Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 174

• 29 046
  • 732
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив

Нахиленото ни момче.

# 721
От унивелсал клуба, обаче... си фъркат... (не, че много държа да ме оценят, но съобщения с харесвания идват от къде ли не, само от универсалните пеперудки...  smile3505 ) Simple Smile))

Кой беше клубът с най-много харесвания - да го поразгледам?... Дилеми?

# 722
# 723
# 724

Слънчо сладък.. Simple Smile) И ушааааааат. Simple Smile) "То е, за да мога да те чувам по-добре, сладката ми..." Wink))

# 725
  • Пловдив
От унивелсал клуба, обаче... си фъркат... (не, че много държа да ме оценят, но съобщения с харесвания идват от къде ли не, само от универсалните пеперудки...  smile3505 ) Simple Smile))

Ето:
https://www.facebook.com/EnginAkyureek?__req=2b

# 726
Гони, интересна тема си зачепкала. Не че не сме я чепкали, но винаги е вълнуваща и няма еднозначен отговор. Често съм питала за майката на Енгин, как го възпита това момче, та цял свят да му се възхищава. Представям си, че и тя като всички майки се тревожи за него, въпреки славата и успехите му.

И тук, в темата, съм подчертавала, колко важно е домашното възпитание, ценностите, които поемаме с майчиното си мляко. Защо Керим пиян и дрогиран, изпитваше ужас от случващото се, какво вътре в него устоя и не му позволи да се превърне в свиня. Кое му даде сили да излезе от калта, да се изправи и да помогне и на Фатмагюл да се изправи?

За другите майки също сме писали, но не мисля, че темата е изчерпана. Гениален филм наистина! Показаха ни една майка силна, принципна, жертвоготовна, друга ужасена, омерзена, но слаба, трета - готова да защити детето си, дори да е престъпник, четвърта - смазана от мъка и вина.

За майката на Керим мисля като вас с Велияна, че по-важно от детето няма, но нямам сили да я осъждам, винаги се опитвам да разбера, да оправдая, не мога да бъда така категорична, не познавам болката й.

Подразни ме и мен начинът, по който ФГ избра име за бебето. Във 2 сезон на моменти я направиха доста самоуверена и властна жена, излизаше ми от образа на нежната и невинна Фатмагюл. Моето мнение е, че умната и добродетелна жена, когато е щастлива с мъжа си, е спокойна, ласкава, сияеща, но не самоуверена. Още повече, ФГ сподели, че има страхове, да не изгуби щастието си. Не ни  показаха тези страхове. Да, любовта прави човека уязвим, дава власт на другия, но трябва ли да демонстрираш тази власт? На места чак ме подразни, твърде ярко показаха как Керим обича и е щастлив от всеки поглед и усмивка към него. Обратното не го видяхме в същата степен, отдадохме го на характера на ФГ и нейната сдържаност, но поне да беше си останала сдържана.

Ох, май се замотах, страхувам се, че не се изразявам ясно.

Марта, да кажа, че съм зашеметена от спойлера - слабо ще е! Чок, ама чок шашардъ!

# 727

Ето:
https://www.facebook.com/EnginAkyureek?__req=2b

Цунк! Simple Smile Отивам да зяпам. Simple Smile

Ми то много тихичко станало там... феновете са се резпръснали по всякакви малки ФБК... или?... Последна публикация на стената - 11 декември?... newsm78

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 19:08 от marytza

# 728
Валя,тя всъщност Фатмето не си беше лесно характерче-даже веднъж ми направи впечатление една от репликите на Муки,която подхвърли-нещо от рода на -тя ще го убоде тази роза!Понякога имаше горчива истина в нейните подмятания.

# 729
Гони - много интересни разсъждения за майката на Керим с които съм съгласна.  Направо си е престъпление това което Енисе причини на детето си - наказвайки баща му.  Керим имаше много по тежко и обременено детство от Фатмагюл - баща му го напуснал и никога не се завърнал да го потърси / наказвайки по този начин майката / и същата тази майка самоубила се за да "бъде" с мъжа който е обичала явно най-много на света. Наистина не е обичала детето си. Мразейки баща му, мразеше и Керим. 

Бях писала още като преговаряхме първи сезон - при получаването на писмото от Фахретин до Мукадес.
Тогава Фатмагюл  " съветваше" Керим да говори с баща си, после ... отново с другото писмо / прощалното от майка му / - говори, прости ... Сякаш тя самата даде своята прошка на Керим - може, но не я чухме.

Пак набирам инерция - ще си я оставя за понеделник. 50 серия, делото, Ълдър и посещението на гроба на родителите им... има какво да се каже ...

# 730
  • София

Цунк! Simple Smile Отивам да зяпам. Simple Smile

Ми то много тихичко станало там... феновете са се резпръснали по всякакви малки ФБК... или?... Последна публикация на стената - 11 декември?... newsm78

Аз като "обикалям по света" често тези дни ,   car003  констатирам, че ние май сме едни от най-активните и осведомените!

Благодарение на Марианка, Маричка, Ваня, Валя, Велияна, Милка, Гони, Елинор, Марта, Дива и много други момичета!
Е , и момичетата от whatisfatmagulsfault.com, разбира се! Хелън, Ксения, Менат   и други са почти толкова луди и върли фенове на Енгин , като нас!!!

# 731
Гони, интересна тема си зачепкала. Не че не сме я чепкали, но винаги е вълнуваща и няма еднозначен отговор. Често съм питала за майката на Енгин, как го възпита това момче, та цял свят да му се възхищава. Представям си, че и тя като всички майки се тревожи за него, въпреки славата и успехите му.

И тук, в темата, съм подчертавала, колко важно е домашното възпитание, ценностите, които поемаме с майчиното си мляко. Защо Керим пиян и дрогиран, изпитваше ужас от случващото се, какво вътре в него устоя и не му позволи да се превърне в свиня. Кое му даде сили да излезе от калта, да се изправи и да помогне и на Фатмагюл да се изправи?

За другите майки също сме писали, но не мисля, че темата е изчерпана. Гениален филм наистина! Показаха ни една майка силна, принципна, жертвоготовна, друга ужасена, омерзена, но слаба, трета - готова да защити детето си, дори да е престъпник, четвърта - смазана от мъка и вина.

За майката на Керим мисля като вас с Велияна, че по-важно от детето няма, но нямам сили да я осъждам, винаги се опитвам да разбера, да оправдая, не мога да бъда така категорична, не познавам болката й.

Подразни ме и мен начинът, по който ФГ избра име за бебето. Във 2 сезон на моменти я направиха доста самоуверена и властна жена, излизаше ми от образа на нежната и невинна Фатмагюл. Моето мнение е, че умната и добродетелна жена, когато е щастлива с мъжа си, е спокойна, ласкава, сияеща, но не самоуверена. Още повече, ФГ сподели, че има страхове, да не изгуби щастието си. Не ни  показаха тези страхове. Да, любовта прави човека уязвим, дава власт на другия, но трябва ли да демонстрираш тази власт? На места чак ме подразни, твърде ярко показаха как Керим обича и е щастлив от всеки поглед и усмивка към него. Обратното не го видяхме в същата степен, отдадохме го на характера на ФГ и нейната сдържаност, но поне да беше си останала сдържана.

Ох, май се замотах, страхувам се, че не се изразявам ясно.

Марта, да кажа, че съм зашеметена от спойлера - слабо ще е! Чок, ама чок шашардъ!

Гони, за написаното в спойлера-адмирции.Това е което мисля и аз и  съм писала,че за майката на Керим прошка няма-никой мъж не може да бъде по-важен от душицата на собственото ти дете1това е моето разбиране).И наистина кой е майката в случая-Мерием или Енисе.Мерием е била силна да се откаже от любовта си заради Керим,а собствената му майка-не.Знам,че сега е модерно да се казва,че най-важно е човек да се научи да прощава-да,ще простиш ако тази прошка по някакъв начин е извоювана.Иначе да простиш само за да се каже колко си възвишен-не.

Скрит текст:
Вале, изключително много наблягам в този сериал на темата майка. Показаха ни  няколко типа. / В АБО пък наблягам на няколко типажа млади момичета израстнали в една и съща среда.... но съм до 10 епизод Embarassed ooooh! все още /
Но темата за майката ми е любима и там се потопих тотално.
За майката на Керим - наистина за мъртвия или хубаво или нищо...... Но чак и детето на толкова изстрадана любов на нейното дете да се кръщава на нейното име - ИЗВИНЯВАМ СЕ СТОКРАТНО......не мога да го приема... какъвто и мотив да се -зададе.
За Перихан - о първата серия имах чувството, че тя ще обърне делото - думите към Селим : Никога няма да ти простя това.... Донякъде се сбъдна - накефих се страхотно, когато тя самата приготви багажа на Решат за затвора.... Сюблимен момент.... но, в крайна сметка си го гледа до последно ....е ами я тя си имаше вина за възпитанието за синът си и затова я одобрявам като образ.
За Хилмие - една / не мога да намеря подходяща дума/ жена - винаги под въздействието на обкръжаващата я среда. Да, майка - обичаща детето си, но колко пропуски е направила...?????
Когато двете с Перихан гледаха видеото с децата им като малки и хем се смееха, хем плачеха - бяха наистина за съжаление..... Тогава установиха си мисля, че имаха пропуски във възпитанието ..... но късно ЧАДО....
За майката на Вурал - Е, да я съжаляваш ли, да я упрекваш ли????  И как се превърна от една нахакана дама бих казала и със изключително надменно самочувствие, завързала и незаконна връзка в една тотално съсипана женица- как в тези моменти жени-майки - не могат да си представят, какво могат да нанесат на децата си??????
Е, разбират го, но кога и на каква цена????? Дали я съжалявам, след като умря синът й???? - Съжалих, я в последните й дни, но защо, като можеше да си спести всичките си мъки????
Мукито   - майка????? Да, съжалих я, когато си търсеше истинската коренна връзка за синът си! Но, дали си заслужаваше /тя си го получи/ - тя си мислеше, както винаги и в този момент за себе си. Отвратена бях от нея като майка, защото тя тези деца не ги гледаше, а винаги Фатма и Рахми бяха, като роби до нея - готови във всеки момент да се заемат с нейните майчини грижи.
 И накрая за Мериам - със сигурност една страница няма да ми стигне.... Та това е най-вълшебната майка, която някое дете може да си пожелае. Имаше момичета, които изразиха недоволство от някои нейни действия. Но аз лично за себе си не намерих и една грешка в нейното възпитание към Керим и поведение в цялата им история.... Невероятна жена - отрекла се от собственото си щастие, за да гледа и възпита по-възможно най-добрият начин едно чуждо и при това нещастно дете. Не стига това, ами тя напуска и собственият си дом / е имаше и основателна причина/ но тя през целият сериал стоеше като страж до две /погледнато реално/ чужди деца - борейки се за тяхното човешко и  морално  оцеляване!

Мога да пиша още..... но момичета ... наистина днес нещо ми  е станало  .... ще ме извините Embarassed Embarassed Embarassed

Embarassed Embarassed

# 732

Общи условия

Активация на акаунт