На море в Гърция 2013 - 1

• 123 867
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
  • Младост 4
parcalesa, не се притеснявай! Аз също превеждам капаро в момента - със собственичката се разбрахме да й пиша, кога съм превела сумата, така че тя след около ТРИ дни да провери и да ми подтвърди резервацията Peace

# 706
  • София
Ох, да си кажа, нещо се притесних. Както казах резервирах за Талата. Комуникирах по имейл. Условието беше да изпратя депозит в срок от четири дни, след което ще ми потвърдят резервацията. Диалога си течеше много добре до вчера, когато написах, че съм извършила превода и очаквам да ми потвърдят. Оттогава ни вест ни кост. Имам ли за какво да се притеснявам според вас?
Дано да няма!  Peace

Ако собственичката е същата като през 2011 година - тя въобще не си дава никакъв зор Peace Да не говорим,че там това интернет банкиране е малко непозната тема.

# 707
  • София
Аз също като превеждах капарото миналата година, от Кастел Хриза ми потвърдиха чак след около четири-пет дни. Не мисля че е притеснително, че не отговарят веднага.

# 708
  • Варна
Може ли да се опитам да поразсъждавам на тема гръцките острови за да се опитам да поразсея доста заблуждения.Ще помоля и Параход и момичетата имащи повече опит да ме подкрепят , смятам , че така ще спестим доста разочарования.Създава се впечетление , че в Гърция красивите , луксозни , престижни и т.н.......... местенца са по островите , а материка е грозен , евтин , гъчкан , абе за плебса.Истината е , че и по около 400 посещаеми острова и по 14 000 км. бряг има както хиляди райски кътчета така и хиляди тъпи и скучни места.Определено по островите основния контингент са немски , английски и скандинавски туристи защото основния достъп им  е със самолет и е много по лесно да попаднеш на някой островен курорт който е на 10 мин. от летището отколкото да кацаш в Атина или Солун и от там да се лашкаш с часове до също толкова красив курорт.Докато на нас ,сърби, румънци, македонци ,а и доста източно европейци им е един резервоар бензин и една кола хора са на плажа.Ако ние решим да ходим по острови те са ни доста по далеко от Северна Гърция ,а и на всичкото отгоре са и на една шапка пари , я за фери , я за самолет.Затова се и създава такова разслоение и съвсем естествено по островите където са основно немски , английски и скандинавски и др. ''скъпи'' туристи и е и по лъскаво и по скъпо.А иначе , споко , и по материка има достатъчно райски кътчета, толкова достатъчно , че май един живот не стига да ги обиколи човек , особено като трябва и да отдело малко пари и време и за Лондон и  Париж , и за Манила и Тувалу Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 709
  • Пловдив
peterky - донякъде си прав според мен за българите, повече могат да се срещнат в северна гърция, но чак някакво разслоение и да има само немци, това са отживелици отвякъде. на санторини като бях, всичко наоколо бяха гърци, ама много гърци, в топ сезон, запознах се с младежи, които са гърци, знаеха аглийски, но зорлем да намеря някои англичанин, трябваше да се оглеждам много. докато гърци в санторини - много. според мен от по-заможните, тези бяха емигрирали в канада, ходещи на почивки само в родна гърция разбира се.
съответно българи също има, но малко - все пак не е толкова далече, има хора, които си го позволяват, има и по -скромни хотели, самолета не е толкова страшен, стига се лесно и ненатоварващо.

# 710
Потвърдиха резервацията, отдъхнах си. Бях се притеснила защото комуникацията изведнъж затихна много рязко. Всичко е наред.

# 711
  • Plovdiv
Момичета моля за малко инфо.Харесахме си оферта за майските празници в Аспровалта,кажете как е градчето и има ли вероятност по това  време да става за плаж(дали е хубав и пясъчен)?Благодаря Ви!

# 712
  • София
Момичета моля за малко инфо.Харесахме си оферта за майските празници в Аспровалта,кажете как е градчето и има ли вероятност по това  време да става за плаж(дали е хубав и пясъчен)?Благодаря Ви!

Аз миналата година се отказах от Аспровалта, заради каменистия плаж.... предпочитам пясъчни...

# 713
Да попитам и аз нещо ; имате ли и какви отзиви за плажа на Полихроно? Попаднах само на няколко коментара в нета,че бил чакълест,със скали и имало морски таралежи и медузи понякога.Харесали сме дни къщички в края на населеното място.Благодаря.

# 714
Може ли да се опитам да поразсъждавам на тема гръцките острови за да се опитам да поразсея доста заблуждения.Ще помоля и Параход и момичетата имащи повече опит да ме подкрепят , смятам , че така ще спестим доста разочарования.Създава се впечетление , че в Гърция красивите , луксозни , престижни и т.н.......... местенца са по островите , а материка е грозен , евтин , гъчкан , абе за плебса.

Не ми е много ясно в каква посока да вървят разсъжденията. Дали е така или не е така? И какви заблуждения ще разсейваш? Дай пояснения. Какъв островен опит имаш?
  Факт е,че западноевропейците съвсем оредяха в Северна Гърция в последните години. Спорадично се срещат. И също е факт, че балканци по островите има малко ( скромен опит). И мисля,че ако имах време и пари, все по островите бих ходила. Ей така,на пролет слагам пръста на картата и си избирам-юни на Сирос, септември на Икария, за Нова година- Крит.

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 16:19 от Anna bel

# 715
  • София
Предлагам да направим една класация на плажовете в Гърция, като всеки напише тези, които най-много е харесал и няколко думи за тях.
Аз започвам с моите фаворити, без претенции за подреждане по ред на харесване.
1. Кукунариес (о. Скиатос) - фин пясък, плитко, но студено море, близост с борова гора и езеро
2. Агиа Елени (о. Скиатос)- едър пясък, прозрачно море, не много плитко
3. Банана бийч (о. Скиатос) - едър пясък, прозрачно море, не много плитко (Little Banana е нудистки)
4. Лалария (о. Скиатос) - живописен, с малки бели камъчета, достъпен само по море
5. Балос (о. Крит) - невероятен, трудно достъпен по суша, огромна площ с плитко до коленете море
6. Елафониси (о.Крит) - възможност да стигнеш до отсрещния о-в газейки в море с дълбочина 1м.
7. Хриси айлънд (о.Крит) - дъното е в началото скално от гладка скала, тюркоазено море
8. Alikes (о. Амулиани) - ситен пясък, плитко море
9. Карагация (о. Амулиани) - едър пясък, прозрачно, по-дълбоко море
10. Мегали Амос (о. Амулиани) - едър пясък, прозрачно, по-дълбоко море
11. Парадайс бийч (о. Тасос) - ситен пясък, плитко море, стръмен път
12. Крусо (Касандра) - ситен пясък, плитко море
13. Амолофи (близо до Неа Перамос) - ситен пясък, плитко море, в началото е по-дълбоко
14. Кариди (до Вурвуру) - ситен пясък, плитко море, много народ
15. Керамоти - огромен плаж, ненавсякъде почистен, малко хора, плитко море, без да е тюркоазено синя водата, ситен пясък
16. Агиос Йоанис (след Никити) - едър пясък, прозрачно море, на някои места с големи плоски скали, не особено плитко
17. Трани Амуда (до Ормос Панагиас) - едър пясък, прозрачно море, в началото по-дълбоко
18. Порто Кацики (о. Лефкада) - живописен, с много стъпала, покрит с малки бели камъчета, големи вълни
19. Агиониси (о. Лефкада) -  покрит с малки бели камъчета, тихо море
20. Катизма (о. Лефкада) - пясък, големи вълни, тюркоазено море
За тези се сещам аз. Вие сте....
Мен силно ме интересуват плажовете в южната и източна част на Ситония - Платаници, Климатария, Сикия, Криарици, Каламици, Тристиника...

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 15:37 от dechy

# 716
  • София
Може ли да се опитам да поразсъждавам на тема гръцките острови за да се опитам да поразсея доста заблуждения.Ще помоля и Параход и момичетата имащи повече опит да ме подкрепят , смятам , че така ще спестим доста разочарования.Създава се впечетление , че в Гърция красивите , луксозни , престижни и т.н.......... местенца са по островите , а материка е грозен , евтин , гъчкан , абе за плебса.

Не ми е много ясно в каква посока да вървят разсъжденията. Дали е така или не е така? И какви заблуждения ще разсейваш? Дай пояснения. Какъв островен опит имаш?
  Факт е,че западноевропейците съвсем оредяха в Северна Гърция в последните години. Спорадично се срещат. И също е факт, че балканци по островите има малко ( скромен опит). Мисля,че ако имах време и пари, все по островите бих ходила. Ей така,на пролет слагам пръста на картата и си избирам-юни на Сирос, сепрември на Икария, за Нова година- Крит.

newsm10    И аз така.  Laughing  Островният ми опит е малък - 4-5 бройки само, но пък всеки е неповторим и нямащ нищо общо с Халкидики или Северна Гърция. И не искам да кажа, че е лошо на Халкидики, а просто са различни места, всяко със своето очарование. А тълпите ги има и по островите. Wink

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 13:56 от Тaня67

# 717
  • Пловдив
dechy страхотно, благодаря! тази година, живот и здраве, ще видим 1 бр. от твоя списък, искам и аз да си направя такъв списък! яд ме е, че в годините ми на активно ходене по разни места, не съм си водила записки така, както сега бих си водила..но всичко е от ЕГН-то ха ха!  Laughing ooooh!

имам въпрос - на отиване към касандра си мисля да спрем в Солун, пада се събота 22 юни, по моя план 7-8 сутринта, има ли отворени баничарници и къде да паркираме в неплатена зона или платена може също, къде, най-вече по центъра алеята, която води до морето (имам някакви спомени за палмички, подредено, кафенца)...

# 718
  • Пловдив

12. Порто Кацики (о. Лефкада) - живописен, с много стъпала, покрит с малки бели камъчета, големи вълни

и тъкмо сега си отварям фейсбука и гледам групата за гърция, пуснала снимка на този плаж...ех...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151505445940127&se … ype=1&theater

# 719
Предлагам да направим една класация на плажовете в Гърция, като всеки напише тези, които най-много е харесал и няколко думи за тях.
...
Мен силно ме интересуват плажовете в южната и източна част на Ситония - Платаници, Климатария, Сикия, Криарици, Каламици, Тристиника...
Моята класация на Халкидики, горе-долу в посочения ред:
- Ковиу - лазурна вода, малко камъни на плажа, слиза се по стръмна, но кратка пътека
- Калогрия - пясък, прекрасен залив и бар, достъпен с кола
- Лагомандра - голям плаж с чадъри, шезлонги и голяма свободна зона, борова гора с естествена сянка и абе всичко как си требе. Достъпен с кола
- Агиос Йоанис - достъпен с кола, плитко, прозрачна вода
- Тристиника - дълбоко и по-бурно море, но огромен и пуст плаж с хубав пясък и хубав бар - стига се по черен път и накрая се ходи малко пеша
- Сикия and surroundings - пясъчни плажове, не навсякъде утилизирани и поддържани, повечето си заслужават ходенето и всеки сам може да избере залив по свой вкус
- Портокали - рай, за съжаление пренаселен по всяко време на сезона. Стига се с кола по черен път

Каламици е много добър като дадености, но напоследък пренаселен и поради това доста мръсен. През септември има и течения, които допълнително размътват водата. В селото, тоест напълно достъпен.
-----------------
специално пиша за плажовете западно от Кавала:

освен Керамоти, огромни и разкошни пясъчни ивици има на Авдира, Миродато, Фанари (две), Порто Лагос - и нататък до Мароня. Някои от заливите са плитки стотици метри навътре.

----------------
острови:

Кефалония:
- Миртос - най-фотогеничното място на света и категорично не става за ежедневен плаж Simple Smile бели камъчета, по които се ходи трудно, в горещите летни дни е като пещ (заради бялото Simple Smile) и водата е хладничка
- Антисамос - същата работа, фотогеничен и непрактичен, отново бял чакъл
- най-хубавите пясъчни плажове са в южната част на острова - Мунда бей!!!, Лурдата, Кателиос. Хубава, но много пренаселена и цивилизована плажна ивица има на Ласи (Макрис Ялос)
- Миртиа - "плажа със самолетите", всъщност два малки залива, единият особено затворен, плитък и топъл
- хубави плажове има и на п-ов Ликсури, но нямаше много време да ги проучим.
Всичко описано е достъпно с автомобил.

Лефкада
- почти изцяло споделям горното мнение. С уточнението, че хубавите плажове са по-трудно достъпни, отколкото на Кефалония

Скиатос
- освен известния Кукунарис, разкошни плажове са Вромолинос и Света Елена, където е и доста по-топла водата
- Мега Ялос - камъчета и кристална вода, трудно достъпен до стръмна пътека
- Лалария - фотогеничен залив с камъни, достъпен само по вода

Тасос
(не харесвам ивицата на Скала Потамия-Скала Панагия Simple Smile)
Парадайз бийч, Пахис бийч, Алики извън сезона е рай, през останалото време е претъпкан. Малкото плажче под манастира

Сирос
- №1 са Кини, Делфини и Лотос (останалите вече не си ги спомням)

Някой ден ще пиша и за други части на Гърция  Whistling
На моя любимец Петерки и питането му ще посветя отделен пост по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт