Жива вода

• 101 539
  • 133
  •   1
Отговори
# 30
Какви са тези минерални капки??

С тях се алкализира водата и се намалява киселинността, попринцип така се извличат всякакви полезни вещества и водата става много полезна за целия организъм.

# 31
Правилно ли съм разбрала - живата вода и алкалната вода са едно и също, така ли?

# 32
Напоследък се интересувам от алтернативни методи на лечение. Не ми стана ясно тези капки в каква вода се слагат, вода от чешмата или минерална.

# 33
Абсолютно правилно ! Е в повечето случаи + доза мистика и доза технология.
Има и много митове по темата , най-спряганите от които са :
1: Мит е , че алкализира кръвта - киселинноста на кръвта ни се поддържа от ултраточни биологични механизми в много тесни граници , които моментално връщат п/н съотношението до първоначалната му стойност.
2: Мит е , че са необходими специални технологии за получаването и - получава се като към дестилирана вода се добави сода бикарбонат или метален цитрат.
3: Мит е , че лекува нещо освен стомашни киселини.

# 34
АннаМария, да, наричат алкализираната вода така заради многото полезни действия, които има.

Aneto201, на всякаква вода могат да се слагат, капките сами си минерализират водата

# 35
Благодаря ви!
А кое е по-добре да се използва тогава - уред или капки? Или направо сода  Joy

# 36
Благодаря ви!

Содата реагира със стомашните киселини до въглероден двуокис и готварска сол .
В този смисъл може да бъде много полезна за трайно лечение на гастрит , язва , леки гъбични инфекции , профилактично срещу тумори на хранопровода ако са в съвсем начален стадий и др.
Капките за алкализация могат да бъдат също много полезни , ако са метални цитрати , в случай , че страдате от метален дефицит.

В на пръв поглед хаотичните ми изказвания същността е , че определено "живата вода" не е онази мистична панацея от приказките , но при определени състояния би могла да бъде полезна.

Това , което ме дразни са опитите за комерсиализация на една стара терапия съпроводен с обвиването и в псевдонаучна мистика.

Един от доказано добрите варианти е 1 чаена лъжичка сода на литър вода + 100 милиграма магнезиев и 100 милиграма калиев цитрат.

Предупреждение !!! В никакъв случай не се добавя Алуминиев цитрат !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Това превръща лекарството в отрова.

# 37
Благодаря ви!

Заложи на капките, за мен са по-добрия и лесен вариант.

# 38
Благодаря ви!

Содата реагира със стомашните киселини до въглероден двуокис и готварска сол .
В този смисъл може да бъде много полезна за трайно лечение на гастрит , язва , леки гъбични инфекции , профилактично срещу тумори на хранопровода ако са в съвсем начален стадий и др.
Капките за алкализация могат да бъдат също много полезни , ако са метални цитрати , в случай , че страдате от метален дефицит.

В на пръв поглед хаотичните ми изказвания същността е , че определено "живата вода" не е онази мистична панацея от приказките , но при определени състояния би могла да бъде полезна.

Това , което ме дразни са опитите за комерсиализация на една стара терапия съпроводен с обвиването и в псевдонаучна мистика.

Един от доказано добрите варианти е 1 чаена лъжичка сода на литър вода + 100 милиграма магнезиев и 100 милиграма калиев цитрат.

Предупреждение !!! В никакъв случай не се добавя Алуминиев цитрат !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Това превръща лекарството в отрова.
Содата дразни лигавицата и не мисля, че е много ок да се пие толкова...едно време за киселини - една лъжичка сода, но доколкото знам не е от най-полезното да се консумира толкова. Така си мисля де...Тези капки ме заинтригуваха. Някой да сподели нещо конкретно? Но да, май няма да се оборудвам с уред, с капките ми се вижда доста по-лесно.

# 39
АннаМария, какво по-конкретно те интересува за капките?

# 40
Ами някой да каже след приема им, какво мисли? Колко дълго се пие? Има ли благоприятен ефект върху храносмилателната сиситема, върху цялостното състояние да организма...защото по-горе ГеоргиеваMagi казва, че само действа срещу киселини...което ако действа като хората пак е ок  Sunglasses

# 41
Е не само .. И срещу някои полипи и гъбички , при някои състояния на минерален дефицит и леко общо-укрепващо , защото повишава усвояването на въглехидратите а занижава усвояването на мазнините...

# 42
Ами някой да каже след приема им, какво мисли? Колко дълго се пие? Има ли благоприятен ефект върху храносмилателната сиситема, върху цялостното състояние да организма...защото по-горе ГеоргиеваMagi казва, че само действа срещу киселини...което ако действа като хората пак е ок  Sunglasses

Влияят цялостно, защото правят водата само полезна, т.е. организма ти не се натоварва с вредни съставки. Да не се повтарям, но помагат и на бъбреците и на сърцето. Можеш да си слагаш в течностите, които пиеш, от капките всекидневно.

# 43
Благодаря ви!

Е не само .. И срещу някои полипи и гъбички , при някои състояния на минерален дефицит и леко общо-укрепващо , защото повишава усвояването на въглехидратите а занижава усвояването на мазнините...
А може ли полипи и гъбички да предизвикват подуване на корема?
И това за въглехидратите и мазнините не е ли малко предпоставка към качване на кг?

# 44
Благодаря ви!

А може ли полипи и гъбички да предизвикват подуване на корема?
И това за въглехидратите и мазнините не е ли малко предпоставка към качване на кг?

То от чисто рекламна темичка се обърна на доста сериозна .....та като сме почнали.....

Ами не се притеснявай да си я пиеш ...  общо взето ефекта е не по-голям от на която и да е друга панацея - демек никакъв и по тази причина е напълно безопасна .
Съдържанието на активни вещества в капките освен на содичката е в такива микро-количества , че дори не се наблюдават лекарствени взаимодействия.

За щастие описаните ефекти в сайтовете продаващи капки на цена по 30-40 лева не се случват - например "алкализация на тялото до п/н 8" защото ако се случваха маса народ до сега да е гушнал букета.  newsm78

Освен да постна и аз един цитат от такъв сайт :

Как се приготвя  „жива вода“ по метода на Малахов

Необходими продукти:
1.    Вода
2.    Двe пластмасови купи
3.    Хладилник с камера

Начин на приготвяне:

Напълнете единия съд с вода от чешмата и го сложете в камерата на хладилника за 4-5 часа. След това извадете съда и изхвърлете образувалия се по повърхността и по стените на съда  лед и изсипете водата в другия подготвен съд. Ледът, който изхвърляте, е от молекули на „тежката вода“, която замръзва при 3-4 °С, а необходимата вода за организма замръзва при - 1°С. Така обработената вода не съдържа молекули на „тежка вода“. Вторият съд с водата  сложете отново в камерата и го оставете да престои там докато 2/3 от водата замръзне. След което пробийте дупка в леда и излейте незамръзналата – това е „лека вода“, която съдържа много примеси и която методът цели да премахне. Ледът, който е останал в съда, е замръзнала „жива вода“. Остава ви само да я разтопите на стайна температура и да я изпиете.

Яко а? За тези , които са учили физика е ясно , че въпросния Малахов е следващия нобелов лауреат Simple Smile - ако беше вярно де  Joy

Общи условия

Активация на акаунт