БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 104

• 64 232
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Joy ba4iiska за хастара  ли .... фъц, фъц, фъц........... цъф, цъф, цъф

Не е за хастар, за едни мъже дето жените им са отишли на почивка

ИнаТ, права си - няма да слагам нищо по картичката. Наистина си мисля, че ще разваля ефекта от нея.

Ина, нещо сме се подмладили, а .... Wink

# 256
Ето това е моя подарък за един много скъп за мен човек: http://gen81.snimka.bg/tapestries/gobleni.715454.29422744
Не бях шила кръстат бод, но сега като опитах не мога да се откажа!
Сърдечно благодаря за схемата и искрени извинения за промените, които сам предприела! Просто нямах други цветове, които си пасват.

# 257
gen81 много хубава ти е станала молитвата. Прилича много на моята, аз също не я ших по легендата просто не ми допаднаха цветовете и си ги подбрах аз.

# 258
  • БЪЛГАРИЯ
     Добро утро! Мерси за кафето! Много сте ранни бе, пилета... Kissing Heart
     Иваничка, мама Яси, Албенче, Бачийска, поздравления! Heart Eyes
     Когато шиех без рамка, ставаше, както Джемма е показала (с гергеф така и не свикнах, макар децата да учех на него!), но сега е различно! Много и веднага ми хареса да бродирам с рамката, не мога да обясня точно какво е различното, но ми е супер кеф с нея! newsm18
     Kapchica60, блестящо изпълнение! thumbsup
     Реа, подозирах, че сме от една порода (Кучешка Черна)! tooth
     Деска,
Скрит текст:
този дребосък е доайенът Део- дядо на 11год., с един зъб в средата на мандибулата, с пукнати прешлени в долната част на гръбнака..., но той "коли и беси" у дома! Иначе е изтърсакът в единственото котило на майка пекинез+ пинчер и баща шпиц! hahaha Той най-много приличаше на бащата си и беше всеобщ любимец- изключително красив и игрив (докато не пострада! cry )!
     А аз съм на една ръка разстояние да започна Слънчевата тераса на Херитадж..., само да има кой да ме засили в правилната посока...

# 259
gen81 ,много е хубава , не се притеснявай изобщо , рамката също   bouquet

Подмладяването ,Хрис , дължа на Добри , онзи ден ми прави подарък и аз веднага си го сложих  Laughing

Когато шиех гобленов бод , го правех като на клипа , но сега едно кръстче не мога да направя без гергеф , стават по-равномерни.

Финети , побут-побут  Laughing

# 260
Благодаря на Ина, Азарея и Жак за информацията за конците МЕц. Дай боже да имам време да шия и ще ги ползвам, толкова планове и схеми съм набелязала.
Ина, ако ми пратиш адреса си на лични, ще ти изпратя малко конци МЕЦ от торбата на бабата Забелязала съм, че правиш много сполучливи комплектовки сама, все ще ти влязат в употреба.

# 261
Недей ,моля ти се ,много ти благодаря ....Аз тези ,които имам в къщи едва ли някога ще ги изшия .Не съм ги броила ,но са около 1700 чилета Crazy

# 262
  • София / Баня
Джемма сърдечно благодаря за предложението   bouquet . Бачийска ще ми прати нейната схема и мостри на Ариадна. Искам да го шия 1:4 с ДМЦ, но май ще ми дойде скъпичко, че са много чилетата. Ще помисля още малко и ако реша да е с ДМЦ ще свиркам. Така или иначе си обещах да завърша първо започнатите и тогава.

Редакция  Бачийска - "Тя мойта ни мой да плите" ли е ........
Че аз за този се сетих.

# 263
Покрай обсъждането на мелниците ми вкарахте и на мен мухата ...  Mr. Green Моя мъж като разбра колко са големи само каза - "О, няма да се спи значи дълго време"
Схемата е за 18-ти каунт, повярвайте ми, не мога да шия на 18-ти каунт кръстче, на 22-ри гледам, че шиете вие с бод 1:2. Обаче аз имам много бяла 14-ка и реших да шия на 14-ка с кръстче. Въпросът ми е - ще стане, нали!?  Thinking
Колкото за конците Анхор, пак да кажа - очарована съм от тях. Гледам, че схемите на мелниците ми са с Анхор и съм много доволна - нито веднъж не се скъса или заплете конец, блясъка е по-хубав от на ДМЦ, покривността - също е по-добра. Да отбележа, че само 1 гоблен съм шила с ДМЦ и само 1 с Анхор. Останалите с Ариадна, Мулине и Пъпетс - с такива се шиеше, когато бях в майчинство първия път  Laughing
Та, кажете си мнението сега, ще го бъде ли този гоблен на 14-ка?

# 264
  • София
Бачейска картичката ми легна на душата - много е красива, хич нищо не и трябва повече  Hug
Качих си снимката и няколко пъти се връщам да я погледна - толкова е свежарска   bouquet

А Ина направо изби рибата с тези 1700 чилета  #Crazy, аз все си мисля че имам големи запаси, но сега изобщо не смея да се сравнявам  ooooh! Това е то гобленарка! Хайде, давай сега, докато не ги ушиеш всичките - никакво спиране   Naughty Joy Hug

Аз! Lady N - преди години ших едни кораби на 16-каунт полукръстче = 1:1 гобленов бод но с троен конец - получи се доста плътно, много бързо вървеше и сега след всичките коментари и показани воденици, честно казано се замислих за този вариант - хем бързо, хем достатъчно голямо и достатъчно плътно  Thinking newsm78 (но за момента се сдържам, с всички приготвени, започнати и недовършени първо трябва да се оправя  Mr. Green)

# 265
  • Юпитер- Сатурн
Аз! Lady N - преди години ших едни кораби на 16-каунт полукръстче = 1:1 гобленов бод но с троен конец - получи се доста плътно, много бързо вървеше и сега след всичките коментари и показани воденици, честно казано се замислих за този вариант - хем бързо, хем достатъчно голямо и достатъчно плътно  Thinking newsm78 (но за момента се сдържам, с всички приготвени, започнати и недовършени първо трябва да се оправя  Mr. Green)

Подкрепям напълно, сега шия един гоблен на 18- каунт 1:1 с три ката конец. Хем става бързо, хем покрива добре.

Бачийска картичката е супер.

# 266
Благодаря за клипчето на Джема. Оставам убедена, че дори и така, когато имам поне 15-на нюанса от един цвят в рамките на едно квадратче, няма как да шия бързо. Ако пък някой иска да ме опровергае - ВОЗПРИЕМАМ всякакви полезни методи
Джемма, колко ката ти е конецът?

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 13:05 от emily_samatar

# 267
  • Ловеч
emily_samatar, при 1:2 се шие с три конеца.

# 268
  • БЪЛГАРИЯ
Покрай обсъждането на мелниците ми вкарахте и на мен мухата ...  Mr. Green Моя мъж като разбра колко са големи само каза - "О, няма да се спи значи дълго време"
Схемата е за 18-ти каунт, повярвайте ми, не мога да шия на 18-ти каунт кръстче, на 22-ри гледам, че шиете вие с бод 1:2. Обаче аз имам много бяла 14-ка и реших да шия на 14-ка с кръстче. Въпросът ми е - ще стане, нали!?  Thinking
Колкото за конците Анхор, пак да кажа - очарована съм от тях. Гледам, че схемите на мелниците ми са с Анхор и съм много доволна - нито веднъж не се скъса или заплете конец, блясъка е по-хубав от на ДМЦ, покривността - също е по-добра. Да отбележа, че само 1 гоблен съм шила с ДМЦ и само 1 с Анхор. Останалите с Ариадна, Мулине и Пъпетс - с такива се шиеше, когато бях в майчинство първия път  Laughing
Та, кажете си мнението сега, ще го бъде ли този гоблен на 14-ка?

Може ли и аз да се изходя по въпроса! Wink Няма нещо, което да не може да стане, стига да знаеш какво точно искаш ( Wink житейски опит! hahaha )! В контекста на по-горното, ако при теб "размерът няма значение", както и количеството конци- яхвай иглата и почвай! Аз ще те наблюдавам с нетърпение и удоволствие, защото отлагам избоцкването до излизане  на Пролетния вариант на воденицата- тогава ще реша коя да бъде! Thinking

Инче, кАка, чИ многУ си ми дИликатно, слънце! Joy За мен ще са нужни я Канго, я Хилти, я Фадрома..., с това нежно "побут-побут" само до сълзи от умиление ме докарваш! Outta Joint

# 269
Аз! Lady N щом имаш 14-ка  -  ший на нея с кръстче - 2  конеца или гобленов бод с 3 конеца. Няма причина да не стане. Какво те притеснява?
Момичета, последно напомняне за играта РОЖДЕН ДЕН. Урте вечер (09.01.2013г) ще тегля имената Peace Който ще се записва, моля, да го направи утре до 20.00ч Grinning
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=695612.45

Редактирам, за да кача бродерийките за другарчето от томболата, че и без това скоро нищо не съм показвала Rolling Eyes
работен вариант ooooh!

и официален  Wink вариант Laughing

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 16:24 от didida

Общи условия

Активация на акаунт