БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 104

• 64 177
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
  • София
-=Деси=- ще покажа довечера като се прибера у дома  Simple Smile, а иначе наистина има пропуск на буквите ако не се лъжа освен М имаше пропуск и на Л и на още някои, но те като се сравнят една с друга и се хваща проблема  Mr. Green .

Мерси  Hug

На "л" не забелязах, обаче дооформих по свой вкус "д" и "а"  Simple Smile Освен това не ми хареса лилавият цвят на буквите и ги наравих с най-тъмното кафяво от гоблена  Peace И предпоследния ред от надписа трябва да се свали с един ред надолу, иначе се нарушава симетрията.

mibobo    bouquet
Само да питам, цветовете вие ли си ги напасвате по картинката, защото знаците не отговарят на тези от схемата?

Това е така, защото навремето бяха качени два варианта на "Молитвата". Сега ще ти кача моя ключ  Peace Двата линка над снимката са моят вариант на "Молитвата". Не мога да издиря целия файл, затова е резната на две, виж просто дали ключът ще ти пасне, ако не - свали моите снимки  Peace

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 16:03 от -=Деси=-

# 361
ketti аз като си свалих схемата имаше легенда с ДМЦ конци, но не ми харесаха и си ги подбрах сама, смених си кафевите цветове с други кафеви а буквите си ги направих черни. Довечера като кача снимката ще видиш как е станало Simple Smile.

# 362
Деси ето я моята Молитва с гобленов бод.

и като гледам ти по коя схема си шила, моята е другата която има червено езиче на Библията. А на жълтото с което се шие кръста на Библията и лъчите на сиянието му сложих един кат конец ламе.

# 363
  • София
Деси ето я моята Молитва с гобленов бод.
и като гледам ти по коя схема си шила, моята е другата която има червено езиче на Библията. А на жълтото с което се шие кръста на Библията и лъчите на сиянието му сложих един кат конец ламе.

Мерси  Hug Много добре изглежда   bouquet
На мен повече ми хареса тази без езичето, и аз не знам защо. На кръста и аз му сложих един кат ламе  Mr. Green, а шнурчето го правих с пресукано златно ламе. Лъчите около сияние ще ги правя пак с пресукан златен, на дълги бодове. Но аз ще правя и фон, да видим какво ще се получи накрая  Peace

# 364
Здравейте работливи момичета.Следя темите и се възхищавам на творбите ви.Аз съм начинаеща,но  от както ви чета /5-6 теми/съм ушила три гобленчета,защото са малки и лесни.Изглежда се надцених и си поръчах "Пълнолуние".След обстойно разглеждане установих ,че с един цвят трябва да шия два различни знака и то по различен начин.Когато е кръстче не е проблем ,че е с различен брой нишки,но имам два знака с един и същ конец като единия е кръст, ,а другия/гобленов /.Много сложно го написах ,но тия които са я шили ,дано да прочетът и и да ми обеснят как са шили.С нетърпение ще следя за отговор.Ако искате може и на лични.Обещавам да покажа моите творения и етапчета от "Пълнолунието"

# 365
  • София
Здравейте работливи момичета.Следя темите и се възхищавам на творбите ви.Аз съм начинаеща,но  от както ви чета /5-6 теми/съм ушила три гобленчета,защото са малки и лесни.Изглежда се надцених и си поръчах "Пълнолуние".След обстойно разглеждане установих ,че с един цвят трябва да шия два различни знака и то по различен начин.Когато е кръстче не е проблем ,че е с различен брой нишки,но имам два знака с един и същ конец като единия е кръст, ,а другия/гобленов /.Много сложно го написах ,но тия които са я шили ,дано да прочетът и и да ми обеснят как са шили.С нетърпение ще следя за отговор.Ако искате може и на лични.Обещавам да покажа моите творения и етапчета от "Пълнолунието"

Този, който ти наричаш "гобленов", се казва "половинка". Правиш като недовършено кръстче - правиш чертичката наляво и го оставяш така  Peace Т.е., ето така трябва да се получи  \\\\\\\\. Тази посока на половинките е специално за "Пълнолунието", в повечето гоблени е в другата посока (примерно, "Дименшънс"), но да не те обърквам сега с излишна информация  Peace

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 20:20 от -=Деси=-

# 366
Благодаря за бързия отговор,но възможно ли е да се шие целия само кръсчета или гобленов бод и ако  Да то 1: към колко.Срамувам се като питам така ,но все едно съм на изпит по висша математика 

# 367
Деси, ето и моята Молитва с гобленов бод http://rossiii.snimka.bg/tapestries/broderii.646390.26122315  И аз правих някои промени- и по буквите, и махнах разделителя на Библията (и на мен не ми допадна), а кръста, верижката и ореола правих със златно ламе в два ката, жълто не съм ползвала изобщо.

# 368
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря за бързия отговор,но възможно ли е да се шие целия само кръсчета или гобленов бод и ако  Да то 1: към колко.Срамувам се като питам така ,но все едно съм на изпит по висша математика  

не може само гобленов или само кръстчета  Hug не че не може, но ще се изгубят ефектите
най-дорте го направи както е дадено в схемата - където пише кръстче, значи кръстче, където е полукръстче шиеш само половинката, ако пише един кат не слагаш три и така Simple Smile

един знак от схемата е само едно кръстче (или полукръстче) на панамата Simple Smile

успех

# 369
Благодаря много.Знаех си ,че мога да разчитам на вас.Вече е късно ,но утре започвам.Дано да успея и срам не срам ,ако нещо не ми е ясно ще питам, а и ще показвам.

# 370
  • София
Благодаря много.Знаех си ,че мога да разчитам на вас.Вече е късно ,но утре започвам.Дано да успея и срам не срам ,ако нещо не ми е ясно ще питам, а и ще показвам.

Като понавлезеш още малко, ще видиш, че красотата на повечето дизайни е именно в съчетаването на различни видове бодове, катове конци и техники. Да не говорим, че е 100 пъти по-интересно да се шие такъв гоблен  Peace

Роси, мерси  Hug Хубаво се получава и с гобленов, просто не си я представях  Peace

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 02:37 от -=Деси=-

# 371
Роси, мерси  Hug Хубаво се получава и с гобленов, просто не си я представях  Peace
Аз я ших преди да съм свикнала с кръстчетата и затова, но смятам да повторя упражнението само че този път ще я шия с кръстчета- така е най-хубава.

# 372
Вижте какво ме помоли една дружка от друга тема Simple Smile : "Случайно да ти се намира някоя схема на гоблен - пейзаж , нещо не много цветно и не много голямо?
Майка ми е решила да рисува една стена на вилата, като за целта мисли да си направи схема от гоблен на строителна мрежа, но иска да пробва с нещо по - малко, за да прецени дали ще се получи."
Някой може ли да помогне с такава схема? Аз хич не съм по пейзажите и никога не съм ги заглеждала.

# 373
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
 Ако е
гоблен - пейзаж , нещо не много цветно и не много голямо
  малко ще е трудно да е с малко цветове - трябва да са с много цветове за да са по-колоритни и да изглеждат достоверно и ефектно пейзажите.

Като ти прочетох поста единственото, което ми изникна  newsm78 е Кафявият замък, Зеленият замък, Замъкът Иф, трябва да има още един в сивичко - някой го търсеше. Те са с по 7-8 цвята, но не са колоритни.
Сещам се за  Замъкът Мерсбург /почнала съм го и така си седи/ - той не е толкова голям и по-колоритен, но е с повечко цветове, но не чак толкова много.

Здравейте работливи момичета.Следя темите и се възхищавам на творбите ви.Аз съм начинаеща,но  от както ви чета /5-6 теми/съм ушила три гобленчета,защото са малки и лесни.Изглежда се надцених и си поръчах "Пълнолуние".След обстойно разглеждане установих ,че с един цвят трябва да шия два различни знака и то по различен начин.Когато е кръстче не е проблем ,че е с различен брой нишки,но имам два знака с един и същ конец като единия е кръст, ,а другия/гобленов /.Много сложно го написах ,но тия които са я шили ,дано да прочетът и и да ми обеснят как са шили.С нетърпение ще следя за отговор.Ако искате може и на лични.Обещавам да покажа моите творения и етапчета от "Пълнолунието"

Специално за Пълнолунието не трябва да си правиш експерименти - шиеш както е по ключ. Да, в началото звучи стряскащо, но после ще видиш ефекта. А и следиш ли си внимателно ключа не е чак толкова трудно.
Направи си организация както на теб ти е удобно за всеки знак отделно и така ще ти е по-лесно.
Последното което ших беше с 1/2 кръстче 1 нишка, кръстче 1 нишка и кръстче 2 нишки от един цвят.
Мисля, че си личи.

Доста момичета тук сме шили Пълнолунието така че ако се нуждаеш от помощ - насреща сме.

# 374
  • Димитровград
Вижте какво ме помоли една дружка от друга тема Simple Smile : "Случайно да ти се намира някоя схема на гоблен - пейзаж , нещо не много цветно и не много голямо?
Майка ми е решила да рисува една стена на вилата, като за целта мисли да си направи схема от гоблен на строителна мрежа, но иска да пробва с нещо по - малко, за да прецени дали ще се получи."
Някой може ли да помогне с такава схема? Аз хич не съм по пейзажите и никога не съм ги заглеждала.

Тук слагам няколко малки пейзажчета,половината са за картички.Аз съм правила подобно нещо на мозайка,но там се ползва по-различна техника.Моето мнение е,че ако не е художник или не се е занимавала с приложни изкуства,почти е невъзможно да се справи.Да пренесеш схемата на стената означава да я увеличиш в пъти.Колкото е по-малка схемата,толкова по-голямо ще е увеличението.Което означава,че картината ще стане размазана  и на пиксели.Също като при 1:1 и 1:4.По-добре да си избере по-голяма по размер схема,може пак да е с малко цветове. Hughttp://dox.bg/files/dw?a=a14cd2f87d

Общи условия

Активация на акаунт