Места за даряване, различни от домовете за деца.

• 82 165
  • 122
  •   1
Отговори
# 90
Момичета,извинявам се ,че само питам,но не мога  да се ориентирам от първа страница къде точно имат нужда от бебешки дрехи newsm78

# 91
  • пловдив
Бобинкаа в поста преди твоя съм ти пуснала имфо къде търсят бебешки дрешки. Не знам от кой град си, но в Пловдив например бебешки дрехи се примат редовно в звено "Майка и дете" и кризисните центрове в които са настанени самотни майки и жени избягали от домашно насилие. Ако си от малък град и няма такова можеш да ги изпратиш в някое от тези звена в който и да е град в България. Освен това в Благотворителния форум има пуснати множество самостоятелни теми със зов за помощ за новородени или предстоящи да родят. Просто трябва да обиколиш темите, да си избереш мястото и да пратиш ЛС за да ти дадат адрес. Това е пътя да получиш пряк отговор.

Dilyana_h в Пловдив можеш да отскочиш до Олга Скобелева. Директорката г-жа Стоянова винаги дава пълна информация за нуждите на децата. Може тази година да имат абитуриенти.  В Защитеното жилище  за младежи с психически увреждания тази година има само две момичета и звеното на ДБМ е пуснало в темата си мерките, ако прецениш, че роклята става можеш да ми пишеш ЛС, за да ти дам телефон и координати на отговорничката им  Peace

# 92
Здравейте,

Обаждах се в болница "Иван Рилски", "АРГИ", БЧК, Фондация „Движение на българските майки” - никъде не приемат дрехи.

Къде мога в София да даря дрехи за 20-годишни?

# 93
  • пловдив
Здравейте,

Обаждах се в болница "Иван Рилски", "АРГИ", БЧК, Фондация „Движение на българските майки” - никъде не приемат дрехи.

Къде мога в София да даря дрехи за 20-годишни?

Драсни едно ЛС на Tari Tasartir тя ще ти даде имфо за младежите в Защитено .
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392816.465;topicrefid=20
адреса на който можеш да ги изпратиш е-
"Защитено жилище Заедно"
общ. Божурище, обл. София
2226 с. Гурмазово
разбира се ако не искаш да отскочиш до там и лично да се запознаеш с младежите  Peace

по принцип много младежи след навършване на 18г напускат ДДЛРГ и са настанявани в Защитени и преходни жилища... там обикновенно живеят до към 2 години и после ги местят в общинско, ако самите те не са си намерили достатъчно добра работа, за да си позволят квартира... в повечето случаи при излизането си от дома не разполагат с много дрехи, можеш да провериш какви Защитени жилища има в района, в който живееш и да отскочиш лично. Практика е по телефона директор или възпитател да съобщават, че няма нужда от дрехи, но... при среща с младежите да се оказва, че не е баш така....
БЧК не приема дрехи, защото за да го направи те трябва да са придружени с документ от химче за почистване и за препаратите, с които това е направено, ДБМ звената посещават най вече домове, в които са настанени деца до 18г ....

Ако все пак не откриеш.... и решиш, че би могла да изпратиш дрехите в друг град би могла да го направиш примерно за някое от нуждаещите се семейства в Добрич. Има доста пълен списък с нужди
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fJwll98h7DvvX6pmXwp0Oest … /edit?pli=1#gid=0

в София често се организира събиране на дарения за там от доброволци, които ги закарват до Добрич...Варна.... по избор на дарителя.
https://www.facebook.com/groups/870560742958042/
Във Фейса има създадена група "Да Помогнем на Добрич" с 5002 участника, в която перидично съобщават за дати и място на събиране на помощи

Като цяло, няма кой да ти отговори конкретно на въпроса.... примерно днес съм ходила там и има нужда.... след мен са минали още хора и след 2-3 дни няма нужда.... най актуалната имформация се получава на място  Peace

# 94
  • пловдив
Появи се тема за набриране на дрехи в област Велико Търново

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=820146.new#new

Домовете, на които се опитват да помогнат момичетата са -

Град Дебелец ДМСГД-за деца  0-3г,3-7г.,град Стражица ДДЛРГ 3-7г,7-18г.

# 95
Имам един голям хубав юрган, който искам да даря, но не знам на кого. Ако има желаещи или знаещи къде може да се даде, за да влезе в употреба, моля, пишете ми!

# 96
  • София
Вчера имаше тема,събираха дрехи за дом в Стражица.Днес изпратих 3 чувала.Сега не намирам темата...Какво се случва?

# 97
  • София
Вчера имаше тема,събираха дрехи за дом в Стражица.Днес изпратих 3 чувала.Сега не намирам темата...Какво се случва?
Няма трити теми за Стражица.
Вижте дали не става дума за това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=842622.msg30760533#msg30760533

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 11:57 от AnMary

# 98
  • София
Да,"Да разчистим гардероба"беше темата,благодаря!А защо не намирам в гугъла инфо или страница на този дом?

# 99
  • София
Да,"Да разчистим гардероба"беше темата,благодаря!А защо не намирам в гугъла инфо или страница на този дом?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=88405.0

Цитат
53   ДДЛРГ   "Пеню и Мария Велкови"   В. Търново    5000   ул."Цветарска"14   062/   65-26-69
Информацията предполагам не е остаряла, т.е. телефона да е сменен.

В предния пост бях объркала линка, извинявам се.

# 100
Имам една използвана ученическа раница за момиче 2-3 клас. Има изтърквания по дъното, най-лошото е накъсаната мушама от вътрешната страна на капака й, но раницата е изключително здрава и удобна - на Габол, с широки презрамки, три джоба, всички ципове работят.

Най-лесно е да я метна на казана, но вчера се ядосах на опърпаните циганета, ровещи в контейнерите- те са много и ежедневно минават покарай нас. Оставих цяла раничка с подредени здрави носени дрехи - панталони, блузи от мен и децата. Раничката закачих на контейнера, така че нищо да не се изцапа и да могат да я вземат. След малко видях всички дрехи извадени от раницата и хвърлени в казана при битовите отпадъци, обелки и т.н.
Затова искам да дам на някого ученическата раница, а затова, че е със скъсан капак ще компенсирам с несесер, кутия моливи и флумастри. Пък той да я хвърля в контейнера.
Видях темата за Полски Тръмбеш и понеже имат Еконт офис, мога да изпратя нещата дотам за моя сметка, ако има кой да ги получи.
Това е, не ми се смейте.  Simple Smile

# 101
Здравейте,
имам над 10 огромни кашона с дрехи за младежи, жени и мъже както и огромен куп играчки. Тъй като обаче са за всякакви възрасти не знам къде да ги даря.
Моля за съвети, тъй като трябва бързо да ги махна от нас а и мисля че има много хора и деца на които биха свършили работа. Ако има такова място в София ще съм най-улеснена.

# 102
# 103
  • София
Линка за дрехите ми дава"имате ограничени права"

# 104
  • София
Линка за дрехите ми дава"имате ограничени права"

Темата е изтрита.

Общи условия

Активация на акаунт