БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 104

• 64 211
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Бяло цвете, разкошни са!   bouquet Чак ми се прииска и аз да си ушия едно такова цвете, къде да потърся схемата? В някоя от темите ли е?

# 511
Бяло цвете, разкошни са!   bouquet Чак ми се прииска и аз да си ушия едно такова цвете, къде да потърся схемата? В някоя от темите ли е?

Благодаря! Наскоро беше пусната, ето я отново:

# 512
Бяло цвете, много са хубави! Мен още ме е страх да го пробвам този конец. Но пък си започнах ангелчетата на Рафаел.

# 513
А аз започнах далматинчето Grinning

# 514
"Започнах"? Ти направо си го привършила. Аз го размотавах няколко месеца Simple Smile

# 515
Благодаря за схемата. Аз пък днес се ядосах на моя гоблен, объркала съм някъде, но не можах да разбера точно къде (цветовете са много близки и не се различават много). И разшивах, което беше грешно, остана ми още малко за разшиване, но се изнервих, ще го оставя за друг път. Сега мисля да се занимавам с дребоси.  

# 516
 Laughing ИнаТ ти си го размотавала няколко месеца, защото го ши в периода около Коледната томбола и новогодишните минита. А аз сега - няма празници (да го спирам и да боцкам картички и играчки) и си шия само него. Много е приятен за шиене. За първи път шия по схема на Дим - лесно вървят Peace
Hrisi  ooooh! най-омразното ми е да разшивам. Отегчителна работа Confused

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 17:24 от didida

# 517
  • София
Бяло цвете картичките са станали чудесни   bouquet Моя приятелка има рожден ден другата седмица - идеята ми беше нещо друго да направя, но сега не мога да се сдържа, започвам този модел.  Blush

И за да не е спам, да покажа оформената окончателно змия

# 518
ИнаТ, не е страшно изобщо!  Hug
"Започнах"? Ти направо си го привършила. ...
Взе ми думите!  hahaha

Бяло цвете картичките са станали чудесни   bouquet Моя приятелка има рожден ден другата седмица - идеята ми беше нещо друго да направя, но сега не мога да се сдържа, започвам този модел.  Blush
И за да не е спам, да покажа оформената окончателно змия

Mr. Green И аз едва се сдържам да не направя още след тези.  Crazy Много ми е интересно как цветът се сменя, а конецът - не.  Whistling
В таз` красавица ли се припознаваха някои гобленарки? Ми екстра е.  Simple Smile

# 519
Бяло цвете картичките са станали чудесни -  newsm78доколкото си спомням схемата я пуснах аз ,но това няма значение -щеше да споделяш някакъв трик който си открила при шиенето с такива конци?

# 520
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
В таз` красавица ли се припознаваха някои гобленарки? Ми екстра е.  Simple Smile

Това сме или аз или носферата - както ти дойде  Mr. Green Но виж какви сме Убавици  Mr. Green

teddybearm  Peace Много е хубаво! Аз днес разглеждах едни схеми в осинката и "се мернах " там - тия рускини направо шапка й свалям. Харесах си нещо почти веднага.

Бяло цвете, страхотни са картичките . Още като се пусна схемата на това си го заплюх, но като тръгна на работа ще си принтя схемата, че е доста оригинална и сигурно е бърза.  
И казвай трика за който говореше.

Макар, че доста се чудех дали да участвам в играта за 8 март - вече съм на 75 % готова Mr. Green Но няма да показвам.

zhak Сподели инфо, моля те, за онзи гоблен с Айфеловата кула - производител, марка и т.н. Много ми хареса  Praynig

# 521
  • София
Започнах аз картичките по примера на Бяло цвете и по схемата от Zhak, но аз изобщо много трудно разчитам тази схема, бледа и като я пуснах през принтера - нищо не се вижда. Бяло цвете не знам ти как си шила по нея, но аз се измъчих и още не ушила и един конец - обърках, разших и накрая пренабрах схемата в ПМ.
 Blush Не знам дали съм се справила добре, но така ми е по-лесно. Нищо лично, но я качвам, ако на някой също му е трудно.  Hug

# 522
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте момичета!Реших и аз да се включа тук при вас защото ми трябва една схема а никъде неможах да я намеря,реших че вие може да ми помогните.Извинявам се за нахалството че за парви пат пиша и веднага искам услуга но няма каде другаде и кого да помоля.Харесах един гоблен на една моя приятелка и я помолих за схемата,даде ми я но е много изхабена и неможе да се шие по нея за това реших че някои може да ми помогне.Благодаря предварително.Гоблена се казва "Преспивна песен"снимка имам но немога да я побликувам защото незнам как.Отново благодаря.Simple Smile

имам такова, но дали е точно като на приятелката ти не мога да кажа  Hug

148 на 224 бода, 11 цвята, ако кажеш какъв бод и каква панама смяташ да използваш ще ти сметна размера Simple Smile

в пдф е, дай имейл и ще ти я пратя  Hug

# 523
# 524
Бяло цвете картичките са станали чудесни -  newsm78доколкото си спомням схемата я пуснах аз ,но това няма значение -щеше да споделяш някакъв трик който си открила при шиенето с такива конци?

zhak , много се извинявам за объркването си!  bouquet Редактирах се и вече запомних правилно.  Blush

По думите ви разбрах, че е желателно да се шие хиксче по хиксче или поне ред по ред, с две успоредни нишки, вместо да се прегъва един дълъг конец по средата.

Аз ших хиксче по хиксче и по-особеното, което направих бе следното: Да кажем, че конецът  започва със светъл нюанс на цвета - отрязвам го чак по средата на тъмния, който следва. Когато ушия първите 2 успоредни нишки, следващите 2 ги започвам от тъмната част, за да стане преливането на цветовете по плавно. Последните две отново ги обръщам да започнат от светло. И така отрязвам следващи 6 броя, които отново връткам последователно. Не съм сигурна, че обясних разбираемо.....

Ето един пример - жълт-оранжев-червен, следва червен-оранжев-жълт и пак жълт-оранжев-червен. Гледам да отрязвам конците там където няма рязка граница в цветовете.

teddybearm , запазвам си я веднага и твоята схемичка!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт