БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 104

• 64 186
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
darinaia, nна 14к бяла Аида ще шия лалетата. Дай мейл за да ти пусна схемата
olenka63, такива са ми плановете- да ушия всичките фарчета, но както шия може би ще ми трябват няколко години, а и имам доста за довършване. Само да те питам това пухче на последната снимка твое ли е?

# 526
  • София
Бяло Цвете, прекрасни са!   bouquet Направо ме засърбяха ръцете и аз да опитам с такъв конец  Simple Smile

Преди време четох една статия за меланжираните конци, всичко беше обяснено много достъпно и с картинки. За контрастни цветове се шие точно както си правила ти  Hug А за по-преливащи цветове - примерно, голям фон, се шие не кръстче по кръстче, а както обикновено - първо в едната посока, после в другата. За още някакъв ефект (забравих какъв точно) се шие в кръг като се почва от центъра. Това само за информация де  Simple Smile На мен контрастното ми харесва най-много  Peace

# 527
Привет, момичета! На 36 страница чак ще се запиша в темичката  ooooh!, но това е положението, когато човек носи по няколко дини под мишници!  Mr. Green
Успявах да хвърлям по едно око и да се радвам на вашите красоти! Поздравления на всички ви!   bouquet Толкова красота!
Бяло цвете, прехласнах се по тези цветя, които си ушила! Запали и мен. И не само това.  Stop Мисля, че ми даде великолепна идея за една работа, която отлагам доста отдавна, защото все нещо не одобрявах. Да видим какво ще стане!
И да не е само дъра-бъра, ето етапче от фара на Дименшънс, който получих от Делфинче   Heart Eyes. Това е малко по-стара снимка, към днешна дата вече се вижда и частица от небето.

Но най-вече искам да се похваля с най-новата ми гобленарска придобивка, с която си е истинска песен да се шие! Вместо да подпирам гергефа на масата, тя си върши идеално работата, че и място за схемата намерих!  Joy

# 528
  • Ловеч
Роси схемата я имам, имам и схемите на още цветя / ако искаш ти ги пращам утре, имам мейла ти/, но исках да питам само за вида на панамата, защото ми изглежда някак много ситна. Благодаря за отговора.
Бяло цвете аз също си взех още цветове от меланжираните конци специално за розата. Много ми хареса и  на мен.

# 529
    Много харесах картичките на Бяло Цвете,а сега ако ми кажете и от къде да си купя такива конци-меланж?За София става въпрос.ДМЦ ли са или на друга фирма,и каква цена са.Благодаря!

# 530
  • София
   Много харесах картичките на Бяло Цвете,а сега ако ми кажете и от къде да си купя такива конци-меланж?За София става въпрос.ДМЦ ли са или на друга фирма,и каква цена са.Благодаря!

В този магазин на пазара, в който ходихме с теб, не ги зареждат. Най-добре поръчай от 8888  Peace

Miss Emerald, честита придобивка! Със здраве да си я ползваш  Hug

# 531
И аз много се запалих по розата, мисля тези дни да пробвам с някой от конците от Росито. Някой ще може ли да обясни как се борави с такива конци - колко дълги се режат, с колко нишки. Самата техника на шиене я разбрах.
Деси, пазиш ли линк към тази статия за меланжирани конци?
Мис Емералд, честита ти нова придобивка!

# 532
Момичета, много съм щастлива, че ви харесаха картичките! Казах ви, че действа пристрастително, явно не само на мен.  hahahaКогато направите и ни ги покажете тук, ще видите, че няма да има нито една повтаряща се!  Mr. Green
Деси, благодаря за информацията!   bouquet  След като свикнах и взех да си подбирам кой участък да е по светъл, кой по-тъмен, но не съм и предполагала, че има толкова различни техники за различните ефекти.  Party

Miss Emerald, стана ми любопитно.  Mr. GreenДа ни покажеш завършения проект, когато е готов!  Whistling Hug

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 21:15 от Бяло Цвете

# 533
  • София
Деси, пазиш ли линк към тази статия за меланжирани конци?

Пазя я, но е на руски http://zlataya.info/publ/n_uch/tekhnologii/melanzh/8-1-0-102, ако трябва помощ с превода - казвайте  Peace В края на статията има "5 начина на работа с меланжиран конец" и постигнатите ефекти  Hug

# 534
Miss Emerald, от къде си купи тази стойка? Струва ми се много удобна за шиене- определено се замислям да се сдобия и аз с нещо такова.

# 535
ba4iska -моят Париж е основно от списание галерия бродерия но съм правила промени , не помня точно кой брой но съм го шила 2010 така че е преди това , има и други разработки ползвах нещо и от тях но най ми допадна от списанието
мелянжирани конци освен дмс вече имат и ариадна няколко разцветки и са по 0,60лв поне в нашият гред  bouquet

# 536
Роси, знам, че ще се справиш със фаровете и с другите неща. У вас има още едни ръчички, които пошиват и ще ти помагат.
Котенцето, не е мое, а на моята приятелка. Тя ме пита дали искам да си осиновя коте- оранжево и бяло (тигрово), но аз и казах, че предпочитам сиви и тя ми се похвали със новата си придобивка. Просто я качих без да си искам.

# 537
Меланжирани конци само на на ДМЦ  съм виждала в Бургас. Купувам ги по 1.00лв чилето.
Аз не разбрах техниката на Бяло Цвете Blush

# 538
  • София
Аз не разбрах техниката на Бяло Цвете Blush

Принципът е, че правиш кръстчетата едно по едно и винаги когато ти свърши конецът - започваш с този цвят, с който си свършила, т.е., отрязваш от чилето парче, започващо с този цвят. Бяло Цвете много добре го е написала с цветен шрифт  Peace Отделно е напасвала по-тъмните и по-светлите участъци, за да е по-красиво   bouquet

Тази техника определено не е за мен: щом трябва да се прояви някакъв творчески елемент - никаква ме няма Peace

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 01:08 от -=Деси=-

# 539
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала. Ще ви покажа ето нещо, което започнах преди време, но сега за съжаление съм в застой (мой близък почина и знаете как е). Снимката е много лоша.  Embarassed
Бих искала, ако някой от вас има схеми или знае някой сайт за картичка на тема "късмет" (калинка с детелинка, подкова или нещо такова), моля нека ми изпрати или упъти! Благодаря ви предварително!  Hug  

Общи условия

Активация на акаунт