Априлки 2013 - тема 15

• 34 370
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia, Bulgaria
А щом е само за 10 дни... ще се изкарат някак. Аз мислех,че за по-продължителен период става дума.

# 466
А щом е само за 10 дни... ще се изкарат някак. Аз мислех,че за по-продължителен период става дума.
ако питаш док, може да искаш да те прати на електрофореза за хемоглобина, за да изключите и таласемия. може да е просто от бременността.
ти кога ще ходиш при док?
според мен, не пий нищо преди да си говорила с него, може да ти пусне допълнителни изследвания  Peace

# 467
Здравейте и от мен. Нашето бебе се очаква към средата на април- момченце. Вече тежим цели 807 грама Laughing
Записвам се да следя темата,защото и на нас ни предстой голямото пазаруване, намерих много полезна информация.  Peace

# 468
iremka, добре дошла тук и здраво бебче на финала  Hug

# 469
iremka, добре дошла. )

Аз съм нападнала един пакет сини сливи, отдавна не бях хапвала. ) Днес излизах малко из града, за сефте сама от едно 20тина дни. Ама в тези снегове и лед изобщо не смеех сама.

# 470
Момичета, исках само да ви кажа, че темичката тук, както и във FB са страхотни, много полезни и забавни! Надявам се да сме си полезни една на друга и съвсем скоро (но не съвсем Simple Smile) да показваме снимките на красивите си деца!!!

Iremka, добре дошла!!

# 471
Здравейте мамчета Simple Smile Току що доки ми се обади да ми каже, че са ми излезнали резултатите от изследванията. Ами пустия му хемоглобин е паднал до 99  Sad За капак на всичко и някаква бактерия се е появила в урината. Взе да ме успокоява, че не е толкова страшно, но така ми се сви стомаха от притеснение... Вие как вдигате вашия хемоглобин? Аз пия феро- фолгама, ама нещо не помага.

Не пия никакви препарати за вдигане на хемоглобина,но от 110 стана 116 и си го обяснявам с това,че покрай празниците(Коледа,Нова година) ядох доста,ама доста месо,шоколад и няколко пъти ядох червено цвекло (само че сварено и овкусено като салата + чесън към него) Иначе моето АГ твърди,че хемоглобина се вдига най-вече от месото!

# 472
Благодаря момичета.И аз като теб Mirama не излизам почти никъде тия дни освен до градината като ходя да си взимам каката.
Цялата бременност съм болничен и вече умирам от скука.
Този път ме е страх повече отколкото като бях бременна с каката.Днес гинеколожката  ми установи,че имам гъбички и хайде пак да се лекуваме. През цялата бременност имам контракции, чак сега матката се била успокоила. Плацентата ми е ниска, и имам 2 кисти на нея ,което малко ме притеснява  Rolling Eyes
А някой знае ли до колко са опасни тия гъбички за бебето?

# 473
iremka, гъбичките е добре да се лекуват. Могат да доведат до инфекция, а от там до преждевременно раждане.

# 474
Здравейте момичета,
да ви питам колко често ходите на прегледи, ултразвук? Само на редовните консултации 1 път в месеца или по-често? мен нещо ми се струва малко 1 път и то при мойта АГ, където на апарата почти нищо не се вижда, мисля вече да си запиша при друг лекар час, в Шейново тъй като там мисля да раждам, в тази връзка някой да знае мобилния на Д-р Христо Василев, искам при него да се запиша да ме следи до раждането, и да ми поеме раждането, но му нямам тел.
Аз от покупките съм взела вече количка, кош за кола, легло и дребни дрешки имаме, стол за хранене, който няма да ни трябва на първо време, надявам се да кърмя Simple Smile и дотук. Оправям си багажа за мен за болницата малко по малко, но за бебо има още мното неща да се купуват...
Още една питанка - при исписването бебето в какво си го взимаш в Порт бебе ли?
Относно гъбичките, доколкото съм чувала от лекарите не са кой знае колко опасни, но е добре веднага да се почне лечение за да не се задълбочат нещата..

# 475
Alaska, ходя не по-често от веднъж в месеца. При положение, че си го плащам (по ЗК се полагат 3прегледа, аз вече минах 2).

За изписването, бебето го взимаш в каквото му занесеш. ) Дрехите ,с които ще е облечено и в повечето болници задължително искат пелена, одеяло, или нещо такова, в което го повиват.
След това задължително в колата столче за кола, категория 0+.
Или поне по закон е задължително, а колко бебета и деца виждам ежедневно да се водят на предните седалки в майките си, не ми се коментира....

# 476
Аз още от началото ходя по веднъж в месеца по ЖК и по още веднъж на частно. Гледам така да намествам прегледите и датите, че да се пада през 2 седмици някой да ме види. От февруари в схемата се включва и доктора, който ще ме оперира. Та ще станат прегледите през 10-на дни. Знам, че за някои това е твърде често, ама така ми е по-спокойно. Мисля си, че като ме гледат толкова много и различни лекари ще избегна кошмара, дето го преживяхме с голямата кака. И на всеки доктор казвам, че друг не ме гледа - иначе се отпускат и разчитат, че "другия" ме е прегледал и не внимават. Simple Smile

# 477
  • Sofia, Bulgaria
Аз вече ходя по 2 пъти в месеца /в 7 месец съм/- веднъж на консултация и изследвания и веднъж за запис на тоновете. На всяка консултация ми правят ултразвук,чрез който мерят бебето, взимат му основните черепни мерки, стомахчето, мерките на крайниците и т.н., околоплодните води, плацентата.

# 478
  • Варна
Здравейте,

Добре дошли на новорегистрираните!

Да попитам за тези шишета - мисля да си взема помпа за кърма на Авент, а мога ли да си взема шишета на Томи Типи или отново трябва да са на Авент?
Аз нали чакам племенник/племенничка юли, затова ще купувам почти всичко от списъците, даже и на мен да не ми влезе в употреба мен няма да ме объркат 100-200лв дадени за разни бебешки неща, а сестра ми са малко зле финансово и ще гледам каквото вече не ми е потребно или въобще не съм ползвала да го дам на нея после.
То и затова сега гледам предимно унисекс дрешки, че ако се окажа момиче да може да си ги носи.

За прегледите - аз ходя един път в рамките на 3-4 седмици взависимост кога има свободни часове и аз мога да изляза от работа. Аз съм платена ЖК - първо минавам през акушерка, а после през докторката за ехограф и разяснения на мои въпроси. Доволна съм общо взето.  От осмия месец май прегледите са вече на 2 седмици.

Последна редакция: пн, 14 яну 2013, 15:28 от yara

# 479
  • София
Ходя на консултации, вкл. ехограф, веднъж месечно.

За изписването - бебето облечено и завито го слагаш в кошчето за кола и така се прибирате вкъщи. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт