МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 490
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Съжалявам, че ви действа така написаното от мен, но, ако не друго се надявам "болничният персонал" да си има едно наум и да не си позволява такова държание. Ако някой ми беше разказал такава история миналата година, поне щях да съм подготвена за това, което ми се случи...

# 421
  • Бургас
Такива неща се случват навсякъде, за съжаление ... във всички болници. Навсякъде има хора, които не обичат работата си и не я вършат с любов и желание ... кой каквото ще да говори. Дано просто гадните случки са по-малко.
А недоволните да не мълчат, а да си търсят правата и да се оплакват където трябва. Peace

# 422
  • Пловдив
Wild*Orchid , изразявай се правилно, ако искаш да бъдеш правилно разбрана.Тук не става дума за несъгласие, а за актуална информация.Пази си нервите, ще ти трябват!
Какво мислиш за езиковата си култура, а какво е в действителност са две много различни неща.Къде ще лая си е лично моя работа. Mr. Green

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 17:34 от Горгона

# 423
Такива неща се случват навсякъде, за съжаление ... във всички болници. Навсякъде има хора, които не обичат работата си и не я вършат с любов и желание ... кой каквото ще да говори. Дано просто гадните случки са по-малко.
А недоволните да не мълчат, а да си търсят правата и да се оплакват където трябва. Peace

Подкрепям мнението на Мон, защото наистина никоя болница не е застрахована от подобни случки. Недоволните трябва да си казват всичко навреме, а не след 1, 2 или повече години да се оплакват тук пред бременеещи жени.  Peace

# 424
  • Бургас
Много жалко, че мислите така, защото оттук-нататък всяка тема на "Дева Мария" ще започва с моя публикация. Така бременеещите ще могат от самото начало да се информират, че не всичко е цветя и рози, както им се описва тук...
И само да вметна - имам още поне десетина приятелки, родили там, които могат да ви разкажат същата история, но не им се занимава. Това означава, че моят случай не е инцидент, нали?!

# 425
  • Пловдив
Разбира се, че не е изолиран инцидент, има подобни случаи в темите по-назад.Все пак потърсихте ли контакт със собственика, с главния лекар?

# 426
  • Бургас
Какво да ви кажа, ето след 1 г, докато напиша всичко, ми се дорева поне 10 пъти. Тогава не бях на себе си, а после с новородено на ръце нямах време да се занимавам със странични неща. Със Семир Абумелих говорих непосредствено преди да родя, той ме увери, че всичко негативно, което се пише за болницата, е само черен пи ар, целящ опетняване на името й. Е, оказа се, че не е съвсем така в крайна сметка. В този момент съм готова да споделя, да кажа какво е било, но ето излиза, че е късно. Така е и с много други жени, това значи ли, че трябва всички останали да живеят в заблудата, че всичко в болницата е цветя и рози. Освен това го дължа и на себе си, и на детето си, което заради моя избор също понесе доста негативи... А по отношение на това, че стресирам бременеещите, момичета, искам да ви кажа, че незнанието и неинформираността носят блажено спокойствие сега, но в един момент могат да ви излязат през носа.
ПП: Искам да отбележа и факта, че тук съм започнала да пиша преди години от темета "Искам бебе", до отчетните теми и всичко би трябвало да може да се проследи. Не съм някакъв си фантом, който се появява само с тази публикация, а съм реална личност и това лесно може да се проследи.

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 15:22 от Persona grata

# 427
Със сигурност трябва се казват такива неща. Живота не е цветя и рози, който не иска да се натоварва да не влиза във форуми. В другите теми не  е по-различно.
Жалко за преживяното, аз имам страхотни спомени от преди 3 години за персонала на болницата. Постоянно се влизаше в стаята и се обясняваше за кърмене, гледане на детето, нужди...  Flutter

# 428
Никъде не е цветя и  рози, но аз преди месец и малко лежах там 3 дни за задържане и останах много доволна от отношението и вниманието, което ми се обръщаше. Персонала се сменяше, така че не е мнение само за един човек.

# 429
Persona grata ,ужасно е това,че раждането ти е свързано с такива лоши спомени.На нас,на които скоро ни предстои да родим бебче,живот и здраве със сигурност не ни е приятно да четем такива постове и ни се иска всичко да е "цветя и рози",но аз лично си взимам едно наум и за пореден път се моля да не ми се случва лошо отношение и да имам сили да си отстоявам правата.Желая ти всичко хубаво и скоро ново бебче и спомени от прекрасно раждане!Това го пожелавам и на себе си! Praynig

# 430
  • Бургас
за съжаление както за лекарите така и за болниците винаги ще има доволни и недоволни, ето тя споделя горчив опит и казва че е недоволна както и нейните прителки, моите пък приятелки са супер доволни и са получили страхотни грижи там...така че пак всичко е индивидуално, единственото което ни остава е да се надяваме ние да получим добро отношение и грижи Simple Smile

# 431
ох, защо пишете такива неща, сега и аз може да изпадна в депресия, предстои ми съвсем скорошно раждане там, направо се спекох Sad
Защото това е реалността и ако дамата беше написала това 7 месеца по-рано щях да стискам краката още 3 дни, за да родя в една друга болница. За повече инфо можеш да прочетеш поста ми от преди 7 месеца за няколкото ми престоя в болницата.
Благодарна съм на д-р Хубчев, че се зае с моя случай и ме изписа от болницата напълно здрава и на Светлето Николова, за моралната подкрепа в един от най-трудните моменти в живота ми и за помощта, която винаги ми е оказвала!  Heart Eyes

# 432
На мен това ми е трето раждане, предните две бяха в Окръжна болница, сега избрах Дева Мария понеже моята лекарка вече работи там, след като съм и се доверявала два пъти, едва ли бих тръгнала да търся друга третия път. Наскоро приятелка роди в новата болница "Черноморска", супер недоволна беше от обслужването . Искам да кажа, че  навсякъде има както добри, благородни, отзивчиви хора, така и абсолютни непукисти и егоисти, които са марионетки на професията си и им липсва елементарна човечност. Мисля, че ако на мен се случи да ме държат в неведение относно детето ми, ще обиколя цялата болница, но ще направя всичко възможно да го видя. Ще си отстоявам своето.

# 433
  • Бургас
Много жалко, че мислите така, защото оттук-нататък всяка тема на "Дева Мария" ще започва с моя публикация. Така бременеещите ще могат от самото начало да се информират, че не всичко е цветя и рози, както им се описва тук...

Aма ти наистина ли мислиш, че аз примерно, вярвам, че всичко е "цветя и рози"...? Ако си чела назад и видиш за колко неща съм питала, щеше да ти е ясно, че знам, че не е така, иначе нямаше да си правя труда да питам за всяко нещо.
Никъде не е така, не само тук. Да не мислиш, че в МБАЛ или Черноморска е много хубаво и безпроблемно всичко ...
Да не ти разказвам аз преди 7г като раждах сина ми в МБАЛ какво преживях и какво ми беше...

Важни са две неща - първо да сме живи и здрави /и ние, и бебетата/ и лекарите да си свършат работата както трябва. И второ - ако има проблеми, няма "не ми се занимаваше", пишеш жалби, оплаквания и т.н. докато виновните си понесат последствията и неприятните случки станат изключение, а не ежедневие Peace
Ако всички реагирахме при проблем, подавахме оплаквания и т.н. много неща щяха да са различни. Всеки обаче казва "не ми се занимава", "това нищо няма да промени" и т.н. А не е така, няма да се променят нещата ако си траем Peace

п.п. Много моля anipalaz при първа възможност да ми разясни как стоят нещата с консултацията при д-р Игнатов /питах на предната стр/, че ми трябва за другата седмица и искам да знам дали да ходя да се разправям с ЛЛ за направление или не.
И още нещо - прави кофти впечатление това, че аз тук чета едно, а на телефона в болницата ми казват друго, редно е информацията да е една и съща  Peace
Приемаме обаче, че сме хора и всеки греши понякога и продължаваме напред Wink

# 434
  • Пловдив
Да, навсякъде има и двете лица на монетата.
Едно нещо обаче знам със сигурност - ако някой си позволи да нарече детето ми "умряла работа" ще измета пода с него, без да ми дреме лекар ли е, сестра ли е, професор ли е..

Общи условия

Активация на акаунт