Притеснения относно кърменето

• 644
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте момичета, имам някои притеснения относно кърменето. Кърмя детето на поискване, до преди 2 дена си огладняваше на 2-3 часа, т.е. имахме си някакъв нормален режим, нощем също си сучеше - в 12.00-1.00, после в 3.00-4.00 и после сутринта към 6.00-7.00 часа. Но от два дена спря да се буди в 3.00, събужда се чак сутринта в 6.00. За мен това е добре, защото се наспивам качествено, но се притеснявам, не е ли много малък да прави такива големи паузи и също така се притеснявам да не ми намалее много кърмата като пропускаме храненето в 3 часа. За сметка на това обаче, през деня започна  да суче по често. От изписването има 14 дни, за тези 14 дни е наддал 400 гр., сега тежи 3.300, това добро наддаване ли е ? Пишка и ака достатъчно. Да оставя ли нещата така или да се пробвам да го будя да суче в 3 часа или да се цедя само. Значи според нашата лична лекарка това е правилно, да прави 6-часова пауза нощем за да почива коремчето. И аз се изкушавам да оставя нещата така, но ме притеснява, че е много малък още. По-голямото ми дете също се отказа сам от нощното хранене, но беше на 40-50 дена, оставих нещата така и си имаше много хубав режим, наддаваше много добре. Но сега с малкия не знам какво да правя. Дайте съвети.

# 1
Според мен няма нужда да будиш бебчо. Води се по него. Имам приятелка, чието бебе отказа нощното кърмене още след изписването от родилното. Кърмата няма да намалее, и аз се притеснявах от същото бебка като спря да се буди, даже първите дни ставах нощем да се цедя, но после се регулира и вече 2 месеца от тогава си имам достатъчно кърма, не е намаляла.
400гр. за 14 дни е добро наддаване, ако продължава така за 1 месец ще качи около 800гр., ние бяхме качили точно толкова и доктора каза, че е много добре.
Няма за какво да се притесняваш, щом ака и пишка и наддава добре, значи добре си похапва.  Peace

# 2
Не бих будила бебето за ядене, води се по него.

# 3
Не бих се притеснявала изобщо!Спи спокойно!Завиждам ти благородно ние ставаме в 3 и 6 все още ,а сме вече на 4 месеца !Изкара 2 месеца без да се буди,сега има най вероятно скок в растежа и се върнахме в изходна позиция,така че.....нищо не се знае-навиците не са това което бяха Mr. Green

# 4
Благодаря момичета, оставих нещата така за сега, успявам да се наспя добре и бебчо спи. Наддал е около 800 гр. до сега и най-вероятно няма да се наложи да го събуждам нощем.

# 5
800гр. е чудесно наддаване за 1 месец Simple Smile Радвай се, ако продължава да си спи така нощем. Ние сме на периоди, понякога спи по цяла нощ, понякога имаме 1 нощно хранене.

# 6
Благодаря момичета, оставих нещата така за сега, успявам да се наспя добре и бебчо спи. Наддал е около 800 гр. до сега и най-вероятно няма да се наложи да го събуждам нощем.
Браво на вас! Peace

# 7
  • София
И ние бяхме така в началото. Втория месец малката си правеше по 6-7 часа почивка през нощта, от което май само аз страдах, защото гърдите ми се препълваха и все ставах да цедя по малко. Тъкмо нещата се нормализираха с количеството мляко и тя пък почна да се буди на по 3 часа. Сега сме на режим като на новородено и ми идва да се  #2gunfire.

Общи условия

Активация на акаунт