spéciaux directs A/R France / Santorin
Départs de Paris, Nantes, Lyon, Lille & Deauville
Transferts A/R Aéroport/Hôtel
599 € на човек

има за следните острови:
Ile d'Eubée
Ile de Rhodes
Ile de Corfou
Ile de Crète
Ile de Santorin
Iles des Cyclades en Croisière

# 703
  • Някъде на път....
Ох, да си кажа, нещо се притесних. Както казах резервирах за Талата. Комуникирах по имейл. Условието беше да изпратя депозит в срок от четири дни, след което ще ми потвърдят резервацията. Диалога си течеше много добре до вчера, когато написах, че съм извършила превода и очаквам да ми потвърдят. Оттогава ни вест ни кост. Имам ли за какво да се притеснявам според вас?
Дано да няма!  Peace

# 704
Parcalesa,
споко, да мине преводът отнема в добрия случай 24 часа, а това не значи, че ще ти пишат тутакси, хората са гърци все пак Simple Smile
Ако не ти отговорят до 3-4 дни, тогава можеш да започнеш да се притесняваш... евентуално.

Общи условия

Активация на акаунт