МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 482
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
... и ако може конкретни примери, за новородени, преведени в МД или Токуда за лечение, че не съм чувала за такива.

# 136
Горгона, примери с имена няма как да ти дам, но е факт,че ако има риск за живота на някое новородено от вътрешността на страната не го карат към ДВ, а го карат към МД или Токуда. Все пак в тези болница са оцелявали деца родени по 500гр...Да нямала съм досег с неонатологията на ДМ, просто имах предвид,че сравнението е малко нереално.Това е моето мнение и не искам да засегна никой! Аз също съм от Бургас, но зимата живея в София и имах възможност да избирам къде да раждам. Доста проучих нещата преди да реша къде да си следя бременността и къде да родя. Явно в ДМ съм попаднала на кофти лекар. Първо,че чаках 1.5 часа за да ме приемат след като имах час и по телефона ме убедиха, че когато отида веднага ще ме приемат. Аз бях доста притеснена в този момент и това допълнително ме изнерви. Пред кабинета имаше една жена преди мен и не знам какво толкова се мотаеха и второ,че лекаря така ме претупа за 2мин и нямаше никакво отношение.
Момичета, важното е когато избирате болница и лекар да се почувствате в сигурни ръце! Е първия ми преглед беше там в 8г.с и мога да кажа,че определено не се почувствах така..и затова избрах да не раждам там. До не говорим, че няма кои да ти направи една фетална морфология, защото това не е да включиш 4D апарата и да направят снимка на бебето, а целта е да се видят малоформации, ако има такива. Странно ми е че имам приятелки, които са раждали преди 1-2 година и са бъркали пола на бебето..ами извинявайте, но те ако пола не могат да видят..представете си ако има нещо сериозно как ще го видят! Наистина не искам да ангажирам никой с моето мнение, просто го споделям! Peace
На неродилите им пожелавам лека бременност и здрави бебчета на финала  Hug

# 137
  • Бургас

Всяко едно от тях е оборудвано с най-съвременна апаратура, работят видни специалисти в областите. Милионите, които са инвестирани в болницата, не са само в лъскавата обстановка. Неонатологията не отстъпва като оборудване на Майчин дом в София или на Токуда например.

не мисля, че има база за сравнение...2 пъти ми се наложи да отида до тази болница по време на бременността ми, тъй като лятото бях в Бургас и останах ужасно разочарована..Цялата бременност съм си следяла в Токуда и там родих...е мога да кажа,че разликата е огромна...Апаратура за милиони, но като няма компетентни лекари не знам за какво им е. Ако нещо недай си боже стане с бебето, като им е толкова добро неонатологичното отделение, защо ги транспортират до МД или Токуда тогава?

При цялото ми уважение, ама платените драскачи станаха много из форумите вече, уляхте се. Ами няма как нещо написано от потребител с общо 10 коментара да ми звучи сериозно, а отгоре на всичко и с някакъв цитат, който въобще не е писан по-напред в темата  newsm78 Горгона правилно попитала за примери, за тях не е нужно имена и ЕГН-та да знаеш... А това с приказки на трети и пети лица...ами смешно е! Със здраве  Peace

# 138
  • Пловдив
slaveia87, разбирам разочарованието ти и съжалявам, че си го преживяла, обаче вътрешността на страната и Бургас не са еквивалентни неща.Досега от Девата не е превеждано новородено в друга болница - това го написа и старшата акушерка на неонатологията в предната тема.Като си ядосана на претупалият те АГ не е редно да пишеш подобни твърдения за друго отделение, което пък изобщо не си посещавала и нямаш никакви впечатления от лекарите там.Не ме разбирай погрешно - не се заяждам с теб, просто когато се отправят обвинения е хубаво да са подкрепени с факти.

# 139
  • Бургас
 slaveia87, така е, не само ДМ, а изобщо болниците и лекарите в Бс имат доста да наваксват докато се доближат поне малко до нивото на някои болници в Сф. На никоя болница това не ѝ е приятно и няма да го признае лесно, но е факт. Остава ни само да се молим да не ни се налага да ходим в Сф - нямам предвид само в периода около раждането и след това, а изобщо.

Истина е, че и ФМ в Бс няма кой да направи. Тук вече имат хубави апарати, правят снимки, дискове и оглеждат нещата в общи линии, само толкова. То и в Сф има двама-трима лекари, които правят истинска ФМ, а какво остава тук.

Относно чакането - на мен ми се наложи една вечер около 22 часа да отида в ДМ със силен кръвоизлив 12-13г.с. Също ми направи кофти впечатление времето, в което се наложи да чакам пред кабинета, още повече, че беше късно  и дори нямаше много хора. Пред мен имаше една жена с контракции, която се притесняваше, че ще роди на стола докато дойде някой. А аз стоях, усещах как кръвта се стича и се молех по-бързо да дойде някой, за да разбера има ли бебе все още и какво се случва с мен... Разбирам, че може да има един дежурен лекар, който да има друга работа горе... но ако се съберем 4-5 жени със спешен проблем, това значи ли, че трябва да откараме 3-4 часа в чакане на стол ... през това време могат много неща да се случат, които иначе биха могли да бъдат предотвратени, или поне да се направи опит да се предотвратят.
И няма значение това за кое отделение се отнася, говори кофти за болницата като цяло. Но и не само в ДМ е така, което е още по-тъжното.

Просто споделих, не искам персоналът да ми отговаря, предполагам какво ще чуя  Wink Peace
Хубав ден на всички  Hug

# 140
Горгона ами да не стигнахме до услугите на неонатологията, защото още АГ-то ме отказа....Не го приемам като заяждане, споделих това, което мисля и пак го казвам хубаво е човек да намери своя доктор и да чувства, че е в сигурни ръце не само той, но и най-скъпото му!

Мон... ме разбра какво исках да кажа...а за ФМ, то настина си е така Марков, Томова и за друг не се сещам  Rolling Eyes , но те хората само това си правят все пак..

Момичета аз спирам да пиша, защото все пак това е форум за споделяне на мнение и аз моето го споделих...целта не е да се навиваме една друга.

slava_desa и само за ти кажа,че не съм платен драскач, както се изказа  hahaha .Мога да дам примери от познати на познати..дълга и широка, които хич не са приятни, но това не са моите изживявания и не мисля, че аз съм човека, които трябва да ги споделя! И не знаех,че броя на коментарите определя мнението на хората...да не стоя като теб по цял ден да пиша коментари в бг мама Laughing имам си друга работа... Heart Eyes Heart Eyes Hug всичко хубаво ти желая ... и не така злобно друг път  Hug

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 10:27 от slaveia87

# 141

Моят избор беше /а  и все още е/ да родя там, но се притеснявам при евентуален проблем как се процедира  Rolling Eyes 

Чувала съм, че при сериозен проблем препращат в МБАЛ. Не знам вярно ли е.
Ако е така обаче, като се има предвид и че, лично аз , в ДМ ще трябва да платя тройно в сравнение със същото в МБАЛ, много се чудя къде ще се чувствам по-сигурна ... Обстановката слабо ме вълнува. Важно ми е лекарите да си свършат работата добре и да съм спокойна, че могат да реагират във всякаква ситуация... пък дано всичко е наред Praynig

Здравете, момичета и от мен! Честита Нова година  Hug Пожелавам Ви да родите едни хубави, здрави и  палави дечица. А на тези които вече са родили, освен всичко това, им пожелавам и повече свободно време за тях самите. И аз като една млада майка знам колко е трудно да откраднеш време за себе си. Бъдете обичани жени и майки Hug
Сега на въпроса - МБАЛ "Дева Мария" разполага с Родилно отделение, Гинекология и патологична бременност, Неонатология, Отделение по реанимация и интензивно лечение (както и с още 5-6, които са упоменати във визитката на болницата  ) .  Всяко едно от тях е оборудвано с най-съвременна апаратура, работят видни специалисти в областите. Милионите, които са инвестирани в болницата, не са само в лъскавата обстановка. Неонатологията не отстъпва като оборудване на Майчин дом в София или на Токуда например. Това е направено именно с цел да се оказва адекватна помощ при всякакви ситуации, без да се налага пациенти в по-тежко състояние да се транспортират и превеждат в други лечебни заведения.
Що се касае до престоя в патологична бременност, таксата, която се заплаща на ден е 5,80лв, както и във всички останали отделения на болницата (без Родилно, където знаете какви са условията за нормално и секцио). В случай на преносване лекарят е този, който преценя дали е необходимо жената да бъде настанена в такова отделение. Това дали ще се подходи към секцио също е преценка на лекаря, според това каква е степента на зрялост на плацентата. Ако тя "презрее", то това води до голяма опасност за плода, тъй като нейна главна цел е да "храни" бебето, докато то е в утробата на майката. Но да не навлизам повече в подробности. Нито искам да ви плаша, нито да изземвам функциите на гинеколозите Simple Smile
Който желае може да заповяда всеки делничен ден за да се запознае с условията и услугите, както и с цените им.
Да напомня и, че след кратка коледна ваканция, на 11 януари училище „Биберон” ще проведе първата си лекция за тази година. Темата ще е за първите симптоми и кога да тръгнем към родилния дом. Ще говорим за нормалното раждане, за периодите му и техниките на дишане. От тази година и часът е променен – 11ч.
Хубава вечер на всички!
(бягам, че както се отплеснах, детето ми ще остане пак последно в градината  Embarassed  )

ето ти го цитата... щом толкова държиш на него Hug

# 142
Slavela87. Браво момиче. То тук да не смее човек да си каже мнението. Веднага нападът тези с многото постове, явно има и такова разделение тук.

# 143
  • Burgas, Bulgaria
Злати , защо така говориш , просто е много лесно да дойдеш и да наговориш един куп неща .... Има много бременни момичета , аз се бях побъркала , а именно от бебешкото отделение съм най-доволна , те са ми спасили детето ....

# 144
Не сте ме разбрали правилно. Поздравявам момичето за куража да изрази мнение, каквото и да е то, и ми е много тъпо когато всички започнат да нападат. Всеки има право на мнение. На тебе ти е провървяло, аз също съм много доволна от всички - гинеколози, анестезиолози, неонатолози. Винаги съм казвала, че за всичко ходя само в тази болница. Аз пък загубих две момченца 2010 в тази болница, но 2012 се роди най прекрасното същество, втората ми дъщеричка. Както казват - живота е радост и тъга. толкова пъти съм лежала там, че имам чувството, че всички ги познавам и си ги харесвам много. За неонатологията вече съм писала колко са ми помагали.  Hug

# 145
Дори близначета родени доста преждевременно ли няма преведени в МД ?  Thinking

# 146
Разбира се, че всеки има право да изказва мнение - нали затова са форумите.
Тук всички ние четем коментари и мнения за да добием представа за онова, което ни очаква през бременността, раждането и онзи така чакан момент - прибирането у дома с едно здраво бебче.
Глупаво и безсмислено е да се използват формите за да се плюят болниците една друга, и вместо да разчитат на мнението на майките които са им се доверили, то да изтъкват недостатъците или "некадърността" на колегите им.
Мен ме интересуват и са ми интересни историите на онези майки, които разказват за своите преживявания и моменти в родилния дом. Благодаря ви, момичета, че ни правите съпричастни към вашата радост и превръщате тревогите и притесненията ни в безсмислени.
А тези смешни и глупави заяждания говорят само за злобата, непросветеността и заблудата в която живеем. Да, изказвайте мнения, затова са форумите. Но да се обвинявате в некомпетентност онези, които не са ви се усмихвали и лигавили достатъчно по време на прегледа си е направо смешно. Но извинете моето тесногръдие... все пак съм от провинцията  Whistling

# 147
Момичета, моето чудо се случи! На 1-ви февруари се появи на бял свят дългоисканото ми съкровище Трифон. Искам да благодаря на д-р Минчев, който беше до мен в най-важния миг от живота ми, благодаря на акушерките, които бяха толкова мили и всеотдайни. Благодаря на Светлина Николова за съветите за кърменето. Голямо БЛАГОДАРЯ на Даскалова от кабинета по репродуктивно здраве, от където започна моето чудо. Благодаря на всички в МБАЛ "Дева Мария" защото ми подарихте едно незабравимо изживяване, обичам ви всички  Hug
Искам да кажа на момичетата, които като мен дълго са чакали двете чертички, че стават чудеса! Момичета не губете вяра и вашето чудо ще се случи, дано да бъде скоро, щастието е неописуемо Hug

# 148
  • By the sea
дог_ма, честита радост! Само щастие ти желая оттук нататък!  bouquet

# 149
Честита радост, dogma! Най-накрая и ти мина по хубавия път в живота. Желая ти късмет и занапред, а на малкия мъж много да е здрав, много да е послушен, малко да те ядосва и да има щастливо детство!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт