Магията на изтока - 17

• 57 330
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Tuon, ще споделя за учениците, но да понатрупам малко матРиал Mr. Green.

План Б Thinking ........ не знам какво да ти кажа. Не е съвсем за изхвърляне, а и батковците си заслужават Wink, но..... има доста плява в сценария. Да кажем, че става за едно гледане.

Но пък това определено става за гледане Twisted Evil

# 121
  • София
Аууу, 2в1, много красота в тоз клип събрана. Готини батковци, особено някои Embarassed.

Един от тях сега го гледах в 9 и 10 серии на Cheongdamdong Alice - голям образ е там, танците му ме кефят newsm68.

Изгледах и първите серии на Flower Boy Next Door и A Hundred Year’s Inheritance. В първия се нагледах на красиви мъже, няколко на брой, а във втория драмата започва още в началото.Героинята на Eugene е снаха в богато семейство, за свекървата нямам думи, толкова лоша и проклета и успя да разведе сина си, а снахата набута в психиатрия.Главния сега се връща от чужбина и срещата предстои.

Започвам японския Voice, гледам каста е добър, дано ми хареса.

# 122
Петък е, за това малко японска класа. Колата е за мен, за вас е "останалото", напрaвете си график как да си го разпределяте. На мен ми трябва само Тойота-та, за да си бръмчим из Токио с господин ...

Днес отново си похапна много добре в 84 епизод на Jun to Ai. Мъж със здрав апетит, не отказва нищо. Браво на него.

# 123
"9 End 2 Outs" изгледан.Много тъпо ми стана след последния епизод.Искам още. Crossing Arms

Петъчно две дами от мен
Doona Bae и Xun Zhou Heart Eyes,че снощи ги гледах в Cloud Atlas
Скрит текст:

# 124
Който превари, той натовари Party. Колата я оставям и си взимам това "останалото" ppp.
Край! Графикът е приключен Mr. Green.

От мен пък малко предстоящо от музикалния свят:

Kim Jaejoong - Mine
CN Blue - I'm sorry
2PM - Legend of 2PM

# 125
  • MJF
 Laughing
 search всички, даже си заплюх един, има за всички ни, споко.

Beautiful Rain напредна с втората четворка епизоди.
Скрит текст:
До където Миу бе пратена при дядо и баба. Любопитна съм как е решил историята сценариста за последните 4 епизода. Текста е добър но може и по-добре, на моменти ми звучат лозунги/ сентенции. Доста са и повтарянията. Могло е по плътни емоции да се опишат в главните герои. Актьорите чудесни. Към режисьора забележки нямам. Гледам в gooddrama  и превода не е много на ниво но е мноого по -добре от на текущия  I Miss You.

I Miss You превода вече ме  Close с ниското си качество. Не помня кога съм гледала кор. текущо с толкоз калпав превод.  Thinking не може толкоз зле да е самия текст/сценария.

Confused:  Cheongdamdong Alice  наистина ли е решен като 16 епизода? Звучи ми толкоз добре, че чак не вярвам. freedoms ,  newsm68 голям образ е  Joy

# 126
School 2013

Знам, че някои от вас не си падат по училищните драми. Затова ще разкажа малко повече за тази с уговорката, че все пак съм изгледала само 5-6 епизода от нея и мнението ми е базирано на тях. Започнах го от любопитство след като видях, че този сериал си има предистория и се завръща след 10 годишно прекъсване. Не съм гледала предишните сезони, но за да ги направят явно е имало интерес, а в тях може да откриете доста познати имена. Сегашният се радва на добър рейтинг и отново включва интересни начинаещи и утвърдени вече актьори. Изгледала съм някой и друг сериал на подобна тематика, но в тях повече се наблягаше на романтичните взаимоотношения (при корейците) или пък бяха някакви леко измислени училища с малко странни порядки, плюс такива в които се наблягаше на явно доста популярните училищни банди (при японците). Тук по-голямата част от действието се развива точно в училището. Романтиката за момента липсва. Е, има някакви зараждащи се признаци на проява на симпатия, но само толкова. Няма и някакви идеализирани представи или пък умишлено подсилени негативни такива.  Всичко, което видях е някак си реално. Непрекъснатото учене и зубрене, насилието между учениците, болните амбиции на родителите, частните уроци, тестовете за приемането в университет, заради които се тъпчат с лекарства и напитки поддържащи ги будни неестествено дълго време и естествено не на последно място разликата във възможностите на богатите деца и тези от по-обикновени семейства.

Скрит текст:
Учителите:
Директорката (Park Hae Mi) - решила да повиши нивото на училището, но като че ли няма много ясна представа как точно да стане това. Или по-скоро не я интересува дали това ще са някакви истински промени или такива "за пред хората".
Класната на 2-2 клас (Jang Na Ra) - млада учителка, която има свое виждане за това кое е важно. На моменти идеализираните й представи и вършат лоша услуга. Наложила е някакви демократични правила за решаване на проблемите в класа като всичко се обсъжда и подлага на гласуване. За съжаление обаче, въпреки че учениците я обичат, авторитетът й се губи някъде в тази демокрация. За нея е важно децата да се научат да мислят и да изразяват мнението си, а не да зубрят. Също така взима под внимание животът на учениците си и извън класната стая и винаги се опитва да помогне доколкото може. Директорката и Родителския комитет не са много доволни от нея и вечно си търсят поводи да я уволнят.
Новият учител (Daniel Choi) - бивш възпитаник на въпросната гимназия. Става частен учител с много успешна програма за приемане в университет. Води скъпоплатени курсове в интернет и в разни академии за частни уроци. Всички са луди по неговата "Златна тетрадка", в която е скрита тайната за успешното взимане на изпитите. За него учениците са поредната цифра в банковата му сметка. Има обаче някаква тайна от миналото, която го принуждава да стане редови учител. След поредния скандал в клас 2-2 заема  място на Класната, а тя става втори класен (оказва се, че и такова чудо има в Корея). Проблемът е, че той е с коренно различни методи и разбирания от нейните. Той е на принципа, че ако зазубриш няколко основни шаблона, ще можеш да се справиш с всеки тест. По никакъв начин не иска да се ангажира емоционално с учениците и с училищния живот.
Учителя по физическо (Yun Ju Sang) - учител-ветеран отдаден на професията си. Тайничко и ненатрапващо помага на младата класна и съвсем дискретно се опитва да промени възгледите на бившия си възпитаник.
Останалите учители са математикът-цербер, който със строгост е наложил някакъв вид дисциплина в часовете си и респектът, който имат учениците от него е повече страх отколкото авторитет. Другите са от типа "ден да мине-друг да дойде". Изпяват си урока без да ги интересува дали някой е научил и разбрал нещо. И заместник-директора или завеждащ учебната част (не знам как точно се води това в Корея, но се занимава с повечето училищни дела). Един такъв досадник, който се превива пред тези над него в йерархията, но пред учителите се прави на всезнайко.
Има и родителски комитет, който е с учудващо за мен влияние над решенията на ръководството на училището. Майката на едно от момчетата във 2-2 клас е техен председател и само поради факта, че с нейните методи на учене е вкарала големия си син в Йеил е издигната на пиедестал от останалите родители, които слушат всяка нейна дума. Тя доста често се меси в училищния живот и едва ли не решава кое как да стане. Вечно парадира с връзките и познанствата си с разни професори и всепризнати учители и ако оценката на сина й не и харесва веднага оспорва компетентността на дадения учител.

Учениците:
Ko Nam Soon (Lee Jong Suk) тези, които са гледали "Тайната градина" ще си го спомнят като младия музикант-гей влюбен в Оска. Самотникът, който избягва всичко и всички. Въпреки това съучениците му го харесват. Природно интелигентен, но животът го е принудил да се откаже от мечтите си. Единствената му цел е да завърши училище без много шум, поради което търпи издевателствата на побойника на училището. Вроденото му чувство за справедливост обаче, го принуждават да се намеси, когато е тормозено по-слабо момче. Работи като момче за доставки и по този начин се издържа.
Park Heung Soo (Kim Woo Bin) него ще го познаете пък от "Джентълмените"- влюбения в учителката си хлапак. Новият ученик, около който витае някаква мистериозност. Сменил пет училища в последната година, но и той решен да завърши тихо и кротко. "Славата" му на побойник обаче го следва, а още повече че попада в класа на Ko Nam Soon, с който имат общо минало, което не е от най-щастливите за това ще се разкрива явно в следващите епизоди.
Song Ha Gyung (Park Se Young) кралицата от "Вяра". Отличничката, която не се интересува от нищо друго освен да е първата по успех. Тъй като по-големите й брат и сестра са приети в Сеулския университет, тя е подложена на неимоверния стрес, че също трябва да го направи. Денонощието й е разпределено между училището и всевъзможните курсове в частни академии.
Има я добрата приятелка, която си пада малко мъжкарана, но е изключително честна и добродушна. Има ги и завистничките, които все се опитват да правят мръсни номерца. Има ги и момиченцата, които се интересуват повече от външния си вид и последния писък на модата. Момченцето с очилата, което не е много умно и често е малтретирано от побойниците. Умното момче, което трябва да задоволи болните амбиции на майка си. И естествено побойникът и неговата свита. Решил, че животът е несправедлив и той има правото да си взема от него каквото му трябва без да се съобразява с нищо и никого. Насъбрал толкова злоба, че едва ли някога ще се оттърве от нея. Може би по-нататък ще се случи нещо, което да го промени, но може и да си остане такъв до края.

Това, което разбрах до момента:
Скрит текст:
Самотникът и Новият са били съученици и приятели преди. Освен това са били най-добрите побойници в междуучилищните банди, но се е случило нещо, при което Новият е пострадал и може би Самотникът има някаква вина за случилото се. Живее с мисълта за вината си и се чувства длъжен да се отплати.
Умникът е син на майката-председател на Родителския комитет. Всъщност неговият по-голям брат изобщо не е в Америка, а е психясал в следствие на методите на майка си и от непрестанното учене. От две години не е излизал от стаята си. Впечатлих се от думите на момчето, когато каза на майка си "От малък искам да съм на двайсет, защото детството е Ад". Можете да си представите за какво става на въпрос, когато едно дете казва такива думи. Виждайки какво е станало с брат му, ясно осъзнава вината на майка си, но не може да я нарани и всячески се опитва да й угоди.
Новият учител има някаква тайна в миналото си. Явно нещо се е случило с негова ученичка, защото Отличничката припадна в следствие на комбинация от хапчета, енергийни напитки и безсъние заради поредния тест, а той стоеше като парализиран и не можа да реагира по никакъв начин. Само дадоха, че си спомня нещо подобно.
За сега не са дали нищо конкретно за семействата на децата освен това за Умникът. Спомена се и че бащата на побойника е алкохолик, а Самотникът прибра веднъж баща си от полицията, защото се беше напил.

Въх ooooh!, написах цял ферман. Дано да ви се чете newsm47.

# 127
След 50 минути по TV Asahi Той отново ще готви! Шошулчо, бъди готова (въоръжена) с тиган и черпак. Коментари довечера в темата на дорамата след като изгледам първи епизод.

2в1, очаквах, че ще го поискаш само за себе си. Хаха. Препоръчвам ти го отново в Yae no Sakura (2013) и зная, че появят ли се субтитри ще го гледаш. Омекнаха ми и на мен краката, само като го видях, а не очаквах да се появи още в първи епизод. Ще следя епизодите, както и през изминалата година следих и Taira no Kiyomori, така че ще те държа в течение какво се случва с героя му. Ще се отчитам и в темата на дорамата.

# 128
2в1 Hug Hug Мерси,нали аз си го поисках и го прочетох с удоволствие.

Много са ми странни с маниите си. Сякаш виждат само в бяло и черно,успех и неуспех,пренебрегвайки това,което остава посредата.Нямам предвид само момента с ученето,а въобще в манталитета,който ни показват.
Като чета какво им стоварват на учениците и ми моето средно образование си е направо приятно.
Дам,учителите по математиа винаги са цербери. hahaha

# 129
  • MJF
Аз училищни не гледам но пък с 100% интерес от до прочитам като ги разказвате  Hug  bouquet.

За липсата/ недостига на нюанси, средностатистически емоционален пълнеж на героите при  knit споделям мнението. Много рядко в далекоизт. сериали виждам следната картина: героя е на екран но мълчи, зрителя чува мислите му а мимиката на актьора се мени и съответства  на мислите. Като нямам предвид мисли от сорта "Как да спася света?" а съвсем прозаични, ежедневни неща част от живота.  Тези моменти или въобще ги няма в режисьорската глава или ги предава да речем с бягане крос -5 минути тв време, туй се сетих сега като пример  Mr. Green, но има и още. Сетих се и за друг похват като редактирах  Simple Smile - при повторно мислене на същото нещо, режисьора  повтаря дословно първата сцена и така ако до края сюжета се връща многократно към даден момент/преживяване на героя. на зрителя му дават едно и също 100% при всяко повторение  ooooh!. Антъни, Антъни им трябва  newsm66

Joy за първи път в Beautiful Rain в 9-и епизод с героя на Шохей. Може да извади от депресия и слон  Joy. Как да избере човек м/у надбягване с коне и шляене с идиот/шемет/скица по плажа  Joy.

Охо, значи дойде време на другия ми клон. Тъкмо на време  eat. Дръж се Лукчо Тамамори. Ако превода започне добре ще ми е текущ.

# 130
  • София
  От сутринта, от 5 часа съм се запънала по средата на осма серия за училището.Сега се опитвам да изгледам втората серия на новия с Park Shin Hue.

Скрит текст:
Самотника е бил бандит и голям побойник. Когато приятелят му е решил да се занимава с професионален футбол и да напусне бандата, другите го пребиват и самотника му счупва крака.Сега се чувства гузен и му угажда, за да му прости.От тогава е обещал да не се бие, но за да защити новия наби оня гадния дето им взима парите.А и двамата още се обичат ,защото са били като братя.Дори подаде молба за напускане, за да може приятелят му да завърши този път училище.

# 131
  • София
Изгледах Tree of Heaven - като цяло ми хареса сериала, но рева и хленченето на главната ми дойдоха малко в повечко.Lee Wan се справи чудесно.Краят не ми хареса Mr. Green.

Voice - 2 серии изгледани - героят на Ейта най-много ми харесва, радва ме това, че случаите за разследване са различни.Гледа ми се нещо от рода "човешка драма", но докато си намеря и това става.

И аз да се отчета петъчно с две страхотни момчета Embarassed.

Скрит текст:

2в1, знаеш ли дали Beautiful Rain го превеждат на руски, защото доста рових, но не намерих такива субтитри. Sad Изобщо не знам защо така се получава, че такива хубави японски сериали остават непреведени на руски и български.

# 132
  • MJF
Beautiful Rain изгледан.
Да кажа " доволна съм" ще е малко. Мнооого съм доволна.  След първата половина епизоди почнах да си мисля че това е заглавие за текущо гледане. Емоциите са силни и е добре да бъдат дозирани. При анблок гледане в почти всеки епизод има по сцена водеща силни сълзливи емоции. Но след като го привърших мога да кажа че и така се гледа ок. Рева, сълзите са от пречистващите такива, заради моментите в сценария, които ги предизвикват. Сериала става все по-добър с напредване на епизодите, най ми харесаха последните 4, може би защото всички се информираха и започнаха да говорят, да мислят и да са конструктивни. Освен това тези епизоди са по моя сценарий  Laughing. Отново конкретен житейски казус погледнат от добър набор гледни точки, доста типажи, казани доказали се житейски мъдрости.
Великолепна игра от Etsushi Toyokawa  и Mana Ashida в тандем. Още един добър/ нормален  екранен образ татко-дъщеря  слез Ацуро-Такей.
Режисьора въобще не го забелязах  Laughing, така че е бил перфектен.
Заглавието се гледа с smile3545, тъй като сценариста умело вади душата на зрителя епизод след епизод.  yes , включително и от това че го оставих за гледане за подходящ момент.
 Blush май не съм подсмърчала толкоз често досега на далекоизт. сериал, но пак казвам здравословно.

# 133
freedoms, не съм засичала Beautiful Rain на руски. Тайна гледа в руски онлайн портали, ако тя го е срещала някъде в нейните ресурси може да каже.

Tree of Heaven и ти като мен относно главната. Имах чувството, че 90% от репликите й във сериала бяха да наривя "Оппа Юн Су" ooooh!.

Подходящото настроение за гледане на даден сюжет винаги си е от голямо значение. И Шоши го казва Hug.

# 134

Общи условия

Активация на акаунт