БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 104

• 64 030
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
Дидида, аз мисля, че може да използваш орехови листа, но сега май няма как да намериш.

# 721
Може и "шлюпки" от лук, също боядисват в кафяво, но не си спомням как се правеше, само, че се варят с плата... newsm78

# 722
Rinaki, невероятно красиво е!   bouquet Как се нарича като техника?  newsm78

ДЕСИ благодаря за поздравленията Wink Не знам как се нарича техниката. Преди време моя близка ми показа модел на подобно каре. Много ми хареса и съм си направила около 4-5 подобни.

# 723
didida, намерих обяснено как се боядисва панама, но е на руски, ако ти върши работа заповядай

http://silvergorod.livejournal.com/1011.html#cutid1

# 724
Роepie, didida - благодаря ви за поздравленията. Публикуваната снимка е на каре, иначе съм ушила и Т-шлайфер.

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 21:54 от Rinaki

# 725
didida, намерих обяснено как се боядисва панама, но е на руски, ако ти върши работа заповядай

http://silvergorod.livejournal.com/1011.html#cutid1

pavlina&mima Благодаря  bouquet Разбрах, че е добре да се вари панамата с "оцветителя", но не ми стана ясно после дали няма да пуска върху ушитото като изпереш вече готовата бродерия Thinking
Мис Емералд ти фиксира ли цвета на боядисаната панама по някакъв начин преди да започнеш да бродираш?
В събота и неделя ще взема да направя проба, ама много ще ме е яд, ако после пусне в/у бродерията

# 726
Ринаки, на мен също много ми хареса! Браво! Наистина доста труд! То са мъниста, пайети, шев ... красиво е много!
Ето и прерамкираното Вервако /сега пък паспартуто не ми харесва/ и рамкирания кон. Е, много ми пасва на интериора тоя кон, обаче трябва да му шия 2 другарчета сега ... Някой ако има идея като го гледа, да свирка.  Crazy Laughing

# 727
Лейди, много красиво са рамкирани и двата гоблена. Според мен паспартуто си е добре. Не разбрах, искаш да ушиеш още два коня ли?

# 728
Хриси, благодаря ти! Не, не още два коня, а гоблени, които да си подхождат с коня, за да са или до него, или на другата стена.    bouquet

# 729
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Хриси, благодаря ти! Не, не още два коня, а гоблени, които да си подхождат с коня, за да са или до него, или на другата стена.    bouquet

имаше един триптих в черно и оранжево, едната част черно на оранжев фон, другата оранжево на черен, а средната част има и двата цвята с двата цвята фон. цветя бяха, нещо като фолодендрон монстера  Blush ако го мерна някъде ще го покажа  Hug

# 730
Дидида, пробвай да боядисаш малко парченце панама- все трябва да ти е хартисало някое- като за ключодържател. Изпери я след боядисването и уший няколко бели кръстчета. Изпери пак и виж дали не  е пуснала панамата върху бялото.

Явно и аз ще си купя от тиксото на Джули и след това ще монтирам бродерията с дървения орнамент, който играе ролята на рамка. Ще сканирам дървената част тези дни и ще я пусна тук за който я иска.

# 731
didida, не съм я фиксирала с нищо, така си я оставих. А предвид на това, че сложих след това избродираните мотиви върху тефтер, който ползвам често, не сметнах за необходимо въобще да пера.  Laughing Роси 123 ти е дала много добър съвет и в зависимост от това, което ще шиеш и мястото му, опитай на малко парченце.

# 732
  • София / Баня
pavlina&mima Благодаря  bouquet Разбрах, че е добре да се вари панамата с "оцветителя", но не ми стана ясно после дали няма да пуска върху ушитото като изпереш вече готовата бродерия Thinking
Мис Емералд ти фиксира ли цвета на боядисаната панама по някакъв начин преди да започнеш да бродираш?
В събота и неделя ще взема да направя проба, ама много ще ме е яд, ако после пусне в/у бродерията

Диди знам че със оцет се фиксира цвета. Обикновено дрехи които пускат накисвам за една нощ във вода със оцет. Аз мислех да боядисвам с  куркума за жълт цвят, но все отлагам. 

# 733
Благодаря ви момичета за съветите  bouquet. Задължително ще направя нещо сега през почивните дни и непременно ще покажа и ще докладвам впечатления Peace
Аз! на мен много ми харесва Вервакото с това паспарту. А коня е супер. И той ми е в плановете, ама кое по-напред Laughing.
Виж тези - в същата гама като коня са  - на последните три имам схемите. Ако ти харесат, свиркай Peace http://www.snimka.bg/?profile,uploadinfo;aid=648450

# 734
  • Пловдив
.................................................. Мис Емералд ти фиксира ли цвета на боядисаната панама по някакъв начин преди да започнеш да бродираш?

Не съм Мис Емералд, но да споделя личен опит, аз оцветявах с куркума и след това накиснах в оцет 10-на минути в студена вода. След като уших мотива прах с хладка и малко оцет пак - да се презастраховам. Принципно ползвам ябълков............

Общи условия

Активация на акаунт