Не че точно не искам да зная с кого се загаджват, а че не искам да ми водят вкъщи всяко гадже, с което спят и да смятат, че трябва едва ли не да го обгрижвам като приемно дете. И не че не искам да зная нищо, а предпочитам да съм горе-долу наясно дали има задълбочаващи се отношение, а не да ми казват за всеки, с когото са преспали повече от два пъти или се водят гаджета от един месец. Нали говорим за пълнолетни хора, все пак, не за ученици! Моите родители видяха мъжа ми на снимка и знаеха, че нещата вървят към сериозна връзка, бях им разказала кой е, какъв е, какво ми е разказвал за семейството си, а и аз от 18-годишна не живея при тях, така че нямаше как по друг начин да разберат кой е. Да не мислиш, че съм им се обаждала да им кажа за всяко гадже! Отидохме вкъщи с определена цел - да ми поиска ръката, и тогава лично се запозна с нашите. До този момент нямаше как да знае дали насреща му няма да застане някой гаден кандидат-тъст и да сумти и пуфти. С неговата майка се запознах по стечение на обстоятелствата, а не защото специално е дошла да види коя съм и що съм. В днешно време сватовници трудно се пращат, защото хората все по-често не са от един град, затова им се налага да свършат лично тази работа с представянето.
Може да не е много приятно, но не вярвам и двамата да ми се отчитат с кого са се загаджили. Наясно съм, че ще имат и кратки сексуални връзки, от които нищо няма да излезе. А и аз не мога да си се представя да разбера за някое гадже, и да хвана автобуса/самолета, и да се изтреса да се запознавам с него. В момента, в който си "пуснеш" детето по широкия свят (в друг град или държава), значи си готов да приемеш идеята, че все по-малко ще знаеш за интимния му живот. То няма и как другояче да бъде, иначе ще искаш да не напуска родния дом.

, точно толкова, колкото и отношението към мен да е сякаш мога само да раждам и да правя салати.