Баща му се намеси...

• 33 194
  • 631
  •   1
Отговори
# 60
  • София
...но изнасянето на всички подробности по форумите не решава нищо.

Аз пък мисля, че от пускането на такива теми има полза. Изказват се толкова различни хора и е интересно какво те виждат в цялата ситуация. Ето примерно, постът на unadaptable беше много полезен. Неща, на които авторката не би обърнала внимание, но е добре да се вземат пред вид.

И да не ме погнете сега, но мисля, че форумът "помага" много повече, околкото разговор с психолог.

А и без пари  Mr. Green

# 61
Повечето неща са ги казали вече преди мен, но този цитат аз го схващам по по-друг начин, отколкото ти го представяш:

Защо ме бил довел тук, аз не съм била щастлива, била съм самотна, нямала съм място в къщата му, излишна съм била, какво било това отношение към мен, само за работа мислел, много отсъствал. Вечерта той сподели с мен, каза че се скарали с баща си и в крайна сметка се разбрали, че ще излезем на квартира!

Това ми звучи като забележка на баща към сина си да се спре и да си седне на задника. Да ти обръща повече внимание (т.е. да живеете като семейство, за какво иначе те е завел). Според мен бащата се притеснява, с основение или не, че има нещо мътно около честите командировки и многото работа на сина му. Притеснен е за него и за връзката ви, неудобно му е от теб. Точно така би реагирал баща, който е свидетел как синът кръшка, а вярната Пенелопа вкъщи седи и го чака... И нищо не подозира (или умишлено си затваря очите).
Скарали са се, затова синът е хукнал да се изнася. Особено ако бащата го е дал по-принципно и му е казал някоя тежка дума относно морала на ситуацията.
Искрено се надявам да греша, както и останалите, подметнали варианта с изневярата. Най-добре е да седнете всички и да изясните нещата. По-добре е да приемеш евентуалната лоша новина изведнъж, отколкото да се мъчиш продължително и да пропиляваш най-хубавите си години напразно.
Млада си, има и други мъже по света. Дано намериш най-подходящия за теб човек. Този не струва.

# 62
  • Най-сетне у дома
...но изнасянето на всички подробности по форумите не решава нищо.

Аз пък мисля, че от пускането на такива теми има полза. Изказват се толкова различни хора и е интересно какво те виждат в цялата ситуация. Ето примерно, постът на unadaptable беше много полезен. Неща, на които авторката не би обърнала внимание, но е добре да се вземат пред вид.

И да не ме погнете сега, но мисля, че форумът "помага" много повече, околкото разговор с психолог.

Мишелин, защо да те погнем  Hug Аз съм бивш терапевт, но не мога да не призная, че има много истина в думите ти.
И в този ред на мисли, дано авторката на темата се отрезви, давайки си сметка, че никой от коментиралите случая не видя нищо друго в историята, освен недостоен опит на човека до нея да се измъкне по чорапи от връзката им. Притискайки я при това сама да поеме инициативата.
Лоша работа, на никого не му харесва да види любимия си човек в тази светлина.
Спокойно, и това ще мине  Hug

# 63
Написала си ,че дори снощи не сте празнували заедно,това също доста ме учуди
И ако не е твърде лично каква е причината за това- пак ли е бил извън къщи или е друга причината

Неговото празнуване на Нова Година бе определено да е тип "Бизнес Нова Година", с бизнес партньори. Не съм показала, че се сърдя. Да признавам си, може да би е било леко криво, но определено не съм се натискала да присъствам. Първоначално идеята беше и аз да ходя. Но прецених , че няма да се чувствам удобно и на място в тази обстановка. Може и да е било грешка от моя страна.

Shocked ooooh! Ти  лобре ли си бе маце? Толкова наивност накуп не мога да си представя просто...

Твоето мъжле яко кръшка и се чуди как да те разкара, ти още търси причините у баща му!

Аз не мога да си представя какво правиш още с мъж, който за 4 години още собствен покрив над главата не може да ти подсигури, та навсичкото отгоре и условия някакви ще поставя гада мръсен. Sick ooooh! Я си събирай партакешите и го разкарвай тоя мухльо!

Последна редакция: вт, 01 яну 2013, 15:52 от Lizet33

# 64
 Lizet33, доста точно казано. )))
И аз споделям мнението на Как` Сийка, че явно бащата се е поскарал на сина си за глупостите, които върши. А той от страх, да не ги сподели и пред приятелката му е решил бързо, бързо да се изнесе. )

# 65
Авторката така и не сподели каква е била реакцията на  мъжът и когато е разбрал ,че няма да празнуват Нова година заедно

# 66
Шош, виждам, че си объркана и реагираш съвсем очаквано, не искаш да признаеш какъв точно ти е проблемът. Това е мъжът ти, за най-голямо съжаление. Ако беше някакъв родител, лесна работа, игнор и готово, но не.... Sad Тъй като сега ни приемаш, ни предаваш, ето ти няколко практични съвета като начало:
1. Явно ще излизате на квартира- избери място, където ти искаш да живееш, той едва ли ще се задържи дълго там.
2. Съобрази квартирата с факта, че най-вероятно ще я плащаш сама, тоест сума, която тебе те устройва.
3. Съобрази и големината на жилището и местоположението със своите удобства до работа и т.н., защото местенето на сама жена е по-трудно, отколкото с мъж, който ръководи нещата.
Ако отношенията ви пък потръгнат, не пречи да смените по-късно квартирата.
П.П. Залагам на нова звезда на хоризонта и смятам, че съвсем скоро ще се разбере и коя е.

И аз съм на същото мнение, изхождайки, че знам за почти идентична ситуация, макар и без "разговори" с родителите.
Повече от година живеете в дома на родителите, в големите градове е различно, но в един малък град, се очаква за този срок да се появи бебе, или да се оженят младите.
Родителите виждат, че нито едното не се случва, а че синът им почти постоянно не си е у дома, където е довел момичето. Напълно възможно е да са го попитали в прав текст какви са намерениеята му към теб при това вечно отсъствие и той да е смотолевил нещо, с което на всички, освен на теб да е станало ясно че връзката няма бъдеще.
Ти си в къщата му, така че предложението за излизане на квартира е първата стъпка към раздялата.
Ти освобождаваш къщата му, а колко време тази квартира ще е обща е под въпрос.
Според мен не повече от месец, два, когато той ще каже че нещата не вървят и да се разделите за известно вере да си дадете време, т.е неговите думи за раздяла.
Мисля че има друга, за която ти, и може би и родителите му все още не знаят.
Бизнес посрещането на новата година е било с нея.
Скоро тя ще е официалната приятелка, и може би съпруга.

Съжалявам че трябва да го напиша това, никак не е приятно да го прочетеш в първият ден, на новата година, когато очакванията са ти за една по-хубава година от предишната.
Изнасянето от неговата къща е край на отношенията между вас!

# 67
Авторката така и не сподели каква е била реакцията на  мъжът и когато е разбрал ,че няма да празнуват Нова година заедно

Че каква да е била?. )
Той е отишъл да празнува, а тя е останала да си дреме в къщи...)

# 68
  • София
Леле разбихте ги направо  Party Party Party

# 69

Че каква да е била?. )
Той е отишъл да празнува, а тя е останала да си дреме в къщи...)

То това е ясно
Но на мен ми е интересно друго.Дали той лесно и бързо се е съгласил на това тя да си остане в къщи и сама
И най вече защо все пак не е останал при нея. Как се  оправдал че предпочита бизнес приятелите си пред това да остане с нея
И каква е тази бизнес вечеря на Нова година когато всички или почти са със семействата си
Честно да си кажа това  ми боде очите много повече отколкото думите на баща му

# 70
  • Най-сетне у дома
На мен ми звучи като да е поставил нещата така, че тя сама да се откаже, да излезе от нея, но реално е имало манипулация и индиректен натиск тя да не празнува с него. По същия начин, по който сега се опитва да я изнесе да живее на друго място, манипулирайки я с всякакви приказки за лека нощ.

# 71
Аз не преставам да се чудя на факта колко ниско падат някои жени и на какви трошици внимание се задоволяват, въобразявайки се щастливи при това.

4 години не се е оженил- това ВЕЧЕ достатъчно красноречиво говори за липса на чувства.
Поставя условия - "или еди-какво си или раздяла"  Shocked Sick ooooh! Моооля??? Laughing

Повече на мен не ми е нужно даже и да ми казваш за "бизнес- Новата година" за да му поставя диагноза на този тип.

От кое по-точно ти беше щастлива? От това че те вмъква някъде в графика си с чукането или как???

# 72
Бизнес може да се прави и на Нова година, лошо няма. )
Но човека изглежда е решил как да празнува много по-отдавна....и е било въпрос на време да откаже момичето да отиде с него.

Аз се чудя, защо свободни хора без реално никакви ангажименти един към друг се подлагат на подобни неща....индиректно неуважение, тотална липса на зачитане на мнението и т.н.

# 73

Аз се чудя, защо свободни хора без реално никакви ангажименти един към друг се подлагат на подобни неща....индиректно неуважение, тотална липса на зачитане на мнението и т.н.

Ами защото момичето е от друг град, работи в този в който живеят с младежа.....може би единичната заплата не е добър вариант за поемане на цялостно домакинство, заради това..... той щом като работи на такова място, явно може да смята, и добре е пресметнал ситуацията, и заради това е имало ултиматум, заради това тя е приела..и сега ще следват следващите промени....
Не разбирам подобен тип взаимоотношения, една жена трябва да не е финансово зависима от един мъж, за да види мъжа колко я обича. Иначе, винаги се стига до тук, за най-голямо съжаление.
Всяка зависимост си има цена, която рядко е правопропорционална на обичта.

# 74
Не останах с впечатлението, че момичето е финансово зависимо от приятеля си.

Общи условия

Активация на акаунт